Jeg var ikke helt sikker på om mine H-melksvante kefirkorn ville like den ferske melka på første forsøk, men jaggu funka det kjempefint. Smaksmessig er det stor forskjell på kefir av H-melk og Fersk melk. Så hvis man får tak i fersk melk så er det å foretrekke, både smaks- og næringsmessig!
I stedet for å lage en egen Kefir ABC - så anbefaler jeg heller disse tre bloggene:
- Guttemamma som har skrevet et nyttig innlegg: Litt om syrning av ferskmelk.
- Kraftmammabloggen som har skrevet et supert innlegg om: Kefir; Trinn for trinn.
- Gladerebarn som har skrevet et informativt innlegg om: Hjemmelaget ekte kefir.
Etter å ha latt kefirkornene jobbe i litt over et døgn, så fisket jeg ut kornene og tilsatte ca 2 dl ferske bringebær i kefiren (inspirert av kefirsnopet til Guttemamma). Jeg lot det etterfermentere i nesten et døgn, og Voilà...Bringebærkefir! Jeg valgte å bruke stavmikser på halvparten, og testet med hele bringebær i andre halvpart. Begge deler funket like bra, men favoritten ble likevel "brusende" og ekstra sure hele bringebær i kefiren.