En i min nærmeste omkrets har fått konstatert venstre grenblokk. Jeg har ikke funnet at PirkePetter har skrevet noe konkret om grenblokk, men med tanke på at alle kroppsdeler både kan fornye seg selv og bli friske, og at ulike hjertesykdommer har mange fellesnevnere, har jeg har samlet sammen sitater som forhåpentligvis vil være nyttige likevel, uavhengig av diagnose. Dette hjerteinnlegget inneholder PirkePetter-sitater om ulike hjerteproblemer, hjerteinfarkt, hjerterytmeforstyrrelser, hjerteflimmer, bilyd, klaffe-feil, blodtrykk, viktigheten av aminosyren taurin, taurins oppgaver, "hjertevennlige" medikamenter osv. Og jeg har tatt med sitater om hjertets ypperlige næringsinnhold, og tilberedning/speking av hjerte for å kanskje motivere til mer hjertespising.
HJERTEPROBLEMER
"I og med at hjertet kan reparere seg selv og bygge nye celler fra stamceller når som helst i livet er det helt opp til deg om du vil spise og drikke slik at du får et normalt hjerte, eller heller vil forholde deg til legevitenskapen og operasjoner og piller. Utover et generelt tradisjonskost med de matemner jeg pleier å anbefale er hjerte i særstilling pga virkningen på hjertecellene i kroppen din." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 15.52.
"Enhver form for fysisk skade/defekt i hjertet lar seg helbrede så lenge korppen får næringsstoffene som må til for dette." Sitat: PirkePetter, 4. desember 2013 kl. 02.46.
"Det finnes ikke noe slikt som et organ som ikke kan bli frisk, uansett hva som har skjedd, og kroppen bygger jevnlig, i sykluser, organ etter organ, kroppsvev etter kroppsvev, slik at selv om man f.eks er 60 år gammel, så er ingen organer i kroppen ens eldre enn toppen 15-20 år. Kutt av halve leveren eller mer, og den vokser ut igjen i løpet av kort tid; gjør det samme med f.eks binyrene, dvs ta ut hele innmaten, og resten av binyrene bygger innmaten på ny. Kutt bort deler av tarmene, og de vokser ut igjen så sant legen ikke har sydd dem sammen i unaturlige forbindelser, med hverandre eller med "innlegg" av ymse slag. Legg til eksemplene på halve hjerter (den ene halvdelen er fraværende, underutviklet eller forkalket), eller hjerter med "hull" i, som vokser ut igjen når hjertene får næringen som trengs" Sitat: PirkePetter, 28. april 2015 kl. 18.56.
"Hjertet kan ikke stoppe under en helbredskrise så lenge hjertet får de næringsstoffer det trenger for å fungere optimalt. Og da især magnesium og taurin, som blant mye annet regulerer hjerterytmen og beskytter hjertecellene fra virkningene av både slag og infarkt, m.m." Sitat: PirkePetter, 27. januar 2014 kl. 04.06.
"De næringsstoffer som er involvert i hjertefunksjonen, eller i regulering av blodtrykk og blodets ”tykkelse” er de samme som også forårsaker en lang rekke andre helseproblemer/symptomer ved mangel eller lave nivåer, og det er disse symptomene som eventuelt kan indikere at mangelsituasjonen kan påvirke hjerte-kar negativt. Især magnesium og taurin, som regulerer hjerterytmen. Den vanligste årsaken til hjerteinfarkt er forstyrrelser i denne rytmen." Sitat: PirkePetter, 15. mars 2014 kl. 23.29.
"Og sukker er ikke i nærheten av å være så ille som offentlig propaganda vil ha det til. Hvitt sukker er helseskadelig, men hovedsaklig fordi halvparten av det er rent fruktose, som blant veldig mye annet galt blokkerer hjertets tilgang til mineraler det trenger for å jobbe, samt skader leveren og forårsaker fettlever. m,m, mens ekte sukker som fremdeles har næringsstoffene inntakte er helt ok helsemessig i et ellers næringsrikt kosthold." Sitat: PirkePetter, 20.05.2012 kl. 12.44.
"Om man er slank eller ikke har veldig lite med hjerteproblemer å gjøre, og denne logikken er forankret i blodtrykk som omtrent eneste årsak til hjerteproblemer, slik logikken var i mange tiår. Slanke mennesker dør like ofte av hjerte-karproblemer som fete." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 21.29.
HVA ER LURT Å SPISE DA?
"De mest lettvinte løsningene er tradisjonelt konserverte matemner, hovedsaklig i form av speket mat. Spekeskinke, fenalår, tørket, røykt eller speket hjerte, forskjellige stabburpølser, m.m er lettfordøyelige og enkle å spise. Gjerne sammen med f.eks melk, ost, smør, rømme, fløte, etc. Enzymer i animalske matemner bryter ned proteiner og andre næringsstoffer til enklere og lettere fordøyelige substanser under spekeprosessen, slik at det kreves minimalt med fordøyelseskapasitet fra din side for å fordøye dem. Det samme gjelder surnede melkeprodukter, da enzymer produsert av bakterier og sopper bryter næringsstoffene ned til lettere fordøyelige substanser. Tradisjonskosten er dermed betydelig enklere å fordøye enn kokt og stekt mat, og selv kokt og stekt mat blir lettere å fordøye når du blander i kraft eller tar gelatin/spiser gele sammen med de animalske matemnene. Dette fordi aminosyrer i gelatinet tilstrekker magesyre slik at maten blir fordøyd. Kokte og stekte proteiner frastøter ellers magesyre." Sitat: PirkePetter, 6. september 2013 kl.18.17.
"Surmelk eller kefir er et must, da melk inneholder det proteinet som binder b12 fra maten slik at kroppen kan ta vitaminet opp. Og lever i alle former anbefales, så ofte som mulig, sammen med mye vitamin A, D og K2 fra henholdsvis fiskeolje og fet sjømat, rogn og melke, samt fiskelever, og upasteuriserte oster og smør. Lever inneholder både B12 og folinsyre i metylform. For taurin er speket hjerte den beste kilden, og ellers alle former for hjerte som ikke innebærer varmepåvirkning, da taurin reduseres sterkt ved oppvarming. Salt i hvert måltid bidrar bl.a med å normalisere cellenes insulinsensitivitet, og er også viktig for hjertefunksjonen og regulering av blodtrykket." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.44.
"Melk/surmelk/kefir inneholder et transportprotein som binder B12 fra leveren, og sikrer opptak. Transportproteinet ødelegges av pasteurisering og homogenisering, slik at Røroskefir er verdiløs her. Dette er, imidlertid, ikke et problem så lenge du har normal syreproduksjon i magesekken." Sitat: PirkePetter, 8. januar 2017 kl. 21.23.
REGULERING AV BLODTRYKK
"Mer animalsk protein, mettet fett og dyrefett, kolesterol, og magnesium og kalium, samt vitamin D og B vitaminer, er også viktige kontrollfaktorer for blodtrykksnivåene. Og ellers reduserer innmat (spesielt hjerte), egg, upasteurisert melk, kraft/gelatin, og eddik blodtrykket. Sex også." Sitat: PirkePetter, 7. oktober 2013 kl. 21.50.
"Både natrium og magnesium, samt kalium regulerer og normaliserer blodtrykket, dvs både for høyt og lavt." Sitat: PirkePetter, 23. desember 2012 kl. 19.11.
"Magnesium er også viktig for å regulere blodtrykket, gjennom å utvide blodkarene ved behov, men senker ikke blodtrykk som allerede er lavt." Sitat: PirkePetter, 21.mai 2014 kl. 21.13.
