Du trenger:
- Kantareller (eller annen matsopp)
- Smør
- 50 gram bacon
- En halv gul løk
- En dæsj fløte
- En surdeigsbrødskive
- Kvernet pepper
- Ferske urter
Slik gjør du:
Jeg bruker to stekepanner. I den ene stekepannen har jeg i smør, kantareller og kvernet pepper. Stekes på medium varme til soppen har sluppet alt vannet og det er fordampet. I den andre stekepannen bruner jeg finsnittet bacon og finhakket løk. Ha bacon og løk over i samme stekepanne som kantarellen og tilsett en dæsj fløte. Rør jevnlig, og la fløten koke inn til du ser blandingen har fått stuingkonsistens. Smak eventuelt til med litt salt og ekstra pepper.
Ha i litt smør i stekepanna som inneholdt bacon og løk. Rist surdeigsskiven i stekepanna til den er gylden brun på begge sider. Brødskiva danderes deretter med kantarellstuing og litt friske urter. Snadder!
Andre innlegg om selvplukket sopp:
- Tradisjonskost, Rimsopp og Kantareller i Kurven! Sprøstekt Soppsnacks til Kvelds!
- Tradisjonskost, Tørke Sopp med Dehydrator - Rimsopp, Kantarell, Skrubb og Kremle!