Godt nytt næringsrikt år alle Tradisjonskostere!
PirkePetters
bortgang i 2017 etterlot et stort tomrom, og jeg savner Pirkusen
som satte skapet skikkelig på plass når det ble for mye synsing uten
ekte vitenskapelig belegg, og som oppklarte kostholdsmyter og
misforståelser for oss på en logisk måte. Selv som savnet av
PirkePetters nærvær fortsatt er der, er det samtidig viktig å huske på
at han
etterlot oss uendelig masse kunnskap om ernæring og helse slik at vi kan
fortsette den stien han tråkket opp. Det du tidligere har lært av
PirkePetter, og det du syntes var logisk der og da, er fremdeles like
logisk. Verktøykassen han har gitt oss er fortsatt den ultimate for å
velge ei best mulig helse for seg og sine.
Jeg
starter derfor det nye året med å minne om hva PirkePetters
Tradisjonskost egentlig dreier seg om. Minne om at all sykdom grunner i
næringsubalanse og/eller kjemikaliebelastning, og minne om at løsningen er å
spise et næringsrikt og variert tradisjonskosthold basert hovedsaklig på animalske
produkter, tilberedt på tradisjonelt vis. Svaret er ikke å fokusere på
enkeltnæringsstoffer eller enkeltmineraler som store syndere eller
løsninger, eller å gå amok i kosttilskuddhylla, men heller sørge for å
spise mest mulig næringstett mat, med færrest mulig næringshemmere.
Jeg har samlet haugevis av sitater hvor PirkePetter skriver om hva
hans tradisjonskost innebærer, om tradisjonell tilberedning av mat, og
om hvilke matemner man bør fokusere på. Jeg har tatt med flere av hans
konkrete kostanbefalinger, og i tillegg tatt med oppklaringer og
forklaringer rundt sykdom, næringsubalanser og helbredsreaksjoner.
PIRKEPETTER OM TRADISJONSKOST
"God
og nærende mat og drikke er medisin for en sulten mage og skranten
kropp. Kjærlighet, vennskap og omtanke er medisin for et trist eller
ensomt hjerte. Omtenksomhet, omsorg og respekt for alt liv, for alle
manifestasjoner av livets kilde, dyr, insekter og miljø inkludert, er
medisin for verden. Dokumentert helseskadelige kjemikalier og
tungmetaller av sorten som finnes i medikamenter og vaksiner er ikke
medisin for noe som helst." Sitat:
PirkePetter, 2. mai 2017 kl. 21.18.
"Tradisjonkost, dvs næringsrik kost, hjelper alle for alle typer
helseproblemer. På samme måte som når man nærer jorda gjennom å gi den
alle næringsstoffer den kan trenge, istedenfor å fokusere på å gi
matvekster og planter enkeltsubstanser, gjerne basert på symptomer, så
vil plantene vokse seg store og sterke. Gi kroppen det kroppen trenger
og består av, så ordner den normalt opp selv, og tar opp det den vil
selv av næringsstoffer." Sitat:
PirkePetter, 22. mai 2013 kl. 17.36.
"Et
tradisjonelt kosthold hjelper alle typer mennesker mot alle typer
helseproblemer. Men, noen vil ha best av mer lever, andre mer hjerte
eller annen innmat, og atter andre kanskje mer sjømat, eller melk og
melkeprodukter, etc." Sitat:
PirkePetter, 02.01.2013 kl. 01.57.
"Tradisjonsmat gir også gode følelser, og bedre humør, klarhet og
konsentrasjon med mer. Så vi blir bedre vant, og tar enda bedre vare på
oss selv, slik vi alle egentlig fortjener og burde ha det hele tiden."
Sitat:
PirkePetter, 30. januar 2013 kl. 17.27.
"Det
er ikke bare smakspreferansene som forandrer seg; vi blir bedre vant
også. Og ikke bare søker vi intuitivt i stadig større grad mat og drikke
som nærer og gjør godt, men som også smaker og føles som ekte og
virkelig mat. Som mat med substans og ekte smak og lukt, og ikke bare
industrielle etterlikninger av ekte vare." Sitat:
PirkePetter, 30. januar 2013 kl. 17.27.
"..en
så utrolig avansert "organisme" som menneskekroppen tross alt er,
velger selv hva den trenger til enhver tid, så lenge man gir den så
næringstett, og næringsvariert, mat som mulig. Mao; gir man kroppen alle
næringsstoffer den trenger, i hvert eneste måltid, velger den å ta opp
noen næringsstoffer fremfor andre hele tiden, for å balansere seg selv,
samtidig som den kontinuerlig søker sitt aller beste funksjonsnivå."
Sitat:
PirkePetter, 25. januar 2017 kl. 21.52.
"Man
kan ikke spise noe da, og noe annet senere, og forvente at kroppen kan
fungere optimalt, eller at et barn kan vokse og utvikle seg optimalt, om
det får noen næringsstoffer i et måltid og andre i et annet. Hvert
eneste måltid bestemmer kroppens (og hjernens/sinnets) kjemiske
tilstand/helse i mange timer etterpå, slik at optimale mengder
næringsstoffer i hvert måltid gir sterke, sunne og harmoniske barn, og
ikke minst voksne." Sitat:
PirkePetter, 26. mars 2012 kl. 02.35.
"Kroppen din er jo bygget av bare næringsstoffer fra mat og mat alene,
så hvorfor skulle ikke feil mat gi feil kropp/helse, og riktig mat gi
riktig kropp/helse? Utover bakterier (og gjærsopper), som du har ti
ganger mer av enn du har celler i hele kroppen, er samtlige celler som
utgjør absolutt alt som er kroppen (og hjernen) din satt sammen av
næringsstoffer den kun har fått fra mat. Da inkludert næringsstoffer den
fikk fra din mor mens du fremdeles var foster." Sitat:
PirkePetter, 10.05.2012 kl. 20.15.
"..det
kostholdet jeg promoterer er ikke fra mitt manual som du sier, men er
den ekte og sanne tradisjonskosten våre forfedre over hele verden har
brukt i generasjoner. Det eneste jeg har gjort er å unngå moderne,
manipulerte versjoner av tradisjonskost, bestående av mengder med
kornprodukter, margarin, plantekost, etc, og fokusert på hva våre
forfedre verden over faktisk spiste og drakk. Jeg har mao funnet det som
er sant og riktig fremfor de politisk korrekte versjoner som ofte blir
promotert av ymse forfattere i dag." Sitat:
PirkePetter, 22.04.2013 kl. 19.26.
"Jeg
er heller ikke for bruk av kosttilskudd og piller, kun kosthold, slik
at jeg ikke ser noen grunn til å promotere piller eller
enkeltnæringsstoffer av noe slag. Fullt og helt, ikke stykkevis og
delt!" Sitat:
PirkePetter, 18.01.2013 kl. 16.41.
"Opp
gjenom åra har jeg hjulpet mange mennesker med bl.a kronisk
tretthet/ME, fibromyalgi, MS, ALS, og andre svært usosiale kjemiske
ubalanser, psykiske og mentale helseproblemer inkludert, og ut fra de
tilbakemeldinger jeg har fått har jeg en suksessrate på 100%. De eneste
jeg ikke har kunnet hjelpe er dem som av forskjellige grunner har gitt
opp å hjelpe seg selv." Sitat:
PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.
BAKGRUNNEN FOR PIRKEPETTERS TRADISJONSKOST
"..jeg
har fremmet tradisjonskost i mer enn 30 år, og jeg har fulgt med på all
forskning relatert til kostholdet, og næringsstoffene i det, siden jeg
sammenfattet kostholdet som 15-åring. Jeg har, mange ganger, vurdert
alle variabler av kostholdet mitt, og lett etter mulige
problemstillinger. Min konklusjon har vært, hver gang, at så lenge man
spiser næringsvariert, og som jeg anbefaler, og ikke bare plukker ut
enkeltmatemner eller holder seg til favorittmåltider, så balanserer
kroppens selv de forskjellige næringsstoffene." Sitat:
PirkePetter, 3. februar 2017 kl. 21.23.
"Når
økt næring f.eks gir større og sterkere dyr og planter, og til og med
planter og matvekster som uttrykker gener fra svunnen tid (dvs
hybridvekster begynner å vokse og oppføre seg som deres ville,
opprinnelige forfedre), slik at korn f.eks får flere aks, solsikker
vokser flere meter over normen, og gir enorm frøvekst, stueplanter
vokser ut blader som går mange meter ut fra plantene, og gir spirer som
vokser og viser seg å være utdødde forfedre av stueplanten, og andre
matvekster vokser seg kjempestore i forhold til normen, da gjenstår bare
å få til det samme med mennesker." Sitat:
PirkePetter, 7. februar 2017 kl. 07.53.
"Heller
enn fokus på hva man vil unngå, ikke vil eller vil ha eller oppleve,
frykter, etc, samt at synet på mat er enten venn eller fiende, noe som
fjerner mye av matgleden og matlysten, så er det mye kjekkere å gi
blaffen i industrimat og rett og slett fråtse i næringsrik og smakfull
mat og drikke som bare gjør oss godt. Dette med kurer og
behandlingsopplegg, faste, mat og kalorirestriksjoner, dietter og andre
menneskefiendtlige sysler er måter å låse folket fast i negative og
passive tenke og handlingsmønstre på, og som man enten aldri kommer seg
ut fra, eller som man feiler stort i, slik at man får enda mer negativ
følelsesmessig ballast. Man skal leve også, ikke bare overleve, og slik
systemet er lagt opp i dag er det kun overleving, kamp, strev,
restriksjoner, avstå fra og nekte seg selv, tvinge seg selv, etc som
promoteres av helseindustrien. Og slikt er bare oksedritt!" Sitat:
PirkePetter, 28.01.2013 kl. 03.53.
"Kosthold
tilfører ikke energi, slik vi er indoktrinert til å tenke, mht kalori
inn og kalori ut. Kostholdet bygger og reparerer kroppen din, danner
alle hormoner, neurotransmittere og signalsubstanser. Mangelfullt
kosthold gir mangelfull kropp, så vel som mangelfullt energistoffskifte"
Sitat:
PirkePetter, 30. mai 2017 kl. 09.23.
"..tradisjonskost
forlenger "veien" også, på den måten at du får mange flere år, i topp
helse, snarere enn kontinuerlig degenerasjon og uhelse, inntil du
stempler ut i ren trass. Mao såkalt alderdom unngåes helt. Vel og merke
fra og med når du er helt frisk igjen." Sitat:
PirkePetter, 26. april 2017 kl. 18.44.
HVA INNGÅR I PIRKEPETTERS TRADISJONSKOSTHOLD?
"..å
spise og drikke på en slik måte at man blir frisk for helseproblemer så
raskt som mulig, uten forstyrrende eller selvsaboterende elementer"
Sitat:
PirkePetter, 14. april 2017 kl. 23.24.
"Kjøtt,
fisk og sjømat, innmat, spekemat, tørket, gravet, raket og gjæret mat
og drikke, grønnsaker og urter, egg og melkeprodukter i all hovedsak.
Samt kraftsupper." Sitat:
PirkePetter, 10. november 2012 kl. 17.39.
"Melkesyregjærede
grønnsaker, surdeig og vannkefir er ikke tradisjonskost, men tilbehør.
Upasteurisert melk og melkeprodukter, spekemat, kjøtt, innmat, sjømat,
rogn og melke, talg, smult, smør, fløte, rømme, kokosolje, kraft og
gelatin, mm er tradisjonsmat" Sitat:
PirkePetter, 11. mai 2017 kl. 20.31.
"Mer
animalsk mat, spesielt innmat, samt rogn og melke fra sjødyr, og ikke
minst rå melk og melkeprodukter, som gir mer proteiner og naturlig fett,
samt betydelig mer mineraler og andre næringsstoffer enn vegetabilske
matemner, er en godt skritt i riktig retning, hvilket er bort fra
sykdomsstatistikkene. Og plusser man på med kraft, naturlig syrnet og
melkesyregjæret mat og drikke, samt ikke minst kjemikaliefri mat og
drikke, så begynner man å nærme seg et virkelig og ekte godt liv. Og
ikke minst et liv hvor man har god nok helse og også tilstrekkelig
klarhet i sinnet til å virkelig kunne glede seg over å verdsette livets
mirakel." Sitat:
PirkePetter, 15.03.2012 kl. 01.09.
"Mer
proteiner og mettet fett er en god ting, og ikke minst mer næringsrik
mat. Men først og fremst må du sikre at du tar opp næringsstoffer, slik
at du, utover mer næringsrikt kosthold, hovedsaklig animalsk og
melkebasert, anbefales å bruke hjemmelaget kraft og/eller gelatin i en
periode slik at eventuell magesyremangel (indikeres via elveblest og
eksem; også mangel på vitamin A, B1, B2, B3, B6, B12, som igjen skyldes
nedsatt magesyre eller mangel i kostholdet) normaliseres og eventuelle
tarmskader helbredes slik at næringsopptaket normaliseres. Det er godt
mulig at dette er alt du trenger å gjøre, men legger du om
kostholdet....vil du ikke bare bli kvitt det du har av helseproblemer,
men også komme deg flere hakk over det normale helse og funksjonsnivået.
Og da snakker vi om å virkelig leve, ikke bare overleve." Sitat:
PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.
"Ulempen
er at et slikt kosthold ikke alltid er lett å få til, da man må lære å
både tilberede mat på tradisjonelle måter og øke konsumet av
tradisjonelle matemner (som surmelk, lever, hjerte, spekemat, etc), samt
at det til tider er vanskelig å få tak i matemner og råstoffer." Sitat:
PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.
"Spiser
du tradisjonelt, hvilket vil si mer animalsk basert, og med
kraft/gelatin, innmat, melkemat, etc, så vel som
bløtlagt/melkesyregjæret kornmat, frø, nøtter og eventuelt belgfrukter,
så er du garantert et næringsinntak som ligger langt over det folk flest
får på standard vestlig kosthold. Spesielt innmat ligger godt over all
annen mat hva gjelder næringsinnhold." Sitat:
PirkePetter, 20. desember 2012 kl. 01.20.
"..ekte
tradisjonskost er animalsk basert, og at melkesyregjæret mat og drikke,
melkeprodukter unntatt, er tilbehør som bl.a brukes som
fordøyelseshjelper, og ikke såkalt supermat som enkelte bloggdamer
påstår. Supermat er næringskonsentrert mat, ikke melkesyregjæret mat,
råkost/raw food eller vegetabilske matemner, uansett om de er aldri så
bløtlagte eller gjærede." Sitat:
PirkePetter, 20.04.2013 kl. 19.09.
"Er
magesyre og fordøyelighet et problem er rå og tradisjonelt konservert
mat veien å gå. Og når kokt eller stekt mat konsumeres, at man
inkluderer noe rått, samt kraft/gelatin, kryddere, salt og eventuelt
organiske syrer" Sitat:
PirkePetter, 17. mars 2017 kl. 03.46.
"Både
speket mat og gjæret mat er allerede for-fordøyd av enzymer. I spekemat
er det snakk om enzymer som katepsin og kalpain, som finnes naturlig i
kjøtt og fisk, og i gjæret mat er det enzymer fra bakterier og gjærsopp
som gjør jobben." Sitat:
PirkePetter, 23.01.2013 kl. 21.10.
"De
mest lettvinte løsningene er tradisjonelt konserverte matemner,
hovedsaklig i form av speket mat. Spekeskinke, fenalår, tørket, røykt
eller speket hjerte, forskjellige stabburpølser, m.m er lettfordøyelige
og enkle å spise. Gjerne sammen med f.eks melk, ost, smør, rømme, fløte,
etc. Enzymer i animalske matemner bryter ned proteiner og andre
næringsstoffer til enklere og lettere fordøyelige substanser under
spekeprosessen, slik at det kreves minimalt med fordøyelseskapasitet fra
din side for å fordøye dem. Det samme gjelder surnede melkeprodukter,
da enzymer produsert av bakterier og sopper bryter næringsstoffene ned
til lettere fordøyelige substanser. Tradisjonskosten er dermed betydelig
enklere å fordøye enn kokt og stekt mat, og selv kokt og stekt mat blir
lettere å fordøye når du blander i kraft eller tar gelatin/spiser gele
sammen med de animalske matemnene. Dette fordi aminosyrer i gelatinet
tilstrekker magesyre slik at maten blir fordøyd. Kokte og stekte
proteiner frastøter ellers magesyre." Sitat:
PirkePetter, 6. september 2013 kl.18.17.
"Spiser du tradisjonskost vil melk og melkeprodukter være en naturlig del av kostholdet" Sitat:
PirkePetter, 27.01.2013 kl. 01.28.
"Ellers
er det vel ikke helt riktig at du ikke spiser råkost lenger, all den
tid tørket/speket/gravet/raket/røkt/gjæret animalsk mat, melk og
melkeprodukter inkludert, på alle måter kan regnes som rå all den tid
disse ikke har vært varmebehandlet. Også fiskeleveroljen du bruker er å
regne som råkost, om enn råkost foredlet via melkesyregjæring.
Melkesyregjæret mat og drikke er også råkost." Sitat:
PirkePetter, 25.04.2012 kl. 19.48.
"Kokt
mat er kun lettere fordøyelig om den er vegetabilsk, da rå eller
tradisjonelt tilberedt animalsk mat er betydelig lettere fordøyelig enn
både kokt og stekt animalsk mat." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 00.08.
"Gelatin
tiltrekker også magesyre til proteiner og andre næringsstoffer som, pga
at de er delvis denaturert via varme (koking og steking) frastøter
magesyre, og hjelper dermed kroppen å fordøye animalske matemner på nok
en måte. Har du problemer med å fordøye kjøtt anbefales mer kjøtt i rå
tilstand, som f.eks carpaccio, tartar eller ceviche, og i speket,
gravet, raket eller gjæret form." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 00.08.
"..kostholdet
mitt nå mens jeg jobber lange dager med å tilrettelegge gården for
skikkelig drift er ikke dekkende for mitt vanlige kosthold, da det går
mye i tørket kjøtt og fisk, spekemat, kraftsupper, melk, smør og ost og
annet lettlaget/spist mat. Jeg er mer opptatt av næring og kjappe
måltider enn av variasjon inntil jeg har mer fritid, hvor jeg kan lage
skikkelige måltider." Sitat:
PirkePetter, 23.01.2013 kl. 14.04.
"Når
det gjelder måltidssamensetning så kan jeg kun svare for meg selv, og
det er at jeg spiser mer animalsk enn vegetabilsk, men ikke har noen
strenge grenser så lenge kostholdet som helhet er næringsrikt. Mennesker
som er syke bør spise litt mindre karbohydrater, og mer protein og
fett, slik at kroppen får anledning til å bygge opp næringsmangel som
skyldes høyt forbruk av bl.a B vitaminer og magnesium og sink i
sukkerstoffskiftet. Du vil f.eks tåle mer bedre karbohydrater når du har
tilstrekkelige nivåer av de B vitaminer og mineraler som deltar i
omdanningen av karbohydrater til energi og fett i kroppen, samt spiser
dem med proteiner, fett, salt og evt kryddere, som deltar i regulering
av virkningen på blodsukkerbalansen og insulin/glukagonreaksjonen."
Sitat:
PirkePetter, 12.12.2012 kl. 23.51.
"Selv
prioriterer jeg helt motsatt av folk flest da jeg vet at om jeg tar meg
tid til å lage skikkelig og nærende mat og drikke så får jeg mindre
hikke. Neida, da får jeg mer tid og ikke minst overskudd til alt annet
jeg vil gjøre og oppleve. Tar man bare dette ene selvansvaret, slipper
man sykdom og smerte, og å bli hemmet og begrenset i ens livsutfoldelse
av alle mulige slags helseproblemer. Eller å få konsentrasjon og tanke
tåket til, eller humør og livsglede og lyst forstyrret av depresjon,
irritabilitet, sinne, selvdestruktivitet, tvangstanker, frykt og fobier,
hemninger og selvfølelsesproblemer, m.m." Sitat:
PirkePetter, 20. april 2012 kl. 19.16.
HISTORISK BLIKK PÅ TILBEREDNING
"Korn
har ikke vært en vanlig bestanddel av det norske folkets kosthold i
stor grad, og de fleste, eller i alle fall mange, mente at korn ikke var
menneskemat, men dyrefor til langt opp i 1800-tallet. Jeg har inntrykk
av at konsum av korn/brød var vanligere i byer enn på bygda, og byer
hadde ofte bakere som solgte korn og brød. Mange moderne bøker om
tradisjonskosthold er overfokusert på kornretter, men slike er enten
skrevet av mennesker som ikke har sjekket historiske data skikkelig,
eller de jobber for landbruksindustrien for å opprettholde myten om korn
som den historiske livets stav." Sitat:
PirkePetter, 11.10.2012 kl. 13.32.
"Jeg
kjenner til at det ble brukt en del brød blant vikingene, antakelig
basert på importert korn, samt at de sies å ha oppfunnet pizza, som de
kallte brauddiskar, men hovedkilder til næringstoffer var melk og
melkeprodukter, samt animalske matemner. Temperaturer har nok ikke
spillt en stor rolle i melkebehandlingen, da man brukte vedovner eller
bål, som gjorde temperaturregulering vanskelig. Senere kilder viser
bløtlegging og/eller gjæring, og langtidsheving av brød, ofte over flere
døgn, og alle kornretter ble bløtlagt og behandlet med sur myse eller
kjernemelk i løpet av bløtleggingen og/eller under koking." Sitat:
PirkePetter, 11.10.2012 kl. 13.32.
"Tilberedningsmetoder
har forsvunnet etter hvert som kunnskapen om dem, og hvorfor man brukte
dem, har gått tapt. Og også samtidig med at industrien overtok mye av
matlaginga. Bøker jeg har fra før krigen viser at man kjente til
bløtlegging og gjæring av korn, mens nyere versjoner av de samme bøkene
har fått denne informasjonen fjernet." Sitat:
PirkePetter, 11.10.2012 kl. 13.32.
"Ser
man på tradisjonelle matkulturer verden over finner man som regel
veldig lite rå vegetabilsk mat, og mye kokte, stekte og/eller
gjærede/melkesyregjærede så vel som bløtlagte produkter. 2 eksempler som
just nu hoppet inn i knollen min er de nordamerikanske indianernes
mange timer lange varmebehandling av jordskokker for å gjøre dem
fordøyelige, samt for å unngå det kroppslige opphavet til det vanlige
engelske navnet for jordskokker, fartichokes. På samme måte koker
fremdeles russere på landsbygda den dag i dag kål hele dagen for å gjøre
dem fordøyelige, nøytralisere helt eller delvis substanser som
blokkerer jordopptaket i skjoldbruskkjertelen (goitrogener), samt for å
unngå samme luftige problemstilling som nevnt ovenfor." Sitat:
PirkePetter, 15.03.2012 kl. 06.16.
"Råkost/raw
food er et helt ukjent begrep for slike kulturer, om man da ikke tenker
animalske matemner, som gjerne spises rå, eller speket, tørket, raket,
gravet, kaldrøykt, m.m som er å regne som rå da disse ikke har vært
utsatt for varmepåvirkning av noe slag" Sitat:
PirkePetter, 15.03.2012 kl. 06.16.
"..vegetabilske
matemner er helt ok helsemessig sett når de er riktig tilberedt.
Hvilket vil si på tradisjonelt vis, via bløtlegging, gjæring,
melkesyregjæring, spiring så vel som varmebehandling. Da næringsstoffer i
vegetabilske matemner er bundet i ofte svært lange og ufordøyelige
molekylkjeder som fiber og stivelse, eller med antinæringsstoffer, er
koking eller steking som regel nødvendig for å frigjøre næringsstoffer
slik at disse blir tilgjengelige for kroppen, så vel som for å
nøytralisere eventuelle skadestoffer, antinæringsstoffer inkludert."
Sitat:
PirkePetter, 15.03.2012 kl. 06.16.
"Istedenfor
å preke at korn er helseskadelig sier jeg heller at korn er helt ok så
lenge det blir skikkelig tilberedt. Ditto med melk, soya, frø, nøtter og
belgfrukter. Og så lenge karbohydrater/sukker konsumeres i regi av et
ellers tradisjonelt og næringsrikt kosthold, og/eller med faktorer som
regulerer virkningen på blodsukkeret/insulin (organiske syrer, kryddere,
fett, proteiner, etc) så er der ikke noe i veien for å spise
karbohydrater. Min forståelse for dette med kropp og helse er at man kan
spise hva man vil og allikevel bare bli i bedre helse så lenge det er i
regi av tradisjonelle tilberedningsmåter og på et ellers næringsrikt
kosthold. Jeg er motstander av faste og å nekte meg selv noe som helst
for å oppnå helse og velvære. Slikt er bare nødvendig om man lever på
industrimat. Du vet, dette med å leve også, ikke bare overleve." Sitat:
PirkePetter, 4. september 2012 kl. 06.36.
ET TRADISJONSKOSTHOLD BESKYTTER OG AVGIFTER
"Jo
mer protein og mettet fett kostholdet ditt inneholder, desto bedre
avgiftningsfunksjon i lever og nyrer. Og mer protein og mettet fett øker
også opptaket av bl.a fettløselige vitaminer og mineraler som kalsium
og magnesium, som videre avgifter bl.a bly, aluminium, arsenikk, fluor,
kvikksølv, kadmium, kopper (for mye), jern (for mye), fosfor (for mye),
radioaktive isotoper, MSG, aspartam, etanol, m.m." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 13.17.
"Gelatin/kraft
gir mye glycin, som bl.a avgifter natriumbenzoat og beskytter mot MSG
og aspartam, og leveren bruker glycin til å avgifte seg selv også, slik
at kjemikalier og gifter, etc som er nøytralisert (konjugert) blir sendt
ut i tarmen for å fjernes fra kroppen. Glycin brukes også av nyrene til
å avgifte en rekke kjemikalier, medikamenter inkludert." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 13.17.