"Magnesium og natrium er viktigst hva gjelder betennelser og kontroll av blodsukkernivåene, og begge bidrar til nyrehelsa, slik at blodtrykket normaliseres. Magnesium er i tillegg karutvidende, slik at blodtrykket senkes om nødvendig. Begge mineraler øker cellenes insulinsensitivitet, og magnesium er som sagt nødvendig for produksjon av insulin." Sitat: PirkePetter, 14. mars 2014 kl. 14.17.
"Animalsk protein og uraffinert salt, i betydning natrium, er viktig for nyrenes evne til å regulere blodtrykket, så vel som for å holde aldosteronnivåene i balanse. Magnesium er også viktig for å regulere blodtrykket, gjennom å utvide blodkarene ved behov, men senker ikke blodtrykk som allerede er lavt. Husk at næringsstoffer er noe kroppen bruker for å regulere seg selv, og virker ikke som legemidler, på den måten at de har sin virkning uansett hva kroppen vil eller trenger." Sitat: PirkePetter, 21. mai 2014 kl. 21.13.
"Verken raffinert eller uraffinert salt er skadelig for nyrene, eller fremmer økt blodtrykk, da begge typer har motsatt virkning (natrium, via den undertrykkende virkningen på aldosteron, regulerer eller senker blodtrykket og stimulerer nyrene), mens raffinert salt med antiklumpemidler, især aluminiumsbaserte, har ymse helseskadelige virkninger. Aluminium f.eks, lagres i bl.a nyrene, og vil over tid skade nyrene og dermed sabotere nyrenes del i regulering av blodtrykket." Sitat: PirkePetter, 5. november 2014 kl. 16.55.
"Og det skjer mye oftere at for høyt kaliumnivå forårsaker hjerterytmeforstyrrelser, gjennom å aktiver aldosteron, som også øker blodtrykket. Salt/natrium er dermed blodtrykksregulerende, og deltar, sammen med magnesium og aminosyren taurin, i regulering av hjerterytmen. Natrium gjør dette som kalsiumkanalhemmer." Sitat: PirkePetter, 24. januar 2017 kl. 10.25.
"Hvitløk senker kun blodtrykket eller tynner ut blodet om det er behov for det; mao at man har høyt blodtrykk eller blod som lett levrer seg." Sitat: PirkePetter, 13. mai 2014 kl. 17.46.
LAVT BLODTRYKK
"Dotter i ørene og svimmelhet når du reiser deg (ortostatisk hypotensjon) kan begge har lavt blodtrykk som fellesnevner. Og da lavt blodtrykk forårsaket av for lave aldosteronnivåer og/eller for høye østrogennivåer. Mer protein i kosten, samt B vitaminer og salt vil øke blodtrykket inntil normalt nivå." Sitat: PirkePetter, 1. november 2013 kl. 22.03.
"To årsaker til svimmelhet, anemi og/eller lavt blodtrykk, bedres også av et mer næringsrikt kosthold, og selv salt alene beskytter mot for lavt blodtrykk." Sitat: PirkePetter, 4. august 2013 kl. 23.19.
MEDIKAMENTER = SYMPTOMBEHANDLING
"Salt er ikke alene om å regulere blodtrykket, og bruk av litt salt daglig anbefales for å unngå overaktivering av RAAS, og især aldosteron eller antidiuretisk hormon/vasopressin. Mitt fokus er normalt på skikkelig nærings om reparerer og bygger, og som i de fleste tilfeller er alt som trenges. Men når man allerede har kjemisk ubalanse og forstyrrede hormonelle og/eller neurotransmitterbalanser i kroppen, så er taktikken å anbefale bruk av alle faktorer som normaliserer eller kontrollerer ubalansene slik at kroppen blir klar for reparasjon og oppbygging. Utover næringsmangel som første årsak, og som regel kjemikaliebelastning i andre, følger ofte ubalanse i hormoner som østrogen, progesteron, aldosteron, antidiuretisk hormon/vasopressin, og i neurotransmittere som hovedsaklig serotonin og dopamin som nye årsaker når man allerede har kommet et tykke på vei i ubalansen. Dvs at den opprinnelige årsaken har sine symptomer, kjemikaliebelastning bidrar med enda flere, og blant disse har man hormonelle og/eller neurotransmitterubalanser som kompliserer symptomildet ytterligere, og bidrar med egne symptomer. Disse siste symptomene er hva leger normalt anser som årsaker; dvs at symptomene er sin egen årsak, og det er disse som pleier å ”behandles” av leger. Jeg gjør ikke det, men anbefaler faktorer og matemner som kontrollerer og/eller normaliserer disse hormonene eller neurotransmitterne, slik at kroppen blir i stand til å jobbe med de egentlige, og dypere, årsakene. Hvor den dypeste er næringsubalanse, om vi da helt skal utelate sinnets rolle i enhver uhelseprosess." Sitat: PirkePetter, 2. september 2013 kl. 17.57.
"Lavt blodtrykk eller høyt blodtrykk er derfor meningsløse ”tilstander” i seg selv, og må sees sammen med alle andre relevante faktorer for at man skal kunne vite hva man skal gjøre. Har du lavt blodtrykk så er ikke poenget å finne ut hvordan du kan øke dette, men snarere å forstå hvorfor kroppen har fremmet dette, og hvilket større helsebilde det lave blodtrykket er en del av." Sitat: PirkePetter, 2. september 2013 kl. 17.57.
REGULERING AV HJERTERYTME
"Hjerterytmen kontrolleres av flere næringstoffer, hvor de to viktigste er magnesium og aminosyren taurin. Taurin beskytter også hjertet mot blodpropp og celledød pga infarkt, samt bruk av giftige kjemikalier, f.eks cellegifter, som skader hjertecellene."Sitat: PirkePetter, 28. mars 2013 kl. 19.21.
"...den viktigste kontrolløren av hjerterytmen er aminosyren taurin, som, når hjertet har tilstrekkelige mengder taurin, også beskytter hjertet mot virkningene av slag/trombose og, alle kjente former for hjerteproblemer." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17:59.
"Magnesium, samt aminosyren taurin, regulerer hjerterytmen." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2014 kl. 05.41.
"..natrium kontrollerer kalsium via kalsiumkanaler. Dvs natrium fungerer som kalsiumkanalhemmer, også i hjertecellene. Slik at salt også bidrar til regulering av hjerterytmen." Sitat: PirkePetter, 2. desember 2016 kl. 19.17.
"Natrium og aminosyren taurin bidrar, som nevnt også til kontroll av kalsium via kalsiumkanaler"
Sitat: PirkePetter, 2. desember 2016 kl.19.39.
"Magnesium regulerer også det stadig skiftende forholdet mellom kalium og natrium, slik at det er mangel på magnesium som er den egentlige årsaksfaktoren når for lavt kaliumnivå fremmer rytmeforstyrrelser. Ved for høyt kaliumnivå, som fremmer nøyaktig de samme rytmeforstyrrelsene, spiller eventuelt mangel på natrium også en rolle" Sitat: PirkePetter, 2. desember 2016 kl.19.39.
"Så et melkedominert kosthold vil forskyve forholdet mellom kalsium og magnesium så sant du ikke har gode kilder til magnesium i kostholdet, så vel som salt/natrium som viktig del av matlagingen "
Sitat: PirkePetter, 2. desember 2016 kl.19.39.
HJERTERYTMEFORSTYRRELSE - HJERTEINFARKT
"En forsker som f.eks finner mye kolesterol i blodårene til en person som har dødd av hjerteinfarkt vil alltid konkludere med at kolesterolet var dødsårsaken om han eller hun tror på denne myten. En forsker som imidlertid ikke gjør det, vil søke etter svar på hvorfor kolesterolet, som bl.a fungerer som antioksidant ved betennelsesreaksjoner (f.eks åreforkalkning), er forhøyet og finne den egentlige årsaken. Hvilket gjerne var betennelse i blodårene. Vi kan gå enda dypere, og finne hvilke næringsubalanser eller substanser fra matemner, eller hvilke kjemikalier, etc som forårsaket betennelsestilstanden. Da blir dette den opprinnelige og egentlige årsaken, hvor betennelse er den utløsende årsaken, kolesterol kun en helbreds og selvreguleringsmekanisme, og resultatet hjerteinfarkt" Sitat: PirkePetter, 6. juni 2013 kl. 00.04.
"..det er veldig godt kjent at det er kalsium som overfører signaler fra hjernen, via sinusknuten, til hjertecellene. Cellene i sinusknuten er spesialiserte hjerteceller som skaper energi som får alle hjertecellene til å trekke seg sammen. Kalsium ikke bare leder nervesignalet fra hjernen til hjertet (sinusknuten), men står også i hver eneste hjertecelle som mottaker av signalene, og leder disse til hjertecellenes mitokondrier, som dermed produserer energi som gjør at hjertecellene fortsetter å fungere normalt. Kalsium er derfor veldig viktig for hjertefunksjonen. Men, kun sammen med magnesium, som kontinuerlig stopper kalsiumets nervesignaloverføringsprosess straks cellene har blitt tilstrekkelig stimulert. Uten magnesium forsetter kalsium å lede nervesignaler fra hjernen, og dermed overstimulerer hjertecellene = rytmeforstyrrelser, og deretter eventuelt infarkt (abnorm hypersammentrekning av cellene)." Sitat: PirkePetter, 2. desember 2016 kl.19.39.
"For høye kaliumnivåer kan forårsake bl.a muskelsmerter, mage-tarmsmerter, kvalme, oppkast, sterk svette, svakhet, diarè, forstyrret hjerterytme og hjerteinfarkt." Sitat: PirkePetter, 11.juli 2013 kl. 03.36.
"Akutt mangel på magnesium gir hjerteinfarkt, da magnesium styrer hjerterytmen." Sitat: PirkePetter, 6. desember 2013 kl. 05.34.
"Når det gjelder risikofaktorer så er f.eks for mye kalsium/for lite magnesium, for lite natrium/hyponatremi, for lite protein, for lite Q10, for lite B12, m.m relevant som årsaker både til hjerteinfarkt som åreforkalkning og slag, og også planteoljers virkning på hjertet. Og taurin, og for lite kolesterol" Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 21.29.
"Øl inneholder planteøstrogener fra humle, som øker forbruk av magnesium samtidig som mye magnesium, natrium og kalsium går tapt via økt urin og evt svette.. Ergo vil kalsium fra skjelettet kunne forårsake rytmeforstyrrelser og eventuelle leddproblemer med mer. Øl sammen med mat rik på animalsk protein og fett, eller mettet fett, og gjerne salt og/eller krydder går fint, så sant du ikke har forhøyet østrogennivå i utgangspunktet. Da via f.eks fedme/fettceller som produserer enzymet aromatase, som omdanner testosteron til østrogen, eller du har matemner (især soya) eller kjemikalier (xenoøstrogener; dvs sprøytegifter, tungmetaller, en del tilsetningsstoffer, BPA, m.m) i maten som funker som østrogener" Sitat: PirkePetter, 2. desember 2016 kl. 17.12.
"Trening over 90 minutter sammenhengende, eller flere ganger pr døgn fremmer adrenalin og kortisolreaksjoner som også øker tapet av bl.a magnesium, hvilket videre gir økt risiko for en lang rekke helseproblemer på sikt, og akutt hjertesvikt umiddelbart." Sitat: PirkePetter, 6. desember 2013 kl. 05.34.
"Eksempel er jo at man i mange tiår har preket at det er så sunt å trimme ofte, og da lenge og vel. Men så har forskning vist at dette ikke er bra likevel pga virkningen på stresshormoner vs testosteron og veksthormon. Og dette med å trene lenge har også fått nyere motargumenter i form av forskning som viser at man belaster hjerte-kar mindre ved kortere og mer intense treningsrunder, hvor man f.eks spurter i korte perioder heller enn å jogge en lengre periode. Eller trener hardt og intenst med f.eks tyngre vekter i kortere perioder, med lengre hvilepauser mellom enn det som har vært normen lenge. Begge sistnevnte og nyere funn viser også at testosteron og veksthormon stimuleres mer ved slik trening enn ved roligere trening over lenge tidsperioder." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.11.
"I et britisk 2-årig studie publisert i The British Medical Journal i 1965 ble pasienter som allerede hadde hatt et hjerteinfarkt inndelt i 3 grupper, hvor gruppe 1 fikk flerumettet maisolje, gruppe 2 enumettet olivenolje og gruppe 3 fikk mettet fett via animalsk føde. Kolesterolnivået sank med gjennomsnittlig 30% i maisoljegruppen, mens det ikke var noen forandring i de 2 andre gruppene. Etter de 2 årene studiet forløp var bare 52% av dem i maisoljegruppen fremdeles i live, og i olivenoljegruppen var der 57% overlevende, og ingen nye tilfeller av hjerteinfarkt. I gruppen som fikk mettet fett døde alle i løpet av den første dagen, så jeg håper du skjønner det alvorlige alvoret her når det går opp for deg at dette er en spøk! Nei da; i sistnevnte gruppe var der 75% overlevende, og ingen nye tilfeller av hjerteinfarkt. De som fikk mettet fett levde m. a. o. lengst og hadde ingen nye tilfeller av hjerteinfarkt." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
"I følge et studie i 1995 i USA så døde 315 av 100 000 menn av hjertesvikt årlig, hvor den årlige dødshyppigheten (av hjertesvikt) i Frankrike (hvor man spiser mer mettet fett) var betydelig lavere; 145 av 100 000. Imidlertid var de årlige dødstallene for samme ?sykdom? i regionen Gascogne i Frankrike, hvor det daglige kostholdet alltid inkluderte mengder av fettrik gåse- og andelever (og som dermed måtte være svært helsefarlig for hjertet i følge den offisielle propagandaen) så lave som 80 av 100 000!" Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
KOLESTEROL
"Hva gjelder kolesterol så viser all seriøs forskning at jo høyere verdier, desto mindre uhelse, mer energi, bedre sexlyst, at man er mer fysisk aktiv, lever lenger, ikke opplever såkalt kognitiv svekkelse (senilitet mao) som eldre, har bedre hjertehelse og blodtrykk, m.m." Sitat: PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"På samme måte viser alle studier som noen gang har vært gjort om kolesterol og/eller mettet fett og helse at jo mindre kolesterol og mettet fett man har i kroppen/kostholdet, desto høyere risiko for dødsfall fra alle andre årsaker enn hjerte-karproblemer, og i de fleste også at lavere nivåer av kolesterol og/eller mettet fett mangedobler risikoen for hjertesykdom/hjerteinfarkt ? stikk i strid med den offisielle propagandaen" Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.00.
