"Jeg er heller ikke for bruk av kosttilskudd og piller, kun
kosthold, slik at jeg ikke ser noen grunn til å promotere piller eller
enkeltnæringsstoffer av noe slag. Fullt og helt, ikke stykkevis og delt!" Sitat: PirkePetter, 18.01.2013 kl. 16.41.
KOSTTILSKUDD
"Om tilskudd er bra eller
helseskadelig avhenger av hvorvidt de er 100% naturlige og tas sammen
med alle nødvendige opptaksfaktorer. Syntetiske næringsstoffer er
helseskadelige, både fordi de ofte ikke virker som deres naturlige
motparter, men også fordi de rett som det er opptar reseptorer
forebeholdt de naturlige næringsstoffene slik at disse, om de finnes i
kosten, ikke får påvirket cellene. I min konklusjon, både basert på det
jeg har lest av forskning, så vel som fra erfaring fra
helsekostbransjen, er at tilnærmet 100% av vitamin og mineraltilskudd er
verdiløse, og gjerne også direkte helseskadelige. Enkeltvitaminer eller
mineraler er 100% svindel, da samtlige næringsstoffer trenger en rekke
andre for opptak og utnyttelse i kroppen. Og da de fleste næringsstoffer
jobber i par og grupper, som synergister, agonister og antagonister vil
konsum av enkeltnæringsstoffer forstyrre balansen." Sitat: PirkePetter, 20. desember 2012 kl. 01.20.
"Unntaket er
kosttilskudd laget av naturen selv, så som biprodukter, men også her er
det fallgruver. F.eks bipollen, som er en rimelig god kilde til en del
næringsstoffer, inneholder mye fytinsyre, og bør derfor gjæres eller
bløtlegges i syre før konsum. Biene selv spiser aldri bipollen slik den
selges i helsekosten, men gjærer pollenet til bibrød før konsum. Ellers
dør de av næringsmangel." Sitat: PirkePetter, 20. desember 2012 kl. 01.20.
"Også kosttilskudd laget på tradisjonelt vis er ok, så som gjæret fiskeleverolje, og smørolje." Sitat: PirkePetter, 20. desember 2012 kl. 01.20.
"Produktet
du nevner inneholder syntetiske vitaminer, hvorav minst 1, retinyl
palmitat, er dokumentert som giftig. Jeg regner med at hva som enn har
gjort at du føler produktet hjelper, så må dette være en av
tilleggssubstansene, og ikke de syntetiske vitaminene og mineralene.
Hvorvidt du bør fortsette å bruke dette produktet må du bestemme selv.
Om din sønn ikke hadde hjerteproblemer før du begynte å gi ham pillene
kan dette være en sannsynlig årsak." Sitat: PirkePetter, 15.01.2013 kl. 19.29.
KALIUM
"Cream of tartar - Kaliumhydrogentartrat/kaliumbitartrat
er også urindrivende, i tillegg til å virke avførende. Det høye
kaliumnivået kan også være helseskadelig om kaliumet ikke balanseres av
bl.a mineraler som fungerer som kontrollfaktorer,
deriblant kalsium, magnesium, natrium, og vitamin B6. Konsum nå og da
av kaliumhydrogentartrat er ikke noe problem helsemsssig, mens det kan
bli det om det er snakk om hyppig konsum via drikke." Sitat: PirkePetter, 11. juli 2013 kl. 03.36.
"For
høye kaliumnivåer kan forårsake bl.a muskelsmerter, mage-tarmsmerter,
kvalme, oppkast, sterk svette, svakhet, diarè, forstyrret hjerterytme og
hjerteinfarkt."
Sitat: PirkePetter, 11. juli 2013 kl. 03.36.
MINERALTILSKUDD
"Mineraltilskuddet som ble anbefalt er dette:
http://www.iherb.com/Vital-Earth-Minerals-Fulvic-Mineral-Complex-Ionic-Mineral-Dietary-Supplement-32-fl-oz-946-ml/29330.
Tilskuddet ser ok ut, men er unødvendig så lenge du spiser mer animalsk og næringskonsnetrert mat, især innmat." Sitat: PirkePetter, 31.01.2013 kl. 00.38.
PROTEINPULVER
"Proteinpulvere, selv dem uten aspartam og slikt er helseskadelige og
tapper bl.a kroppen din for fettløselige vitaminer som deltar i
proteinstoffskiftet. Også en rekke B vitaminer forbrukes av samme grunn.
Det er derfor alltid best å få i seg proteiner fra matemner som
inneholder alle faktorer kroppen trenger i fordøyelsen av proteiner,
hvor især mettet fett og fettløselige vitaminer er viktige." Sitat: PirkePetter, 17.09.2012 kl. 19.16.
"Pulver og helsekostprodukter anbefaler jeg normalt aldri, da slike aldri
kan erstatte mat i næringsverdi. Og er de syntetiske, eller ikke
inkluderer alle opptaksfaktorer og faktorer som trengs for at de skal
virke som de skal i kroppen er kosttilskudd ofte direkte helseskadelige." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.
"Mangler hun f.eks magnesium kan hun spise kilovis med pulver med B
vitaminer uten å kunne nyttiggjøre seg av noe som helst. Og er ikke alle
B vitaminene fra naturlige kilder, og tilstede alle som en, så er
produktet verdiløst." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.
