onsdag 9. juli 2014

Rømmeis! Iskrem med Mynte, Oregano, Sitron og Røros Rømme!

Her i nord er det nå varmt, veeeeldig varmt! Spør du meg er det alt for varmt, men har fått klar beskjed om at klaging ikke er lov. Så, hva kan man gjøre? Kjøle seg ned med iskrem! Her kommer enda en oppskrift på en syrlig, forfriskende og nedkjølende iskremvariant - Rømmeis med selvdyrket mynte, oregano og stevia!





Du trenger:



Mengden mynte og oregano er en smakssak. Jeg brukte rundt 25 stilker med mynteblad og rundt 15 stilker med oreganoblad. Denne iskremen får en markant myntesmak, med et svakt hint av oregano. En kanskje utippet kombinasjon, men den ble faktisk overraskende god!



Grønne urter gir iskremen en fantastisk fin grønnfarge og fungerer selvfølgelig som eminente smakssettere. Ekstra morsomt blir det når det er egne "grønne fingre" som har dyrket dem frem. Både mynte og oregano tilhører Leppeblomstfamilien, er lette å dyrke og trives godt på balkongen selv ved kjøligere temperaturer. Stevia er litt mindre hardfør, og liker seg bedre inne enn ute på balkongen her i nord. Har tidligere år hatt litt problemer med å få den til, men med litt hjelp fra Eidens Hage så har den kommet seg bra.






Slik gjør du:
Vask sitronen godt, og rasp av alt skallet. Ha sitronsaft og skall, samt resten av ingrediensene i en blender eller foodprosessor. For å slippe "fibertrevler" i isen bruker jeg bare urteblad og ikke stilkene. Kjør på full guffe til alt er godt blandet. Smak! Det kan hende du vil ha i mer søtning eller mynteblad.




Med iskremmaskin:
Hell blandingen i iskremmaskinen og følg instruksjonene for din maskin. Min iskremmaskin bruker 35 minutt på denne oppskriften. Når iskremen er ferdig har jeg den over i en egnet beholder, og setter den i fryseren minst 30 minutter. Da blir det finere kuler. Denne iskremen fungerer også utmerket som ispinner.




Uten iskremmaskin:
Hvis du ikke har iskremmaskin og ønsker å unngå mest mulig iskrystaller, så er trikset å fryse blandingen i isbitformer eller lignende som blenderen eller foodprosessoren din håndterer. Når du ønsker å servere iskremen, tar du "isbiter" etter behov og kjører på med full guffe i blenderen. Konsistensen kan ligne softis, eller bli noe tykkere. Super iskrem - uten iskrystaller.


Dryss over litt raspet sitronskall og nyt i sommervarmen! :)



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.