"Når all seriøs forskning viser at dem med mest kolesterol lever lengst, har minst hjerte-karproblemer, minst sukkersyke, minst såkalte autoimmune sykdommer, minst leverproblemer, minst nyreproblemer, minst hormonelle problemer, m.m og også minst mentale og/eller følelselsmessige problemer så er konsum av mettet fett og alle andre substanser som øker kroppens totale kolesterolnivå bare av det gode" Sitat: PirkePetter, 9. februar 2012 kl. 21.44.
"Triglyseridnivåer er like meningsløse, og har ikke noe med hjerte eller karhelse å gjøre. Teorien om triglyserider som sykdomsårsak er ikke engang bevist enda." Sitat: PirkePetter, 12. mars 2014 kl. 21.02.
"Jo mer mettet fett (og kolesterol) man spiste i den 40 år lange Framinghamstudien (USA) som involverte 6000 personer, desto mer fysisk aktive var man, desto mindre vekt/fettmasse hadde man, og desto mindre hjerte-karsykdom eller sykdom generelt hadde man,? for å sitere ordrett konklusjonen av forsøket" Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
"i en gjennomgang av alle forskningsdata i 1992, fra 19 større studier, over amerikanske kvinner og kolesterolnivåer fant man at jo lavere kolesterolnivåer kvinnene hadde, desto høyere risiko hadde kvinnene for ikke bare hjertesykdom, men også for dødsfall som følge av alle andre årsaker, så konklusjonen var at de laveste kolesterolnivåene var de mest helsefarlige - Hulley S. Editorial on Conference on low blood cholesterol. Circulation 1992; 86 (3): 1026-9" Sitat: PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"i 2002, i en amerikansk analyse av 1134 pasienter med hjertesykdom, var lavt kolesterolnivå assosiert med dårligere utfall og lavere overlevelsesrate, hvor høyere kolesterolnivåer forbedret overlevelsesraten. Dette studiet viste også at høyt kolesterol blant pasientene ikke var assosiert med høyt blodtrykk, diabetes, eller hjerte-karsykdom - Horwich, et al. Low serum total cholesterol is associated with marked increase in mortality in advanced heart failure. J Cardiac Fail 2002; 4: 216-224" Sitat: PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.41.
"En kuriositet av den sorten som drepte katten - Why Skim Milk Will Make You Fat and Give You Heart Disease - http://www.thehealthyhomeeconomist.com/why-skim-milk-will-make-you-fat-and/ Plusser man på fettets virkning på hormonet leptin har man nok en hjertebeskyttende virkning av mettet fett." Sitat: PirkePetter, 5. september 2012 kl. 00.35.
Les også innlegget om kolesterol HER
PLACEBO
"Som i forsøket jeg har nevnt flere ganger, hvor hjertepasienter ble delt inn i 2 grupper, hvor den ene fikk bypassoperasjon, og den andre kun ble bedøvd, snittet litt i brystkassen, og deretter fortalt at de hadde blitt operert de også. Resultatet viste at disse siste pasientene gjennomgikk de samme kroppslige omjusteringer som dem som faktisk hadde blitt operert, og dermed at de gjorde seg selv helt friske fra hjerteproblemet fordi de trodde at de hadde blitt operert. Disse sistnevnte var også friskere og mer vitale enn førstnevnte gruppe, som ble operert, og hadde ingen tilbakefall, i motsetning til førstnevnte gruppe hvor mange opplevde ymse komplikasjoner og tilbakefall i kommende år." Sitat: PirkePetter, 21. januar 2015 kl. 15.01.
ANGINA
"Hva skal jeg fokusere på ved langvarige anginasmerter? Er du helt sikker på at det er angina, og ikke muskelsmerter? Dvs overført smerte pga feil muskelspenning eller subluksasjon (holdning)? Tips - http://www.triggerpointbook.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=6&Itemid=161
http://www.triggerpoints.net/symptom/rapidflutteryirregular-heartbeatheart-attack-pain
http://www.triggerpointtherapist.com/blog/pectoralis-major-pain/pectoralis-major-trigger-points-cardiac-copycats/
http://myofascialtherapy.org/symptom-checker/symptomcheck/symptom_upper_pectoralis.html" Sitat: PirkePetter, 19. mai 2017 kl. 07.29.
"Er du sikker på at det er snakk om betennelse, og ikke overført smerte fra triggerpunkter dannet pga stive muskler/muskler i feil spenning fordi de f.eks er underutviklet eller fordi holdningen din er feil? Dvs at du f.eks har stor svai i korsryggen, eller en framoverbøyd holdning. Nok en mulig årsak til triggerpunkter er feil spenning i relaterte muskler fordi disse reflekterer ubalanse i organet de er "forbundet" med. Eksempler på triggerpunkter som gir overført smerte som minner om angina/hjertesmerter –
http://www.triggerpointbook.com/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=6&Itemid=161
http://www.triggerpoints.net/muscle/pectoralis-major
http://www.triggerpoints.net/muscle/sternalis" Sitat: PirkePetter, 22. november 2014 kl. 23.06.
"Også svai i korsryggen, som gir økt spenning mellom skulderbladene, og som videre kan trekke ryggvirvlene litt ut av stilling slik at de ”trykker” på nerver, kan forårsake brystsmerter som minner om angina/hjertesmerter. I hovedsak ubalanse i virvlene T1, T2 og T3 kan fremme smerter i brystet, og T1 kan også fremme pusteproblemer og ”kramper” i spiserøret som kan oppleves som brekningsfornemmelser. En kiropraktor eller osteopat kan bekrefte eller avkrefte hvorvidt du har holdningsfeil, og samtidig også se på T6, som kan forårsake mageproblemer som redusert fordøyelse, dyspepsi (sug, svie og ubehag i mellomgulvet, som regel i forbindelse med måltider. Inkluderer også oppblåsthet, kvalme og sure oppstøt) og gastrisk refluks/GERD." Sitat: PirkePetter, 22. november 2014 kl. 23.06.
HJERTEFLIMMER - ATRIEFLIMMER
"Atrieflimmer er ingen diagnose, men en tilstand som skjer nå og da. Det er flere mulige årsaker, men den vanligste er mangel på magnesium. Magnesium og aminosyren taurin styrer hjerterytmen, både gjennom å kontrollere nervesignalstrømmen, fra hjernen til hjertecellene, så vel som gjennom å kontrollere de enkelte hjertecellenes mottakelighet for og bruk av/reaksjoner på nervesignalene. Tilstrekkelig taurin i hjertecellene beskytter dem også mot virkningene av både hjerteinfarkt og slag, blant mye annet." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.42.
"..sliter med hjerteflimmer? Hvilke næringsstoffer/mat er det spesielt viktig at hun spiser? Tradisjonsmat, især innmat, med hjerte øverst på lista." Sitat: PirkePetter, 11. august 2013 kl. 13.22.
BILYD PÅ HJERTET
"Bilyd på første hjerteslag/ første hjerteslag er dobbeltslag. Ufarlig? Tassen har visst det og legen sa at det er helt ufarlig. I følge offentlig info er det ufarlig, og at det i de fleste tilfeller vil gå over av seg selv. Jeg vil tro at legene kjenner til forskjellen i hvordan lydene høres ut i forbindelse med ”ufarlige” tilstander versus konkrete problemer, og dermed ville ha reagert om det kunne være fare på ferde. Vil du være helt sikker på at hjertet fungerer og utvikler seg normalt, er det en idé å gi ham litt hjerte i puréform, for aminosyren taurin. Denne aminosyren er også viktig for opptak av fett, og er en del av galle fra leveren." Sitat: PirkePetter, 18. november 2014 kl. 02.08.