"Proteinpulver - http://proteinpowder.mercola.com/products.html - Ville
du kunne anbefalt dette produktet? Eller er ikke noen proteinpulver
bra? Jeg promoterer ikke
helsekostprodukter, kun mat. Økt proteinkonsum krever mer mettet fett og
fettløselige vitaminer, samt B vitaminer for å fordøyes og utnyttes,
samt for å unngå at proteinet fremmer ubalanser. Jeg vil heller anbefale
mer gelatin enn rent protein, da gelatin inneholder aminosyrer som ikke
fremmer problemer i kroppen, selv ved høyt konsum. Ser du på bl.a
Raymond Peat`s artikkel, Gelatin, stress, longevity, så får du en ide om
hva jeg mener. Chris Masterjohn`s artikler, Biochemical Magic of Raw
Milk and Other Raw Foods - Glutathione, og Cysteine Misbehaves, But
Glutathione Saves, er også inne på det samme." Sitat: PirkePetter, 24.01.2013 kl. 16.39.
"Mercola er en sleip
faen som skor seg på syke mennesker, og som snur kappen med vinden. Han
påstår en ting, og selger produkter basert på påstanden ett år, og
neste år, når man finner at det hele var feil eller helseskadelig, så
fjerner han all informasjon og alt han selv har skrevet om saken, og
stopper salget av produktene, og later som ingenting. Ofte er han frekk
nok til å skrive slikt som at han visste hele tiden at en gitt påstand
eller trend var feil, selv om han bare måneder tidligere støttet
påstanden eller trenden." Sitat: PirkePetter, 24.01.2013 kl. 16.39.
"Jeg har fulgt ham i mange år, fra han
bare var en infokilde til det begynte å dukke opp stadig flere produkter
som i følge ham skulle være så optimale i forhold til alle andre
liknende produkter. Han er en kremmer, og løgner, og jeg ville aldri
finne på å promotere noen av hans produkter. Det eneste som faktisk er
bra med ham er at han har mye nyttig info på sidene sine." Sitat: PirkePetter, 24.01.2013 kl. 16.39.
PROBIOTIKA
"Bakterier i kapsler er også meningsløst da
bakteriemengden i kapsler, om de i det hele tatt kommer seg til tarmen,
er en brøkdel av mengden i et eneste lite glass surmelk, kefir eller
yogurt. Og logikken bak bruk av bakterier er feil, da det ikke nytter å
pøse på med bakterier for å normalisere tarmfloraen ved
ubalanse/dysbiose om floraen har forandret seg pga feil ph/forstyrrelse i
syre/basenivene i tarmene." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.
"Det er miljøet, i hovedsak ph, som
avgjør hvilke bakterier som er i tarmene, og den største synderen når
det gjelder forandringer i tarmens ph er nedsatt magesyreproduksjon, som
fører til at tynntarmen blir for sur (den skal være basisk) og
tykktarmen for basisk (den skal være svakt sur). Surnede melkeprodukter
er i særstilling her da de bidrar med både bakterier, organiske syrer
som stimulerer magesyreproduksjonen så vel som normalisering av
bakteriefloraen, samt smørsyre og andre kort og mellomkjedede fettsyrer
som regulerer ph i tykktarmen. Melkesyrebakterier i kapsler er dermed
meningsløst, og ikke langt fra svindel." Sitat: PirkePetter, 14.12.2012 kl. 01.18.
STABILISATORER
"Stabilisator LS25 - ..det ser ut til å være følgende produkt - http://zjyd.en.alibaba.com/product/220755198-201208392/Low_Na_stabilizer_colloidal_silica.html - Det sies å være lite giftig i følge diverse info - http://www.google.no/search?q=colloidal+silica+in+food+toxicity&hl=no&gbv=1&nfpr=&spell=1 - http://en.wikipedia.org/wiki/Colloidal_silica - Men
det er syntetisk silisium/kisel, ikke naturlig, slik at konsekvensene i
kroppen er ukjent. Og det er mye mulig at syntetisk silisium kan oppta
silisiumreseptorer i celler slik at den naturlige versjonen ikke får
påvirke cellene." Sitat: PirkePetter, 13.09.2012 kl. 00.39.
SYNTETISKE KOSTTILSKUDD
"Syntetiske vitaminer binder
vitaminreseptorer slik at de naturlige versjonene ikke får påvirket
cellene. Dette kan gi mangelsymptomer selv om de naturlige versjonene
finnes i kosten. Nok en ting er at syntetiske versjoner ofte bare har en
brøkdel av de naturlige versjonenes virkninger, og dermed forstyrrer
prosesser i kroppen hvor de naturlige versjonene f.eks deltar som
koenzymer, samt gjerne setter i gang, men ikke kan følge opp, ulike
kjemiske prosesser." Sitat: PirkePetter, 7. februar 2013 kl. 00.13.
"Syntetiske
vitaminer er helseskadelige, ofte via en direkte "giftvirkning", eller
indirekte via å skape mangel på det naturlige vitaminet eller mineralet
gjennom å blokkere reseptorer slik at de naturlige næringsstoffene ikke
får virke i kroppen. Syntetiske næringsstoffer forhindrer også ofte
opptak av naturlige i tarmen. Ferdigmat er som regel like helseskadelig
for dyr som for mennesker." Sitat: PirkePetter, 25. oktober 2012 kl. 19.27.
"Om vitaminene og mineralene du tar i
tilskuddsform er syntetiske skaper de mangel på de naturlige
vitaminene/mineralene i kroppen, selv om de finnes i kosten din." Sitat: PirkePetter, 21.desember 2012 kl. 21.50.
"Jeg
ville anbefale å kutte ut multivitaminproduktet da sjansen er stor for
at dette er syntetiske vitaminer. Og da slike som vil forhindre
opptak/funksjon av de naturlige fra bl.a lever, ved å oppta reseptorene
som er forbeholdt de naturlige vitaminene. Næringsinnholdet i lever
utkonkurrerer et hvilket som helst kosttilskudd" Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.
"Vitamin A er bare
bra ved graviditet, og i de tilfeller av helseproblemer som har vært
rapportert ved vitamin A bruk under graviditet har det vært brukt
syntetisk vitamin A, i hovedsak retinyl palmitat."
Sitat: PirkePetter, 14.06.2012 kl. 12.11.
KAROTEN
"Multivitaminet er 75% organisk. A-vitamin (beta carotene) naturally
fermented whith live probiotics in an organic media. Så kanskje den ikke
er så ille? Produktet er et svindelprodukt, da det for lengst er motbevist at
karotener kan omdannes til vitamin A. Dette var opprinnelig en ren
laboratoriehypotese som aldri ble dokumentert, men til tross for dette
grep industrien fatt i hypotesen og presenterte den som sannhet i alle
media." Sitat: PirkePetter, 17.06.2012 kl. 01.23.
OMXTRA
"Om akkurat produktet Omxtra, så inneholder det
betydelige mengder fenoler og flavoner med mer som krever næringsstoffer
som trenges for å danne enzymer som avgifter eller fordøyer dem, slik
at produktet absolutt ikke er å anbefale for syke mennesker/mennesker
med eksisterende næringsmangel, og da især tarmproblemer og/eller
mentale problemer som autisme/aspergers, adhd, epilepsi, dysleksi, etc" Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 15.23.
"Slik jeg har forstått det er OMXtra fermentert etter gamle japanske tradisjoner. Produsenten påstår at produktet er gjæret, men oppgir ikke annet enn at
dette er en "revolusjonerende prosess." Straks en produsent kommer med
ord som revolusjonerende eller mirakel eller super eller avansert
teknologi, etc tar jeg for gitt produktet er alt annet enn dette." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 17.46.
"Det står i dokumentasjonen jeg fikk med at OMXtra er et resultat av 3,5 års fermentering. ..jeg har lest dette, men det er bare påstand uten dokumentasjon. Alle kan
påstå slike ting for å gjøre produktene sine mer tillokkende. Jeg har
sett youtube filmsnutt også om denne påståtte prosessen, men ser
allikevel ingen gurnn til å tro på dette før det foreligger
dokumentasjon på at prosessen det er snakk om faktisk finnes og blir
brukt." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 21.32.
SYNTETISK NITRITT
"Når det gjelder syntetisk versus naturlig nitritt så sier
det seg selv at førstnevnte ikke omdannes til naturlig nitrogenoksid i
kropen ganske enkelt fordi alle menneskelagde, syntetiske etterlikninger
av naturlige substanser alltid er speilvendte den naturlige substansen.
Innen forskning kalles naturlige substanser for
dextrorotary/høyredreiende fordi molekylstrukturen deres reflekterer lys
(på atomnivå) mot høyre, hvor syntetiske etterlikninger,
levorotary/venstredreiende, reflekterer lys mot venstre." Sitat: PirkePetter, 8. november 2012 kl. 00.55.
SYNTETISKE SUBSTANSER ER SPEILVENDTE
"I og med
at syntetiske substanser er speilvendt naturlige, passer de som regel
bare delvis i reseptorer for de naturlige versjonene. Av den grunn har
de bare deler av den naturlige substansens virkning, og kortslutter ofte
viktige kjemiske prosesser fordi de ikke kan utføre alle den naturlige
substansens funksjoner. Den speilvendte molekylstrukturen betyr også at
siden de ikke passer helt i reseptorene, som de imidlertid opptar slik
at de naturlige versjonene ikke kommer til, så blir ikke celler næret av
eller påvirket av dem. De syntetiske etterlikningene kan sette i gang
en del prosesser i kroppen som følge av delvis stimulering av
reseptorer, men verken følge dem opp eller deltar i alle de andre
prosessene som den naturlige substansen inngår i." Sitat: PirkePetter, 8. november 2012 kl. 00.55.
"I de tilfeller
hvor de syntetiske etterlikningene ikke påvirker reseptorer, men inngår
som byggestener i kroppsvev og celler, som f.eks transfettsyrer, som har
blitt gjørt kunstig mettet slik at de likner naturlig mettet fett i
molekylstruktur, så betyr den speilvendte molekylstrukturen at
transfettsyrer erstatter fettet i cellemembraner, men uten å dekke hele
den delen (puslespillbiten) mettede fettsyrer er ment å dekke.
Resultater er i følge forskning bl.a økte lekkasjer til og fra cellene,
hvor substanser som som skal være i cellene lekker ut i omgivelsene, og
substanser i omgivelsene lekker inn i cellene. Resultatet er bl.a
betennelsestilstander og gjerne også skade på gener og mitokondrier =
nedsatt energiproduksjon = kronisk tretthet, såkalte autoimmune
sykdommer, og hypotilstander i kroppen." Sitat: PirkePetter, 8. november 2012 kl. 00.55.
"Får du folket til å fokusere på
konkrete og mye omtalte (i media) faktorer, ser ingen nærmere på andre
faktorer som kanskje er mye mer helseskadelige. Som f.eks dette med å
slutte å røyke og bruk av nikotinplastere, som fremstilles som en
gigantisk forbedring helsemessig i forhold til tobakk, og som den
reneste uselviske og selvoppofrende tjenesten fra legemiddelindustrien
ovenfor det tobakkavhengige folket. Ingen nevner at rent nikotin rett
inn i blodet har mangedobbelt den negative virkningen på særlig
hjerneceller som samme nikotin i tobakk. Nikotin stimulerer hjerneceller
til døde, akkurat som de syntetiske aminosyrene glutamat i MSG og
fenylalanin og aspartinsyre i aspartam." Sitat: PirkePetter, 15. november 2012 kl. 04.28.
