Du trenger:
- 2,5 dl Surdeigsstarter (matet og boblende)
- 0,75 dl smeltet Smør, Ghee, Talg eller Kokosolje
- 2,5 - 3 dl Økologisk mel (f.eks Spelt, Emmer, Einkorn)
- 0,5 ts Mineralsalt
Steg 1:
Bland surdeigsstarter, salt, smør og 2,5 dl mel til en fast deig. Tilsett resten av melet hvis behov, og form deigen til en ball. Dekkes med plast og et klede og la stå i minst 8 timer.
Steg 2:
- Sett stekeovnen (varmluft) på 175 grader.
- Gjør klart et stekebrett med bakepapir. Bruk smeltet smør, ghee eller kokosolje for å smøre bakepapiret.
- Bruk hendene til å presse og trykke ut deigen på stekebrettet så flatt og jevnt som mulig.
- Bruk en smørkniv og snitt deigen i passelige kjeksstørrelser.
- Pensle overflaten med smør, ghee eller kokosolje. Kvern grovt salt over hele deigen.
- Alternativt kan du i tillegg drysse på rosmarin, oregano eller annet valgfritt krydder.
- Stekes i ca 15-20 minutt til du ser deigen er gyldenstekt.
- Klipp eller brekk kjeksene fra hverandre. Oppbevares i en luftett boks eller spis alle samme dag!
Kilde:
The Elliott Homestead, Sourdough Crackers. And Stuff.