"Vitaminer
og mineraler deltar også i avgiftning av alle slags kjemikalier og
tungmetaller, både direkte ved å binde seg til substansene, eller
indirekte, gjennom å være deler av substanser i kroppen som påskynder
avgiftning eller som gir celler nok energi til å kunne kvitte seg med
substanser, slik at når alt kommer til alt er det næringsmengde i kosten
som avgjør hvordan kroppen din takler eksponering for
kjemikalier/tungmetaller." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 13.17.
PIRKEPETTERS KOSTANBEFALINGER
"Jeg vil derfor først og fremst anbefale at du fokuserer på optimalt
næringsopptak fremfor på konkrete årsaker. Et kosthold som inneholder
det kroppen trenger av næringsstoffer for å avgifte og helbrede seg
selv, samt som reparerer enhver form for mage-tarmproblemer som kan
sabotere næringsopptaket, er viktigere enn å skulle finne en enkelt
årsak. Det er veldig sjelden at fysiske og/eller psykiske problemer har
bare en enkelt årsak, og den årsaken som fokuseres på er som regel bare
den utløsende faktoren, og ikke de egentlige årsaker som e rinvolvert i
en gitt helsesituasjon. Den utløsende årsaken er som dråpen som får
begeret til å renne over, men for at dette skal kunne skje, må begeret
være nesten helt fullt i utgangspunktet." Sitat:
PirkePetter, 20.04.2012 kl. 12.26.
"Alle
måltider bør bestå av hovedsaklig animalske matemner, alternativt melk
og melkeprodukter, slik at kroppen din får alle næringsstoffer den
trenger i hvert eneste måltid. Kroppen din trenger alle næringsstoffer
den bruker til å bygge seg selv, samt avgifte kjemikalier og
avfallstoffer med, og bygge hormoner, neurotransmittere, enzymer,
blodceller og andre celler, og ikke minst produsere energi med, i hvert
eneste måltid. Får den ikke det bryter den ned sine/dine egne kroppsvev,
i hovedsak muskler og skjelett, for å få de næringsstoffer den mangler
fra måltidet slik at næringsbalansen den trenger for å bygge nye,
kroppsegne proteiner og andre substanser med er komplett. Å spise
karbohydratbaserte måltider, særlig uten proteiner eller mettet fett
inkludert, er derfor en veldig dårlig ide." Sitat:
PirkePetter, Livenes Hage.
"Jeg
anbefaler også at du enten lager kraft selv eller kjøper gelatin og
bruker da dette bygger alt kollagen i kroppen din på nytt, og
aminosyrene i gelatin normaliserer magesyre og gallenivåer samt
reparerer tarmskader. Det er enda viktigere å ordne opp i eventuelle
fordøyelsesproblemer før man øker næringsinntaket da den nye næringen
ellers er rimelig bortkastet om man ikke kan ta den opp og utnytte den
maksimalt." Sitat:
PirkePetter, 04.06.2012 kl. 13.10.
"Gelatin
og/eller kraft er en god ide å bruke mye av i en periode, for å
normalisere magesyreproduksjonen, samt helbrede eventuelle tarmskader
som reduserer næringsopptaket og/eller overkjører immunfunksjoner via
tarmlekkasje. Magnesium via magnesiumolje hjelper på produksjon av
magesyre, da magecellene trenger magnesium for å produsere ATP som
cellene bruker som energi til å danne magesyre fra bl.a klor. Lever er
også vikitg pga at lever er den beste kilden til vitamin B12, som også
er helt nødvendig for magecellene skal de produsere magesyre og
proteinet (instrinsic factor) som B12 må binde seg til for å tas opp i
tarmen. Ved nedsatt magesyre dannes ikke dette proteinet, og mesteparten
av vitamin B12 blir ikke tatt opp, men en liten del, ca 3%, blir
allikevel tatt opp direkte gjennom passiv diffusjon." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 00.08.
"Får
du i deg gelatin hver dag så trenger du ikke glutamintilskudd da
glutaminsyren i gelatin omdannes til glutamin i kroppen ved behov. Og
det er ganske mye glutaminsyre i gelatin. Gelatin inneholder også andre
aminosyrer som stimulerer magesyreproduksjonen, hvor glycin dominerer i
virkning." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 00.08.
"Animalsk
fett, i hovedsak mettet fett, og også kokosfett og smør er svært bra
for deg pga innholdet av fettsyrer som blant mye annet reparerer
tarmcellene og øker energiproduksjonen i dem. Kort og mellomkjedede
fettsyrer i kokosolje og smør/melk øker også energiproduksjonen i
cellene i kroppen din, da de kan forbrennes som energi istedenfor
sukker/glukose" Sitat:
PirkePetter, Livenes Hage.
"Du
trenger mer protein enn du er vant med å spise for å reparere tarmen
din, samt stimulere magesyreproduksjon som bidrar til opptak og
utnyttelse av næringsstoffer kroppen trenger for å helbrede seg selv. I
hovedsak aminosyrene glycin og glutamin er viktig for akkurat tarmen
din, og utover animalske matemner og melk/melkeprodukter er også
kraft/gelatin en god kilde til aminosyrer kroppen din vil bruke til å
både reparere seg selv samt til å øke energiproduksjonen i cellenes
kraftverk." Sitat:
PirkePetter, Livenes Hage.
"Proteiner
til hvert måltid hjelper med å stimulere magesyreproduksjon, og det
samme gjør kryddere og salt, samt organiske syrer (inkl. melkesyre og
eddiksyre fra surmelk/kefir, etc)." Sitat:
PirkePetter, 07.12.2012 kl. 00.08.
"Du
anbefales også konsum av upasteurisert melk og/eller fløte/rømme/smør
for smørsyrens del, da smørsyre, sammen med glutamin, som dannes i
kroppen din fra glutaminsyren i gelatin, reparerer tarmen din. Slik
melk, især om den er surnet (inkl i form av kefir eller yogurt) bidrar
også med næringsopptak, normalisering av tarmflora og tarmens ph via
bakterier og organiske syrer som melkesyre og eddiksyre, m.m. Slike
syrer bidrar også med å stimulere magesyreproduksjonen, og melk
inneholder sin egen "intrinsisk faktor" som binder vitamin B12 og sikrer
opptak selv når magesyrenivået er lavt." Sitat:
PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.
