lørdag 6. september 2014

Melkesyregjæret og Probiotisk Godis! Bærremser og Fruktlær!

Finnes det noe bedre en hjemmelaget lørdagsgodis? Ja, melkesyregjæret hjemmelaget lørdagsgodis! Mengden antinæringsstoffer er redusert og kanskje eliminert. Dette er godisremser fullpakket av godsaker som både smaker godt og hjelper fordøyelsen. Jeg lager disse oftest av frukt- og bærrester etter andregangsfermentering av Jun, Kombucha eller Kefir. Det går også fint å bruke tinte eller ferske råvarer som tilsettes myse eller Vita Biosa. Smaksvariantene er uendelige. Bruk det du har tilgjengelig! Min favoritt er Rabarbra og Bringebær fermentert i Jun. 
Du trenger:
  • 1-2 dl Frukt og/eller Bær (oppskriften kan dobles).
  • Jun, Kombucha, Kefirmelk, VannKefir.  
  • (1-2 ss Myse eller 1-2 ss Vita Biosa. La frukt og bær melkesyregjære i 1-2 dager)
  • 1-2 ts Honning, eventuell annen uraffinert søtning.
  • Blender eller Stavmikser
  • Dehydrator eller StekeovnSlik gjør du:
Sil av Jun, Kombucha eller Kefir. Ha frukt- og bærrestene i en blender sammen med honning. Kjør på full guffe til alt er blandet godt. Smak! Kanskje du ønsker mer søtning. Bruk en slikkepott og fordel massen i en tilnærmet firkant utover et bakeark tilpasset dehydrator eller et bakepapir på en stekeplate. Tykkelsen på massen bør være mellom 0,5 og 1 cm. 
Tørking i dehydrator:
Still dehydratoren inn på 45-55 grader, og la tørke i 8-12 timer (eller mer). Følg med underveis. Konsistensen skal være tørr, men litt gummiaktig når den er ferdig. Bruk en saks og klipp opp i passende remser eller biter.
Tørking i stekeovn:
Ved bruk av stekeovn stiller du inn på laveste mulige varme. Siden stekeovner ofte ikke går under 60 grader, er løsningen å ha ovnsdøra på gløtt. Dette slipper ut damp og holder temperaturen lavere. Tiden vil sannsynligvis være noe kortere enn med dehydrator. Følg med underveis. Konsistensen skal være tørr, men litt gummiaktig når den er ferdig. Bruk en saks og klipp opp i passende remser eller biter.

Tips!
Bruk av Kombucha/Jun- Scoby til godis  som ble overraskende vellykket:


Andre som har skrevet om probiotiske remser:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar