fredag 24. mars 2017

Gjesteinnlegg: Hjemmelaget Nachos!

Jeg er så glad for at jeg har tradisjonskostvenner! Selv om jeg ikke kjenner alle ansikt til ansikt, er det så fint at vi sitter med den samme forståelsen av tradisjonskosten, og den samme respekten for PirkePetters unike kunnskap. En av disse vennene fra flere år tilbake er Snurre Sprett, som jeg er så heldig å kunne dele et gjesteinnlegg fra i dag. Kan hun kanskje friste deg med hjemmelaget nachos? Jeg skal hvertfall hive meg rundt!

*******************************************************************


Min familie har heldigvis aldri vært avhengige av fredagstacoen som ”alle” har hver fredag. Men, innimellom er det godt med litt knasket kos. Så tacoen vår ble hjemmelagd nachos, rødløk, upasteurisert rømme og upasteurisert raspet ost. Nachos blir lagd av maismel, og siden mais er en grønnsak bør den i tradisjonskostverdenen behandles før bruk. The Healthy Home Economist inspirerte meg til å gå i gang, og oppskriften har jeg lånt fra pakken med Masa Harina, maismel som har gått gjennom nixtamaliseringsprosessen som beskrives av PP nedenfor. Med denne deigen kan du lage enten sprø nachos eller maistortillas/lefser.PirkePetter om Mais:
"Jeg har ikke sagt at mais poppet til popcorn er ok utenom at maisen enten bløtlegges og tørkes først, og deretter poppes. Mais inneholder forholdsvis lite fytinsyre, slik at mange hevder at det bør gå greit med bare varmebehandlingen som det poppulære knasket (varmen reduserer fytinsyre med ca 52%) baseres på, men varme alene påvirker de andre antinæringsstoffene i liten grad." Sitat: PirkePetter, 6. november 2013 kl. 15.02."Selv bløtlagt og varmebehandlet mais er ikke helt fri for antinæringsstoffer, men disse er betydelig redusert. Slik at mais nå og da, især sammen med andre proteinkilder, og poppet i smør, kokosolje eller ghee, er ok knask. Ok, men ikke optimalt. Skal det være optimalt må maisen gjennom en flere dagers bløtleggingsprosess, deretter tørking og popping. Eller gjennom prosessen indianerne brukte når de brukte mais i kosten, hvilket kalles nixtamalisering" Sitat: PirkePetter, 6. november 2013 kl. 15.02.Linker fra PP:
Litt info –

 • Du kan lese mer om vegetabilske matemner, og deres plass i Tradisjonskosten HER

 
Du trenger:

Slik gjør du: 
1. Bland Masa Harina, salt og varmt vann. Deigen skal være fast og smidig. La deigen hvile en stund.


2. Ta litt deig og rull den som en kule. Jeg bruker legge kulen med matpapir over og under for så å kjevle den tynn. Hvis du har en tortillapresse kan man bruke det.


3. Skjær deigen i trekanter. NB! Hvis du vil lage tortillalefser deler du ikke opp deigen men steker den på tørr plate ca 1 min på hver side.


4. Ta trekantene forsiktig av matpapiret og stek i utsmeltet talg til de er gyldne.


5. La nachosen avkjøles på litt tørkepapir eller handkle og strø over uraffinert salt eller annet krydder du ønsker å ha på.


6. Tips til kveldskos kan være en bit langtidsstekt kylling (styr unna industrikylling), en feit ost og evt Melkesyregjæra Jalapenôs eller Grønn Salsa på nachoen. Varmes i ovnen til osten er smeltet.


Inspirasjon:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

onsdag 22. mars 2017

Ramsløksmør - Kryddersmør med Tørket Ramsløk!

Et sikkert vårtegn er når Tidsporten har åpnet for bestilling av det fantastisk gode Vårsmøret! Dette smøret slenger man inn storbestillinger på, enkelt og greit fordi det upasteuriserte vår- og sommersmøret blir ekstra næringsrikt når den heldige alpekua utelukkende får beite nyspiret gress. Jeg bestiller mest av det usaltede smøret slik at jeg kan tilsette salt og andre krydderier selv, i tillegg til at jeg da har kontroll på hvilket salt som brukes. En av mine selvblandede favoritter er Ramsløksmør. Nesa har mange ganger vært stilt inn på hvitløkslukt i skog og mark, men vi som bor nord for Trøndelag kan dessverre ikke forvente å finne Ramsløk. Heldigvis er det tørket ramsløk å få tak i fra Tidsporten, og når du først er i smørbestillinga hvorfor ikke bestille inn litt Ramsløk og Mineralsalt samtidig?


Du trenger:
Slik gjør du:
1. Legg smøret på kjøkkenbenken slik at det blir romtemperert.

2. Ha den tørkede ramsløken i en skål. Ha i litt vann. Del sitronen i to, og skvis nok sitronsaft over slik at du lager en "ramsløksgrøt". La stå i rundt 15 minutter, til ramsløken er myknet.

3. Ha smøret og ramsløkgrøten over i en foodprosessor, eller bruk stavmikser. Miks sammen til alt er godt blandet. Smak til med salt, hvitløkspulver og eventuelt litt rårørsukker for å runde av smaken. Oppbevares i kjøleskap.

4. Serveres til en nydelig lettstekt biff, skinnstekt villfisk eller på surdeigsskiva sammen med upasteurisert Kongeost fra Tidsporten.¤ Bestillingsfrister for ost- og smørsalg hos Tidsporten finner du HER ¤ 

For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på!


fredag 17. mars 2017

Pho - Vietnamesisk Kraftsuppe!

Jeg er en slik som får dilla, sånn skikkelig dilla! Da er jeg såpass galen at jeg kan spise det samme til frokost, lunsj, middag og kvelds - alle dager i uken! Det begynner bli noen år siden jeg forspiste meg på Pho, men når Nourished Kitchen forrige uke la ut sin oppskrift, ja da var det på`an igjen. Pho består originalt av en spennende smaksrik kraft, risnudler, ferske krydderurter, lime, vårløk, chili og tynt skåret kjøtt som bare kokes lett når krafta helles over serveringsbollen. Denne uka har jeg altså hatt Pho-dilla, og kanskje mest dilla på den vidunderlig gode Pho-krafta. Sammen med fersk koriander blir det en fantastisk buljong som kan drikkes rett fra koppen, eller den kan helles over rå kjøttdeig, vårløk og chili til en fuktig Pho-Tartar. Glem for all del ikke limen!  Krafta:
Når jeg først lager denne krafta passer jeg på å lage ekstra slik at jeg har til flere dager. Selv om jeg dobler væskemengden, dobler jeg ikke nødvendigvis kryddermengden. Her må man smake seg litt frem hva man liker best. Jeg bruker nøytral kraft som på forhånd er langtidsputret, men det er ingenting i veien for å langtidskoke kraft med samme ingredienser og fremgangsmetode som i oppskriften. Hvis du er en av de som liker å drikke en kopp kraft til kvelds, eller til maten, så kan jeg virkelige anbefale denne krafta.
Kanelstang:
Jeg bruker ikke kanelstang i Pho. Det er ganske enkelt fordi jeg ikke liker kanelsmak i middagsretter, med grøt som eneste unntak. Bruk gjerne kanelstang hvis du vet du liker det, for det er en ingrediens i original Pho-kraft.
Valg av Kjøtt:
Du kan valgfritt bruke det kjøttet du har for hånden, og skjære det i tynne skiver. Jeg bruker for det meste reinskav, elgskav og lammeskav for å slippe skjærejobben. Kjøttdeig fungerer også supert, og jeg har til og med brukt suovas (kaldrøkt og saltet reinkjøtt), men er da forsiktig med tilsatt salt for at krafta ikke skal bli oversalt på smak.
Du trenger:
Til servering:
  • Reinskav (eventuelt annet valgfritt kjøtt)
  • Lime
  • Vårløk
  • Chili
  • Fersk Koriander (og eventuelt fersk mynte)
Valgfritt tilbehør:Slik gjør du:
1. Tin reinskaven i kjøleskapet. Eventuelt skjær valgfritt kjøtt i tynne skiver som oppbevares i kjølig. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 15-30 minutter før servering.


2. Sett stekeovnen på 250 grader. Skrell løken og skjær den i to deler. Skjær ingefærbiten i to deler, på langs. Legg i ei ildfast form, og plasser helt øverst i stekeovnen. Bruk eventuelt grillen, og stek i 3-5 minutter til de er tydelige brente på overflaten.


3. Ha stjerneanis, nellikspiker, fennikelfrø, korianderfrø og eventuelt kanelstang i en tykkbunnet kjele. Tørrstek på middels varme i 1-2 minutter, til krydderduften sprer seg på kjøkkenet.


4. Hell kraft over i kjelen med krydderiene, og tilsett nygrillet løk og ingefær. Ha i fiskesaus, tamari, mineralsalt og pepper. (Mot slutten av uka gikk jeg fri for korianderfrø, og tilsatte da en liten kvast fersk koriander her). Kok opp, skru deretter ned varmen på 1-2, og la småputre under lokk i 30-45 minutter. Sil av, slik at du får ei klar kraft. Hell tilbake i kjelen, og la stå på svak varme. Smak til med eventuelt mer salt eller fiskesaus.


5. Kok opp vann. Legg ønsket mengde risnudler i en bolle. Hell over kokende vann, og la stå til risnudlene er myke. Sil av vannet.


6. Gjør klar garnityret. Skjær vårløk og chili i skiver. Skjær lime i båter, og grovskjær valgte krydderurter. Jeg bruker stort sett bare koriander, men mynte er også godt i tillegg.


7. Klart for servering! Ha risnudler i en serveringskål. Legg reinskaven over risnudlene. Hell over kraft, skvis over limejuice, og tilsett deretter garnityret. Spises straks. Sriracha chilisaus og Hoi Sin serveres eventuelt i egne skåler ved siden av.


NB!
Jo mer kokende kraften er, jo mer varmebehandlet blir kjøttet. Om du vil ha kjøttet helt rått tilsettes det til slutt.Mmm Mmm Mmm........


Inspirasjon:For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

lørdag 11. mars 2017

Magnesiums oppgaver i kroppen, og konsekvenser ved mangel!

Jeg gikk meg på en turnuslege for ikke veldig lenge siden som mente bestemt at `dette med magnesium` er svært oppskrytt. Det var null poeng å gå inn i en diskusjon, og det er bare å håpe at denne turnuslegen ikke representerer majoriteten av vår neste generasjons leger. Som en motvekt til denne turnuslegens utsagn har jeg sydd sammen bloggens lengste PirkePetter-innlegg noensinne! Ganske enkelt for å belyse hvor innmari mange prosesser i kroppen som involverer det "oppskrytte" mineralet. Hvis det virker som sitatene er tatt ut av sin sammenheng, er det nettopp det som er tilfellet. Følg linkene under sitatene du eventuelt stusser på, og les sammenhengen som ligger til grunn for hvorfor PirkePetter skriver som han gjør. Magnesium! Oppskrytt du liksom!Gwen`s Nest, Magnesium: the calming essential mineral.
Først og fremst:
"Det er aldri en eneste årsak til en kjemisk ubalanse/såkalt sykdom, og alltd minst 2 eller flere. Ofte er det tilsynelatende bare en årsak, men dette er som regel kun den utløsende årsaken som fortsetter/forverrer en eksisterende ubalanse i kroppen. Den utløsende årsaken er som vanndråpen som får det allerede fulle begeret til å renne over, og poenget er at begeret allerede må være fullt (kroppen må allerede være i varierende grad av ubalanse) for at den siste vanndråpen (den utløsende årsaken) skal lage krøll." Sitat: PirkePetter, 16.august 2013 kl. 15.35."For lite natrium f.eks fremmer mangel på bl.a kalsium og magnesium, slik at man i dette tilfellet bør gi natrium, og ikke fokusere på de tilsynelatende åpenbare manglene. Mangel på magnesium gir mangel på hormonformen av vitamin D, slik at selv om blodprøver viser mangel på vitamin D så kan det mao være mangel på magnesium som er det egentlige problemet. Mangel på et hvilket som helst B vitamin kan også skyldes mangel på magnesium, da magnesium er nødvendig for at B vitaminene skal virke i kroppen. Mangel på protein i kosten gjør at du ikke tar opp bl.a kalsium og B12, slik at selv om blodprøver viser mangel på de to sistnevnte så er det protein du da vil trenge. Vitamin A og K2 er helt nødvendig for at vitamin D skal virke i kroppen. Mangel på vitamin B12 kan skyldes mangel på vitamin B9/folinsyre, og motsatt kan mangel på folinsyre skyldes mangel på B12, da disse to vitaminene jobber sammen og er helt nødvendige for hverandres funksjon. Osv, osv, osv." Sitat: PirkePetter, 16.august 2013 kl. 15.35."Magnesiumnivået, som alle andre næringsnivåer, vises ikke i blodprøver, da kroppen holder disse konstante, gjennom å ta fra skjelett og muskler, eller omdanne andre næringsstoffer til de som mangler. Kun alvorlig mangel vises i blodprøver, og selv da ikke alle næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 11. desember 2016 kl. 22.07."Man kan, mao, ha alvorlig mangel i kroppen, selv når blodnivået er innenfor akseptert referanseramme" Sitat: PirkePetter, 11. desember 2016 kl. 22.07.Generelt om magnesium:
"Magnesium er en del av så mange viktige prosesser i kroppen (mer enn 350 koenzymreaksjoner), del av hormonet insulin, samt del av glukosetoleransefaktor, del av prosessen hvor T3 stimulerer mitrokondriene til å produsere energi, avgifter en rekke tungmetaller og kjemikalier, fungerer som antioksidant, stor del av skjelett og tenner, m.m samtidig som forbruket øker jo mer karbohydrater man spiser, eller jo mer stresset man er, eller jo hyppigere blodsukkerfall man opplever, eller jo lavere stoffskifte man har, eller jo høyere nivåer av østrogen og/eller kopper man har, m.m. Jo mer man drikker (av rent vann eller urindrivende drikker) og deretter tisser spiller også en rolle, da magnesium så vel som natrium og andre mineraler går tapt via urinen." Sitat: PirkePetter, 27. mai 2014 kl. 20.10."...magnesium er helt nødvendig for omtrent alt som finnes i kroppen din, og for mer enn 350 enzymer/koenzymer, samt alle hormoner, m.m. Både et foster og spedbarn vil bare ha godt av optimale mengder magnesium, og en eventuell utrensende virkning i deg vil ikke på virke fosteret/barnet. Magnesium er avgiftende på en rekke tungmetaller og kjemikalier, slik at disse ikke ender i fosteret eller i barnet via brystmelken, så hvordan man enn ser dette så er optimale magnesiummengder bra for både mor og barn. Magnesium er heller ikke dokumentert som skadelig (teratogen) for fostere eller spedbarn." Sitat: PirkePetter, 30.12.2012 kl. 19:47."Magnesium er antakelig fellesnevneren her da mangel på magnesium gir vitamin D mangelsymptomer selv om du får i deg nok vitamin D. Dette fordi magnesium er nødvendig for at vitamin D fra maten skal omdannes til hormonformene i kroppen, dvs calcidiol og calcitriol. Magnesium er også nødvendig for at vitamin B12 (og andre B vitaminer) skal omdannes til koenzymer i kroppen, slik at magnesiummangel gir B12 mangel selv om du får i deg tilstrekkelig med B12 via kosten. Magnesium er også helt nødvendig for skjoldbruskkjertelens funksjon, og en av flere tilstander som øker tapet av magnesium er østrogenovervekt. Magnesium, vitamin D og B12 øker alle testosteronnivået i forhold til østrogen i kroppen når disse finnes i tilstrekkelige mengder." Sitat: PirkePetter, 18. mars 2013 kl. 02.58."Magnesium trenges for at vitamin D i kroppen skal kunne omdannes til hormonformen som har de fleste virkningene, og magnesium beskytter også, som vitamin K2, mot eventuell kalsiumopphopning i organer og vev hvor kalsiumet forårsaker forkalkninger. Melkefett via helmelk, fløte, rømme eller smør i kombinasjon med gjæret fiskeleverolje eller fet sjømat er derfor en god kombinasjon. Mettet fett øker også opptak og utnyttelse av fiskefettsyrer i fiskeleverolje eller fet sjømat. Og kraft og uraffinert salt er gode kilder til bl.a magnesium." Sitat: PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.36."For lave nivåer av magnesium kan forårsake hypoglykemi så vel som diabetes, og også en god del av de tilstandene som forskning viser kan forårsake såkalt autisme, inkludert blodsukkerubalanser, hypotyreose/redusert stoffskifte/svikt i mitokondrienes energiproduksjon, såkalt allergi og intoleranse, svikt i magesyreproduksjon eller fordøyelsesenzymer, forhøyede nivåer av serotonin og/eller histamin, manglende produksjon av kolesterol, mangel på koenzymformen til flere B vitaminer, især B12 og B9/folinsyre, samt B6, ubalanse i kalsiumnivåer/kalsiumkanalfunksjoner i hjerne og nervesystem (også nervesystemet i tarmen), svikt i metyleringsprosessen, mangel på såkalt esensielle fettsyrer etc." Sitat: PirkePetter, 14. mars 2015 kl. 22.16."Magnesium og natrium er viktigst hva gjelder betennelser og kontroll av blodsukkernivåene, og begge bidrar til nyrehelsa, slik at blodtrykket normaliseres. Magnesium er i tillegg karutvidende, slik at blodtrykket senkes om nødvendig. Begge mineraler øker cellenes insulinsensitivitet, og magnesium er som sagt nødvendig for produksjon av insulin." Sitat: PirkePetter, 14. mars 2014 kl. 14.17."En rekke kjemiske ubalanser/tilstander, deriblant hypotyreose, østrogenovervekt, diabetes og kjemikaliebelastning (bl.a aluminium, kvikksølv, bly, en lang rekke medikamenter, samt vaksiner), m.m, og konsum av fritt fruktose, kaffe/koffein, brus, raffinert sukker, flere tilsetningsstoffer, sprøytegiftrester, m.m tapper kroppen kontinuerlig for magnesium og andre næringsstoffer, og det samme gjør et kosthold med overvekt av karbohydrater, da magnesium deltar i sensitivisering av kroppens celler for insulin, i tillegg til å være en del av selve hormonet. Næringsstoffer som mer protein, mer mettet fett (kort og mellomkjedet), mer salt (natrium), samt bor hjelper kroppen å holde på magnesiumet (slik at mineralet ikke skilles ut via urin eller avføring)." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2013 kl. 12.41."Det finnes ikke noe slikt som et dagsbehov for noen næringsstoffer, all den tid dette avhenger av så mange ulike faktorer. Får du f.eks i deg mye kalsium eller vitamin D stiger behovet for magnesium; har du hyppige blodsukkerfall og/eller stresshormonrespons mangedobles både forbruk og tap; østrogenovervekt har samme virkning (det er jo prepping å kunne strikke også!); høyt konsum av tilsetningsstoffer og andre kjemikalier, eller tungmetaller hvor magnesium avgifter disse, gir økt tap; større eller mindre behov for økt kolesterolproduksjon enn normalt (magnesium regulerer kolesterolproduksjonen), og en lang rekke andre faktorer, inkludert kjønn, alder, aktivitetsnivå, eventuelt medikamentbrukl, hvor mye karbohydrater du får i deg i hvert måltid, etc bestemmer magnesiumbehovet til enhver tid." Sitat: PirkePetter, 18. oktober 2016 kl. 07.52."Magnesiumolje er en god ting for å balansere kalsium inntil du er helt frisk, og sammen med vitamin K2 sørger magnesium for at kalsiumet hovedsaklig holder seg i skjelettet, og også fungerer som det skal og ikke fremmer forkalkninger.." Sitat: PirkePetter, 12. august 2013 kl. 22.35."Magnesium bør konsumeres i hvert måltid inntil du er helt frisk, og kan slappe mer av i forbindelse med hva du spiser." Sitat: PirkePetter, 18. februar 2015 kl. 20.18.
Magnesium deltar i avgiftning:
"Magnesium er en del av mer enn 350 enzymer og koenzymer i kroppen, hvoran mange fungerer som avgiftningsenzymer ovenfor kjemikalier og substanser i mat og drikke som man tilsynelatende reagerer på." Sitat: PirkePetter, 20. juni 2013 kl. 01.37."Jo mer protein og mettet fett kostholdet ditt inneholder, desto bedre avgiftningsfunksjon i lever og nyrer. Og mer protein og mettet fett øker også opptaket av bl.a fettløselige vitaminer og mineraler som kalsium og magnesium, som videre avgifter bl.a bly, aluminium, arsenikk, fluor, kvikksølv, kadmium, kopper (for mye), jern (for mye), fosfor (for mye), radioaktive isotoper, MSG, aspartam, etanol, m.m." Sitat: PirkePetter, 07.12.2012 kl. 13:17."Næringstoffer som avgifter kvikksølv er aminosyrer som cystein, glycin, glutation og metionin, mineraler som kalsium, kisel, magnesium, selen og sink, samt vitaminer som A, C (naturlig vitamin C, og ikke syntetisk askorbinsyre), D, E (naturlig vitamin E, og ikke enkelttokoferoler eller tokotrienoler), K2, og flere B vitaminer." Sitat: PirkePetter, 3. juni 2014 kl. 19.47."Om han reagerer på fenoler og salisylater mangler han magnesium, som enzymet fenol-sulfotransferase er bygget av. Dette enzymet avgifter fenoler og salisylater." Sitat: PirkePetter, 16. mars 2013 kl. 01.02."Magnesium avgifter barium" Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2013 kl. 14.11."Et generelt mer næringsrikt kosthold enn standard vestlig kosthold inneholder alt du trenger for å avgifte strålingsvirkninger i kroppen. Spesielt mer protein, og magnesium, sink og B vitaminer, samt fettløselige vitaminer er viktig i slike prosesser, samt for å reversere eller reparere eventuelle genskader." Sitat: PirkePetter, 24. januar 2014 kl. 03.44.Dr Sircus, Inflammation and Pain Management with Magnesium.Magnesium fungerer som smertestillende:
"Magnesium er en god smertestiller, da magnesium er "portvakt" for smertereseptorene (NMDA reseptorene) i nervesystemet, og stopper en del smerteimpulser slik at bare de sterkeste slipper forbi. Dette slik at om noen f.eks holder på å sage deg i to, så vil du kunne stoppe dette gjennom å bli klar over hva som foregår via smerten." Sitat: PirkePetter, 29. september 2012 kl. 23.44."Magnesium er både smerte og betennelsesdempende, samt karutvidende, slik at oksygen og næringsstoffer kommer til området med betennelse." Sitat: PirkePetter, 11. november 2013 kl. 23.50."Magnesium er kroppens hovedsmertestiller utover endorfiner." Sitat: PirkePetter, 29.12.2012 kl. 00.42."..kan kanskje magnesiumolje også være et godt alternativ. Jeg kjenner til at oljen virker smertedempende og bedrende på diverse leddproblemer som skyldes kalsiumopphopning," Sitat: PirkePetter 20. juli 2014 kl. 14.38."Slik at mangesiummangel fremmer økt smertefølelse fra alle slags små og store ubalanser som strengt tatt ikke trenger å merkes av kroppens eier. Magnesiumolje brukt utvortes og innvortes er derfor en god ting, samt bruk av kraft i kosten, og gjerne også bad med magnesiumsulfat/engelsk salt/epsomsalt." Sitat: PirkePetter, 1. mars 2014 kl. 17.01.Tradisjonskost, Langtidskokt Kraft.Kilder til magnesium:
"Den beste kostkilden er hjemmelaget kraft, og magnesiumet er bundet til aminosyren glycin i kraft, slik at opptaket mangedobles." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2013 kl. 12.41."Kraft er en god kilde til magnesium, samt de fleste grønne deler av krydderurter." Sitat: PirkePetter, 5. januar 2014 kl. 04:49."I kraft er magnesiumet bundet til aminosyren glycin, som sikrer maksimalt opptak, og fettet i kraften hjelper også på opptaket av både magnesium og andre vitaminer og mineraler." Sitat: PirkePetter, 30. mars 2013 kl. 18.12."Utover kraft som kilde til magnesium, prøv gjerne også magnesiumolje utvortes, samt i litt vann, og evt magnesiumsulfat/engelsk salt i bad. Vil du ha fortgang på normalisering av skjelettet er gelatin en god ide utenom kraft i en periode." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 04.59."Innmat, animalske matemner generelt, kraft, melk og melkeprodukter, egg, snegler, grønne krydderurter, samt havsalt er gode kilder. Natrium forhindrer tap av magnesium via nyrene." Sitat: PirkePetter, 18. oktober 2016 kl. 07.52."Lever er beste kilde til B vitaminer, og hjemmelaget kraft, uraffinert havsalt, inmat samt magnesiumolje er beste kilder til lettopptakelig magnesium." Sitat: PirkePetter, 6. april 2013 kl. 20.49."Spesielt innmat, samt rogn og melke, gir mye fettløselige vitaminer som bl. D og K2, og kraft, uraffinert salt, og evt magnesiumolje/engelsk salt gir mye og lettopptakelig magnesium." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2014 kl. 18.38.
"Det er magnesium også i melkeprodukter, om enn ikke like mye som kalsium. Men heller enn å redusere melkekonsumet, øk mengden av annen magnesiumrik mat i kosten." Sitat: PirkePetter, 3. mai 2013 kl. 01.01."Det er også forholdsvis mye magnesium i uraffinert havsalt, og natrium hjelper kroppen å holde på magnesiumet, slik at det ikke skilles ut via urinen. Mangel på natrium, hyponatremi, forårsaker normalt mangel på både magnesium og kalium så vel som kalsium." Sitat, PirkePetter, 08.12.2012 kl. 00:22."Salt inneholder mikromengder av de fleste mineraler og sporstoffer, utover natrium, klor, og magnesium. salt forebygger imidlertid tap av en god del næringsstoffer via urinen." Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 15.52."Det er ganske mye magnesium i sjøvann, og kun klor, natrium og svovel finnes i større mengder i forhold til magnesium, samt mindre mengder kalsium, kalium og sporstoffer." Sitat: PirkePetter, 18. mars 2013 kl. 02.58."..og det samme gjelder bading i saltvann. Dvs havvann, som inneholder veldig mye magnesium. Havsalt bidrar med magnesium, og også natrium, som hjelper kroppen med å holde på magnesiumet." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38."..da magnesium i havsalt ikke er så løselig som i magnesiumolje. Bad med havsalt vil nok gi en del magnesium via huden, men ikke så mye som magnesiumolje." Sitat: PirkePetter, 23. desember 2013 kl. 04.42."Brunalger og enkelte rødalger er de beste kildene til magnesium som finnes utenom sjøvann, men alginat i brunalger binder en god del og gjør magnesiumet utilgjengelig for kroppen. Brennesle er den beste kilden av landplanter, med 860 mg pr 100g, tett etterfulgt av vassarve med 529mg pr 100g. Forskjellige brunalger, særlig i familien laminaria (fingertare, stortare, sukkertare, etc) inneholder ca 760mg pr 100g, sjøsalat (ulva lactuca) opp i mot 3200 mg pr 100 g, og rødalgen krusflik (irish moss) 1960g pr 100g. Har du tang/tare i kraft vil alginatet binde mineraler, da varme ikke nøytraliserer alginat." Sitat: PirkePetter, 28. april 2013 kl. 04.51.
Magnesiumtilskudd:
"Jeg anbefaler at alle former for tilskudd av vitaminer og mineraler kastes, da slike er verdiløse, og som regel syntetiske. Syntetiske næringsstoffer virker ikke som naturlige, og blokkerer i tillegg reseptorer ment for naturlige versjoner, slik at syntetiske næringsstoffer kan fremme mangel på naturlige versjoner gjennom å forhindre at de naturlige næringsstoffene får bundet seg til reseptorer de trenger for å påvirke cellene positivt. Tilskudd av gelatin i pulverform, samt magnesiumolje og melkesyregjæret fiskeleverolje, er de eneste jeg anbefaler utenom mat." Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2014 kl. 17.00."Når det gjelder magnesium i kapselform så er det svært begrenset hvor mye man kan ta opp via fordøyelsen, og dette krever optimalt fungerende fordøyelsessystem. I tillegg kommer at kroppen til enhver tid kun tar opp en viss mengde (sjelden mer enn 200 mg pr gang) av magnesiumet som er tilgjengelig i tarmen, og typen magnesium/magnesiumforbindelsen avgjør også opptaksraten. Den vanligste formen for tilskudd, magnesiumoksid, har f.eks en opptaksrate på kun usle 4%, slik at magnesiumoksid er bortkastede penger. Magnesium via kraft er mye bedre, og ellers via innmat og andre animalske matemner. Det er høyere nivåer av magnesium i enkelte vegetabilske matvekster, men dette er mindre tilgjengelig for kroppen/vanskeligere å ta opp enn magnesium i animalske matemner." Sitat, PirkePetter, 08.12.2012 kl. 00:22."Tilskudd av kalsium og magnesium er verdiløst da du ikke tar opp nevneverdig av mineralene i tilskuddsform. Dette fordi begge er syrenøytraliserende. Vitamin D i tilskuddet er nærmest garantert syntetisk." Sitat: PirkePetter, 27. mai 2013 kl. 00.34."Apropos magnesiumcitrat, så er sitronsyren ofte utvunnet fra mais, som både kan være genmodifisert, og også inkludere aminosyrer som aspartinsyre eller glutaminsyre, som ikke har blitt fjernet i løpet av utvinningsprosessen. Begge aminosyrer i fri form er eksitotoksiner, dvs hjerne og nerveskadelige." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2013 kl. 12.41."For ekstra magnesium anbefales hjemmelaget kraft, og magnesiumnivåene kan også økes raskt via ut og innvortes bruk av magnesiumolje, samt bad med engelsk salt/magnesiumsulfat" Sitat: PirkePetter, 19. september 2013 kl. 00.54."Magnesiumsulfat er magnesium bundet til svovel, og magnesiumolje er magnesium bundet til klor, slik magnesium er i sjøvann. Begge kan brukes både invortes og utvortes, men magnesiumsulfat smaker vondt." Sitat: PirkePetter, 22. juli 2013 kl. 03.34."Magnesiumolje er magnesiumklorid,..Magnesiumsulfat, altså magnesium og svovel i engelsk salt, gir også bra med magnesium via huden. Alle magnesiumforbindelser du får i deg, oralt eller via huden, omdannes i kroppen til magnesiumklorid." Sitat: PirkePetter, 7. mai 2014 kl. 23.06.Tidsporten, Magnesiumklorid i matkvalitet.Magnesiumklorid/Magnesiumolje:
"Nok en god løsning om du vil ha opp magnesiumnivåene raskt er via magnesiumolje/magnesiumklorid, som smøres utvortes. Den trekker da rett inn i blodet og bidrar raskt til å øke magnesiumnivåene, uten å måtte gå via en mulig mangelfull fordøyelse." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38."Jeg anbefaler Zechstein magnesiumolje, for å være sikker på ar det er et skikkelig produkt og ikke noe utvannet kjemisk krimskrams." Sitat: PirkePetter, 22. juli 2013 kl. 03.34."Er det rent magnesiumklorid så kan det brukes som bad, samt innvortes." Sitat: PirkePetter, 21. desember 2013 kl. 04.13."Magnesiumoljen kan også brukes innvortes som tillegg til utvortes, og da 5-10 sprut i et lite glass vann. Og da ikke klorvann" Sitat: PirkePetter, 14. februar 2014 kl. 18.07."At det svir skyldes antakelig kloren i oljen, som er magnesium bundet til klorformen klorid. Jeg anbefaler at du drikker oljen med f.eks litt saft eller annet som demper smaken, og gir kloret noe å binde seg til." Sitat: PirkePetter, 22. november 2014 kl. 18.16."Dosering av magnesiumoljen skal stå på flasken. Svir den, pga kloren, bland den med f.eks kokosolje eller smør før du smører på. " Sitat: PirkePetter, 20. juni 2013 kl. 01.03."Magnesiumoljen er best å ta sammen med måltider, og anbefalt dosering er 5-10 sprut. Er måltidet ikke optimalt, og kanskje inneholder faktorer som kan forstyrre opptaket av magnesium er det best å ta oljen utenom måltidene. Kort og mellomkjedet fett, aminosyrer som glycin og taurin, samt organiske syrer som bl.a melkesyre og eddiksyre binder bl.a magnesium og sikrer opptak." Sitat: PirkePetter, 12. august 2013 kl. 14.11."3 ganger til dagen x 3 spray er lite, og mindre enn anbefalt dose ved utvortes bruk. Og du bør samtidig ha magnesiumtilskudd i form av olje, pulver (magnesiumklorid) eller i væskeform (som f.eks Mag-ion) i hvert måltid, og gjerne også i drikke utenom måltider. Kraft er ellers en god kilde til magnesium." Sitat: PirkePetter, 18. februar 2015 kl. 20.19."Du kan bruke magnesiumoljen i vann. Eller du kan bruke et produkt som f.eks Mag-Ion" Sitat: PirkePetter, 27. juni 2014 kl. 15.13."Du kan eventuelt bruke ca 5 sprut med magnesiumolje i et glass vann eller saft med måltider, om du vil sikre optimalt nivå. Ellers er mag-ion helt ok." Sitat: PirkePetter, 8. september 2014 kl. 21.20."Hadde bruk av magnesiumolje utvortes vært uriktig, så hadde oljen aldri blitt promotert for utvortes bruk" Sitat: PirkePetter, 27. januar 2014 kl. 08.28.

