Du trenger:
- 800-1000 gram Grovkvernet Kjøtt (økologisk kalvekjøtt fra Vivre Gård)
- 2-3 Økologiske egg
- 2 ss Gelatin (kollagenpeptider, gelatin som ikke stivner)
- 0,5 dl Fløte
- 200 gram finhakket Bacon
- Ghee eller Smør til steking
Krydderblanding:
- 2 ss Paprikapulver
- 1,5 ss Spisskummin
- 2 ss Oregano
- 1 ss Gurkemeie
- 1 ss Hvitløkspulver
- 1 ts Cayennepulver
- 1 ss Tørkede Chiliflak
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingrediensene. Jeg liker det hot`n spicy, mengden cayenne og chiliflak kan derfor reduseres om man ønsker kjøttkakene mildere. Bruk gjerne hendene til å blande sammen, eller en kjøkkenmaskin om du vil. Form små kjøttkaker med en spiseskje, eller bruk hendene her også. Ha ghee eller smør i en stekepanne. Kjøttkakene stekes på middels varme til de er gyldne og gjennomstekte.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.