Du trenger
- 6 stk Økologisk gul løk
- 1 Kinesisk hvitløk (kan sløyfes hvis du skal på jobb dagen etter)
- 100 g Smør
- 2 ts Arrowroot (kan sløyfes)
- 1 par Kvaster med frisk oregano
- 2 Laurbærblad
- 1 liter Langtidskokt kraft
- 1 ss Eplecidereddik *
- 2 ss Tamari Soyasaus (gjæret i 2 år) eventuelt Coconut Aminos
- Surdeigsbrød i terninger
- Raspet upasteurisert og smakfull ost
- Mineralsalt og kvernet pepper. Jeg sparer sjelden på pepperet.
Slik gjør du
Skrell løkene, del dem i to, og skjær i tynne skiver. Finhakk hvitløksfeddet. Tørk tårene. Smelt smøret i en større kjele. Ha i løken og hvitløken. La løken og hvitløken mykne og gyldne i smøret. Dette tar ca 15-20 minutt på medium varme. Rør med jevne mellomrom for å unngå at løken blir brent. Klistrer løken seg sammen for tidlig - tilsett mer smør.
Når løken er gyllen, lett brunet, og litt klissete, tilsetter du arrowroot som vil fungere som jevning av suppa. Blandes godt, og la løken brunes litt til. Tilsett deretter laurbærblad, oregano, kraft, eddik* og soyasaus. Legg på lokk og la det hele simre i 30-60 minutt. Smak til med salt og pepper.
* Noen liker hvitvin i løksuppen. Erstatt i såfall litt av kraftmengden og dropp eddiken.
Ha suppen over i større porsjonsformer hvis det er middag, eller små former hvis det er en forrett. Legg brødbitene over og dryss rikelig med revet ost over det hele. Plasser formene på et stekebrett og la gratinere i stekeovnen på 220 grader i 5-10 minutter eller til osten er smeltet og lett brunet i kantene. Denne oppskriften rekker til 3 personer, eller 6 hvis du lager løksuppen som forrett.
Andre fristende løksupper:
- Nøttelitens Tretopp, Hvitløksuppe.
- Godt og Sunt, Vann + Løk + Salt = Ekte Fransk Løksuppe.
- The Prairie Homestead, Best French Onion Soup Recipe.
- Nourished Kitchen, Classic French Onion Soup.
- NRK Mat, 10 måter du kan lage løksuppe på.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.