SYNTETISK VITAMIN C - ASKORBINSYRE
"..det naturlige vitamin C molekylet består av fettsyrer, et hormon,
et mineral, flavonoider og en rekke andre substanser så er det et hav av
forskjell på dette og den syntetiske etterlikningen av en brøkdel av
det naturlige vitaminet, og som kalles askorbinsyre. Og hvor
askorbinsyre i utallige forsøk har vist seg å enten ikke virke som man
trodde, eller til og med ha helseskadelige virkninger, har man aldri
funnet noe liknende om det naturlige C vitaminet." Sitat: PirkePetter, 18.09.2012 kl. 19.04.
"Vitamin C har kun synergistisk virkning med følgende vitaminer og mineraler - A, E, B3, B5, B6 og jern, kalsium, kobolt, kopper og natrium. Og
da snakker vi kun om naturlig vitamin C, og ikke svindelproduktet
askorbinsyre. I tillegg kommer antagonistvirkningen ovenfor kalsium,
kopper eller vitamin B12 når vi snakker om større enkeltdoser." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
"Jeg
er helt med på at det ikke er lett å sile ut det som ikke er riktig
eller ønsketenkning fra artikkelforfatteres side. Jeg er også klar over
at det er veldig mye forskning på næringsstoffer, især vitamin C, som er
manipulert for å fremme resultater som ikke er sanne. Og også at mye
forskning aldri egentlig har skjedd i den virkelige verden, men er
skrevet av såkalte Ghostwriters for å fremme usannheter av forskjellig
grad." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
"Når det gjelder all propagandaen om megadoser med vitamin C så har
dette også vært støttet opp av helse og matindustrien som ville øke
salget av vegetabilske matemner på bekostning av langt mer næringsrike
animalske matemner. Jo mindre næringsrikt folket spiser, desto mer
penger i kassa for legemidelindustrien som liksom skal kurere folkets
næringsmangelsykdommer med ymse kjemikalier som gjør næringsmangelen
enda verre." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
"Linus Pauling (på oppdrag fra legemiddelgiganten
Hoffman-La Roche, som eier patentet på askorbinsyre), mannen som gjorde
vitamin C berømt forfalsket mye forskning for å gi inntrykk av at
megadoser av syntetisk vitamin C kurerte det meste av helseproblemer.
Han brukte selv megadoser av askorbinsyre, men døde like fullt av
prostatakreft tross alle hans påstander om at askorbinsyre ville
forebygge og kurere alle typer kreft." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
Link fra PP:
Info - http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/pauling.html
"Jeg
har ellers mye forskning som viser at askorbinsyre ikke fungerer for
noe som helst annet enn som abortmiddel om det brukes i høye doser i
løpet av de 2 første ukene etter konstantert graviditet." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
"Også naturlig
vitamin C, i høye doser, er ikke engang i nærheten av å ha alle de
helsevirkninger vitaminet har fått tildelt. Nok en ledetråd er at mange
folkeslag som lever nesten ensidig på animalsk kost aldri opplever
mangel på vitamin C all den tid det er mer enn nok vitamin C i
rått/tradisjonelt speket/raket/gjæret(gravet/røykt, etc animalsk mat. Jo
mer korn, grønnsaker eller frukt man spiser, desto mer øker forbruket
og dermed behovet for vitamin C. Slik at om man f.eks spiser hovedsaklig
steinalderkost med mye animalsk mat, hvorav en del er rå/speket, etc så
har man mer enn tilstrekkelig med vitamin C for helse og velvære." Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
"At
det finnes tilstrekkelig med vitamin C i rå, lettstekt eller
tradisjonelt tilberedt animalsk mat ser man også på det ettårige
forsøket til Vilhjalmur Stefansson og Karsten Andersen, som levde et
helt år på bare kjøtt og fisk. Info - http://inhumanexperiment.blogspot.com/2009/09/two-brave-men-who-ate-nothing-but-meat.html - http://www.jbc.org/content/87/3/651.full.pdf" Sitat: PirkePetter, 01.06.2012 kl. 23.48.
"Verken chlorella, spirulina, tang/tare og i alle tilfeller absolutt ikke
gresskarfrø avgifter aluminium eller noe som helst. Kun om det finnes
tungmetaller i tarmen din når du tar slike substanser så er der en viss
mulighet for at de binder og avgifter dem, mens kjemikalier som allerede
er lagret i organer, hjerne og nervesystem, fettvev, etc overhodet ikke
blir påvirket." Sitat: PirkePetter, 11.09.2012 kl. 00.00.
"Chlorella er
verdiløst, og kan også være direkte helseskadelig gjennom at bl.a B12
analoger i algen binder seg til reseptorene for B12 og kan forfhindre
naturlig B12 i jobbewn sin for. Chlorella avgifter ikke tungemateller
eller andre kjemikaliet, slik det promoteres, og binder kun eventuelle
kjemialier, etc om det tas med måltider." Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 02.39.
SYNTETISK VITAMIN D
"Vitamin D3 fra fåreull, som også
brukes i Tine melk er syntetisk, fremstilt gjennom bestråling av
kolesterol fra lanolin/sauefett. Dette er en kunstig etterlikning av
hvordan solstråler fremmer vitamin D produksjon i huden fra kolesterol." Sitat: PirkePetter, 1. september 2012 kl. 14.09.
"Før
kolesterolet bestråles omdannes det kjemisk til 7-dehydrokolesterol som
videre bestråles med ultrafiolette stråler i et laboratorium. Kunstig
er dermed nøkkelordet." Sitat: PirkePetter, 1. september 2012 kl. 14.09.
"Det meste av syntetiske vitaminer og mineraler er også produsert fra olje/kulltjære." Sitat: PirkePetter, 17. august 2012 kl. 22.08.
"Vitamin D i Tinemelk er verdiløst og ikke
naturlig, men utvunnet fra fåreull. Og vitamin D trenger uansett
magnesium og vitamin A, samt mettet fett både i tarmen og i kroppen for å
tas opp og utnyttes." Sitat: PirkePetter, 28. august 2012 kl. 13.54.
"Siden jeg fikk vite om
D-vitaminmangelen har jeg tatt 2 stk D3-Pearls 20 µg
(http://www.pharmanord.no/contentServlet/dpearls.htm) hver dag. Tilskuddet
du tar er verdiløst, da det ligger i en base av olivenolje, som er
dokumentert å blokkere proteinet i tarmen som vitamin D trenger for å
tas opp i kroppen. Kilden til vitaminet oppgis heller ikke, slik at det
godt kan være kunstig fremstilt via kolesterol fra lanolin. Mengden er
latterlig liten. Og i tillegg inneholder produktet ikke vitaminene A og
K2, eller mettet fett eller fiskefett som er nødvendige for opptak og
utnyttelse." Sitat: PirkePetter, 21.desember 2012 kl. 21.50.
"Vitamin D3 er den naturlige
varianten av vitamin D. Den eneste syntetiske versjonen av vitamin D var
lenge D2, men da industrien fikk til å danne vitamin D3 fra kunstig
bestrålt kolesterol utvunnet fra lanolin i fåreull er også mye vitamin
D3 i kosttilskudd i dag syntetisk. Men hvor D2 er en ren syntetisk
etterlikning av naturlig vitamin D3, er den nye formen for D3 fra
lanolin et tilnærmet naturlig, men kunstig dannet, vitamin." Sitat: PirkePetter, 10. januar 2013 kl. 19.20.
"Om tilskuddet du tar kan lage
problemer eller ikke avhenger av om det er kunstig fremstilt vitamin D3
eller syntetisk D2. Begge varianter binder seg til vitamin D reseptorer,
og blokkerer opptak av naturlig vitamin D3." Sitat: PirkePetter, 11. januar 2013 kl. 21.39.
"Om du vil ta opp
vitamin D fra tilskuddene dine bør du unngå avocado samtidig, da en og
flerumettet fett blokkerer et protein i tarmen som vitamin D trenger for
opptak." Sitat: PirkePetter, 11. januar 2013 kl. 21.39.
"Om
du mangler vitamin D tross tilskudd kan en av flere faktorer være
konsum av en eller flerumettet fett som blokkerer proteinet vitamin D
trenger for å tas opp og utnyttes av kroppen, eller vitaminet du tar er
syntetisk." Sitat: PirkePetter, 12.05.2012 kl. 15.22.
"Vitamin D spray høres humbug ut, uansett hvilken D form det er snakk om,
så jeg ville heller fått vitaminet fra matemner som fiskeleverolje
eller eggeplommer (fra frittgående høns som ikke får kraftfor), eller
fiskelever, fiskerogn og melke, samt sjømat, især fet fisk. Også smult
fra griser som ikke får kraftfor inneholder rimelig vitamin D. " Sitat: PirkePetter, 19.05.2012 kl. 01.35.
"Vitamin D3 fra fåreull, som også
brukes i Tine melk er syntetisk, fremstilt gjennom bestråling av
kolesterol fra lanolin/sauefett. Dette er en kunstig etterlikning av
hvordan solstråler fremmer vitamin D produksjon i huden fra kolesterol. Før
kolesterolet bestråles omdannes det kjemisk til 7-dehydrokolesterol som
videre bestråles med ultrafiolette stråler i et laboratorium. Kunstig
er dermed nøkkelordet." Sitat: PirkePetter, 1. september 2012 kl. 14.09.
VITAMIN A
"Vitamin A har aldri forårsaket fosterskader, kun syntetisk vitamin
A/retinol palmitat eller accutane/isotretinoin, har. Og selv om mye
vitamin A hypoptetisk kunne har vært skadelig, så beskytter både vitamin
D og K2, som det er mye av i tradisjonskostholdets matemner, samt
fiskeleverolje, mot vitamin A's eventuelle giftvirkninger." Sitat: PirkePetter, 12. januar 2013 kl. 19.17.
MSG - GLUTAMAT
"En
del mennesker som skriver ovennevnte artikler forveksler naturlig
glutaminsyre, som bl.a fungerer som stimulerende neurotransmitter i
hjerne og nervesystem, med glutamat i MSG, og som er en syntetisk
etterlikning. Naturlig glutaminsyre har ikke de samme negative
virkningene som glutamat, da det finnes for mange kontrollfaktorer i
hjerne og nervesystem som forhindrer dette. Imidlertid, mangler man
næringsstoffer som fungerer som kontrollfaktorer, kan selv naturlig
glutaminsyre være problematisk. De samme kontrollfaktorer forhindrer
også glutamat, samt de syntetiske aminosyrene fenylalanin og
aspartinsyre i aspartam, fra å overstimulere hjerne/nerveceller (dvs
stimulere dem til døde)." Sitat: PirkePetter, 2. februar 2013 kl. 00.24.
