søndag 15. januar 2017

Gullfisker - Hjemmelaget Snacks med Surdeig!

Litt hjemmelaget helgesnacks på menyen - basert på surdeig, og smaksatt med en godt lagret upasteurisert ost fra Tidsporten. Inspirert av oppskriften til Beets n` Bones, er dette et sprøtt, smakfullt og magevennlig småtygg som kan snackses alene, sammen med en god rømmedip eller som tilbehør til oste- og spekefatet.






Du trenger:
    • 3 dl Økologisk Speltmel (siktet)
    • 0,75 dl Smeltet Smør
    • 1,5 dl Surdeigsstarter, boblende og flytende.
    • 3 dl Finrevet Ost, gjerne godt modnet.
    • (1-3 ss Vann hvis deigen blir for tørr)
    • 0,5 ts Mineralsalt + litt ekstra til gullfiskene før steking.
    • 1 ts Gurkemeie
    • Arrowroot for utkjevling







Slik gjør du - Steg 1:
Bland alle ingrediensene i en glass- eller porselensbolle. Elt sammen til en fast deig. Originaloppskriften beskriver bruken av en kjøkkenmaskin, men jeg bruker hendene. Når deigen er fast og relativt tørr, dekkes bollen til med plast og et klede.



La stå på kjøkkenbenken i 8-12 timer. Jo lengre deigen står, jo mer flytende vil den bli. Hvis det går mer enn 12 timer før du skal bruke deigen, kan det være lurt å sette deigen i kjøleskapet for å roe gjæringa.









Slik gjør du - Steg 2:
Forvarm stekeovnen til 175 grader - ikke varmluft.


Kjevle deigen til en tynn leiv. Hvis deigen er klissete - Bruk litt arrowrot (eller usyrnet siktet mel hvis magen din går med på det). Stikk ut små figurer med en liten pepperkakeform (3 cm), eller gjerne en gullfiskform. Du kan selvfølgelig også bruke kniv eller pizzaskjærer, og lage små firkanter.


Gullfiskene plasseres på stekebrett med bakepapir. Kvern over mineralsalt slik at hver fisk får et par saltkorn. Stek gullfiskene i 12-15 minutter, eller til de er gyldne og "oppblåste". Følg med på stekeovnen din, de er ikke like gode hvis de blir brente. La gullfiskene avkjøles på rist for å bevare sprøheten, og så er det bare å kose seg.



  • Gullfiskformer får du kjøpt på ebay for eksempel HER eller HER.







Inspirasjon:



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.