FEIL MED HJERTEKLAFF
"Den vanligste årsaken, utover mangel på taurin, til at det ikke klaffer for hjerteklaffene er kalsiumoverskudd i hjertecellene som forkalker og dermed ødelegger cellene. Dette skyldes mangel på magnesium og/eller vitamin D eller K2, som er nødvendige for å kontrollere kalsium i kroppen. Også taurin beskytter hjertecellene mot forkalkning." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 15.52.
"Forkalkning av hjerteklaffer trenger ikke å være medfødte, og er de det betyr dette bare at din mor har manglet et eller flere relevante næringsstoffer da du fremdeles koste deg i din mors mage. Dette er mao ikke såkalt genetisk betinget, en påstand som for lengst har blitt avslørt som bløff fra legemiddelindustrien. Det er næringsstoffer fra mat og drikke som bestemmer genenes utvikling og uttrykk/hvilke proteiner disse koder for, og ikke motsatt." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 16.00.
HJERTEKLAPP
"..mangel på en eller flere av følgende vitaminer; B2, B3, B6, B9, B12. Eller du kan mangle magnesium, som må til for at disse vitaminene skal omdannes til koenzymer i kroppen. Hjerteklapp kan skyldes for lavt nivå av et hvilket som helst av de ovennevnte næringsstoffer, men også et ubalansert kalium og natrium forhold, pga for lite magnesium, som regulerer disse" Sitat: PirkePetter, 27. januar 2017 kl. 23.57.
"Årsaken til hjertebank i forbindelse med måltider er nok, i ditt tilfelle, fordi du ikke har tilstrekkelig med diamin oksidase, som deaminerer/avgifter histamin. Da pga feil ph i tynntarmen, og sannsynligvis også feil mikroflora, og/eller betennelse der. Har du i tillegg mangel på magnesium, så mangedobles histaminreaksjoner, da dette også fører til at flere typer celler dumper histamin i tarmen som reaksjon på histamin i mat. Her er det bedre å fokusere på å helbrede årsaken, heller enn å unngå såkalt histaminmat, da dette innebærer det aller emste av de sunneste og mest næringsrike matemnene." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2015 kl. 00.47.
TAURIN - EN AMINOSYRE MED VIKTIGE OPPGAVER
"Helsemessig sett er aminosyrene glycin og taurin å regne som helt enestående hva gjelder helsevirkninger. Taurin er f.eks nødvendig for transport av kalsium, kalium, magnesium og natrium, samt selen, inn og ut av celler, og avgifter arsenikk, aluminium, kadmium, bly og jern" Sitat: PirkePetter, 22. mai 2017 kl. 06.03.
"Taurin er livsviktig for hjertets funksjon og er nødvendig for at hjertecellenes kraftverk/mitokondrier skal produsere energi/ATP for å drive hjertecellene, og regulerer også hjerterytmen, samt beskytter hjertecellene mot virkningene av trombose/blodpropp så vel som fra cellegifter og tungmetaller. Mangel på taurin er en hoved eller delårsak i alle kjente hjerte-karlidelser, inkludert slag. Og i katter, samt personer med Down's, også voksende hjerte/hjerte hypertrofi." Sitat: PirkePetter, 05.09.2012 kl. 00:29.
"Aminosyren taurin, som det finnes mye av i hjerte, er viktig ved for høye jernnivåer da taurin beskytter hjertet gjennom å stoppe oksidering av jern i hjertecellene, regulerer hjerterytmen og regulerer blodtrykket. Da taurin tåler varme dårlig, er tradisjonelt tilberedt og konservert hjerte en bedre kilde enn f.eks kokt eller stekt hjerte. Speket eller tørket hjerte er optimalt." Sitat: PirkePetter, 21.februar 2013 kl. 15:09.
"Det er hovedsaklig aminosyren taurin som er viktig for hjertet, og den beste kilden til taurin er nettopp hjerte. Da taurin ikke tåler varme særlig godt anbefales tradisjonelt konserverte hjerter, så som tørkede, røkte, spekede, etc. Spekede lammehjerter f.eks smaker som fenalår, men med en litt annen konsistens." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 15.52.
"Som et eneste eksempel på en av mange aminosyrer som ikke tåler varme særlig godt kan jeg nevne taurin, som avgifter/beskytter mot skadevirkningene av acetaldehyd (en vanlig årsak til helseproblemer man skylder på såkalt "autoimmun" reaksjon), ammoniakk, kjemikalier fra tobakk og alkohol, paracet, karbontetraklorid, kjemoterapigifter, stråling, kadmium, kopper, bly, arsenikk, kvikksølv og MSG. Samt fritt fruktose." Sitat: PirkePetter, 05.09.2012 kl. 00:29.
"Taurin (mye i rå/speket/tørket/røykt hjerte og innmat) er også anti-østrogen." Sitat: PirkePetter, 04.03.2013 kl. 17.20.
MANGEL PÅ TAURIN
"Ellers gir et hovedsaklig vegetarisk kosthold mangel på taurin da taurin kun finnes i animalske matemner, og ellers dannes i voksne kropper fra aminosyrene metionin og cystein så fremt man også samtidig har tilstrekkelig med særlig vitamin B6 (tappes fra kroppen av bl.a p-piller)." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
"Mangel på taurin fremmer også insulininsensitivitet og alle kjente degenerative følgesymptomer som defineres som diabetes type 2, samt hypotyreose." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
HVILKE MATVARER INNEHOLDER TAURIN?
"All animalsk mat inneholder taurin, mens de høyeste nivåene finnes i hjerte og annen innmat, samt lam. Overdosering er ikke mulig om du da ikke har mage som et tankskip og tilsvarende fordøyelseskapasitet. Taurin trenger ikke å spises sammen emd annen mat så lenge den selv kommer i mat." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 18:01.
"Aminosyren taurin (mye i speket/rått/tørket/gravet hjerte) hjelper magnesium å komme seg inn og ut av celler, og både taurin og glycin binder seg til magnesium i tarmen og øker opptaket. Glycin finnes det mye av i gelatin og kraft, slik at magnesium og glycin i kraft sikrer optimalt magnesiumopptak." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 05:47.
"Voksne kropper danner taurin fra andre aminosyrer i kroppen, men da taurin har så mange funksjoner i kroppen er det en god ide å sikre taurin i kosten via rå eller tradisjonelt konserverte animalske matemner. Dette fordi taurin ikke tåler varme særlig godt. Hjerte er nettopp organet som inneholder mest taurin, så om du liker smaken av fenalår vil spekede lammehjerter være en ide, da disse har en smak som kan minne om fenalår." Sitat: PirkePetter, 28. mars 2013 kl. 19.21.
TAURIN - SVANGERSKAP OG SPEDBARN
"I nyfødte barnehjerner dominerer taurin over alle andre aminosyrer og fungerer som neurotransmitter, regulerer hjernebølgene, og forebygger alle former for hjerneskader. Forskning viser at taurin, som er den viktigste neurotransmitteren i barnehjernen (og nest viktigste neurotransmitteren i voksne hjerner) forebygger bl.a ADHD/ADD, autisme, epilepsi, alkoholisme, alzheimer, bedrer innlæring, konsentrasjon og hukommelse, angst/bekymring, etc og besørger optimal utvikling av nerveforbindelsene mellom hjernecellene, så vel som utviklingen av hippocampus, pinealkjertelen og luktlappen/bulbus olfactorius." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
"Mangel på taurin under svangerskapet eller ved fødsel fører til ulike hjerneskader og underutviklede deler av hjernen, samt også hjertet, retina/øynene og tarmslimhinnene. Mangel på taurin er dermed omtrent en forutsetning for hjerneskade, hjerteskade og tarmskade som imidlertid blir definert/bortforklart som defekte gener og cøliaki. Og sistnevnte blir tillagt gluten som årsak." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
"I fostere og nyfødte barn er et stort problem det at barnekroppen ikke danner taurin selv, og er helt avhengig av mor for å skaffe denne aminosyren. Mangler mor taurin, eller hun har amalgam, har vaksinert seg i løpet av de siste 12 månedene, eller barnet blir vaksinert med vaksiner som inneholder kvikksølv, aluminium hydroksid, kadmium, MSG eller ammoniakk (samtlige substanser er vanlige i kombinasjon i vaksiner, men ikke nødvendigvis alle på en gang), som alle binder og tapper kroppen for taurin da taurin avgifter disse kjemikaliene, så vil barnet mangle taurin. Også bly binder taurin og tapper den fra kroppen. Eller rettere sagt så bruker kroppen taurin til å avgifte bly." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
"..barnet kan ikke få for mye taurin, i og med at taurin har så mange funksjoner i kroppen, og også kan omdannes til andre næringsstoffer eller bare skilles ut via urinen ved eventuelt overskudd." Sitat: PirkePetter, 7. juli 2014 kl. 20.37.
"Drakk mor en del alkohol under svangerskapet, hvis sluttprodukt i kroppen er acetaldehyd, som kroppen bruker bl.a taurin for å avgifte, så har man nok en årsak til taurinmangel i fosteret/barnet. Også candidaovervekst gir mye acetaldehyd i kroppen da soppen produserer acetaldehyd, og dermed høyt forbruk av taurin." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
TAURIN OG DOWNS SYNDROM
"Barn med Down’s har unormale homocysteinnivåer pga forstyrret metylering/mangel på bl.a vitamin B6, B9/folinsyre, B12 samt aminosyren metionin. Normale nivåer av B9/folinsyre og B12 forebygger Down’s. Bortsett fra disse vitaminenes rolle i metylering av ulike substanser i kroppen, deriblant homocystein, så er de helt nødvendige for kontinuerlig nydannelse av tarmceller, og skadde tarmceller og tarmtotter (og dermed redusert næringsopptak, som videreutvikler tilstanden) er forholdsvis vanlig i barn med Down’s. Gi et barn med Down’s tradisjonskost, især hjerte, for aminosyren taurin (for å bl.a forhindre at barnehjertet vokser, samt fremme normal hjerterytme), og en hvilken som helst forelder som bryr seg nok om barnet sitt til å gå til et slikt skritt vil få seg en gledelig overraskelse." Sitat: PirkePetter, 15. januar 2014 kl. 00.11.
"...voksende hjerte er en veldig vanlig dødsårsak, eller i alle fall pleide å være det, i mennesker med Downs. Og her er mangel på flere næringsstoffer indikert, og da hovedsaklig taurin, som også fremmer voksende hjerte i katter." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
"Mangel på taurin fremmer også insulininsensitivitet og alle kjente degenerative følgesymptomer som defineres som diabetes type 2, samt hypotyreose. Og dermed ser det ut til, i det minste for meg, at den egentlige årsaken til Downs ikke er verken hypotyreose, diabetes eller cøliaki, men mangel på taurin, som gir alle disse symptomene som igjen fører til tilstanden Downs." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
SYNTETISK TAURIN
"Syntetisk taurin i energidrikker, særlig red bull, er årsaken til flere tilfeller av plutselig hjertestopp i særlig unge mennesker og idrettsutøvere, hvilket indikerer at syntetisk taurin ikke funker som naturlig taurin, og sannsynligvis opptar taurinreseptorer i hjertecellene, slik at naturlig taurin ikke får beskytte hjertet og kontrollere hjerterytmen." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17:59.
"Syntetisk taurin i energidrikker (Red bull) derimot, kan blokkere nervesignalene fra hjernen som regulerer hjerterytmen, og dermed forårsake hjertestopp. Taurin i energidrikker er dokumentert å ha ført til flere tilfeller av hjertestopp i hovedsaklig yngre mennesker, de fleste idrettsutøvere. De historier jeg kjenner til har alle fellesfaktoren at personen ganske enkelt bare falt død om under trening eller på banen før trening elelr under aktivitet/kamp, og at det ble konstantert at hjertet stoppet uten noen åpenbar grunn." Sitat: PirkePetter, 28. mars 2013 kl. 19.21.
PLANTEOLJER
"Alt plantefett skader hjertet, men raps er i særstilling gjennom å også blokkere opptak av livsnødvendige mineraler i hjertecellene." Sitat: PirkePetter, 11. august 2013 kl. 13.34.
"Rapsolje blokkerer opptak av mineraler til hjertecellene, og kan fremme hjerteinfarkt. Oliveolje, i betydning konsenttert enumettet fett, er dokumentert årsak til bl.a åreforkalkning. Mao helt motsatt den offentlige propagandaen om at disse oljene er hjertevennlige." Sitat: PirkePetter, 1. desember 2013 kl. 03.33.
"Rapsolje er opprinnelig genmodifisert (kommer fra genmodifiserte og deretter viderehybridiserte foreldreplanter), for å øke andel enumettet fett og redusere den giftige erukasyren. det er imidlertid fremdeles tilstrekkelig erukasyre i rapsolje til å hindre hjertecellene i å ta opp livsviktige mineraler." Sitat: PirkePetter, 10. mai 2014 kl. 16.07.
"Bremykt inneholder, som du kjenner til, rapsolje, som er ekstremt helseskadelig, pga innholdet av erukasyre, som bl.a blokkerer hjertecellenes evne til å ta opp mineraler de trenger for å fungere. All rapsolje i handel, også økologisk, kommer fra opprinnelig genmodifiserte og viderehybridiserte rapsplanter, i regi av Monsanto, som eier det meste av raps (og soya) dyrking på verdensbasis. Vanlig pasteurisert butikksmør er en million ganger "sunnere" enn bremykt." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2016 kl. 08.06.
"Og, enumettet fett, i form av oljesyre, som er hovedfettet i olivenolje, er ikke hjertevennlig, og har ingen kjente helsefordeler, kun helseskadelige virkninger." Sitat: PirkePetter, 3. desember 2014 kl. 19.29.
FISKEOLJER
"..fiskefett i seg selv er dokumentert å være hjerteskadelig. Kommer imidlertid fettet sammen med de naturlige antioksidantene A og D, og ikke har vært oppvarmet eller utsatt for lys eller luft, så er det hjertevennlig." Sitat: PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17.59.
"Fiskeoljer tynner ut blodet, men da gjennom å forstyrre vitamin K’s funksjoner, slik at fiskefett for blodfortynning eller hjerteproblemer aldri er anbefalt utover det som finnes i kosten, samt via fiskeleverolje." Sitat: PirkePetter, 4. november 2013 kl. 05.04.
KAFFE
"Kaffe gir også bl.a høyt blodtrykk, forkalkning i og tap av elastisitet i aorta/økt sjanse for hjerteproblemer, økt gastrisk refluks/sure oppstøt gjennom å svekke lukkemuskelen mellom magesekken og spiserøret, økte østrogennivåer i kvinner, økt risiko for nyrestein, redusert verbal kortidshukommelse (?har det på tunga?), redusert melatoninproduksjon om natta/søvnløshet og øker tapet av bl.a kalsium og jern. For å nevne noe. Overaktivitet av gastrin fremmer også abnorm produksjon av tarmslimhinnene, som igjen kan gi sår og kreftutvikling." Sitat: PirkePetter, 06.01.2013 kl. 18:10.
STATINER - KOLESTEROLSENKENDE MEDIKAMENTER
"Søker du på statins health dangers får du mye relevant info og forskning som viser hvor farlige statiner faktisk er. Statiner blokkerer også produksjonen av koenzym Q10, som er nødvendige for alle cellers energiproduksjon. Deriblant hjertecellenes." Sitat: PirkePetter, 26. august 2013 kl. 19.06.
"Statiner en en vanlig årsak til alzheimers i personer som bruker slike, da disse fører til kolesterolmangel i hjernen, og dermed kortslutning i kommunikasjonen mellom hjernecellene, blant mye annet." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.43.
BLODFORTYNNENDE MEDIKAMENTER
"Marevan/warfarin var opprinnelig rotte- og musegift, og brukes fremdeles som dette. Medikamentet tapper kroppen for vitamin K2, og gjør dermed vitaminene A og D delvis ubrukelige. Medikamentet er en sikker garanti for for tidlig død. Og før døden, forkalkninger i hele kroppen samtidig som skjelettet blir skjørt/osteoporose." Sitat: PirkePetter, 4. november 2013 kl. 05.04.
"Rotte og musegiften marevan/warfarin tapper kroppen for bl.a vitamin K2, og kan dermed forårsake både redusert insulinsensitivitet i cellene/insulinresistens = årsak til diabetes, samt skjelett og leddproblemer, og forkalkninger i hele kroppen, inkludert ledd, muskler og i hjernen = alzheimers, og hjerteinfarkt, åreforkalkning, og slag, blant mye annet. I tillegg forstyrres funksjonene til vitamin A og D, hvilket blant mye annet gir samme symptomer, og en god del til, som nevnt ovenfor." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.43.
"Marevan/warfarin er egentlig rottegift, og brukes også som rottegift fremdeles. Og mange brukere dør hvert år som følge av bruk. I legemiddelverkets bivirkningsrapport for 2011 står det at det er snakk om et "betydelig antall meldte dødsfall knyttet til bruk av det blodfortynnende legemidlet warfarin," så å bruke marevan er å leke tikken med spedalske, hoppe bukk i minefelt, kødde med Rambo, eller å spille russisk rulett med rakettkaster. No good mao!" Sitat: PirkePetter, 01.03.2013 kl. 19.38.
Marevan/warfarin inneholder ikke antagonist til vitamin K, men har motsatt virkning av vitamin K i blodet. Warfarin blokkerer også gjenopptaket av vitamin K, og forårsaker dermed mangel om inntaket via kosten ikke er rimelig høyt. Nok et problem med warfarin er at gjennom å blokkere vitamin K's funksjoner i kroppen, så er din venn garantert abnorme forkalkninger i kroppen, inkludert bechterev, da vitamin K trenges for å forhindre at kalsium forkalker organer, blodårer, nerve og hjerneceller, etc, samt benceller i skjelettet, som i bl.a bechterevs. Warfarin kan mao forårsake helseproblemet hans, og også åreforkalkning, m,m. Litt info -http://cjasn.asnjournals.org/content/3/5/1504.long" Sitat: PirkePetter, 01.03.2013 kl. 19.38.
"Tykt blod er bare sjelden et helseproblem, men har blitt gjort til et omfattende for å skape marked for blodfortynnende medikamenter." Sitat: PirkePetter, 4. november 2013 kl. 05.04.
"Mer protein (for bl.a aminosyrer som glycin, karnosin og taurin), mer magnesium, natrium og sink, mer B vitaminer, samt vitamin D, E og K2 normaliserer blodets viskositet. Det samme gjør glykosaminoglykanet glukosamin, og varmende kryddere." Sitat: PirkePetter, 4. november 2013 kl. 05.04.
"Spiser han slik jeg anbefaler, og gjerne evt plusser på med litt krydder og uraffinert salt så trenger han ikke blodfortynnende midler." Sitat: PirkePetter, 01.03.2013 kl. 19.38.
BLODTRYKKSMEDIKAMENTER
"Kalsiumkanalhemmere er svært helseskadelige, og forstyrrer kalsiumets funksjoner i kroppen. Magnesium gjør samme nytten som slike medikamenter, uten disses bivirkninger. Hvor kalsiumkanalhemmere kan forårsake diabetes, helbreder magnesium både diabetes 1 og 2 (for diabetes 1 må også vitamin D være inkludert, men vitamin D trenger magnesium for å omdannes til hormonformen i kroppen)" Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.43.
"Jeg hjelper dem som hjelper seg selv, og du gjør ikke det. Foreløpig er du i hvetebrøddagene hva gjelder virkningene av betablokkerne. Med tiden vil du innse at man ikke kan medisinere seg selv til bedre helse, men snarere tvertom." Sitat: PirkePetter, 21. mai 2014 kl. 06.09.
HJERTER ER SVÆRT NÆRINGSRIKE
"Næringsstoffer i hjerte styrker og beskytter menneskehjertet. Spesielt taurin, som beskytter hjertecellene mot både infarkt og slag, samt reverserer ettervirkningene av infarkt." Sitat: PirkePetter, 7. juli 2014 kl. 20.37.
"Hjerte, som lever, overgår muskelkjøtt mange ganger i næringsverdi, og hjerte er den beste kilden til aminosyren taurin, som, utover å ha en veldig lang liste over helsefordeler, beskytter hjertet mot slag, infarkt og rytmeforstyrrelser." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2017 kl. 06.03.
"Hjerter er har en annerledes næringsprofil enn lever, men er svært næringsrike, og et helt ok variasjonsemne, om ikke fullverdig substitutt. HVorfor ikke speke dem og kose deg med dem, heller enn å spise dem rå? Da det er så mye mer protein i hjerte i forhold til muskelkjøtt risikerer du å slite ut gebisset ditt på et eneste hjerte, og du vil få tyggemuskler som Schwarzenegger." Sitat: PirkePetter, 21. oktober 2013 kl. 23.20.
"Med dette i tankene er det ikke overraskende at det organet i kroppen som inneholder mest taurin er hjerte, slik at spekede hjerter er stappfulle på bl.a taurin som styrker og bygger ditt eget hjerte, så vel som avgifter og beskytter mot en rekke kjemikalier og tungmetaller og legemidler og gifter. Jeg kan anbefale spekede lammehjerter til alle som liker smaken av fenalår, da den er ganske lik." Sitat: PirkePetter, 05.09.2012 kl. 00:29.
HJERTE I MATLAGINGEN
"Hjerte smaker dessuten helt ok og har veldig mange tilberedningsmåter som en motsetning til lever, som smaker pyton nesten uansett hva man gjør med den. Det eneste aberet med hjerte hva gjelder taurin er at taurin ikke tåler varme særlig godt, slik at tradisjonelle tilberedningsmetoder funker best. Speket hjerte er godt, og det er også tørket hjerte som i hjerte-jerky." Sitat: PirkePetter, 09.09.2012 kl. 01:20.
"Tørkede eller spekede hjerter er billige snacks, og du kan jo lage f.eks jerky av vanlig kjøtt også. Har du mulighet til å speke lammehjerter og henge til tørk får du skikkelig næringsrik snack som smaker fenalår. Dette er ikke mye arbeide, og er bare snakk om noen timer en dag, pluss 1-2 timer til senere, når hjertene skal henges opp." Sitat: PirkePetter, 15. september 2013 kl. 00.55.
"Hjerte og nyrer kan treigkokes i flere timer på lav varme, mens lever bør has i gryta den siste halvtimen. En del næring forsvinner via varmebehandling, og en del - vannløselige - denatureres eller lekker ut i væsken. Enzymene går tapt." Sitat: PirkePetter, 14. desember 2014 kl. 15.25.
"Jo mindre varmebehandlet hjertet er, desto mer inntakt taurin, men det vil nok være tilstrekkelig igjen etter lett steking. Problemet er imidlertid at hjertet er seigt, slik at lettsteking antakelig ikke påvirker konsistensen videre." Sitat: PirkePetter, 4. november 2013 kl. 15.53.
"Når det gjelder røyking og taurin så avhenger det av varmepåvirkningen. Dvs om hjertet har blitt kald eller varmrøykt. Og selv varmrøyking gir normalt ikke de samme temperaturer som steking eller koking, slik at en del taurin nok er igjen. Taurin er ikke det eneste næringsstoffet som er spesielt verdifult for hjertet, og som befinner seg i hjerte, og de fleste andre tåler heller ikke varme. Q10 er et eksempel." Sitat: PirkePetter, 25. august 2013 kl. 13.40.
"Man trenger ikke røyke hjerter, og selv foretrekker jeg dem bare speket." Sitat: PirkePetter, 21. september 2012 kl. 19.48.
VERDIFULLT FETT PÅ HJERTET
"Det hvite på hjertet er verdifullt fett, og bør spises med selve hjertet for maks optak og utnyttelse av proteinerogmineraler. Det hvite blir mykt under varmepåvirkning. Man kan også samle på dette i egen beholder til man har mye nok til å smelte ut fett fra" Sitat: PirkePetter, 21.09.2012 kl. 12.40.
"Det hvite/gulaktige rundt en del av hjertet, og som er forholdsvis hardt og tørt er hovedsaklig den mettede fettsyren stearinsyre, hjertets foretrukne brennstoff. Kroppen lagrer stearinsyre rundt hjertet (og nyrene) på denne måten som nødenergi i tilfelle ektefelle. Dette kan skjæres av, samles i poser og fryses til man har en viss mengde, for deretter å smeltes ut i panne. Det smaker ikke spesielt godt i rå tilstand." Sitat: PirkePetter, 12.09.2012 kl. 05.57.
"Den mettede fettsyren stearinsyre f.eks er helt nødvendig for hjertefunksjonen, da hjertecellene bruker denne fettsyren som drivstoff. Det hvite/gule du ser rundt spesielt øverste del av dyrehjerter er hovedsaklig mettet fett, med overvekt av stearinsyre." Sitat: PirkePetter, 17. august 2013 kl. 03.35.
"Må man få bort alt kjøttet på talg fra hjertet for å smelte det? Ja, ellers kan talgen raskere bli sur/dårlig, eller mugne." Sitat: PirkePetter, 10. desember 2016 kl. 16.08.
SPEKING AV HJERTE
"..om du speker lammehjerter vil du finne at de smaker veldig likt fenalår, med en litt annen konsistens." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2017 kl. 06.03.
"Hjertene kan fryses før speking." Sitat: PirkePetter, 22. september 2012 kl. 12.54.
"Hjerter skal bare skylles for blod før speking. Fettet kan skjæres vekk for utsmelting eller bare være på. Fettet smaker ikke noe særlig, og gir en ekkel følelse i munnen i rå form, og må smeltes ut først på lav varme om det skal brukes i matlaginga. Selv lar jeg fettet være på mens jeg speker hjerter, og sparer heller på det når jeg spiser hjertet. Jeg fryser fettbitene til jeg har en tilstrekkelig mengde til å smelte ut." Sitat: PirkePetter, 31. oktober 2012 kl. 03.36.
"Jeg er som nevnt tidligere ingen kløpper i å regne, og er også allergisk mot oppskrifter. Slik at jeg alltid bare har i salt og evt sukker på følelsen. Jeg bruker imidlertid å tørrsalte hjerter, da dette fjerner alt gjettverk angående dosering." Sitat: PirkePetter, 26. oktober 2013 kl. 12.06.
"Oppskrift på den ene typen hjerte fungerer på andre typer hjerte, med det forbehold at mengdeforhold beregnes etter størrelsen på hjertet. Bruker du samme oppskrift som til storfehjerte til f.eks hønsehjerte får du salte hjerter" Sitat: PirkePetter, 26. oktober 2013 kl. 12.06.
"Det er også bedre med for lite salt enn for mye, da det skal veldig lite til for å konservere, og tørkehinnen er like eller tilnærmet like viktig som saltet hva gjelder konservering. For mye salt gir sterk og gjerne ubehagelig saltsmak, og dette kan man ikke fjerne fra spekemat uten å bløtlegge den. Og da er den ikke lenger spekemat, men må brukes raskt." Sitat: PirkePetter, 26. oktober 2013 kl. 12.06.
"Når det gjelder salting eller bruk av lake, så er det alltid lurest å under enn overdrive, da for salt spekemat normalt er pyton, mens undersaltet alltids kan forbedres med salt i matlaginga." Sitat: PirkePetter, 22. september 2012 kl. 17.22.
"Tørt og kjølig eller trekkfult og kjølig er nødvendig for dannelse av tørkehinne. Fukt er nesten garantert å gi soppvekst på hjertene. Minusgrader må der ikke være før tørkehinnen er dannet, og helst ikke før hjertene har hengt noen måneder. Dette fordi minusgrader stopper spekeprosessen, og dermed nedbryting av proteiner, fettsyrer, etc til enklere fordøyelige bestanddeler, utvikling av smaks og aromastoffer, og ellers det som skiller speket mat fra de opprinnelige matemnene." Sitat: PirkePetter, 26. oktober 2013 kl. 12.06.
"Har lagt lammehjerter til tørrsalting. Men 4 hjertekammer på små hjerter, må man skjære bort alt av sener og hinner så er det ikke så mye av hjerte igjen. Må alle sener, hinner bort eller bare største blodårer? bør man ha salt inni alle kamrene også? Noen tips? Bør man ha litt sukker også sammen i tørrsaltingen? Hvor lenge bruker dere la hjertene henge? Du trenger ikke skjære bort noe som helst, men mange anbefaler at fettet rundt hjertet fjernes og f.eks samles til utsmelting i panne.Skjær dem i 2 og legg dem i salt eller saltlake. Dette dekker kamrene også. Sukker er ikke nødvendig, men gir muligens rundere smak. Hvor lenge hjertene skal henge avhenger av smaken din. Jo lenger de henger, desto bedre smak. Minimum 4 uker er nødvendig for utvikling av noenlunde smak og aroma" Sitat: PirkePetter, 20. desember 2013 kl. 05.27.
"Dessverre ble mine lammehjerter alt for salte og de hang altfor lenge til tørk, så vi har ingen glede av dem. Nå ligger de i fryseren og venter på bedre tider. Lammehjertene kan tines og has i vann noen timer til over natten, så fjernes saltsmaken, og de kan brukes i matlaginga" Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.44.
LITT HJERTELIG HUMOR
"Ja man kan røyke hjerte i alle aldre, og får ikke lungeproblemer av det heller 😀" Sitat: PirkePetter, 21. september 2012 kl. 22.41.
Sider
▼