"Følgende næringsstoffer beskytter mot de negative virkningene av MSG - Mer
protein/aminosyrer som glycin (mye i gelatin/kraft og taurin (mye i
hjerte, innmat generelt og animalske matemner, men tåler ikke mye
varme), vitamin B2, B6, B9/folinsyre, B12, lipoesyre, kolin, vitamin E
og K2, samt magnesium, selen og sink. Mettet fett, kokosolje inkludert,
beskytter ikke mot MSG direkte, men indirekte gjennom å kontrollere
oksidasjons/betennelsesprosesser i hjerne og nerveceller etter
eksponeirng for glutamat." Sitat: PirkePetter, 2. februar 2013 kl. 00.24.
"Gelatin inneholder ikke MSG og har aldri gjort det. Gelatin inneholder
den naturlige aminosyre glutaminsyre, som blant mye annet fungerer som
en neurotransmitter i hjerne og nervesystem. Syntetisk etterlikning av
glutaminsyre, glutamat, som er hva som finnes i MSG er noe helt annet.
Jeg er klar over at glutaminsyre og glutamat omtales som om det er samme
substans i utallige sammenhenger, men en naturlig versjon og en
syntetisk etterlikning er allikevel to vidt forskjellige ting." Sitat: PirkePetter, 18.09.2012 kl. 19.04.
"MSG og
syntetisk glutamat har mao ikke noe som helst å gjøre med gelatin og
glutaminsyre. Og det er nok av andre aminosyrer i gelatin som
kontrollerer glutaminsyre i hjerne og nervesystem, slik at enhver person
som skulle frykte overstimulering kan ta det ganske så kuli.
Hovedsaklig glycin, som det er veldig mye av i gelatin, samt taurin,
kontrollerer både glutaminsyre så vel som glutamat i MSG, slik at enhver
person som spiser et protein eller gelatinrikt måltid sammen med MSG
vil beskyttes mot glutamatets virkning i hjerne og nervesystem. Andre
substanser som beskytter mot glutamat er bl.a vitaminene B2, B6,
B7/kolin, B9/folinsyre, B12 og lipoesyre. Naturlig glutaminsyre er
faktisk en bestanddel av folinsyre, som altså beskytter mot glutamat." Sitat: PirkePetter, 18.09.2012 kl. 19.04.
"..naturlig glutaminsyre også konverteres i
kroppen til neurotrasnmitteren GABA, som blant mye annet beskytter mot
den overstimulerende virkningen av glutamat. Gelatin inneholder dermed
to faktorer, glycin og glutaminsyre, som beskytter mot glutamat i MSG." Sitat: PirkePetter, 19.09.2012 kl. 03.05.
"Og
om gelatinet konsumeres via kraft, som er rik på magnesium, så får man
nok en beskyttende virkning da magnesium beskytter de reseptorene i
hjernen (NMDA reseptorer) som glutamat må binde seg til for å stimulere
hjerneceller til døde. Dette fordi magnesium regulerer hvilke impulser
som skal tillates å stimulere NMDAreseptorene, slik at all
overstimulering blir blokkert av magnesiumet. Både kraft og gelatin kan dermed nytes med svært god samvittighet." Sitat: PirkePetter, 19.09.2012 kl. 03.05.
"En
siste ting er at glycin, via sin rolle som hemmende neurotransmitter i
hjernen, beskytter mot glutamat slik at glutamat i MSG ikke får skade
hjernecellene. På samme måte beskytter glycinet mot de
hjernecelleødeleggende virkningene av aminosyren aspartinsyre som, i
syntetisk form, er den delen av aspartam som skader hjerne og
nervesystem mest." Sitat: PirkePetter, 14.03.2012 kl. 06.21.
"Når det gjelder glycin og neurotransmittere som bl.a serotonin så virker
glycin som en hemmende neurotransmitter i hjernen, på den måten at alle
eksesser blir kontrollert. Ved for høye serotoninnivåer så dempes
skadevirkningene på hjernecellene, og på samme måte beskytter glycin mot
skadevirkningene av glutamat fra MSG og aspartinsyre fra aspartam, som
begge ellers stimulerer hjerneceller til døde." Sitat: PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.52.
Link fra PP:
Info om glutaminsyre vs glutamat -
http://www.truthinlabeling.org/III.What%20is%20MSG.html
"Vet du forresten noe om kvaliteten på produktet "Basica pulver"? (=Mineralpulver fra helsekost). Logikken (syre/base) bak basica er dokumentert som udokumentert sludder.
Og det er basert på laktose som bæresubstans, hvilket bare funker om
din sønns tarm er frisk og produserer laktase. Ellers forblir mineralene
i pulveret bundet til laktosen og gir næringsrik avføring. Pulveret er
ment å være basedannende, og har overvekt av kalsium og magnesium i
forhold til de andre mineralene. Og dette blokkerer
magesyreproduksjonen, hvilket igjen betyr null mineralopptak. Både
kalsium og magnesium er vanlige syrenøytraliserende midler." Sitat: PirkePetter, 23.07.2012 kl. 22.44.
