Sider

torsdag 23. mai 2013

Upasteurisert melk, og hjemmelaget kefir med bringebærsmak!

Jippiii! Endelig fikk jeg fersk upasteurisert melk i hus. Min kjære venninne ordnet det slik at det dryppet noen dråper på meg også. Så da ble det jublet litt, og håper håper vi får til en fast ordning.




Jeg var ikke helt sikker på om mine H-melksvante kefirkorn ville like den ferske melka på første forsøk, men jaggu funka det kjempefint. Smaksmessig er det stor forskjell på kefir av H-melk og Fersk melk. Så hvis man får tak i fersk melk så er det å foretrekke, både smaks- og næringsmessig!







I stedet for å lage en egen Kefir ABC - så anbefaler jeg heller disse tre bloggene:




Etter å ha latt kefirkornene jobbe i litt over et døgn, så fisket jeg ut kornene og tilsatte ca 2 dl ferske bringebær i kefiren (inspirert av kefirsnopet til Guttemamma). Jeg lot det etterfermentere i nesten et døgn, og Voilà...Bringebærkefir! Jeg valgte å bruke stavmikser på halvparten, og testet med hele bringebær i andre halvpart. Begge deler funket like bra, men favoritten ble likevel "brusende" og ekstra sure hele bringebær i kefiren.






LYKKE !!

  • Andre oppskrifter med kefir finner du HER.