Du trenger:
- 3 dl Lemonade
- 1-2 ts Rå Honning eventuelt Lønnesirup
- 3 ss Gelatin
- 1 klype Mineralsalt
Blåbærlemonade:
100 gram ferske eller frosne blåbær tilsettes den originale lemonadeoppskriften. Rør rundt i blandingen daglig. Siles før lemonaden tappes på flasker eller brukes til gelefigurer.
Rabarbralemonade:
2-3 stilker rabarbra renses og skjæres i biter. Ha rabarbrabitene i en kjele med 2 ss vann og la småputre på svak varme i circa 20 minutter til rabarbraen går i oppløsning. Avkjøles til romstemperatur. Tilsettes den originale lemonadeoppskriften, gjerne sammen med litt revet fersk økologisk ingefær. Rør rundt i blandingen daglig. Siles før lemonaden tappes på flasker eller brukes til gelefigurer.
Slik gjør du:
Ta 1 dl lemonade i en kjele og tilsett gelatinpulveret uten å røre rundt. La svelle i 10 minutt. Varmes deretter på svak varme til gelatinet smelter. Tilsett mineralsaltet. Trekk kjelen av platen. Ha i søtning, bland godt, og tilsett resten av lemonaden. Helles i små søte former, eller i en større form hvis du vil skjære ut biter selv. Settes i kjøleskap i 2-3 timer, eller til gelefigurene er stivnet. Oppbevares i kjøleskap.
En liten bemerkning - Gjæringen fortsetter under oppbevaringen i kjøleskapet! En dag fant jeg et glass bakerst i kjøleskapet etter 2-3 uker, og det lille champagnesmellet jeg fikk når jeg lettet på lokket sier alt. Smaken var syrligere, men like god!
Hvorfor bør gelatin være et daglig innslag i kosten?
- Weston A. Price Foundation, Why Broth is Beautiful: Essential Roles for Proline, Glycine and Gelatin.
- Chris Kresser, 5 Reasons Why Even Vegetarians Should Eat Gelatin.
- The Healthy Home Economist, The Crucial Reason You Need More Gelatin in Your Diet.
- The Healthy Home Economist, The Benefits of Gelatin (and How to Get More in Your Stock).
- Wellness Mama, 12 Uses for Gelatin.
- Tradisjonskost, Langtidskokt Kraft - Næringsgivende, Forebyggende og Helbredende!