 • Kjøp Magnesiumklorid HER eller HER.
 • Kjøp Magnesiumolje HER eller HER.
Magnesiumsulfat/Epsom salt/Engelsk salt/Bittersalt:
"Også bad/fotbad med engelsk salt/bittersalt/magnesiumsulfat er en fin måte å øke magnesiumnivåene på,.." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38."Epsomsalt er magnesiumsulfat, hvor himalayasalt er havsalt. Det er rimelig mye magnesium i havsalt, men ikke like mye som i engelsk salt" Sitat: PirkePetter, 25. januar 2014 kl. 17.44."Noen teskjeer magnesiumsulfat i et glass vann er også et godt avføringsmiddel." Sitat: PirkePetter, 17. mars 2013 kl. 01.45.

 • Kjøp Magnesiumsulfat HER eller HER.Empowered Sustenance, Magnesium Oil 101: How to Make and Use It.Magnesiumtilskudd innvortes:
"Magnesiumoljen kan brukes innvortes, men opptaket er nok så som så, og avhenger av normal syreproduksjon i magesekken og frisk tarm. Og selv da tas kun en bitteliten del opp. Magnesiumolje er ment å bruke utvortes for å omgå fordøyelsessystemets begrensinger, slik at magnesiumnivåene kan økes betydelig raskere enn via innvortes konsum. Men det er ikke noe i veien for innvortes bruk samtidig." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 05.12."Om man mangler magnesium er ikke oralt tilskudd veien å gå, da opptaket ikke bare forutsetter den best opptakelige magnesiumforbindelsen, men også at tilskuddet tas sammen med mat (fiberrik, som inneholder fytinsyre og andre antinæringsstoffer, tilsetningsstoffer, fruktose, sukker, etc) som ikke saboterer opptaket, samt at magesyrenivået er normalt, og at man ikke har tarmproblemer. Hvilket svært mange i dag har." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2013 kl. 12.41."Nok en ting er at kroppen kun tar opp en begrenset mengde, ca. en tredjedel, magnesium pr gang, uansett hvor mye man tar, slik at tilskudd med høy dose er verdiløse og bortkastede penger." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2013 kl. 12.41."Med de ovenstående fakta i tankene er det beste magnesiumtilskuddet magnesiumolje, som omgår eventuelle mage-tarmproblemer, samt eventuelt fiber/antinæringsinnhold i mat som spises sammen med magnesium, og magnesium tatt utvortes blir heller ikke regulert slik at kun en brøkdel av mengden blir tatt opp og utnyttet." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2013 kl. 12.41."Magnesium i ren form, som bl.a magnesiumklorid, tas dårlig opp oralt, bl.a pga at det er sterkt basedannende, og derfor lett nøytraliserer magesyreproduksjonen. Og uten magesyre, null magnesiumopptak." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 02:19."Magnesium er sterkt basedannende, og vil nøytralisere magesyren om oljen tas oralt for seg, utenom måltider. Av den grunn er flere syrenøytraliserende midler magnesiumbaserte." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 05.12."Magnesiumolje kan blandes med f.eks saft så lenge saften ikke inneholder kjemikalier/tilsetningsstoffer som potensielt kan binde magnesiumet. Klor og kjemikalier i kommunalt drikkevann kan også dette, eller øke forbruket av magnesium når kroppen bruker bl.a magnesium til å avgifte tungmetaller og kjemikalier." Sitat: PirkePetter, 20. november 2013 kl. 21.37."Du kan også bruke oljen, f.eks 5-10 sprut, i et glass vann og drikke. Skjønt det er usikkert i hvor stor grad oralt magnesium blir tatt opp, da det avhenger av fordøyelseskapasiteten din, samt flere faktorer kroppen regulerer selv." Sitat: PirkePetter, 20. juni 2013 kl. 01.03."Pøser du på med magnesium i den mengden du gjør oralt oppnår du bare en avførende virkning. Du tar ikke opp noe av magnesiumet." Sitat: PirkePetter, 29. august 2014 kl. 02.38.
Kan man overdosere med magnesium?
"Alle former for magnesium som tas oralt vil gi diare om man tar for mye. Man kan overdosere magnesium, men det skal veldig mye til før slikt skjer, nettopp pga at kroppen regulerer opptaket så nøye. De eneste tilfeller jeg kommer på av overdosering var snakk om injeksjoner, samt noen turister som hadde badet for lenge i dødehavet. Overdosering er ufarlig, og reverseres straks man senker magnesiuminntaket." Sitat: PirkePetter, 01.01.2013 kl. 19:32."Magnesium kan du ikke overdosere med, men det er viktig å øke konsumet av kalsium, og vitaminene A, D og K2, samt B vitaminer, spesielt B6, ved økt konsum av magnesium." Sitat: PirkePetter, 11. oktober 2013 kl. 19.10."Det var nok heller for mye magnesium på en gang. Umiddelbar reaksjon på for mye oralt magnesium er løs mage/diarè, slik at dette ikke betyr annet enn for mye på en gang." Sitat: PirkePetter, 21. februar 2014 kl. 17.46."Det går helt fint, da kroppen kun tar opp det den trenger. Slik at alt over dette skilles ut igjen via avføringen." Sitat: PirkePetter, 22. november 2014 kl. 18.16."Er det mulig å overdosere magnesium? Svar ja..., men det er sjelden, og forbigående, og er, i nesten ale tilfeller, snakk om for lite kalsium eller andre relaterte næringsstoffer, enn for mye magnesium" Sitat: PirkePetter, 1. mars 2017 kl. 20.38.Wellness Mama, How To Make Your Own Magnesium Oil.Optimalt opptak av magnesium:
"Når det gjelder magnesiumtilskudd så er det slik at de fleste har en opptaksprosent på mellom 4-40%, og da kommer i tillegg eventuelle problemer i fordøyelsen som kan redusere opptak, og/eller faktorer i kostholdet som reduserer eller binder magnesiumet, eller som på andre måter kødder med opptak og utnyttelse. Magnesium bundet til aminosyren glycin har høy opptaksrate, men forutsetter at du har normalt god fordøyelse og ikke inntar tilskuddet med matemner som blokkerer opptaket. En billigere, sunnere og mer velsmakende løsning er å heller lage kraft, da kraft inneholder godt med mineraler, deriblant magnesium, og også glycin i gelatinet slik at magnesium fra kraft er garantert opptak. Glycin binder også kalsium og bedrer opptaket." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38."Magnesium blir kun tatt opp via måltider når det tas oralt, da magnesium må ha magesyre for å fordøyes. Unntaket er om magnesiumet tas med surmelk, kefir, yogurt eller melkesyregjæret mat og drikke, da substanser i disse, deriblant aminosyrer, kort og mellomkjedet fett, organiske syrer, peptider, samt enzymer, binder magnesiumet og sikrer opptak." Sitat: PirkePetter, 30. juni 2014 kl. 21.19."I tillegg må man allerede inneha tilstrekkelige nivåer av næringsstoffer som trenges for opptak og utnyttelse av magnesium, så som bl.a vitamin B6, B13/orotinsyre, og D, og kalsium. Næringsstoffer som bedrer eller deltar i magnesiumfunksjonene i kroppen er også viktig, samt opptaksfaktorer som øker opptaket. Så som organiske syrer (eddiksyre, melkesyre, sitronsyre, propionsyre, etc), kort og mellomkjedet fett (smør/melkefett, kokosolje, palmeolje, palmekjerneolje), protein (for aminosyrer som aspartinsyre, glycin eller taurin), etc." Sitat: PirkePetter, 23. mars 2013 kl. 12.41."En kombinasjon av magnesiumkonsum via kosten, konsum av magnesiumolje i et glass vann samtidig med utvortes bruk, og bad med engelsk salt minst 1 gang i uka, bedres sjansene for økte magnesiumnivåer tross høyt forbruk eller tap. Magnesium trenger ellers vitamin B6 og kalsium for å gjøre jobben sin i kroppen" Sitat: PirkePetter, 27. mai 2014 kl. 20.10."Andre faktorer i kostholdet som binder magnesium og øker opptaket er aspartinsyre (mye i gelatin), taurin (mye i rå og speket/gjæret/gravet/raket/kaldrøykt animalsk mat - tåler lite varmepåvirkning), melkesyre/melk og melkesyregjæret mat og drikke, eddiksyre/eddik (også i surmelk/melkesyregjæret mat og drikke), propionsyre (surmelk/melkesyregjæret mat og drikke), smørsyre/smør/fløte/rømme/helmelk og mellomkjedede fettsyrer (smør, kokos og palmekjerneolje), bor, fosfor, vitamin A, C, D, B6" Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38."Melkesyre, eddiksyre, propionsyre, smørsyre, og laktoferrin, etc binder også en rekke mineraler, især kalsium og magnesium, samt jern og sink, og sikrer opptak. Melk er mao på mange måter en slags omvendt fytinsyre, da så mange substanser i melk binder og sikrer opptak av næringsstoffer som ikke er i melken i utgangspunktet." Sitat: PirkePetter, 22. januar 2014 kl. kl. 02.06."..animalsk protein, kort og mellomkjedet mettet fett (melkefett/fløte/rømme/smør og kokosolje), eddiksyre, melkesyre, sitronsyre, propionsyre, samt en rekke substanser i upasteurisert melk øker opptak" Sitat: PirkePetter, 18. oktober 2016 kl. 07.52."..proteiner, i betydning aminosyrer, er også nødvendig for opptak av en rekke næringsstoffer i tarmen. Deriblant kalsium, magnesium og flere B vitaminer (inkl. B12)." Sitat: PirkePetter, 18. november 2013 kl. 19.57."Kort og mellomkjedet fett, aminosyrer som glycin og taurin, samt organiske syrer som bl.a melkesyre og eddiksyre binder bl.a magnesium og sikrer opptak." Sitat: PirkePetter, 12. august 2013 kl. 14.11."Bruker man magnesium sammen med appelsin eller sitron øker man opptaket av magnesiumet, da organiske syrer i begge frukter binder magnesium i tarmen." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 02:19."Melk går bra, og sikrer opptak da flere substanser i melken binder magnesium i tarmen." Sitat: PirkePetter, 30. juni 2014 kl. 21.19."Husk å balansere mye kalsium fra melk med økt magnesium fra kraft, innmat og grønne krydderurter, samt evt magnesiumolje eller annet magnesiumtilskudd." Sitat: PirkePetter, 9. juli 2014 kl. 16.22."Salt har så mange helsefordeler at bare halvparten er mer enn nok, og hjelper også kroppen å holde på en rekke mineraler, deriblant magnesium og kalsium." Sitat: PirkePetter, 20. juni 2013 kl. 01.03."Apropos matlyst/ekstra næring, husk at mye næring tas opp via huden. Upasteurisert melk/fløte/rømme/smør, kokosolje og magnesiumolje f.eks gnidd inn i huden vil bidra til økt næringsnivå, da en god del av næringsstoffene vil tas opp i direkte i blodet på denne måten." Sitat: PirkePetter, 4. november 2013 kl. 18:24.
Saboterende faktorer for magnesiumopptak:
"Opptaket øker i takt med behovet. Det er også så mange faktorer i moderne kosthold som reduserer magnesiumopptak og utnyttelse i kroppen, kjemikalier og betennelsesfremmende matemner, etc som forbruker magnesium i kroppen, i tillegg til et kosthold basert på kjemisk gjødsel og sprøytegifter, og som inneholder minimalt med magnesium." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 02:19."Fiber, enzymhemmere, fytinsyre, fosfat/fosforsyre, garvesyre, oksalat, planteoljer, mangel på kalsium, vitamin D eller B6, samt en rekke medikamenter, sprøytegifter (spesielt glyfosat/RoundUp) og tilsetningsstoffer, koffein, etc reduserer opptak;" Sitat: PirkePetter, 18. oktober 2016 kl. 07.52."Om du har mage og/eller tarmproblemer tar du ikke opp magnesium av betydning, og kroppen regulerer magnesiuminntaket veldig nøye, slik at kun små mengder tas opp pr gang. I tillegg kommer at det er svært stor forskjell på de forskjellige magnesiumforbindelsene hva gjelder opptaksrate, slik at magnesium via kosten er best i lettopptakelig form via f.eks kraft." Sitat: PirkePetter, 30. mars 2013 kl. 18.12.Hydrokortison:"Medikamentet du bruker tapper kroppen for kalsium og magnesium via urin, og blokkerer opptak av kalsium i tarmen. Dette fører også til økt utskillelse av kalsium fra skjelettet for å opprettholde normale nivåer i blodet. Men mangler du samtidig magnesium, eller vitamin D (forbruket av vitamin D øker i takt med tapet av kalsium, og vitamin D fra kosten blir ikke omdannet til hormonformen uten magnesium), så ender en del av kalsiumet i organer, muskler, nerver, etc hvor kalsiumet overstimulerer cellene det er snakk om." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2014 kl. 03.09."Metformin tapper ellers kroppen direkte (ikke via blodsukkerfall mao) for krom, kalsium og magnesium." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.43.Weston A. Price Foundation, Magnificent Magnesium.Magesyreproduksjon:
"Magnesium via magnesiumolje hjelper på produksjon av magesyre, da magecellene trenger magnesium for å produsere ATP som cellene bruker som energi til å danne magesyre fra bl.a klor." Sitat: PirkePetter, 07.12.2012 kl. 00:08."Organiske syrer (melkesyre, eddiksyre, sitronsyre, etc) bidrar også til fordøyelsen gjennom å delvis overta for magesyre, samt øke graden av omdanning av pepsinogen til pepsin ved behov. Førstnevnte trenger et syreholdig miljø for å omdannes til sistnevnte, og sistnevnte/pepsin er helt nødvendig for at man skal fordøye protein og vitaminer og mineraler som er bundet til protein, deriblant B12. Salt, kryddere og organiske syrer overtar for magesyre inntil kroppen har de næringsstoffer den trenger for selv å danne magesyre, deriblant vitamin B1, B3, B5, B9, B12, D, mineraler som klor, magnesium, natrium, og sink, og aminosyrer som glutamin, glycin, histidin, lysin, og taurin." Sitat: PirkePetter, 18. mai 2015 kl. 04.12."..og hjemmelaget kraft bidrar med bl.a magnesium og næringsstoffer som stimulerer syreproduksjon i magesekken." Sitat: PirkePetter, 21.mai 2014 kl. 21.13.
Farris og Vann:
"...vann med kullsyre er helt ok helsemessig, men når vannet inneholder basedannende substanser som magnesiumklorid, natriumklorid, kalsiumhydrat og natriumkarbonat, så er det ikke lurt å drikke dette til måltider om du ønsker optimal magesyreproduksjon." Sitat: PirkePetter, 10.01.2013 kl. 02:16."I Farris er magnesiumet i en naturlig løsning som tas lett opp, slik at du med fordel kan drikke farris utenom måltidene." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 05.12."Vann kan ikke gjøres verken basisk eller surt, men virkningen av vannet, eller rettere sagt av mineralene i vannet i kroppen kan. Om vannet er hardt, dvs at det inneholder mye kalsium og magnesium, så har det en hovedsaklig basevirkning via mineralene. Dette betyr imidertid ikke at man nødvendigvis blir mer basisk av å drikke hardt vann, kun at kroppen kan bruke disse mineralene som buffere mot en eventuell ph-forskyvning i retning acidose der dette skulle trenges. Da utover de andre buffersystemene kroppen har for å regulere ph-balansen." Sitat: PirkePetter, 10. mars 2012 kl. 03.16."Vann er ingen god tørstedrikk, da vann øker vanntapet gjennom å stimulere økt vannlating. Og i prosessen mister du gjerne natrium, kalsium, magnesium, etc også med urinen. Skal du drikke vann er det best å inkludere en klype salt i vannet, og helst noe sukker også, som f.eks saft, slik at kroppen lettere utnytter vannet, samtidig som det ikke fremmer økt vannlating og mineraltap." Sitat: PirkePetter, 30. oktober 2013 kl. 00.24."Da er problemets årsak ikke nødvendigvis mangel på salt i kosten, men at hun tapper kroppen for bl.a natrium pga all vanndrikkinga. Hun bør enten drikke mindre, eller ha litt salt og evt magnesiumolje i vannet, slik at drikkinga bidrar med næringsstoffer snarere enn å bare tappe dem fra kroppen henens via økt vannlating. Er det snakk om kommunalt vann kommer kjemikalier og tungmetaller i tillegg som binder næringsstoffer gjennom avgiftningen av dem." Sitat: PirkePetter, 21. september 2013 kl. 22.58."Det er sannsynlig at du har næringsubalanse som fremmer hormonell ubalanse, og som videre gir økt til abnorm tørst (polydipsia), men dette vil normalisere seg etterhvert. Mangel på magnesium er en hovedfaktor, utover natrium, i økt og abnorm tørst, og magnesium forsvinner via økt vannlating pga høyt væskekonsum. Konsum av salt, og gjerne magnesiumolje også, i væsken bedrer dette en del, men det beste er å drikke mindre vann og mer konsentrert næring som bl.a de ovennevte melkedrikker." Sitat: PirkePetter, 28. november kl. 16.16.
Næringstoffer magnesium øker opptak/produksjon/virkning av:
"Mer protein i kostholdet øker glutationnivåene i kroppen, da aminosyrene metionin, cystein, glutamin og glycin, samt taurin inngår i glutationmolekylet eller er nødvendig for produksjon av glutation, eller øker nivåene. Gelatin inneholder mer av disse aminosyrene enn andre produkter og matemner. Magnesium, selen, svovel og sink, samt vitaminene B2, B5, B6, B13/orotinsyre, lipoesyre, A, C, D, E øker produksjonen av glutation i kroppen." Sitat: PirkePetter, 12.mai 2015 kl. 00.04."..næringsstoffer som kopper, magnesium, mangan, molybden og vitaminene A og B vitaminer er nødvendige for opptak og utnyttelse av jern. Animalsk protein øker også jernopptaket, og det gjør også peptidet laktoferrin i upasteurisert melk/myse." Sitat: PirkePetter, 29. oktober 2013 kl.05.03."Magnesium er uansett nødvendig for at B3/niacin skal fungere som koenzym i kroppen, og dette gjelder også B9 og B12 i koenzymformer." Sitat: PirkePetter, 21. mai 2015 kl. 01.30."..og alle karbohydrater forbruker magnesium og B vitaminer i det de omdannes til energi eller lagres som glykogen, etc" Sitat: PirkePetter, 23. mai 2014 kl. 05.17."En kombinasjon av melk og melkeprodukter og lever og annen innmat, og/eller eggeplommer, gir betydelig høyere nivå av B-vitaminer, samtidig som alle relevante B-vitaminer er tilstede, og katalyserer hverandres opptak og utnyttelse i kroppen. Pluss på magnesiumrik kraft eller magnesiumolje (eller jevnlige bad med magnesiumsulfat/engelsk salt), så har vi magnesium, som B-vitaminene trenger for å omdannes til koenzymer i kroppen. Magnesium er også nødvendig for å omdanne vitamin D til hormonformen som virker i kroppen." Sitat: PirkePetter, 28. desember 2013 kl. 11.09."..magnesium er nødvendig for at vitamin D skal omdannes til hormonformen calcitriol, som blant mye annet stimulerer nydannelse av insulinproduserende betaceller fra alfaceller/stamceller i bukspyttkjertelen. Motsatt er vitamin D viktig for magnesiums funksjoner, og vitamin D trenger vitamin A for å fungere i kroppen. Slik at selv om du har mangelsymptomer på ett av disse næringsstoffene, så kan det være at du har tilstrekkelig både i kost og kropp, men mangler et eller flere av de andre næringsstoffene, som er nødvendig for førstnevnte næringsstoffs funksjoner." Sitat: PirkePetter, 21. november 2014 kl. 18.42."Vitamin D3 finnes kun i fet fisk, fiskeinnmat, samt i gjære tfiskeleverolje. Alle andre tilskudd i helsekosthandel er syntetiske versjoner. Og skal man øke vitamin D3 nivåene, så må nivåer av vitamin A, K2 og kalsium, magnesium og sink økes samtidig." Sitat: PirkePetter, 10. september 2014 kl. 22.08."Vitamin D er som du sier spesielt viktig for oss i norden, men kan være helsefarlig uten samtidig konsum av vitamin A og K2, samt kalsium og magnesium. Slik at vitamin D tilskudd uten disse andre næringsstoffene raskt fremmer de samme helseproblemene for lite vitamin D forårsaker." Sitat: PirkePetter, 6. november 2013 kl. 15.22."..da magnesium er nødvendig for at vitamin D skal omdannes til hormonformen som virker i kroppen. Magnesium er også en hovedregulator av kalsium i kroppen, som ved magnesiummangel vil forårsake forkalkninger (= betennelser, stivhet, smerte, fibromyalgi, ME, såkalte allergiske reaksjoner, astma og pustevansker, etc) i ymse organer og kroppsvev." Sitat: PirkePetter, 25. mai 2014 kl. 17.10."..For at solen skal stimulere vitamin d produksjon i kolesterolet i hudcellene, så må du ha normale kolesterolnivåer. Magnesium er nødvendig for normal kolesterolproduksjon, og er også viktig for vitamin D's funksjoner i kroppen" Sitat: PirkePetter, 27.mai 2014 kl. 03.58."..magnesium er nødvendig for å omdanne vitamin D fra mat eller dannet fra kolesterol i hudceller til hormonformen. Magnesium er også helt nødvendig for at kroppen skal produsere kolesterol. Sollys omdannes ikke til vitamin D, men setter i gang reaksjonen i kolesterolet som fører til vitamin D produksjon. Og da hormonformen av vitamin D, og ikke vitamin D som vi f.eks får fra mat. Sitat: PirkePetter, 28. juni 2014 kl. 22.17."Jo mer magnesium du får i deg, desto mer av vitamin D blir omdannet til hormonformen, slik at forbruket av vitamin D øker i takt med magnesiumnivåene inntil metning oppnås." Sitat: PirkePetter, 9. oktober 2013 kl. 21.55."All annen vitamin D er enten syntetisk D2, eller D3 produsert via bestråling av kolesterol. Ingen av dem er naturlige. Og uansett må du ha vitaminene A og K2 sammen med vitamin D for optimalt opptak og utnyttelse, samt magnesium for å omdanne vitamin D3 fra mat/fiskeleverolje til den aktive hormonformen i kroppen. Andre ok kilder til vitamin D er fet sjømat, fiskelever, rogn og melke (hanfiskens sæd), skalldyr, skjell, upasteurisert melkefett (fløte, rømme, smør), helmelk og oster laget av helmelk, fra kyr på beite/som ikke lever på kraftfor, ditto for egg fra fjærkre som har tilgang til mark med gress, planter, insekter, meitemarker, etc, innmat, blod, dyrefett (talg, smult og fett fra fjærkre)" Sitat: PirkePetter, 24. april 2013 kl. 06.37.
Forholdet mellom Magnesium, Kalsium og vitaminene D, A, B og K2:
"Vitamin A trenger bl.a vitamin D og sink for å fungere i kroppen, og vitamin D trenger bl.a vitamin A og magnesium for å fungere i kroppen. Magnesium trenger vitamin D, B6 og kalsium, og sink trenger bl.a vitamin A, B6 og E." Sitat: PirkePetter, 18. november 2014 kl. 15.29."Da du sier du spiser lever er det usannsynlig du mangler A eller B vitaminer, men det er mulig du har for lite magnesium i kosten til å nyttiggjøre deg av B vitaminene, som trenger magnesium for å omdannes til koenzymer i kroppen. På samme måte trenger kroppen bl.a sink for å ta opp og utnytte vitamin A, slik at selv om det er mye vitamin A i lever så kan du ha mangelsymptomer. Vitamin A trenger også vitamin D og K2 for å fungere i kroppen," Sitat: PirkePetter, 13. juni 2013 kl. 23.43."Forholdet mellom kalsium og magnesium er best når det er litt mer magnesium enn kalsium, eller i alle fall omtrent like mye av hver. Husk at vitamin D og K2 også er viktig for å ta opp, utnytte som kontrollere kalsium i kroppen." Sitat: PirkePetter, 12.mai 2015 kl. 00.04."Kalsium er viktig for at magnesium skal fungere normalt, slik at det er en god ide å bruke melkeprodukter." Sitat: PirkePetter, 1. august 2014 kl. 20.12."Når du drikker kefir, og også spiser ost, må du øke magnesiumkonsumet tilsvarende, for å balansere kalsiumet. Det samme gjelder det høye vitamin A nivået i lever, som trenger vitamin D for å fungere. Også magnesium og kalsium trenger vitamin D." Sitat: PirkePetter, 21. mai 2015 kl. 01.30."Magnesium og vitamin D og K2 fjerner kalsium fra kroppsvev mineralet ikke skal oppholde seg i." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2014 kl. 18.38."..du må som nevnt balansere det økte kalsiuminntaket med magnesium og vitaminene D og K2." Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 15.55."Om han blir bedre i syden er det sannsynligvis enten mangel på vitamin D eller magnesium. Muligens også en kombinasjon, da magnesium trenges for å omdanne vitamin D til hormonformen. Vitamin D fordi syden betyr økt eksponering for sol som danner vitamin D i huden, og magnesium om han bader en del. Havvann inneholder mye magnesium." Sitat: PirkePetter, 2. juni 2013 kl. 03.19."K1 kan omdannes til K2, men blir det i forholdsvis liten grad. Magnesium og vitamin K2 kontrollerer kalsium i kroppen, og for å få kalsium inn i skjelettet kreves også vitamin A og D. Kalsium har svært mange funksjoner i kroppen, deriblant å fungere som signalleder i nerveceller for nervesignaler til og fra hjerne-kropp. Straks kalsium har utført sin funksjon inne i nerveceller (og celler generelt) kommer magnesium inn og skyver kalsiumet ut av cellen, da kalsium ellers vil fortsette å lede nerveenergi og dermed overstimulere nervecellen til den dør/forkalkes." Sitat: PirkePetter, 17. september 2014 kl. 11.21."Hormonet som frigjør kalsium fra skjelettet er paratyroid hormon/PTH, og dette hormonet er avhengig av magnesium. Kronisk forhøyet PTH forårsaker betennelsesreaksjoner (forkalkninger og fibrose), energisvikt i cellene (minner om hypotyreose/ME), anemi, øker melkesyreproduksjonen, skjelettproblemer, blodtrykksproblemer, vektøkning, hyppig urinering, astma og respirasjonsproblemer, m.m" Sitat: PirkePetter, 25.mai 2014 kl. 17.10."Hei PP! Tok en blodprøve som viste at jeg hadde høye kalsium verdier. Hva betyr dette? Det betyr enten at du har helt ok nivåer eller mangler magnesium og vitamin K2 for å forhindre at kalsium fra skjelettet eller kosten ender i blod og andre kroppsvev." Sitat: PirkePetter, 29. oktober 2013 kl. 18.13."Kalsiumkanalhemmere er svært helseskadelige, og forstyrrer kalsiumets funksjoner i kroppen. Magnesium gjør samme nytten som slike medikamenter, uten disses bivirkninger. Hvor kalsiumkanalhemmere kan forårsake diabetes, helbreder magnesium både diabetes 1 og 2 (for diabetes 1 må også vitamin D være inkludert, men vitamin D trenger magnesium for å omdannes til hormonformen i kroppen)" Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.43.
Magnesium og B12:
"B12 og magnesium har svært mange symptomer til felles, og magnesium er også nødvendig for at B12 fra maten skal virke i kroppen."Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 21.02."2 av de vanligste og viktigste næringsmanglene er vitamin B12 og magnesium. Begge er nødvendige for bl.a nydannelse av gener, produksjon av ATP/energi i mitokondriene, avgiftning av kjemikalier og tungmetaller, blant mye annet. Begge er også nødvendige for normal lymfocytt og antistoffproduksjon, og mangel på en eller begge gir unormale lymfocytter (både B og T lymfocytter) med feil ”programmering” som ofte medfører at de går inn for å ødelegge helt normale og friske celler. Dette diagnostiseres som en autoimmun reaksjon, men er bare næringsmangel. Virkningen er at friske celler skades, mens årsaken er næringsmangel. Jeg mener det er logisk å gjøre noe med årsaken, heller enn å konsentrere seg om å stoppe eller ”behandle” skadevirkningene etter hvert som de oppstår. Førstnevnte tiltak helbreder problemet, mens sistnevnte modulerer og kontrollerer, samt opprettholder det, kanskje for livet. Slik at man dermed kan gi helseproblemet betegnelsen kronisk." Sitat: PirkePetter, 5. desember 2012 kl. 00.44."B12, som du nevner, er helt nødvendig for både skjoldbruskkjertelens funksjon, så vel som for å produsere syre i magesekken. Men B12 trenger magnesium for å omdannes til koenzymer som virker i kroppen, samt B9/folinsyre, som er nødvendig for at B12 kan gjøre jobben sin. B12 sprøyter er derfor potensielt svært helsefarlige, da de kan forsterke mangel på magnesium eller folinsyre, hvilket kan gi alvorlige fysiske og/eller psykiske helseproblemer. Jeg anbefaler heller lever og eggeplommer, og lever inneholder både B9/folinsyre og B12 i gode mengder, i ferdig metylert form. Metylformen er hva kroppen bruker, og alle andre former for B12, inkludert den i sprøyter, må først omdannes til metyl-B12 i leveren, før kroppen kan bruke vitaminet." Sitat: PirkePetter, 20. april 2015 kl. 13.48."Det er også mulig at hun ikke mangler B12 i kosten eller kroppen, men snarere magnesium, som er nødvendig for å omdanne B12 til sin aktive koenzymform (metylkobolamin) i kroppen. Uten magnesium virker ikke noen B vitaminer slik de skal." Sitat: PirkePetter, 23. desember kl. 15.42."..mangel på vitamin B12. Dette betyr i så tilfelle at det også er for lite magnesium, eller flere andre B vitaminer, som B12 trenger for sine funksjoner i kroppen. Beste kilde til samtlige er lever, og ellers hjerte, eggeplomme og harde oster. For magnesiums del kraft, innmat, uraffinert salt, og magnesiumolje og engelsk salt." Sitat: PirkePetter, 20. november 2014 kl. 01.28."En fastlege ser bare på blodnivåene av B12, og disse viser ikke mangel i kroppen, i tillegg til at leger ikke skiller mellom aktivt B12 og transkobolamin eller B12 analoger, som ikke virker som B12. Transkobolamin og analoger likner B12, og tolkes som B12 i blodprøver. Mangel på B12 indikerer mangel i kosten, eller redusert opptak pga manglende magesyreproduksjon. Eller du har normale B12 nivåer, men mangler magnesium som må til for at B12 skal kunne jobbe i kroppen. Også B9/folinsyre er helt nødvendig for B12’s funksjoner i kroppen." Sitat: PirkePetter, 23.juni 2013 kl. 02.49.Ancient Minerals, Need More Magnesium? 10 Signs to Watch For.Magnesium for ulike helseproblem:
"Flått forårsaker ikke sykdom, og har aldri gjort det. Såkalt borreliose er magnesiummangel –" Sitat: PirkePetter, 23. oktober 2013 kl. 19.15."..og rastløse ben skyldes uansett mangel på magnesium og/eller B12 og/eller niacin." Sitat: PirkePetter, 21. mai 2015 kl. 01.30."Sår i munnviken kan skyldes mangel på vitaminene B2, B3, B6 og/eller B12. For nervene i ansiktet ditt sin del så er dette mest sannsynlig mangel på vitamin B1, B3 eller B12. Også mangel på magnesium kan fremme samme symptom." Sitat: PirkePetter, 29. oktober 2013 kl.05.03."..andre årsaker til alzheimers/demens er msg, aspartam, statiner samt kolesterolmangel, proteinmangel/mangel på aminosyrer som arginin, aspartinsyre, glutaminsyre, glycin, karnosin, ornitin, taurin og tyrosin, mangel på mettet fett/kort og mellomkjedede fettsyrer, konsum av planteoljer og/eller transfett, mangel på vitamin A, D og/eller B12, magnesium, samt konsum av soyaprodukter fra soyabønner som ikke har vært gjæret i minimum 2 år, m.m." Sitat: PirkePetter, 14. oktober 2013 kl. 20.29."Neurologiske symptomer i forbindelse med hypoglykemi er i stor grad identiske med symptomer på såkalt autisme, og også på mangel på magnesium. Mangel på magnesium kan også fremme de symptomer man kaller autisme/aspergers gjennom å forhindre at viktige B vitaminer omdannes til sin koenzymform i kroppen." Sitat: PirkePetter, 14. mars 2015 kl. 22.16."Jeg har fått høre at jeg har lite blodplater (trombositt 98) - Tilstanden du oppgir har flere mulige årsaker, deriblant mangel på vitamin B9/folinsyre og B12, samt vitamin D og/eller K2. Også magnesium er involvert i dannelse av nye blodplater, og mangel på magneisum kan også fremme mangel på samtlige ovennevnte vitaminer, ettersom magnesiujm er nødvendig for at disse omdannes til sine aktive former i kroppen." Sitat: PirkePetter, 20. november 2013 kl. 16.45.Usher's syndrom. "Ser man på symptomene som ligger til grunn for dette såkalte syndromet ser man mangelsymptomer på vitaminene A, B2, B9/folinsyre, B12, magnesium, sink og aminosyren taurin. Ikke alle næringsstoffer er nødvendigvis involvert, men mangel på disse gir alle symptomer som defineres som syndromet." Sitat: PirkePetter, 22. mars 2013 kl. 19.14."Vasovagal synkope er mest vanlig ved mangel på vitamin B12, jern (eller næringsstoffer jern trenger for å tas opp og/eller fungere i kroppen), magnesium eller natrium, og i forbindelse med blodsukkerfall om det er flere timer siden forrige måltid. Eller, forrige måltid var et mer eller mindre karbohydratbasert måltid, eller man har problemer med å omdanne sukker til energi, eller få sukkeret inn i celler." Sitat: PirkePetter, 12. september 2014 kl. 07.16."De symptomene som er rasket sammen under merkelappen vannkopper skyldes mangel på enten vitamin A eller D, eller på en kombinasjon av mangel på et av disse vitaminene sammen med vitamin B1/tiamin. Eller på næringsstoffer som bl.a magnesium, sink og flere B vitaminer, som A og D trenger for å virke i kroppen. Den utløsende årsaken er ofte tungmetaller i vaksiner eller sprøytegifter, eller kjemikalier i enkelte medikamenter, især kortikosteroider som på forskjellig vis binder og tapper kroppen for de ovennevnte næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 15. februar 2014 kl. 04.48."For forstoppelse, har du prøvd sterke kryddere i f.eks teer eller i mat eller annen drikke? Kryddere stimulerer magesyreproduksjon og tarmperistaltikken, og også det generelle stoffskiftet, som videre stimulerer skjoldbrukskkjertelen om forstoppelsen skyldes hypotyreose. Utover B vitaminer eller magnesium som årsaker kan også for lite kalsium forårsake forstoppelse, og de fleste krydderurter inneholder forholdsvis høye mengder kalium." Sitat: PirkePetter, 17. mars 2013 kl. 01.45."Ikke noe stopper avhengighet bedre enn en velernæret kropp, og det eksisterer mye forskning som viser hvordan de forskjelligste næringsstoffer reduserer eller reverserer avhengighet av ulike former for rusmidler, inkludert også avhengighet av sukker/søtstoffer. I farten kommer jeg på bruk av mer protein for aminosyrer som tryptofan og tyrosin, for amfetaminavhengighet, tyrosin for kokain og heroinavhengighet, og aspartinsyre og tryptofan for opiatavhengighet. Glutamin og vitamin B1, B3 og magnesium og sink for alkoholavgengighet." Sitat: PirkePetter, 4. februar 2015 kl. 19.01."Mangel på magnesium, som er basisk, og med i reguleringen av kroppens syre/basebalanse, gir også akutt eller midlertidig mangel på kalsium og natrium, som også er basiske, og deltar i regulering av syre/basebalansen. Mao fører mangel på disse næringsstoffene til acidose, hvor man blir "sur." Den akutte mangelen i ditt tilfelle er ikke nødvendigvis mangel i kosten eller kroppen som helhet, men at et eller flere av disse mineralene flytter seg fra der de er ment å være. Dvs enten inni eller utenfor celler. Kalium og natrium er kroppens hovedelektrolytter, og regulatorer av syre/basebalansen, men disse mineralenes (spennings)forhold til hverandre, i og utenfor celler, kontrolleres av magnesium." Sitat: PirkePetter, 18. februar 2015 kl. 20.18."Høye urinsyrenivåer skyldes normalt mangel på visse næringsstoffer, deriblant vitaminene C og flere B vitaminer, samt kalium og magnesium, og også aminosyren glycin (mye i gelatin, og ellers i animalske matemner) som fjerner for mye urinsyre i kroppen. Stikk i strid med den offentlige propagandaen så er faktum det at jo mer animalske matemner du spiser, desto enklere er det for kroppen å regulere nivåene av urinsyre. Urinsyre er heller ikke årsaken til gikt, og det at man finner urinsyre i forbindelse med gikt er ene og alene fordi urinsyre også fungerer som antioksidant i kroppen. Dvs at også urinsyre deltar i kontroll av oksidasjons/betennelsestilstander." sitat: PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21.

