fredag 16. mai 2014

"Mojito" med Kombucha - Alkoholfri feiring på Nasjonaldagen!

Mulig jeg er sær, men alkohol og 17.mai hører bare ikke sammen. Nasjonaldagen er på mange måter "barnas dag", og da kan man heller feire med barnevennlig mat og drikke. Hvis man vil knæsje det til litt, så foreslår jeg en variant av Mojito, som faktisk også kan drikkes av barna. En original, kubansk Mojito inneholder rom, lime, sukker, mynte og club soda, sammen med knust is. Som tidligere bartender blir det vel nesten som å banne i kirka, hvis jeg sier at Mojito er bedre uten alkohol? Jeg sier det likevel! Dette er en frisk, syrlig og sprudlende drikk, som også passer utmerket til solfylte og varme sommerdager på balkongen.




Du trenger (til 1 glass):
    • 1 halv Økologisk sitron *
    • 1 ts Kokossukker
    • Mynteblad fra 2-3 stilker økologisk mynte
    • 0,5 dl Kombucha (søtsyrlig) **
    • Farris Naturell (ev med lime eller sitronsmak) 
* Siden økologisk lime ikke er å oppdrive, så bruker jeg økologiske sitroner.
** Har du ikke kombucha, så går det fint å bruke litt ekstra sitronsaft.






Slik gjør du:
Skyll sitronen godt. Del i to, og fjern synlige steiner. Skjær den halve sitronen i båter. Ha i et drikkeglass, sammen med kokossukker og mynteblad. Bruk en "muddler", eller tilsvarende, for å "stampe" innholdet i glasset. Både sitron og mynte skal slippe saft, slik at du ser et par cm med væske på bunnen. Fyll glasset med isbiter, helst knuste. Hell over kombucha og rør rundt. Toppes med Farris. God feiring & Gratulerer med dagen :)