onsdag 2. juli 2014

Kremet Syrlig Bringebærsorbet med Kokosmelk og et Hint av Madeira!

En enkel iskremoppskrift som kan varieres i det uendelige. Bringebær er en av mine favorittbær og kokosmelken gir iskremen en fantastisk konsistens. Vær oppmerksom på at denne oppskriften bare passer for den myndige, da jeg har valgt Madeira som søtning. Oppskriften kan lett gjøres barnevennlig ved å bytte ut likør mot for eksempel rå honning. Syrlig voksen-is på en onsdag - For iskremglade i sommersola!

Du trenger:
Alternativer:
  • Bruk jordbær, blåbær eller multer istedet for bringebær.
  • Bruk rømme, fløte, kefir eller viili (helst upasteurisert) i stedet for kokosmelk. 
  • For en syrligere iskrem; Tilsett i tillegg saften og raspet skall av en sitron.
  • Ha i fersk mynte.
  • Det er kun kreativiteten som stopper deg :)


Slik gjør du:
Ha bringebærene i en kjele, og sett på svak varme til de er helt myke. Ha over i ei sil. Bruk slikkepott eller skje, og press ut så mye bringebærsaft du klarer. Ha saften i en blender. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en skje. Ha i blenderen sammen med resten av ingrediensene. Kjør blenderen på full guffe til alt er godt blandet. Smak! Det kan hende du vil ha i mer Madeira eller ekstra søtning.
Med iskremmaskin:
Hell blandingen i iskremmaskinen og følg instruksjonene for din maskin. Min iskremmaskin bruker 35 minutt på denne oppskriften. Når iskremen er ferdig har jeg den over i en egnet beholder, og setter den i fryseren minst 30 minutter. Da blir det finere kuler. Alkohol gjør iskremen raskere myk etter den er tatt ut av fryseren.
Uten iskremmaskin:
Hvis du ikke har iskremmaskin og ønsker å unngå mest mulig iskrystaller, så er trikset å fryse blandingen i isbitformer eller lignende som blenderen eller foodprosessoren din håndterer. Når du ønsker å servere iskremen, tar du "isbiter" etter behov og kjører på med full guffe i blenderen. Super iskrem - uten iskrystaller.For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

6 kommentarer:

 1. Nam, denne må absolutt prøves:-)

  Madam Mums

  SvarSlett
  Svar
  1. Oppskriften synes jeg så absolutt er verdt å prøve ut!
   Iskrem med høy Mumsefaktor :)

   Slett
  2. Glemte å spørre om du bare bruker bringebærsaften eller hele bringbær? Lurte på om det blir mye frø dersom jeg bruker hele bringebær..?

   Madam Mums

   Slett
  3. Jeg bruker bare bringebærsaften!

   Det går fint å bruke bringebærkjøttet også, men personlig kan jeg ikke fordra de små utspekulerte bringebærfrøene som legger seg i alle tanngroper :)

   Takk for spørsmålet - Ser det kommer litt uklart frem, så jeg skal oppdatere innlegget litt.

   Slett
 2. Så godt dette så ut!
  Tror nok jeg må prøve dette ja. Men, oppskriften din uten ismaskin - blir det som softis da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Omtrent som softis, men bare litt tykkere i konsistensen. Det avhenger nok litt av hvor mye varme skjærbladene i blenderen eller foodprosessoren din genererer.

   Håper det smaker og takk for at du stakk innom :)

   Slett