 • Les mer om Urinsyregikt/Podagra HER.
Magnesium Advocasy Group, Magnesium and Inflammation.Betennelser:
"Ellers er alle matemner jeg noensinne har omtalt som del av tradisjonskost betennelsesdempende pga av det høye næringsinnholdet, og magnesiumolje anbefales smurt utvortes." Sitat: PirkePetter, 11. november 2013 kl. 23.50."Økte kalsiumnivåer fremmer betennelser der kalsiumet befinner seg, og også histaminreaksjon. Begge deler stoppes av magnesium, men da ikke i store engangsdoser nå og da, men jevne, daglige doser samtidig som du sikrer nok kalsium via kosten. Sistnevnte for at kalsiumet ikke skal komme fra skjelettet ditt." Sitat: PirkePetter, 3. oktober 2014 kl. 23.44."..da eventuelt kalsium lagret i celler hvor kalsium ikke har noe å gjøre frigjøres straks man får normale magnesiumnivåer. Dette kan fremme midlertidige betennelsesreaksjoner (hevelser og klumper), idet kalsiumet kommer i kontakt med de omliggende cellene, før det "fjernes."" Sitat: PirkePetter, 10.mai 2015 kl. 17:33."Når kalsium overfører nerveimpulser til celler, hvor kalsium også står som mottaker, skal kalsiumet deretter forlate cellen straks impulsen er overført. Og som jeg har skrevet sikkert en trillion ganger, så er det magnesium som sørger for dette, gjennom å gå inn i cellen, og ”skyve” kalsium ut. Mangel på, eller for lave nivåer av, magnesium gir derfor ikke bare mye kalsium som overstimulerer celler, ofte til døde (forkalkning), men som også forårsaker små, lokale betennelser og smerter. I celler og vev hvor kalsium dominerer, opplever man betennelse, smerte, stivhet og dannelse av triggerpunkter. Og disse avhjelpes via fysisk manipulasjon/massasje/soneterapi, i kombinasjon med økt konsum av bl.a magnesium samtidig med utvortes bruk av magnesiumolje og bad med engelsk salt. magnesiumolje kan også smøres direkte på triggerpunkter og vonde muskler." Sitat: PirkePetter, 9. desember 2014 kl. 04.29."Magnesiumolje direkte på triggerpunktene kan bidra til å fjerne opphopning av kalsium i disse, og som vil redusere eller stoppe betennelse og smerte. Magnesiumet vil antakelig også fjerne serotonin fra punktene." Sitat: PirkePetter, 20. november 2014 kl. 02.28."Faktorer som hjelper, gjennom å bl.a motvirke betennelsen som ligger til grunn for såkalt herpes, er normal tarmflora, konsum av melkesyregjæret mat og drikke, mer protein (for bl.a cystein, glutamin, glycin, lysin og taurin), mer mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett som i smør, kokos, palme og palmekjerneolje), vitaminene A, B, C, D, E, K2, jod, magnesium, selen, og sink" Sitat: PirkePetter, 16. februar 2013 kl. 23.32."..magnesiummangel bl.a gjør at skjoldbruskkjertelhormonene ikke kan stimulere cellene til å produsere energi. Magnesiummangel/hypotyreose gir småbetennelser i hele kroppen, inkludert muskler," Sitat: PirkePetter, 18. februar 2014 kl. 03.46."..mangel på magnesium er en av de viktigste faktorene bak betennelsessituasjoner i kroppen. Både slike som forårsakes av mangel på kolesterol, eller pga svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, eller betennelser som oppstår som følge av ophopning av kalsium i cellene." Sitat: PirkePetter, 14. mars 2014 kl. 14.17.
Feber, Temperaturregulering og Økt svette:
"Gi ham ca. 1 teskje salt i et glass vann, som han kan drikke litt av gjennom døgnet. Fyll på nytt salt/vann om første glass blir tomt. Har du magnesiumolje, ha litt av denne også i vannet, og smør ellers rikelig på huden hans. Engelsk salt/magnesiumsulfat kan også brukes via bad, som også bidrar til å regulere temperaturen." Sitat: PirkePetter, 12.desember 2013 kl. 22.01."At du fryser og har lav kroppstemperatur viser også at du har stoffskifteubalanse, enten i selve skjoldbruskkjertelen, eller i lever eller kroppsceller; i lever pga manglende eller redusert evne til å omdanne thyroksin/T4 til trijodtyronin/T3, og i cellene pga disses manglende evne til å reagere på T3. For å skape energi/ATP i cellenes mitokondrier/kraftverk, må T3 jobbe sammen med hovedsaklig magnesium. Snakker vi om problemer i selve kjertelen kan dette skyldes mangel på vitamin A, da selv om du får i deg mye vitamin A via lever, så må vitamin A ha vitamin D og K2 for å fungere skikkelig, samt at leveren må ha sink for å omdanne vitamin A til hormonformen som virker i kroppen." Sitat: PirkePetter, 27. mai 2014 kl. 20.10."Økt svette har flere forklaringer, på flere nivåer (f.eks stress/stresshormoner, blodsukkerfall, hypertyreose, tungmetallbelastning, såkalt allergi og intoleranse, etc), hvor mangel på magnesium, sink, og/eller flere B vitaminer er det mest sannsynlige på næringsnivå. Økt svette fremmer enda mer tap av magnesium, i tillegg til andre mineraler og især B vitaminer. En ond svettesirkel mao! Samtlige jeg kan huske som hadde problemer med bl.a sterk svette, ble raskt kvitt dette problemet etter kostholdsomlegging." Sitat: PirkePetter, 8. januar 2014 kl. 18.58."Næringsmangler som fremmer ovedreven svette er bl.a for lite protein, vitaminer som A og D og E, samt B vitaminer som bl.a B5, B6, B9/folinsyre, B12, jod, kalsium, magnesium, natrium, og sink" Sitat: PirkePetter, 24. juni 2013 kl. 14.54.Freshly Grown, Bone Broth: The Most Nourishing Supplement You Could Ever Take.Magnesiummangel og Histaminreaksjoner:
"Magnesiummangel fremmer histaminreaksjoner gjennom å øke frigjøring av histamin fra mastceller, gjennom å øke aktiviteten til enzymet histidin dekarboxylase, som produserer histamin fra aminosyren histidin, samt gjennom å redusere nivåene av enzymet diamin oksidase, som deaminerer/avgifter histamin i tarmen." Sitat: PirkePetter, 6. mai 2014 kl. 17.14."Årsaken til hjertebank i forbindelse med måltider er nok, i ditt tilfelle, fordi du ikke har tilstrekkelig med diamin oksidase, som deaminerer/avgifter histamin. Da pga feil ph i tynntarmen, og sannsynligvis også feil mikroflora, og/eller betennelse der. Har du i tillegg mangel på magnesium, så mangedobles histaminreaksjoner, da dette også fører til at flere typer celler dumper histamin i tarmen som reaksjon på histamin i mat. Her er det bedre å fokusere på å helbrede årsaken, heller enn å unngå såkalt histaminmat, da dette innebærer det aller emste av de sunneste og mest næringsrike matemnene." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2015 kl. 00.47."Histamin skal avgiftes ved hjelp av enzymer som diamin oksidase og histamin N-metyltransferase, samt proteinet metallotionein. Og enzymene trenger vitamin B6, C, kopper og aminosyren tyrosin for å produseres, samt vitamin B2, jern, magnesium og sink for å gjøre jobben sin. Da mesteparten av histaminavgiftning skjer i tarmen, vil eventuelle tarmproblemer redusere enzymproduksjonen, slik at histaminnivåene ikke reduseres. Og slik at alle slags såkalte allergi og intoleransereaksjoner blir resultatet." Sitat: PirkePetter, 27. mars 2013 kl. 23.32."Pollenallergi er et oppdiktet begrep, slik at det som fakisk skjer er at forskjellige immunceller i hovedsaklig nese, luftveier og tarm frigjør histamin. Og da sjelden pga pollen eller andre ytre faktorer, men pga variasjoner i bl.a kosthold og næringsnivåer, temperaturforandringer og stoffskifteforandringer, forandringer i kraniets (og ansiktets) ”sømmer” (det som binder de forskjellige benene som utgjør hodeskalle og ansikt sammen), samt stressvirkninger på nervesystemet. Stress kan via nerven som styrer bl.a nesegangen være årsak til tett nese, og det samme kan muskelspenninger i nakke og øvre del av ryggen, samt eventuelle skiveutglidninger/subluksasjoner i nakkevirvlene. Det samme gjelder øyeproblemer som svie, trykk inni øynene, følelse av tretthet slik at man må lukke øynene/sove mer, lysoverfølsomhet," Sitat: PirkePetter, 27. mars 2013 kl. 23.32."Såkalt nikkelallergi/forgiftning er derfor egentlig sinkmangelsymptom. Også magnesium beskytter mot nikkel." Sitat: PirkePetter, 12. april 2013 kl. 05.18."Oversensitivitet for parfyme, samt de fleste andre symptomene du never ovenfor, skyldes mest sannsynlig mangel på vitamin B9/folinsyre og B12, eller på magnesium, som disse vitaminene trenger får å virke i kroppen." Sitat: PirkePetter, 22. mars 2013 kl. 11.50.Magnesiummangel årsak til omgangssyke? "Ikke til omgangssyke, men til en årsak til flere symptomer leger kaller såkalt omgangssyke. Mao histamindumping pga magnesiummangel. Tips -
http://ajcn.nutrition.org/content/85/5/1185/F1.large.jpg" Sitat: PirkePetter, 2. mars 2017 kl. 02.58."Animalsk protein, mettet fett og dyrefett (spesielt kort og mellomkjedet fett som i bl.a upasteurisert melkefett/fløte/rømme/smør og kokosolje, samt arakindosyre i animalske matemner), glykosaminoglykaner i kraft, surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke, salt, kryddere, og næringsstoffer som B vitaminer, vitamin C, A og D, samt mineraler som jern, kopper, magnesium, natrium, og sink reduserer produksjon av histamin i kroppen, og øker aktiviteten av enzymet som avgifter histamin i tarmen." Sitat: PirkePetter, 5. februar 2014 kl. 23.29.
Astma og Tungpusthet:
"En av de vanligste årsakene til astma i barn, utover tungmetallbelastning fra vaksiner, er faktisk redusert syreproduksjon i magesekken, men i og med at du mener at hun er forbi dette så er det nok et og annet næringsstoff hun kanskje burde få litt mer av. Av de som er involvert i astma er kalsium, magnesium, natrium og sink viktigst, samt vitaminer som B3, B6, B12 og lipoesyre, og D (og dermed vitamin A og K2 også da disse vitaminene må eksistere samtidig i kroppen for å jobbe sammen)." Sitat: PirkePetter, 20. september 2013 kl. 13.57."Kalsium er ofte årsak til astma gjennom å overstimulere celler i lungene som gjør at de trekker seg for mye og ofte sammen. Dette betyr imidlertid ikke at hun har for mye kalsium, men snarere at hun enten mangler tilstrekkelig med magnesium (som utvider cellene og fjerner kalsium fra dem), eller proteiner eller vitamin D som er nødvendig for opptak av kalsium. Ved for lite kalsium fra maten, eller ved redusert kalsiumopptak, skilles kalsium ut fra skjelettet, og ender da ofte opp i organer og kroppsvev hvor mineralet forårsaker overstimulering av celler til det oppstår abnorme sammentrekninger som ofte gir symptomer som bl.a krampe (tung pust/vanskelig å puste eller få i seg nok luft i dette tilfellet), slik at når kalsium forårsaker problemer i kroppen så er løsningen alltid å sikre kalsium i kosten og normalt opptak, samtidig som man konsumerer magnesium og vitaminer som A, D og K2, som regulerer kalsiumnivåer og funksjoner i kroppen." Sitat: PirkePetter, 20. september 2013 kl. 13.57."Magnesium regulerer også histaminproduksjon og avgiftning i kroppen, og histaminreaksjoner mistolkes svært ofte som astma." Sitat: PirkePetter, 20. september 2013 kl. 13.57.
Magnesium og Serotoninubalanser:
"Har du serotoninubalanser er gelatin, pga av det høye innholdet av glycin bra da glycin motvirker serotoninets negative virkninger. Salt også, samt magnesium, mer mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett) og protein, mer kolesterol, samt mer B vitaminer, for å nevne noe. Og hovedårsaken til omtrent 99% av alle serotoninubalanser, enten vi snakker om for lite eller for mye, er betennelser i tarmen, hvor 90% av kroppens serotonin blir dannet, i hjernen i tarmen. Dvs det avanserte nervesystemet i tarmen." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2013 kl. 04.10."Faktorer som balanserer serotonin er bla gelatin, salt, sterke kryddere (f.eks ingefær eller gurkemeie, hvitløk, etc) samt magnesium, mer mettet fett (spesielt kort og mellomkjedet fett) og protein, mer kolesterol, samt mer B vitaminer, for å nevne noe." Sitat: PirkePetter, 16. september 2013 kl. 02.05."Kalsium og magnesium regulerer serotoninfunksjonene i hjerne og nervesystem" Sitat: PirkePetter, 14. desember 2012 kl. 05.59."Både magnesium så vel som aminosyren glycin i kraft/gelatin, kontrollerer serotoninnivåene, og begge er også nerveberoligende." Sitat: PirkePetter, 28. februar 2014 kl. 23.49.Wellness Mama, 10 Signs of Magnesium Deficiency.Magnesium og Nervesystemet:
"Neuropati er nervebetennelse, og poly betyr at det ikke er en lokalisert betennelse. Mao at hun har betennelse i nerver flere steder i kroppen. Degenerasjon og betennelse i nervene skyldes normalt B12 mangel, men andre B vitaminer er ofte involvert. Da B1, B3, B6, B9/folinsyre, og inositol. Også mangel på vitamin D, E er en mulig årsak Mangel på magnesium eller sink kan også være en faktor da disse mineralene er nødvendige for B vitaminenes funksjoner som koenzymer i kroppen, samt for vitamin D’s funksjoner. Vitamin A og K2 er nødvendige for vitamin D’s funksjoner." Sitat: PirkePetter, 19. september 2013 kl. 00.54."Nummenhet i ansiktet har normalt med trigeminusnerven å gjøre, hvilket kan innebære degenerasjon i nerven pga mangel på bl.a folinsyre/B9 og B12 eller magnesium, eller at du har holdningsfeil som gir unormale spenninger i øvre del av ryggen og/eller nakken. Nakkesleng/whiplash er også en mulighet. Amalgam og elektromagnetisk spenning fra amalgamet (oral galvanisme) er ellers en vanlig årsak såfremt du har amalgam i tennene." Sitat: PirkePetter, 7. juli 2013 kl. 17.01."Om du med keitete mener rykkvise/”hakkete” bevegelser, eller bevegelser som er ”halve;” dvs som stopper opp før de er fullførte, kan dette indikere mangel på B1, B9/folinsyre og B12, og/eller magnesium. Disse samme næringsstoffene er også hovednæringsstoffer hva gjelder dannelse av nervebaner for kontroll av muskler og bevegelser, samt organfunksjoner, m.m" Sitat: PirkePetter, 20. februar 2014 kl. 03.07."Degenerasjon i nervene til tarmen, og som involverer betennelse, kan også forårsakes av mangel på flere næringsstoffer, i hovedsak B9 og B12, samt magnesium og sink." Sitat: PirkePetter, 14. juli 2014 kl. 03.01."Myelinkjeder som ødelegges/ikke gjenoppbygges raskt nok skyldes mangel på faktorer som kolesterol, B1, B3, B5, B6, B9/folinsyre, B12, biotin, kolin, lipoesyre, K2, kopper, magnesium, sink, selen, eller kjemikaliebelastning via tungmetaller, vaksiner, og en del legemidler." Sitat: PirkePetter, 19. september 2013 kl. 00.54. "..så er mangel på B12 og/eller magnesium også en av flere årsaker til multippel sklerose og amyotrofisk lateral sklerose, da disse næringsstoffene er ansvarlige for å danne nye nerveceller så vel som myelinkjeder rundt nervene. Nervebetennelsen og degenerasjonen er en variasjon av den samme neuropatien som man påstår skyldes både høyt og lavt blodsukker, så vel som for høye insulinnivåer." Sitat: PirkePetter, 18. februar 2015 kl. 20.18.

 • Les mer om Multippel Sklerose HER.
Leamus:
"Leamus betyr for mye kalsium og samtidig for lave nivåer av magnesium, da magnesium ellers ville ha kontrollert kalsiumets virkninger i cellene." Sitat: PirkePetter, 5. mars 2014 kl. 03.09."I følge logikken er det mangel på magnesium, som skal kontrollere at kalsium ikke overstimulerer nerver, slik leamus er. Også mangel på kalsium kan forårsake det samme, da mangel på kalsium i kosten fremmer tap av kalsium fra skjelettet til blod og kroppsvev. Og der kan kalsiumet forårsake forkalkninger og ta livet av celler gjennom å overstimulere dem. Godt med kalsium via kosten, balansert av magnesium, er mao en god ide. Og da vitaminer som A, D og K2 er nødvendige for opptak og funksjon hva gjelder kalsium, og bl.a B vitaminer er nødvendige for magnesiums del, et ellers næringsrikt kosthold." Sitat: PirkePetter, 29. august kl. 14.58.Et liv i balanse, Magnesiumbad mot næringsmangel og ubalanser for barn og voksne.Magnesium for skjelett, ledd, brusk og muskler:
"Utover B vitaminer er kalsium og magnesium, samt vitamin A, D og K2 nødvendige for normal utvikling av skjelettet. Vitamin D alene, uten A og K2 er ikke bare verdiløst, men også helseskadelig da dette fremmer kalsiumopphopning der kalsium ikke har noe å gjøre, slik at du risikerer forkalkninger i hele kroppen." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 04.59."Har du også forkalkninger så betyr dette at du har tilstrekkelig med kalsium, men mangler magnesium og vitamin K2, som sørger for at kalsium hovedsaklig blir sendt til skjelettet." Sitat: PirkePetter, 05.01.2013 kl. 02:18."Angående bechterev’s så er dette tegn på mangel på kalsium og/eller magnesium, samt vitaminene A, D og/eller k2. Stivheten i ryggen skyldes forkalkninger; dvs kalsium som ikke kontrolleres av magnesium og vitamin K2. Mangler du kalsium i kosten, eller vitamin D eller animalske proteiner, som er nødvendig for opptak av kalsium, tas kalsium fra skjelettet og ender opp i organer og kroppsvev hvor mineralet stimulerer celler til døde og forkalker dem." Sitat: PirkePetter, 28.september 2013 kl. 05.04.

 • Les mer om Bekhterevs HER.

