tirsdag 16. september 2014

Spenstig Kraftkar fra Tingvollost!

Jeg har noen norskproduserte ostefavoritter, og Kraftkar fra Tingvollost er en av dem. Osten er desverre pasteurisert, og jeg finner ingenting som tyder på økologisk drift, men gården får likevel pluss for at de benytter seg av kun fersk melk og fløte fra egne kyr til ystingen. Kraftkar er en smakfull, vellagret blåmuggost som fremstår litt kornete i en samtidig kremete konsistens. Ren nytelse for ganer som setter pris på litt ekstra sting i osten.




Kraftkar er finalist i årets "Det norske måltid" og har vunnet priser for beste nordiske ost. Kraftkar kan skilte med flere utmerkelser, blant annet Årets ost i 2009 og tittelen verdensmester i blåmuggost fra 2011. Det er visst noe særdeles eget med denne osten, og smaken er det tydelig flere som setter pris på.




Kilder, og mer info om Kraftkar:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar