KOKT ROGN
Du trenger:
- Fersk rogn av skrei eller torsk (Lukter den mer enn frisk havduft er den ikke fersk)
- 1 liter Vann
- 2-3 ss Mineralsalt
- 1 ss Hele Pepperkorn - kan sløyfes
- 2 stk Laurbærblad - kan sløyfes
Slik gjør du:
1. Skyll rognen i rennende vann fra springen.
2. Kok opp vann og salt i en kjele, eventuelt sammen med hele pepperkorn og laurbærblad. Når vannet koker skrur man temperaturen ned til svakeste varme.
3. Ha rognposen(e) rett i kjelen. Alternativt kan de pakkes inn i matpapir eller et klede for å hindre at de sprekker. Det går som regel greit uten innpakking hvis man passer på temperaturen.
4. La rogna trekke i kjele, med lokk på gløtt, i 45-60 minutter. Avhengig av størrelse på rognposene kan trekketiden variere.
5. Serveres med smeltet smør, kokt potet og eventuelt litt gyldenstekt løk.
STEKT ROGN
Du trenger:
- Rogn i skiver fra gårdagens middag
- Rikelig med Smør eller Ghee
- Mineralsalt
- Kvernet pepper
Slik gjør du:
1. Ha smør eller ghee i en stekepanne, på middels til sterk varme.
2. Skjær rogna i skiver.
3. Stek rognskivene på begge sider til de blir gyldenbrune på fargen. Krydre med salt og pepper.
4. Serveres med smeltet smør, kokte poteter, og eventuelt litt gyldenstekt løk. Eller spis med fingrene rett fra stekepanna.
For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.