"Leddgikt har ganske mange årsaksfaktorer, og næringsrelaterte er for lite protein, kalsium, magnesium, sink eller svovel, eller vitaminene B, D eller K2. Hvor kollagendelen er involvert, dvs degenerert, kommer også bl.a koppermangel inn i bildet. Kraft/gelatin i kosten omgår behovet for kopper, gjennom å bygge kollagenet direkte. Et næringsrikt tradisjonskosthold vil raskt balansere dette problemet." Sitat: PirkePetter, 23. oktober 2013 kl. 02.30."Leddgikt er enkelt å reversere, da det enten skyldes opphopning av kalsium i leddene, og som tilstrekkelig med magnesium, samt vitamin D og K2, fjerner, eller det skyldes ubalanse i kollagen- eller bruskdelen, eller leddvæsken. I alle de 3 sistnevnte tilfeller så helbreder kraft samtlige årsaker, via å bygge nytt kollagen via gelatin, samt brusk og leddvæske via hovedsaklig glykosaminoglykaner. Gelatin som tilskudd vil selvfølgelig også bygge nytt kollagen." Sitat: PirkePetter, 14. februar 2015 kl. 01.26."Den vanligste årsaken til atritt, utover degenerasjon av kollagendelen (bedres raskt via konsum av hjemmelaget kraft, og evt ekstra tilskudd av gelatin, samt mer protein enn karbohydrater i kosten), er mangel på magnesium og/eller vitaminene A, D og/eller K2, som alle er involverte i å kontrollere kalsium i kroppen. Også for lite kalsium i kosten øker utskillelsen av kalsium fra skjelettet, hvor en del av dette kalsiumet blir brukt til å opprettholde blodnivåene av kalsium, og resten gjerne ender i organer, blodårer, eller i hjerne og nerveystem, og eventuelt ledd, hvor kalsiumet lagres og fremmer den krystaliseringen som kalles forkalkning." Sitat: PirkePetter, 26. januar 2014 kl. 21.01."Mangel på kalsium, magnesium og/eller vitamin D og K2 er indikert om årsaken til hoftebyttet var degenerasjon i skjelett eller brusk." Sitat: PirkePetter, 19. september 2013 kl. 00.54."De to vanligste årsakene til hofteleddysplasi er enten mangel på en eller flere av følgende næringsstoffer, som alle må befinnes eg i kroppen samtidig, i noenlunde jevnbyrdige forhold til hverandre – kalsium, magnesium og vitaminene A, D og K2. Eller det er snakk om svekket kollagen, og dermed brusk og bindevev/sener. Gelatin, for seg, eller som del av hjemmelaget kraft, vil styrke og bygge nytt kollagen." Sitat: PirkePetter, 17. juni 2014 kl. 21.05."Traktbryst skyldes mangel på magnesium, sink og/eller vitamin D og K2. Ikke nødvendigvis alle på en gang. Men selv om du f.eks har tilstrekkelig med vitamin D, så er vitaminet i beste fall ubrukelig, og i verste årsak til forkalkninger så lenge du mangler vitamin A og/eller K2, som vitamin D jobber sammen med. Og magnesium trenges for at vitamin D fra mat skal omdannes til den aktive formen som virker i kroppen" Sitat: PirkePetter, 26.juni 2013 kl. 01.54."Magnesium er spesielt viktig å ha tilstrekkelig av da magnesium både utvider blodkar, og dermed bedrer blodsirkulasjon og næringstilstrømming til nakken, hvilket hjelper på stive muskler, og også kontrollerer smertefølelsen. På den måten at magnesium er dørvakt for den typen neurotransmitterreseptorer (kalles NMDA) som tar i mot beskjeder fra neurotransmittere om at det er vondt et eller annet sted i kroppen. Magnesium slipper kun inn smertesignaler som er viktige, og som f.eks kan varsle om livstruende fare eller kjemisk ubalanse/sykdom, og blokkerer unødvendige signaler." Sitat: PirkePetter, 1. mars 2014 kl. 17.01.Hang the Bankers, The Calcium Wars: Magnesium deficiency causes heart desease.
Magnesium for hjertet, hjerterytme og blodtrykk:
"De næringsstoffer som er involvert i hjertefunksjonen, eller i regulering av blodtrykk og blodets ”tykkelse” er de samme som også forårsaker en lang rekke andre helseproblemer/symptomer ved mangel eller lave nivåer, og det er disse symptomene som eventuelt kan indikere at mangelsituasjonen kan påvirke hjerte-kar negativt. Især magnesium og taurin, som regulerer hjerterytmen. Den vanligste årsaken til hjerteinfarkt er forstyrrelser i denne rytmen." Sitat: PirkePetter, 15. mars 2014 kl. 23.29."Den vanligste årsaken, utover mangel på taurin, til at det ikke klaffer for hjerteklaffene er kalsiumoverskudd i hjertecellene som forkalker og dermed ødelegger cellene. Dette skyldes mangel på magnesium og/eller vitamin D eller K2, som er nødvendige for å kontrollere kalsium i kroppen. Også taurin beskytter hjertecellene mot forkalkning." Sitat: PirkePetter, 16. august 2013 kl. 15.52."Hjertet kan ikke stoppe under en helbredskrise så lenge hjertet får de næringsstoffer det trenger for å fungere optimalt. Og da især magnesium og taurin, som blant mye annet regulerer hjerterytmen og beskytter hjertecellene fra virkningene av både slag og infarkt, m.m." Sitat: PirkePetter, 27. januar 2014 kl. 04.06."Atrieflimmer er ingen diagnose, men en tilstand som skjer nå og da. Det er flere mulige årsaker, men den vanligste er mangel på magnesium. Magnesium og aminosyren taurin styrer hjerterytmen, både gjennom å kontrollere nervesignalstrømmen, fra hjernen til hjertecellene, så vel som gjennom å kontrollere de enkelte hjertecellenes mottakelighet for og bruk av/reaksjoner på nervesignalene. Tilstrekkelig taurin i hjertecellene beskytter dem også mot virkningene av både hjerteinfarkt og slag, blant mye annet." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.42."Magnesium, samt aminosyren taurin, regulerer hjerterytmen." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2014 kl. 05.41."Hjerterytmen kontrolleres av flere næringstoffer, hvor de to viktigste er magnesium og aminosyren taurin. Taurin beskytter også hjertet mot blodpropp og celledød pga infarkt, samt bruk av giftige kjemikalier, f.eks cellegifter, som skader hjertecellene. Voksne kropper danner taurin fra andre aminosyrer i kroppen, men da taurin har så mange funksjoner i kroppen er det en god ide å sikre taurin i kosten via rå eller tradisjonelt konserverte animalske matemner. Dette fordi taurin ikke tåler varme særlig godt. Hjerte er nettopp organet som inneholder mest taurin, så om du liker smaken av fenalår vil spekede lammehjerter være en ide, da disse har en smak som kan minne om fenalår. Syntetisk taurin i energidrikker (Red bull) derimot, kan blokkere nervesignalene fra hjernen som regulerer hjerterytmen, og dermed forårsake hjertestopp." Sitat: PirkePetter, 28. mars 2013 kl. 19.21."Akutt mangel på magnesium gir hjerteinfarkt, da magnesium styrer hjerterytmen." Sitat: PirkePetter, 6.desember 2013 kl. 05.34."Magnesium er også viktig for å regulere blodtrykket, gjennom å utvide blodkarene ved behov, men senker ikke blodtrykk som allerede er lavt." Sitat: PirkePetter, 21.mai 2014 kl. 21.13."Både natrium og magnesium, samt kalium regulerer og normaliserer blodtrykket, dvs både for høyt og lavt." Sitat: PirkePetter, 23. desember 2012 kl. 19.11."Mer animalsk protein, mettet fett og dyrefett, kolesterol, og magnesium og kalium, samt vitamin D og B vitaminer, er også viktige kontrollfaktorer for blodtrykksnivåene. Og ellers reduserer innmat (spesielt hjerte), egg, upasteurisert melk, kraft/gelatin, og eddik blodtrykket. Sex også." Sitat: PirkePetter, 7. oktober 2013 kl. 21.50.Dr Sircus, Natural Pain Management.Gallestein:
"Gallestein har flere årsaker, deriblant kalsiumopphopning pga magnesiummangel, samt sannsynlig mangel på vitamin K2, mangel på kolesterol (i kroppen og/eller i kosten), mangel på fett i måltidene, eller plutselig overgang til mye fett i kosten etter å ha spist lite tidligere, mangel på salt og/eller kryddere i måltidene." Sitat: PirkePetter, 17. august 2013 kl. 20.09."Konkret gallestein viser mangel på mettet fett og protein i kosten, utover mangel på magnesium, sink og fettløselige vitaminer som særlig D, E og K2. Et karbohydratdominert kosthold har i flere studier vist seg å øke forekomsten av gallesteiner, hvilket stemmer med ovennevnte fakta om mangel på protein og fett. Leveren trenger proteiner for sine utallige funksjoner, og galleblæren må ha fett jevnlig for å ikke krympe/svinne hen (atrofi). Upasteurisert melk og smør, rømme og fløte er gode kilder til både fett og enzymet lipase, som fordøyer fett i kroppen. Også kokosolje, palmeolje og palmekjerneolje er bra for både lever og galleproblemer, stein inkludert når disse skyldes opphopning av kolesterol i galleblæren. Skyldes steinene kalsiumforbindelser er magnesium og vitamin K2 nødvendige for å oppløse disse." Sitat: PirkePetter, 10. april 2013 kl. 21.13."Et kosthold rikt på proteiner, mettet fett, kolesterol og næringsstoffer både forebygger og løser opp steiner i både nyrer og galleblære." Sitat: PirkePetter, 10. april 2013 kl. 21.13.