"Vitaminene
A og D, samt de andre fettløselige vitamine E og K er helt nødvendige
for opptak og utnyttelse av det meste av mineraler, samt flere andre
vitaminer, og er også nødvendig for optimalt opptak og utnyttelse av
proteiner. Både A og D fungerer også som hormoner i kroppen, og
regulerer hormonbalansen, samt trenges for normal funksjon av binyrene
og skjoldbruskkjertelen, og ikke minst tarmcellene. Og vitamin D trenges
som kjent for at kroppen skal kunne bruke kalsium til å danne nye
celler i skjelettet. Hvilket betyr at basica pulveret er verdiløst som
kalsiumkilde om du ikke samtidig konsumerer vitamin D eller allerede har
tilstrekkelige nivåer av vitamin D i kroppen." Sitat: PirkePetter, 23.07.2012 kl. 22.44.
SØLVVANN
"Sølvvann er dessverre svindel. Det virker mot bakterier, men har
alvorlige bivirkninger om det tas oralt over lengre tid. Og dessuten
ønsker du å beholde dine bakterier, ikke ta livet av dem. Vil man
påvirke bakterier må man forandre miljøet, ikke bakteriene selv. Det
er mange år siden jeg sjekket dette produktet, så jeg har ikke linker
eller info, da konklusjonen min var at det var verdiløst, og potensielt
farlig." Sitat: PirkePetter, 29.06.2012 kl. 01.41.
NATRIUMBENZOAT
"Meg bekjent er det kun en eneste faktor i kostholdet som avgifter
natriumbenzoat, og det er aminosyren glycin, som du finner i gigamengder
i gelatin og kraft, og ellers hovedsaklig i animalsk mat" Sitat: PirkePetter, 02.06.2012 kl. 14.16.
Linker fra PP:
Natriumbenzoat og vitamin C -
http://www.lawyersandsettlements.com/articles/food-supplements/benzene-00387.html
http://www.motherearthnews.com/nature-community/2006-06-01/known-carcinogen-present-in-soft-drinks-since-1990-green-gazette.aspx
http://en.wikipedia.org/wiki/Benzene_in_soft_drinks
Linker fra PP:
Natriumbenzoat som årsak til energisvikti i mitokondrier/Kronisk Tretthet -
http://www.virusmyth.com/aids/hiv/sblubejob.htm
http://www.second-opinions.co.uk/sodium-benzoate.html
http://www.wisegeek.com/what-is-sodium-benzoate.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Sodium_benzoate
FINN KILDE - Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
"Syntetiske
næringsstoffer har bare brøkdelen av virkningene de naturlige
næringsstoffene de etterlikner har, og moderne ernæringsforskning har
gjennomdokumentert at syntetiske næringsstoffer, selv om de setter i
gang noen, eller deler av, livsviktige enzymbaserte
kjemiske prosesser i levende organismer, planter og matvekster
inkludert, så bidrar de alltid til mangelsymptomer (mao såkalt sykdom)
på de samme næringsstoffene de etterlikner. Og de gjør dette delvis
gjennom å oppta reseptorer på celler beregnet for naturlige
næringsstoffer, delvis gjennom å ikke kunne inngå som byggesteiner i
f.eks hormoner og neurotransmittere, eller organer og kroppsvev, slik de
naturlige mineralversjonene kan, og delvis gjennom å kun kunne sette i
gang viktige kjemiske prosesser i kroppen, men ikke opprettholde eller
fullføre disse." Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
"Da fordi den molekylstrukturen til syntetiske
etterlikninger av naturlige næringsstoffer er speilvendt de naturlige, i
og med at de roterer i motsatt retning av de naturlige, på atomnivå.
Syntetiske næringsstoffer er mao ikke tilstrekkelige like de naturlige
næringsstoffene de etterlikner, molekylstrukturmessig sett, til at disse
kan fylle alle de naturlige næringsstoffenes funksjoner. Et av utallige
eksempler er at syntetisk magnesium ikke kan katalysere
metyleringsprosessen av B vitaminer til disses koenzymformer, slik
naturlig magnesium kan, og heller ikke delta i prosessen som omdanner
vitamin D fra mat til hormonet kalsitriol. Syntetisk magnesium kan
dermed fremme mangelsymptomer på både magnesium, B vitaminer og vitamin
D." Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
"Den moderne vitenskapen har mao dokumentert at
syntetiske næringsstoffer verken har de samme positive og livsfremmende
virkninger som naturlige næringsstoffer, og at slike i tillegg ofte
forårsaker mangelsymptomer på de samme, naturlige, næringsstoffene de er
ment å erstatte. Av den grunn, og også fordi det er dokumentert, av den
seriøse vitenskapen (som ikke styres av økonomiske eller andre
industrielle særinteresser), at enkeltnæringsstoffer ofte forårsaker
større grad av kjemisk ubalanse (såkalt sykdom), fordi disse også krever
en rekke andre næringsstoffer for å i det hele tatt tas opp og utnyttes
i, kroppen, ser jeg ingen logikk eller fornuft i å skulle bruke eller
basere meg på definerte verdier av enkeltnæringsstoffer, syntetiske som
naturlige, som målestokk for menneske-, dyre- eller plantehelse. Og i
alle fall ikke når de definerte verdiene kommer fra en industri som
tjener grovt på salg av produkter basert på disse." Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
"I
tillegg kommer forskning, foretatt av den franske forskeren Louis
Kervran, som viser at bakterier i både levende organismer som i jord kan
omdanne grunnstoffer til og fra hverandre ved behov. Dette er også godt
dokumentert, og gjentatt av forskjellige internasjonale forskere, men
er lite kjent forskning, fordi den aldri har nådd vestlig media i
nevneverdig grad. Antakelig fordi forskningen slår beina under mye av
legemiddel og helsekostindustriens gjeldende paradigmer om bruk og nytte
av enkeltnæringsstoffer, så vel som landbruksindustriens påstander om
nytten av jordprøver, samt hvorvidt det er alt annet enn meningsløst å
tilføre jorden mineraler den mangler, i følge jordprøver. At mennesker
og dyr, eller jord, mangler visse næringsstoffer betyr ikke at det
faktisk eksisterer mangel på disse næringsstoffene, da det like gjerne
kan være snakk om mangel på agonister, synergister og kofaktorer. I
mennesker og dyr spiller også fordøyelseskapasiteten inn, dvs
fordøyelsessystemets helsetilstand, mikroflora og enzymaktivitet, for
optimalt opptak og utnyttelse av næringsstoffer. Eksempler er kalsium,
som trenger vitamin D, K2 og magnesium for å tas opp og utnyttes i
kroppen; magnesium trenger vitamin D og B6, samt kalsium for å tas opp
og utnyttes; vitamin A trenger vitamin D. K2 og sink for å tas opp og
utnyttes; alle B vitaminer trenger magnesium for å omdannes til sine
koenzymformer, og vitamin D trenger magnesium for å omdannes til
hormonet kalsitriol, osv. Det sier seg selv at denne komplekse
interaksjonen mellom næringsstoffer også foregår både i matvekster og i
jord." Sitat: PirkePetter, 15. april 2017 kl. 09.27.
Linker fra PP:
http://www.truthinlabeling.org/hiddensources.html
http://www.naturodoc.com/library/nutrition/MSG.htm
http://rense.com/general35/hidd.htm
http://www.msgmyth.com/hidden_names.html
http://www.msgmyth.com/symptoms.html
http://www.natural-health-restored.com/dangers-of-msg.html
http://www.resourcesforlife.com/docs/item1225
http://www.msgtruth.org/states.htm
http://www.msgtruth.org/body.htm
INFO FRA PP:
Professor i psykiatri, John Olney,
dokumenterte allerede i 1969 at MSG ødela hjerneceller, samt betacellene
som produserer insulin i bukspyttkjertelen –
“Spring
1971—Neuroscientist Dr. John Olney (whose pioneering work with
monosodium glutamate was responsible for having it removed from baby
foods) informs Searle that his studies show that aspartic acid (one of
the ingredients of aspartame) caused holes in the brains of infant mice.
One of Searle's own researchers confirmed Dr. Olney's findings in a
similar study” –
http://www.alaskawellness.com/AspartameArchive.htm
OLNEY,
JW, SHARPE, LG, FEIGIN, RD. "GLUTAMATE-INDUCED BRAIN-DAMAGE IN INFANT
PRIMATES." J. Neuropathol. Exp. Neurol. 31: 464, 1972..
OLNEY, JW,
HO, OL, RHEE, V. "CYTOTOXIC EFFECTS OF ACIDIC AND SULFUR-CONTAINING
AMINO-ACIDS ON INFANT MOUSE CENTRAL NERVOUS-SYSTEM." Exp. Brain Res. 14:
61, 1971..
OLNEY, JW, HO, OL. "BRAIN DAMAGE IN INFANT MICE
FOLLOWING ORAL INTAKE OF GLUTAMATE, ASPARTATE OR CYSTEINE." Nature 227:
609, 1970..
OLNEY, JW, SHARPE, LG. "BRAIN LESIONS IN AN INFANT RHESUS MONKEY TREATED WITH MONOSODIUM GLUTAMATE." Science 166: 386, 1969..
OLNEY, JW. "BRAIN LESIONS OBESITY AND OTHER DISTURBANCES IN MICE TREATED WITH MONOSODIUM GLUTAMATE." Science 164: 719, 1969
Linker fra PP:
Generell info -
Bioavailability of Minerals –
http://www.healingcancernaturally.com/bioavailability-of-minerals.html
Vitamins, Natural vs. Synthetic –
http://www.seleneriverpress.com/vitamins-natural-vs-synthetic-featured
Synthetic vs. Natural Vitamins -
http://www.seleneriverpress.com/images/pdfs/Synthetic_vs_Natural_Vitamins_by_Royal_Lee.pdf
The Truth About Minerals in Nutritional Supplements -
http://www.doctorsresearch.com/articles3.html
The Truth About Vitamins in Nutritional Supplements –
http://www.doctorsresearch.com/articles4.html
Food Antioxidants are Superior to Isolated Antioxidants –
http://www.doctorsresearch.com/articles1.html
All Supplements Are Not Created Equal -
http://www.lifestar.com/Pages/vitamincompanies.html
Understand the difference between synthetic and whole food supplementation –
http://www.naturalnews.com/032058_synthetic_vitamins_supplements.html
Is Your Multivitamin Toxic –
http://www.greenmedinfo.com/blog/your-multivitamin-toxic-0
Are there GMOs Hiding in Your Vitamins –
http://butterbeliever.com/gmos-hiding-in-your-vitamins/
Linker fra PP:
Vitamins, Natural vs. Synthetic –
http://www.seleneriverpress.com/vitamins-natural-vs-synthetic-featured
The Truth About Minerals in Nutritional Supplements -
http://www.doctorsresearch.com/articles3.html
The Truth About Vitamins in Nutritional Supplements http://www.doctorsresearch.com/articles4.html
Food Antioxidants are Superior to Isolated Antioxidants –
http://www.doctorsresearch.com/articles1.html
All Supplements Are Not Created Equal -
http://www.lifestar.com/Pages/vitamincompanies.html
Understand the difference between synthetic and whole food supplementation –
http://www.naturalnews.com/032058_synthetic_vitamins_supplements.html