"..upasteurisert
kumelk bra for deg selv om den ikke kommer fra kyr som går på beite
hele tiden. Beitende dyr er det optimale, men ikke vanlig i Norge så
langt. Melk fra kyr bør uansett surnes før konsum slik at kaseinet er
brutt ned, og laktosen omdannet til organiske syrer som blant mye annet
regulerer ph og dermed bakteriefloraen i tarmen din. Dette fordi kroppen
din kan reagere immunmessig på kaseinet selv om det ikke er det samme
som i pasteurisert melk, så lenge immunforsvaret ditt er hypersentivit
til kasein (og gluten) pga tarmskadene dine. Og av samme grunn mangler
du nok enzymet laktase som trenges for å fordøye laktose. Surnet melk og
produkter fra surnet melk er derfor det beste inntil mage-tarmhelsa er
gjenopprettet." Sitat:
PirkePetter, Livenes Hage.
"Når
det gjelder fisk anbefales all fet fisk, som gir deg bl.a vitamin A og
D, og jeg vil på det sterkeste anbefale fiskeleveroljen som Christer
selger. Den smaker gyselig i følge de fleste bloggdamer, men har et
veldig høyt innhold av næringsstoffer, især fettløselige vitaminer som
A, D, E og K som du trenger i aller høyeste grad. Skjell og skalldyr er
også noe du kan forsyne deg rikelig av." Sitat:
PirkePetter, Livenes Hage.
"Når
det gjelder kefir og kraft så er ikke mengden det viktigste, men at
disse matemnene tas jevnlig, slik at kroppen kontinuerlig får næringen
fra dem, samtidig som disse matemnene bidrar til fordøyelsen av andre
matemner du spiser samtidig." Sitat:
PirkePetter, 6. september 2013 kl.18.17.
"Jeg
er generelt motstander av kosttilskudd, men da fiskeleverolje er en så
god kilde til fettløselige vitaminer anbefaler jeg også naturlig gjæret
fiskeleverolje. Evt kombinasjonsproduktet smørolje og fiskeleverolje.
Prisen er stiv, og kan gjøre lommeboka di syk, men oljen vil nok gjøre
underverker for deg." Sitat:
PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.
"Jeg
anbefaler deg å unngå korn, frø, nøtter og belgfrukter i en periode,
men om du ikke klarer å la være så gjelder vanlig bløtlegging, spiring
eller gjæring." Sitat:
PirkePetter, Livenes Hage.
"Jeg
anbefaler også total boikott av alle planteoljer og kilder til
transfett i livet ditt, da disse fettypene alene kan forårsake samtlige
helseproblemer du nevner." Sitat:
PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.
"Juice
og frukt eller grønnsakssaft er konsentrert sukker og ikke bra for dem
med bl.a tarmproblemer da så mye sukker på en gang overstimulerer
insulinaktiviteten i kroppen, noe som igjen er en vanlig årsak til både
betennelsesreaksjoner i tarmveggene så vel som abnorm
celledeling/svulstutvikling." Sitat:
PirkePetter, Livenes Hage.
SYKDOM = NÆRINGSUBALANSE/KJEMIKALIEBELASTNING
"Grunnen
til de forskjelligste reaksjoner på næringsubalanser er interaksjonen
mellom næringsstoffer, mangel på noen, for mye av andre, i kombinasjon
med opptaksevne, kjemikaliebelastning, aktivitetsnivå, stoffskifte,
hormonell balanse, medikamentbruk, m.m. Det finnes egentlig bare noen
veldig få sykdommer/kjemiske ubalanser, i forhold til mange hundre eller
tusen slik de defineres av legemiddelindustrien, men disse gir seg
utslag i mennesker med noen likhetstegn og gjerne mange ulikheter
avhengig av den kjemiske balansen/ubalansen i hver enkel person. Et
ubalansert forhold mellom de samme næringsstoffene vil derfor i en
person gi epilepsi, i en annen autisme, og i en tredje ADHD eller CP
f.eks. Og lupus i en person og kronisk tretthet eller fibromyalgi i en
annen. Eller ulcerøs kolitt i en person, cøliaki i en annen, og
irritabel tarm i en tredje." Sitat:
PirkePetter, 02.01.2013 kl. 01.57.
"Det
skjer aldri at de såkalte symptomene starter brått, som du sier, da
veldig mange symptomer som varsler om hva som foregår i kroppen normalt
blir ignorert eller ikke forstått av personen det er snakk om. Svært
mange ting de fleste av oss tar for gitt er en del av liv og lære, så
som forstoppelse og diare, hodepine, stive muskler og spenninger,
søvnproblemer, smerter her og der, såkalte forkjølelser og
bihuleproblemer, kramper, redusert syn, konsentrasjons og
hukommelsesproblemer, vekttap eller det motsatte, PMS, m.m pleier å være
en del av situasjonen før den såkalte kronisk trettheten ”plutselig” er
et faktum. Leger bryr seg ikke om å kjenne til slikt, og bortforklarer
derfor normalt alvorlige helseproblemer ved å skylde på virus eller
bakterier. Dvs såkalte infeksjoner." Sitat:
PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.
"En
slik dominovirkning tar normalt tid for å utvikles, men plutselig
eksponering for en større dose av f.eks kvikksølv eller andre
tungmetaller og kjemikalier gjennom medikamenter, vaksiner, teflon,
tannkrem og munnhygieneprodukter, amalgam, en knust sparepære
(inneholder veldig mye kvikksølv), m.m kan slå ut så mange av kroppens
enzym og koenzymsystemer, samt tappe kroppen samtidig for så mange
næringsstoffer på en gang, at en dominovirkning kan skje umiddelbart."
Sitat:
PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.
"
Du skrev at det bare finnes noen få reelle sykdommer (alt annet er næringsmangel), hvilke er disse?
..jeg siktet ikke til spesifikke sykdommer da jeg ikke anerkjenner
legemiddelindustriens sykdomsdefinisjoner. Det leger kaller sykdommer er
for meg symptomer på næringsubalanse og/eller kjemikaliebelastning,
slik at f.eks diabetes er for meg en ikke-sykdom, og snarere mangel på
f.eks magnesium, selen eller sink, eller en av de mange B vitaminene som
er involvert i sukkerstoffskiftet. Alternativt f.eks
kvikksølvbelastning, men da kun fordi kvikksølv tapper kroppen for
nevnte næringsstoffer eller forstyrrer næringsstoffenes funskjoner i
kroppen som koenzymer. Jeg tror derfor ikke på hundre eller tusenvis av
ulike sykdommer, men kun på noen ganske få, som for meg er kjemiske
ubalanser, om vi helt skal utelate sinnets påvirkning på den ?fysiske?
helsetilstanden, og som har mange likhetstrekk og også mange
individuelle variasjoner i virkninger/symptomer." Sitat:
PirkePetter, 06.01.2013 kl. 18.10.
"Å
unngå og å nekte seg selv ting og tang er en negativ og meningsløs måte
å forholde seg til helseproblemer på, all den tid man heller kan
fokusere på å gi seg selv det som trenges for at de førstnevnte ting og
tang ikke lenger er et problem. Å unngå og nekte seg selv matemner,
næringsstoffer, eller substanser i mat og drikke, er en omgåelse av
problemet, og som alltid opprettholder det." Sitat:
PirkePetter, 27.01.2013 kl. 13.15.
TAR DET LANG TID Å BLI FRISK?
"Om
tradisjonskosthold skal ta lang tid angående helbred kommer helt an på
hvor mye man satser. Jo flere av de råd jeg pleier å gi som blir
praktisert, desto raskere helbred, og jo mer man nøler med å praktisere
enkelte råd, eller helt utelater det som ikke passer en til fordel for
dem man synes går greit, desto lenger tid vil det hele ta. Spis rå/lite
varmebehandlet lever hver dag og sjansen er svært stor for at du ikke
lenger har kronisk tretthetssyndrom/ME i løpet av bare noen dager, opp
til en en uke. Da forutsatt at du har normal mage-tarmfunksjon slik at
næringsstoffene blir tatt opp og utnyttet umiddelbart." Sitat:
PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.
"Når
man har spist seg frisk på tradisjonskost, skal man fint tåle litt av
nei maten fordi kroppen får nok næring til å fordøye alt? Ikke bare
fordøye, men også avgifte og/eller deaminere skikkelig. Er man i
næringsbalanse kan man spise hva som helst uten problemer." Sitat:
PirkePetter, 6. april 2017 kl. 08.57.
HELBREDSREAKSJONER ER VANLIGE
"Det
er vanlig med midlertidige fordøyelsesproblemer etter kostomlegging,
både forstoppelse og diare, eller veksling mellom disse. Spiser du
animalsk protein i hvert måltid, som stimulerer syreproduksjon i
magesekken? Eddik, f.eks i form av vinaigrette, eller i et lite glass
vann, eller andre organiske syrer? Fordøyelsesfremmende kryddere
og/eller salt? Noe av den animalske maten rå, eller tradisjonelt
konservert, slik at enzymene i denne bidrar til fordøyelse av eventuelle
kokte eller stekte animalske proteiner? Melkesyregjæret mat og/eller
drikke til, med enzymer og organiske syrer som bidrar til fordøyelse,
dvs næringsopptak og avfallsutskillelse? Kraft eller gelatin, med
aminosyrer som binder syre til varmebehandlet animalsk protein, slik at
sistnevnte blir fordøyd?" Sitat:
PirkePetter, 21. februar 2017 kl. 23.58.
"Når
det gjelder helbredsreaksjoner så styrer du disse til enhver tid selv,
og kan kutte ned på de matemner, etc du bruker for å bli frisk. Og du
kan også bruke kryddere, adaptogener og andre former for terapier
samtidig, og som vil kontrollere helbredsreaksjonene. Varme krydderteer
f.eks, ville ha hjulpet kroppen gjennom, samt akselerert de reaksjonene
du oppgir, slik at kroppen ble raskere ferdig med prosessen." Sitat:
PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.
"
Har
spist tradisjonskost i et par mnd, men føler ikke det har hjulpet. Vært
forkjølet to ganger på rad nå, og har hatt masse problemer med
fordøyelsen. ..du er fremdeles i startfasen av helbredsprosessen, og
de reaksjoner du oppgir er helt naturlige og svært vanlige
helbredsreaksjoner som viser at kroppen jobber med å reparere og bygge
seg selv. Før overskudd kommer må alle helseproblemer bli reparert via
tilstrekkelige næringsmengder både i kosten, og via nrmalt fungerende
fordøyelse. Er man syk er man i underfunksjon, og først må komme på null
før virkelig energi og velvære blir en del av ens hverdag, da kroppen
først på nullstadiet begynner å bruke den økte næringsstoffmengden til å
oppgradere seg selv og alle dens funksjoner og prosesser. Reaksjonene
du oppgir viser pågående avgiftningsprosesser, og da disse er i
fordøyelsen indikeres redusert næringsopptak fremdeles.
Fordøyelsesproblemer etter kostholdsomlegging vise rogså at eventuelle
mage-tarmproblemer repareres. Med fare for å virke flåsete så er det som
regel slik at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves, da det
bare er de færreste som blir friske på dager eller uker." Sitat:
PirkePetter, 12.12.2012 kl. 15.36.
"..når
mage-tarmsystemet begynner å reparere seg selv er lokale betennelser og
reaksjoner som diare eller forstoppelse, oppkast, feber, økt svette,
eventuelt hudproblemer, etc vanlige, og forbigående. Men du kan for
sikkerhets skyld tygge det du gir henne av solid mat før hun får denne,
slik at dine enzymer hjelper på fordøyelsen hennes. Halvering av den
solide matmengden er også en ide, da selv om dette mest sannsynlig er
helt naturlige helbredsreaksjoner så bør man ikke ta noen sjanser med så
små barn." Sitat:
PirkePetter, 21.11.2012 kl. 15.04.
"Mer
protein, mer mettet fett, mer næringsstoffer i mat og drikke, og som
faktisk tas opp i kroppen (dvs at mage-tarmproblemer må ordnes før man
kan forvente bedring i helsenivået), mer bruk av fortrinnsvis uraffinert
salt uten aluminiumsbasert antiklumpemiddel, mer bruk av især
varmende/hete kryddere (chili/cayenne, ingefær, gurkemeie, kanel, sort
pepper, hvitløk, løk, etc), og mer kraft/gelatin optimaliserer
stoffskiftet gjennom å bl.a regulere blodsukker og insulinnivåer,
regulere østrogen/testosteronnivåer, samt stresshormon og
prolaktinnivåer, og stoffskiftehormoner. Ikke alle de ovennevnte
kostholdsfaktorer er nødvendige, men tilsammen sikrer disse at kroppen
reparerer og bygger seg selv mye raskere, samtidig som
helbredsreaksjoner (healing crisis) holdes på et minimum." Sitat:
PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 14.52.
