Mandlene ble bløtlagt over natten, sammen med litt salt, og deretter tørket i dehydrator for å eliminere antinæringsstoffer. Mandlene blir forøvrig rågode, og ypperlig som snop, etter bløtlegging og tørking! Videre malte jeg mandlene til mel i blenderen, og sparte noen til grovhakking, for litt ekstra "krønsj".
Gelatin er blant annet bra for magen, og jeg tilsetter det i mye jeg lager, men er strengt tatt ikke en essensiell nødvendighet for å lage biscotti. Jeg valgte hvit sjokolade som glasur, smeltet i vannbad. Den har et relativt høyt sukkerinnhold, men besitter lite eller muligens ingen fytinsyre, som det derimot finnes mengder av i mørk sjokolade.
Du trenger:
- 3 økologiske egg
- 300 gram hjemmelaget mandelmel
- 1 neve grovhakkede mandler (bløtlagt/tørket)
- 2 ts bakepulver
- 1 ts arrowroot
- 1 ss gelatin (kan utelates)
- 4 dråper stevia med hasselnøttsmak
- revet skall fra økologisk sitron
- frøene fra en vaniljestang
- hvit sjokolade
Slik gjør du:
Sett varmluftsovnen på 150 grader. Rør sammen egg, vaniljefrø, stevia og sitronskall. Tilsett ca 200 gram mandelmel, sammen med grovhakkede mandler, bakepulver, arrowroot og gelatin. Rør og kna sammen, tilsett litt og litt av mandelmelet. Deigen skal være litt klissete, men skal kunne formes med hendene. Lag avlange, flate "pølser" av deigen, som du steker kort i ovnen. Ca 15-20 min.
Når "pølsene" har fått litt stekeskorpe, så skjæres de i staver, og skal nå tørkes videre. Disse ble tørket i dehydrator på 40 grader i 8 timer. Stekeovn går også fint, ha ovnsdøra litt på gløtt for å slippe ut damp. Når biscottiene er ferdig tørket, pyntes de med hvit sjokolade, eller annen valgfri glasur.
Mmmmarsipankuler med kanel - dyppet i hvit sjokolade. |
Fortsatt god jul!! :)