Kraftkokt Ris
- 2 dl Økologisk Ris
- 3 dl Langtidskokt Kraft
- 1-2 ts Økologisk Gurkemeiepulver eller 1-2 ss revet Gurkemeierot
- 1 ts Økologiske Chiliflak
- Kvernet uraffinert salt
- Kvernet økologisk pepper
Slik gjør du
Kok risen etter anvisningen på pakken, og erstatt mengden vann med kraft. Tilsett gurkemeie, chiliflak, salt og pepper som kokes sammen med risen. Supert tilbehør til langtidstekt lammelår, elgstek, kylling eller en god biff.
Stekt Ris
- Kraftkokt ris
- Kylling, eller annet restekjøtt, bacon, reker eller rester av kokt villfisk.
- 2-4 stk Egg
- Ferske urter (persille, basilikum, oregano eller koriander)
Slik gjør du
Smelt smøret i en egnet stekepanne. Ha i den kraftkokte risen og restekjøtt (sjømat bør tilsettes mot slutten av steketiden). Varmes/stekes på medium varme til bruningen starter. Skyv innholdet i stekepanna over til en side. Ha i litt ekstra smør på den ledige siden, og knekk eggene over det nysmeltede smøret. Rør sammen og lag en lett eggerøre av eggene. Rør deretter eggerøren inn i risblandingen. Jeg blander forsiktig for å beholde litt større "biter" med eggerøre. Smak til med mineralsalt etter behov. Serveres varm, gjerne med litt ferske urter.