"Jeg
har sagt dette mange ganger tidligere, at ved kostomlegging, hvor
kroppen plutselig får tilgang til betydelig flere næringsstoffer enn den
er vandt med, så settes kroppen i midlertidig stressreaksjon. Da
undertrykkes stoffskiftet i perioder, og man får gjerne også problemer
med å utnytte glukose. Hvilket er hvorfor jeg er konsekvent på hvor
viktig kort og mellomkjedet fett er, for å erstatte glukose i slike
situasjoner" Sitat:
PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"I
tillegg repareres eventuelle fordøyelsesproblemer, kroppsvev og organer
dumper kjemikalier, tungmetaller, m,.m i blodet, og avgifter mao seg
selv. Mikrofloraen i hele kroppen omjusterer seg, fram og tilbake,
inntil den reflekterer en normal og sunn mikroflora i tarmene" Sitat:
PirkePetter, 5. mars 2017 kl. 11.28.
"Om
du har begynt å gi kroppen din mer næring enn den er vandt med er det
naturlig at ulike ubalanser og helseproblemer dukker opp. Dette fordi
kroppen plutselig får giv til å begynne å reparere og bygge nytt vev, og
i denne situasjonen vil stoffskifteubalanser, inkludert
fordøyelsesubalanser være naturlig. Den såkalte podagraen vil da
forsvinne av seg selv om du fortsetter å nære kroppen din. Husk at
kroppen ofte skifter ut gamle eller skadde celler via betennelser, for å
fjerne de gamle til fordel for nye celler, slik at selv lokale
betennelser eller generelle betennelsestilstander i kroppen kan oppleves
i korte perioder som den av kropens selvhelbredelses og
selvreguleringsmekanismer." Sitat:
PirkePetter, 02.08.2012 kl. 18.47.
TRADISJONSKOST ER MOTSATTVERDEN
"Nok
en faktor er at dette kostholdet så mange mennesker har så godt av er
helt motsatt det offisielt aksepterte, slik at det er mye flisespikkeri
og skremselspropaganda over teoretiske så vel som udokumenterte
faremomenter involvert. Så som f.eks de udokumenterte mytene om at
kjøtt, kolesterol, mettet fett, etc er helseskadelig, at det finnes
livsfarlige bakterier i upasteurisert melk som kaldkveler deg straks du
ser en annen vei, salmoneller og andre sneller i rå eggeplommer/egg
generelt, og liknende. Her finnes det imidlertid mye vitenskap som
motbeviser disse mytene, og også historisk dokumentasjon fra
størsteparten av verden med tanke på at det er snakk om et tradisjonelt
kosthold som har vært rimelig identisk i mange kulturer." Sitat:
PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.
"Når
det gjelder hva vi har blitt sterkt frarådet fra via offentlig
propaganda, så gjelder det bl.a kolesterol og mettet fett, vitaminer som
bl.a A, D, og E, salt, melk, ost, kjøtt, innmat og nå også fisk og
sjømat (pga bløffen om kvikksølvfare), egg pga kolesterol i eggeplommer,
m.m. Samtlige matemner er de mest næringsrike vi har, og vitaminene vi
har blitt advart mot så lenge, og rett som det er fremdeles blir advart
mot, er livsnødvendige." Sitat:
PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42.
"Vi
blir ikke advart mot gjennomdokumenterte helsefarer som planteoljer,
transfett, MSG og andre tilsetningsstoffer, eller aspartam og andre
syntetiske søtningsmidler, korn, pasteurisert og homogenisert melk,
soyasubstanser, m.m. Mat og drikke som er sunn og nærende, og som har
vært det i tusener av generasjoner advares i dag mot, samtidig som det
er fritt fram av nye, moderne og industrielt oppfunnede matemner og
produkter. Hvorav mange er kunstige, har null næringsverdi, inneholder
dokumentert helseskadelige kjemikalier eller substanser og generelt
regnes som belastende søppel av kroppen." Sitat:
PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42.
"Med
dette i tankene er det en god ide å se nøyere på hva man blir sterkt
frarådet fra å spise, eller det motsatte; hva industri og
helsmeyndigheter A/S veldig gjerne vil at vi skal spise. Hvem tjener på
at vi følger rådene om hva vi frarådes å spise? En god leveregel er å
spise mye av det man frarådes offisielt fra å spise mye av." Sitat:
PirkePetter, 9. november 2012 kl. 02.42.
"Å
lage maten fra grunnen av med rene og giftfrie råvarer er ikke alltid
det letteste i dagens industristyrte samfunn, og mange sliter også med
fordommer og frykt, f.eks ovenfor konsum av mer mettet fett, kolesterol,
mer proteiner, etc da vi alle jo har blitt flasket opp med løgner om
disse som sykdomsårsaker. Mange er alene også, til og med selv om de har
en hel familie, og eventuelt venner rundt seg, da familie og venner
rett som det er kan finne på å motarbeide og bekjempe en syk persons
ønske om å spise mer tradisjonelt, ettersom fordommer og forutinntatte
meninger og klokkertro på leger og på såkalte ”eksperter” styrer disse
menneskenes tankegang." Sitat:
PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.46.
LINKER FRA PP:
-
jeg representerer ikke alternativ medisin, men ekte, uavhengig og
sannferdig vitenskap. Du spesifiserer ikke hva du vil ha motbevist, så
du får kikke litt selv på følgende sider -
BOKTIPS FRA PP:
- Real Food for Mother and Baby: The Fertility Diet, Eating for Two,
and Baby's First Foods - Nina Planck, Bloomsbury USA, ISBN 1596913940
- Healing Our Children: Because Your New Baby Matters! Sacred Wisdom
for Preconception, Pregnancy, Birth and Parenting #ages 0-6# - Ramiel
Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021313
- Super Nutrition for Babies - Katherine, M.D. Erlich, Kelly Genzlinger, David Brownstein, Fair Winds Press, ISBN 1592335039
- Cure Tooth Decay: Heal and Prevent Cavities with Nutrition - Ramiel
Nagel, Golden Child Publishing, ISBN 0982021305 #denne har veldig mye
kostholdsråd og info om hvordan å tilberede matemner skikkelig, og er
derfor ikke bare om tannhelse#
- Eat Fat Lose Fat - Dr. Mary Enig & Sally Fallon, A Plume Book, ISBN 0-452-28566-6
- Food Rules: A Doctor's Guide to Healthy Eating - Catherine Shanahan, MD, CreateSpace, ISBN 1452861382
- Trick and Treat: How ?Healthy Eating? is Making Us Ill - Barry Groves, Hammersmith Press, ISBN 978-1-905140-22-0
- http://www.yourreturn.org/Articles/NaturalParenting.pdf
- http://0101.nccdn.net/1_5/1df/15c/06f/TradDietsforHealthChildren.pdf
De fleste bøker i dag har noe rett, og mye feil, slik
at selv om andre bøker er ok som infokilde så vil jeg ikke anbefale dem
til mennesker som er i startfasen av sin forståelse for ekte helse og
kosthold.