Du trenger:
- 1 - 1,5 kg Høyrygg av okse
- 2 - 4 ss Melkesyregjæret Red Curry Paste
- 3 - 4 dl Kraft
- 2 - 3 stk Gul løk
- 5 - 6 Kaffir Lime Blader
- 3 - 4 dl Kokosmelk
- Mineralsalt
- Rårørsukker
- Fersk Koriander
- Kraftkokt ris eller risnudler
- Kokosolje eller Ghee
Slik gjør du:
1. Grovskjær høyryggen i større biter, og stek bitene med kokosolje eller ghee i stekepanne, slik at kjøttet brunes på snittflatene. Stek i flere omganger slik at kjøttet ikke blir kokt i stekepanna. Ha kjøttbitene over i en tykkbunnet gryte etter hver stekerunde.
2. Ha litt vann i stekepanna, og tilsett deretter red curry paste som du kjapt freser i panna på høy varme til asiatiske dufter sprer seg på kjøkkenet. Hell dette over i gryta.
3. Tilsett kraft i gryta og rør rundt for å blande alt sammen.
4. Skjær løken i større biter eller båter, og ha de sammen med kaffir lime blader i gryta. Jeg lar de ligge på toppen uten å blande med resten. Sett stekeplata på 1-2 og la gryta putre i 3-4 timer. Man kan eventuelt sette gryta i stekeovnen på 150 grader.
5. Tilsett kokosmelk den siste halvtimen, og smak eventuelt til med litt rårørsukker og mineralsalt (eventuelt fiskesaus eller Tamari soyasaus).
6. Serveres med kraftkokt ris eller risnudler, og litt ferske korianderblader.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.