Sider

søndag 3. januar 2016

Knasende Surdeigskjeks!

Først og fremst! Godt nyttår til alle som stikker innom! I desember har dette vært kjeksen sin. Den har vært god å ha med i kurven til frokoster, lunsjer og kvelder med ost & kjeks, hvor baksten har vært alt annet enn tradisjonsmatbasert. En knasende god kjeksoppskrift som jeg har lånt fra The Elliott Homestead.






 Du trenger:






Steg 1:
Bland surdeigsstarter, salt, smør og 2,5 dl mel til en fast deig. Tilsett resten av melet hvis behov, og form deigen til en ball. Dekkes med plast og et klede og la stå i minst 8 timer.


Steg 2:
  • Sett stekeovnen (varmluft) på 175 grader.
  • Gjør klart et stekebrett med bakepapir. Bruk smeltet smør, ghee eller kokosolje for å smøre bakepapiret. 
  • Bruk hendene til å presse og trykke ut deigen på stekebrettet så flatt og jevnt som mulig.
  • Bruk en smørkniv og snitt deigen i passelige kjeksstørrelser.
  • Pensle overflaten med smør, ghee eller kokosolje. Kvern grovt salt over hele deigen.
  • Alternativt kan du i tillegg drysse på rosmarin, oregano eller annet valgfritt krydder.
  • Stekes i ca 15-20 minutt til du ser deigen er gyldenstekt.
  • Klipp eller brekk kjeksene fra hverandre. Oppbevares i en luftett boks eller spis alle samme dag! 





Kilde:
The Elliott Homestead, Sourdough Crackers. And Stuff.