Du trenger:
- 6 - 8 stk Kamskjell
- 1 ts Rårørsukker
- 1 ts Mineralsalt
- 2 stk Lime eller 1 stk Sitron
- 1 liten Ingefærknoll
- 1 stk Hvitløksbåt
- 1 liten rød Chili
- 1 - 2 stk Vårløk
- Fersk Koriander
Slik gjør du:
1. Åpne kamskjellet, og rens muskelen ved å fjerne hinne, innvoller og rogn. Skyll kamskjellmuskelene i kaldt vann, og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Hvis du bruker frosne kamskjell lar du de tine i kjøleskap. Hell av all væske, og tørk kamskjellene med kjøkkenpapir.
2. Skjær kamskjellene i biter eller tynne skiver. Ha kamskjellbitene i ei skål og dryss over rårørsukker og mineralsalt. Bland godt. Sett skålen til side.
3. Ha juicen fra presset lime eller sitron i en annen skål. Rasp ingefær tilsvarende en spiseskje rett i skålen. Tilsett deretter finhakket hvitløk, chili og vårløk og ha i en neve grovrevet koriander. Bland godt sammen og la smakene få "sette seg" i 5-10 minutter.
4. Hell juiceblandingen over kamskjellene og la dem "koke"/marinere i alt fra 5 til 30 minutter. Jeg bruker som regel å la de stå tildekket på kjøkkenbenken i ca 15 minutter. Kan serveres som en forrett eller spises som kveldssnacks rett fra skåla.
- https://tradisjonskost.blogspot.com/2016/04/ceviche-med-lever-en-magisk.html
- https://tradisjonskost.blogspot.com/2019/03/smrstekte-kamskjell.html
- http://www.alwaysorderdessert.com/2013/04/ceviche-for-beginners-easy-key-lime.html
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.