 • Les mer om Gallestein HER
Nyrer, nyrestein og urinveier:
"Har man nyreproblemer er magnesium svært nyttig, især om det dreier seg om betennelse eller nyrestein. Logikken bak at for høye nivåer magnesium skal kunne svekke nyrene er ren teori som ikke tar i betraktning at kroppen kun tar opp en svært begrenset mengde magnesium til enhver tid." Sitat: PirkePetter, 19.01.2013 kl. 02:19."Nyrestein viser mangel på vitaminer som A, B6, C (ikke kjemisk askorbinsyre, men naturlig vitamin C), D og K2, og krom, magnesium, og sink, samt for lite proterin i kosten eller mangefullt opptak av protein i mage-tarmsystemet." Sitat: PirkePetter, 10. april 2013 kl. 21.13."Også hyppig konsum av vegetabilske oljer eller ugjæret fiskefett øker dannelsen av kalsiumoksalatbaserte steiner i nyrene. Det samme gjelder hyppig konsum av matemner som inneholder oksalsyre, men kun om man samtidig mangler magnesium da magnesium holder kalsiumoksalatet i løsning slik at dette ikke blir solid og danner stein." Sitat: PirkePetter, 10. april 2013 kl. 21.13."Om det ikke befinner seg noe i urinveiene som blokkerer for urinen, og bukmuskler og vev er normalt utviklet, er problemets årsak i nyrene, som enten ikke fungerer som de skal, eller eventuelt har kalsiumopphopning som danner steiner som delvis blokkerer filtreringen av urin. Kalsiumopphopning indikerer mangel på enten kalsium, magnesium, vitamin D og/eller K2. Ut fra guttens forhistorie, med lite brystmelk er det godt mulig han opprinnelig manglet tilstrekkelig med kalsium, og senere, pga antibiotika, også andre relevante næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 9. september 2014 kl. 23.48."Et tradisjonelt kosthold basert på animalske matemner som hovedrett, med vegetabilske matemner eventuelt som tilbehør, og gjerne med flittig bruk av salt, eventuelt kryddere også, vil helbrede nyrene dine også. Ikke bare fjerne cysten, men bedre nyrenes funksjon og kapasitet. Om du ikke bader ofte i sjøvann, og adsorberer en del ekstra magnesium via sjøvannet, anbefales du å bruke enten magnesiumolje, eller et flytende magnesiumprodukt, og/eller å bade jevnlig i magnesiumsulfat/engelsk salt/epsomsalt 3-4 ganger i uken i minst 4-6 uker i strekk." Sitat: PirkePetter, 26. januar 2014 kl. 21.01."Betennelse i urinveiene skyldes som regel mangel på næringsstoffer som bl.a vitamin A, D, flere B vitaminer eller magnesium eller sink. I mange tilfeller av såkalte urinveisbetennelser er det den delen av urinveiene som er bygget opp av glykosaminoglykaner som er svekket, slik at konsum av kjøtt og/eller fiskekraft, samt gelatin, vil tilføre disse, og vevet som utgjør urinveiene bygges opp på ny." Sitat: PirkePetter, 9. september 2014 kl. 23.48."Den vanligste årsaken til såkalt infeksjon i urinveiene er mangel på basedannende mineraler som bl.a kalsium, magnesium og natrium, samt forstyrret tarmflora." Sitat: PirkePetter, 11. august 2013 kl. 03.39."..det du opplever enten en lokal betennelse eller en form for irritasjon. Mulig pga forandringer i urinens ph, eller i bakteriefloraen i urinveiene. Jeg anbefaler derfor økt konsum av basedannende mineraler som kalsium, magnesium og natrium/uraffinert salt (uraffinert salt inneholder også litt magnesium), samt bruk av magnesiumolje utvortes. Evt bad med magnesiumsulfat/engelsk salt. Da irritasjon og betennelse også kan skyldes midlertidig eller kronisk mangel på næringsstoffer som blant mye annet fungerer som antioksidanter i kroppen, anbefales ellers et så næringsrikt, animalsk basert kosthold som mulig." Sitat: PirkePetter, 4. august 2013 kl. 23.18."Det er veldig mange årsaker til hyppig urinering, både på forskjellige nivåer (kjemikaliebelastning, næringsubalanse, hormoner, avgiftning, m.m), og avhengig av om årsaken ligger i nyrer eller blære. En følelse av å måtte hyppig på do, og gjerne ikke få ut alt slik at man må raskt på do igjen har f.eks med blæren å gjøre, evt prostata og ratata, og er ikke økt urinproduksjon/filtrering fra nyrene, men manglende evne fra blærens side til å slappe av og tømme seg fullstendig. Leger kaller dette for nervøs eller overaktiv blære, og noen skylder også på oppdiktede infeksjoner. Dette er normalt tegn på forkalkning/kalsiumovervekt i blæreceller og for lite magnesium, eller sink. I litt sjeldnere tilfeller skyldes det mangel på B9 og B12, som gir degenerasjon av nerven som kontrollerer blæren." Sitat: PirkePetter, 10. mai 2014 kl. 08.20."Magnesiummangel kan gi økt vannlating gjennom å øke kalsiumnivåene i bl.a blæren. Blærecellene forkalkes, og blæren klarer ikke å trekke seg sammen skikkelig, slik at man har problemer med å få tømt den. Dette fører ofte til at man må på do bare minutter etter forrige gang, og/eller at det gjerne drypper litt i underbuksa." Sitat: PirkePetter, 11. august 2013 kl. 03.39."For lite salt eller magnesium gir forhøyet nivå av aldosteron, som videre øker urinering og tap av flere næringsstoffer, som videre fremmer symptomer som kan feildiagnostiseres som såkalt ME – http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperaldosteronism#Symptoms" Sitat: PirkePetter, 10. mai 2014 kl. 08.20."For nyrenes del så snakker vi også om næringsmangel, kjemikaliebelastning (f.eks opphopning av aluminium eller kadmium) og hormonelle årsaker. Årsaker på forskjellige nivåer mao, hvor sistnevnte normalt involverer aldosteron, som videre skyldes for lave nivåer av natrium, eller for lave nivåer av magnesium, som kontrollerer forholdet natrium/kalium i cellene." Sitat: PirkePetter, 10. mai 2014 kl. 08.20.Dr Sircus, Reversing Insulin Resistance - The Insulin Magnesium Story.Sukkerstoffskiftet, insulin og diabetes:
"Næringsstoffer som deltar i omdanning av sukker til energi, samt deltar i insulin, glukosetoleransefaktor og regulering av cellenes insulinreseptorsensitivitet er de fleste B vitaminer, vitamin A og D, fosfor, jern, kopper, krom, magnesium, mangan og sink." Sitat: PirkePetter, 19. mars kl. 22.53."Næringsstoffer involvert i omdanning av glukose til energi på mitokondrienivå er aminosyrene karnitin og kreatin, fosfor, magnesium, vitamin D, K2, lipoesyre, B2, B3, B5 og coenzym Q10. Indirekte er også aminosyren tyrosin viktig, da denne er råmaterialet for skjoldbruskkjertelhormonet trijodtyronin/T3, som sammen med magnesium får mitokondriene til å produsere ATP/energi. Magnesium er også nødvendig for å stabilisere ATP-molekylet inntil det kan bli brukt som drivstoff av ymse celler." Sitat: PirkePetter, 16.september 2014 kl. 18.55."Ellers forbruker sukkerstoffskiftet mer næringsstoffer enn protein og fettstoffskiftet, slik at et generelt næringsrikt kosthold er en god ide. Flere B vitaminer, samt mineraler som krom, magnesium og sink er en nødvendig del av glukosetoleransefaktor så vel som insulin, og er også inkludert i produksjonen av insulin. De samme næringsstoffer regulerer cellenes insulinsensitivitet gjennom å stimulere insulinreseptorer, og sammen med vitamin D holder de bukspyttkjertelens betaceller, som produserer insulin, i topp form. Jo mer næring du får i deg via det daglige kostholdet, desto mer sukker/karbohydrater takler du." Sitat: PirkePetter, 10. mai 2013 kl. 01.13."..insulinets rolle i forbindelse med blodsukkeregulering er i samsvar med enkelte næringsstoffer som bl.a kalium, magnesium, natrium, sink og flere B vitaminer, slik at jo mer næring du får i deg, desto bedre blodsukkerregulering, og minimal påkjenning på insulin. Mao at disse næringsstoffene, både i form av koenzymer, så vel som i form av glukosetransportprotener/GLUT reduserer insulinets oppgave med å få glukose inn i celler, gjennom å transportere glukose direkte inn i celler på egen hånd. Næringsstoffene kan mao delvis overta insulinets oppgave med glukosetransport, og dermed delta i regulering av blodsukkerbalansen uavhengig av insulin." Sitat: PirkePetter, 7.desember 2014 kl. 07.07."Insulinrespons har først og fremst med næringsstoffer involvert i regulering av blodsukkerbalansen og insulinproduksjon så vel som aktivitet å gjøre, snarere enn selve bukspyttkjertelen. Skyldes problemene manglende insulinproduksjon pga skadde betaceller vil magnesium, sink og vitamin D, samt B vitaminer regenerere betacellene." Sitat: PirkePetter, 8.september 2014 kl. 16.52."Jern, krom, magnesium og sink er hovedmineraler i selve sukkerstoffskiftet, og fosfor, kopper, og mangan er også involvert i energiproduksjonsdelen." Sitat: PirkePetter, 11. september 2013 kl. 00.44."For mye karbohydrater/sukker tapper kroppen din for bl.a magnesium og andre næringsstoffer som forbrukes i sukkerstoffskiftet." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2014 kl. 05.41. "Har man problemer i sukker stoffskiftet anbefaler jeg heller moderate mengder karbohydrater sammen med et næringsrikt kosthold. Og evt ekstra tilskudd av spesielt magnesium/magnesiumbad." Sitat: PirkePetter, 21. august 2013 kl. 01.56."Mangler du f.eks magnesium, som insulin består av, mangler du insulin. Og da får du reaksjoner når du spiser karbohydrater/sukker." Sitat: PirkePetter, 16. september 2013 kl. 18.26."Reaktiv hypoglykemi viser mangel på flere B vitaminer og magnesium. B vitaminer og magnesium er nødvendige for å stimulere produksjon av insulin, og magnesium er også en del av insulin. I tillegg er flere B vitaminer og magnesium en del av glukosetoleransefaktor, samt påvirker cellenes reseptorer slik at de åpner for insulin når insulin kommer med glukose og næringsstoffer fra blodet." Sitat: PirkePetter, 21.mai 2014 kl. 21.13."Flere av symptomene på hypoglykemi/føling er identiske med for lite magnesium/hypomagnesi og natrium/hyponatremi, og motsatt så fremmer for lite magnesium og/eller natrium hypoglykemi så vel som insulininsensitivitet og svikt i insulinproduksjonen. Salt er derfor alltid en god ting å inkludere i kostholdet, samt i alt du drikker, i form av mikrodoser du ikke kjenner smaken av. Salt bidrar også til å forhindre økt tap av magnesium via urinen, når aldosteronnivået er høyt." Sitat: PirkePetter, 17. februar 2015 kl. 15.38."Derimot er hypoglykemi/lavt blodsukker, hva du kaller føling, svært helseskadelig, og potensielt livstruende. Symptomene du opplever når du har såkalt føling, skyldes akutt tap av næringsstoffer som bl.a magnesium, natrium og flere B vitaminer, forårsaket av adrenalin, kortisol og aldosteron, og, om blodsukkernivået ikke gjenopprettes snøggast råd, også renin og angiotensin." Sitat: PirkePetter, 17. februar 2015 kl. 15.38."Også mangel på tilstrekkelig glukose/blodsukker skader betaceller, og reduserer eller stopper insulinproduksjonen. Dette fordi betacellenes mitokondrier/kraftverk trenger glukose (sammen med magnesium og skjoldbruskkjertelhormonet T3/trijodtyronin – ved hjelp av magnesium og T3 dannes energi/ATP fra glukose) for å produsere nok energi til å produsere insulin (også sammen med magnesium, som er en del av hormonet). Får ikke betacellene nok magnesium og glukose, oppstår betennelse, og de eventuelt dør. Og i alle tilfeller reduserer eller stopper insulinproduksjonen." Sitat: PirkePetter, 21. november 2014 kl. 18.42."Mangel på tilstrekkelig mengde magnesium, sink så vel som en del B vitaminer, er den vanligste årsaken til både hypersensitivitet for insulin så vel som insulinresistans/hyposensitivitet. Og disse næringstoffene er også nødvendige for både produksjon og aktivitet av insulin. Dvs at om du mangler ett eller flere av disse næringsstoffene, så produseres enten intet insulin, eller det insulinet som produseres ikke fungerer slik det skal." Sitat: PirkePetter, 21.november 2014 kl. 18.44."Blodsukkerbalansen holder du jevn gjennom å spise mer proteiner og fett enn karbohydrater i måltidene, samt gjennom å spise matemner rike på bl.a krom, magnesium, sink og B vitaminer, som deltar i regulering av blodsukkerbalanse så vel som insulinnivåer og cellenes insulinsensitivitet. Nok en ting er å spise minst hver 3. time inntil du er frisk, da fall i blodsukkerbalansen fremmer stresshormonreaksjoner, som videre stopper stoffskiftet og energiproduksjonen, svekker binyrene, øker betennelser i kroppen, tapper kroppen for spesielt kalsium, magnesium og kalium og natrium, samt (når stresshormonene er aktive for lenge eller for ofte), fremmer insulinresistens, reduserer lever, bukspyttkjertel og mage-tarmfunksjonene, og i tillegg forbruker enda mer av de samme næringsstoffer som nevnt ovenfor." Sitat: PirkePetter, 22. mars 2014 kl. 03.20.
Søtsug:
"Det å være hekta på søtt er hvordan man forklarer et behov for seg selv mentalt, hvor det egentlig et et kroppslig behov pga manglende evne til å utnytte sukker; dvs omdanne sukker til energi. Og da som regel pga manglende opptak i mage-tarmsystemet, eller fordi man mangler krom, magnesium, sink eller B vitaminer, som er nødvendige for at sukker skal omdannes til energi, lagres som glykogen, eller brukes i produksjon av kroppslige substanser som involverer sukkermolekyler." Sitat: PirkePetter, 20. mai 2014 kl. 22.03."Behov for søtt skyldes ofte magnesiummangel, og salt/natrium hjelper som nevnt kroppen til å holde på magnesiumet, gjennom å kontrollere aldosteronnivåene." Sitat: PirkePetter, 1. september 2013 kl. 23.49."Søtbehov indikerer som regel mangel på magnesium og/eller B vitaminer. Magnesium trenger vitamin B6 for å virke i kroppen, og B vitaminene trenger magnesium for å omdannes til sine forskjellige koenzymer." Sitat: PirkePetter, 20. mai 2014 kl. 22.03."Mangel på/for lave verdier av B vitaminer, krom, magnesium eller sink er vanlige årsaker til sukkerbehov. Og mangel på samtlige kan også gi både økt fettlagring så vel som væskeansamling," Sitat: PirkePetter, 21. mai 2013 kl. 04.08."Søtsug, især sjokoladesug, indikerer magnesiummangel, og sterk tørste det samme, samt natriummangel. Prøv å bruke mer uraffinert salt i maten, for både natrium og litt magnesium. Kraft er en god kilde til magnesium, samt de fleste grønne deler av krydderurter." Sitat: PirkePetter, 5. januar 2014 kl. 05.18."Hang til søtsaker, især sjokolade er symptom på magnesiummangel og også koppermangel. Sistnevnte er vanlig både ved for mye og for lite kopper i kroppen, da når man har for mye, som i kopperforgiftning/belastning, så er dette kopper som er utilgjengelig for kroppens behov." Sitat: PirkePetter, 24. mai 2013 kl. 23.19."Søtbehov, især sjokoladebehov, er også en indikator på mangel på enten magnesium og/eller B vitaminer som er involvert i sukkerstoffskiftet." Sitat: PirkePetter, 21. februar 2014 kl. 01.11."Ved lav skjoldbruskkjertelfunksjon/lavt stoffskifte, taper kroppen mer magnesium (og natrium, og ofte også kalsium og sink) enn vanlig, og mangel på magnesium gir økt sukkerbehov. Ofte i form av sjokoladetrang." Sitat: PirkePetter, 21. mai 2013 kl. 04.08."I følge logikken er sjokoladehunger tegn på mangel på magnesium eller enkelte B vitaminer. Men, i og med at sjokolade er godt, kan det jo like gjerne være at du er fysen på noe godt. Leve også vet du, ikke bare overleve! Litt sjokolade i ny og ne slipper du nok unna med helsemessig." Sitat: PirkePetter, 2. desember 2013 kl. 22.20.Magnesium Advocasy Group, Magnesium supports the Adrenals & Tyroid...Magnesium og Stoffskiftet:
"Mer protein og mettet fett, slik at hoveddelen av kosten blir animalsk basert, vil bedre stoffskiftet gjennom å gi kroppen de næringsstoffer den trenger for å regulere skjoldbruskkjertelens funksjon. Utover dette er tarmskader, østrogenovervekt og/eller forkalkninger i pinealkjertelen, som kontrollerer skjoldbruskkjertelen, andre årsaker til hypotyreose. Sistnevnte tilstand indikerer lave magnesiumnivåer, noe som også er en årsak til hypotyreose og generelt lavt stoffskifte. Førstnevnte senker stoffskiftet gjennom serotonins virkninger på skjoldbruskkjertelens aktivitet." Sitat: PirkePetter, 19. mai 2013 kl. 23.51."..bør også konsumere magnesiumolje, 5-10 sprut, i et lite glass vann sammen med hvert måltid inntil stoffskiftet hans er normalt. Da i tillegg til utvortes bruk, for å sikre rask økning av optimale magnesiumnivåer. Hypotyreose, og stressreaksjoner som involverer adrenalin og kortisol (inkl. blodsukkerfall) mangedobler både forbruket av magnesium så vel som tap via urin og eventuelt svette, slik at magnesium er et nøkelmineral hva gjelder stoffskifte og energiproduksjon. Motsatt gir normale magnesiumnivåer normalt stoffskifte og energiproduksjon, så vel som høyere stressterskel og bedre kontroll på adrenalin og kortisol. Optimale nivåer magnesium (og også vitamin A) er også pro-testosteron og anti-østrogen." Sitat: PirkePetter, 18. november 2013 kl. 19.57."Tilskudd av magnesium, i form av magnesiumolje anbefales også inntil du merker at energien kommer tilbake, da magnesium er helt nødvendig for dannelse av energi/ATP i cellenes mitokondrier, så vel som for skjoldbruskkjertelens evne til å opprettholde normalt stoffskifte." Sitat: PirkePetter, 20.november kl. 21.38."Magnesium er, sammen med skjoldbruskkjertelhormonet trijodtyronin/T3, helt nødvendig for produksjon av energi/ATP i cellenes kraftverk, og er derfor en mulig årsak til utmattelsen du opplever. Mangel på flere andre næringsstoffer, især B vitaminer, er en annen årsak. Men i og med at du spiser lever så mangler du ikke B vitaminer. Skjønt B vitaminer trenger magnesium for å omdannes til koenzymer, etc i kroppen." Sitat: PirkePetter, 24. september 2013 kl. 00.00."Mangel på protein, kort og mellomkjedet fett, vitamin A, B12, D, jod (også for mye), magnesium, natrium, selen, sink forårsaker hypotyreose." Sitat: PirkePetter, 24. august 2014 kl. 13.10."Nok en grunn til at bruk av eksterne hormoner og hormonpreparater er helseskadelig er fordi de også er meningsløse, all den tid problemet ikke trenger å ligge i selve skjoldbruskkjertelen. Redusert stoffskifte kan like gjerne skyldes normal skjoldbruskkjertelhormonproduksjon, men manglende omdannelse av T4 til T3 i leveren (pga for lite protein i kosten), eller at hormonene ikke kan påvirke cellene pga vitamin A mangel, da vitamin A trenges for å danne en type reseptorer som T3 må binde seg til skal hormonet kunne regulere cellene. Problemet kan også skyldes mangel på magnesium, som T3 må jobbe sammen med for å stimulere cellenes mitokondrier til å produsere energi/ATP." Sitat: PirkePetter, 24. august 2014 kl. 13.10."Både lavt stoffskifte og adrenalin øker tapet av bl.a magnesium." Sitat: PirkePetter, 16. oktober 2013 kl. 13.03."Midlertidig hypotyreose eller østrogenovervekt, eller adrenalinreaksjon øker forbruket av magnesium, og det samme gjør økt konsum av B vitaminer som dem i lever." Sitat: PirkePetter, 17. oktober 2013 kl. 04.44."Vil du ned i vekt, og normalisere skjoldbruskkjertelens funksjon må du først og fremst gi kjertelen det den trenger for hormonproduksjonen. Mangel på protein, kort og mellomkjedet fett, vitamin A, B12, D, jod (også for mye), magnesium, natrium, selen, sink er forskjellige årsaker til hypotyreose." Sitat: PirkePetter, 19. mai 2013 kl. 23.51.

 • Les mer om Tradisjonskost og Stoffskifteutfordringer HER.Functional Performance Systems, Estrogen Dominance and Magnesium Deficiency.
Østrogen, Progesteron, Kopper, Prevensjon:
"Om du har hatt et typisk norsk velstandskosthold (mao næringsmangel og kjemikaliebelastning) og deretter fått kopperforgiftning (mer næringsmangel), og i tillegg fortsatt hatt samme næringsfattige og kjemikaliebaserte kosthold (enda mer næringsmangel), fått østrogenovervekt pga kopperspiralen (økt kopper øker østrogen, som igjen øker prolaktin, serotonin, evt kortisol og blokkerer skjoldbruskkjertelfunksjonen, tapper kroppen for bl.a magnesium og natrium og kalsium, m.m – mao litt næringsmangel til), fått satt inn ny hormonspiral som bidro til videre østrogenovervekt, konsentrasjon av kopper i kroppen, og tap av næringsstoffer (især B vitaminer og magnesium), trent i tillegg og altså belastet en allerede alvorlig svekket kropp, etc så er det et rent lite mirakel du fremdeles lever." Sitat: PirkePetter, 24. mai 2013 kl. 05.38."Både forhøyede østrogennivåer så vel som koppernivåer tapper kroppen for bl.a magnesium og sink, samt B vitaminer." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2013 kl. 04.16."..men østrogenovervekt igjen skyldes mangel på næringsstoffer som hvis mangel også forårsaker hypotyreose, så som vitaminene A, B12, D og magnesium, sink, og jod og selen." Sitat: PirkePetter, 18. mars 2013 kl. 02.58."..kronisk eller periodevis østrogenovervekt, med tanke på "ekstrem PMS, uregelmessige blødninger og endometriose," og dette fremmer støre magnesiumtap enn vanlig. Mao magnesium er veldig viktig for deg, også for at B vitaminer som bl.a niacin skal omdannes til former som virker i kroppen, samt at vitamin D skal tas opp og omdannes til hormonet calcitriol i kroppen." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2015 kl. 00.47."Du vil også trenge mye magnesium, via tilskudd av magnesiumolje, inntil du er i hormonell balanse, da magnesiumet du får fra kosten, og hvor mye du eventuelt er i stand til å ta opp, ikke er tilstrekkelig til å balansere østrogennivået. Især ikke når økt østrogen øker forbruket av magnesium." Sitat: PirkePetter, 18. juli 2014 kl. 01.40."PMS er normalt østrogenovervekt og progesteronmangel, kortvarig eller kronisk avhengig av andre eventuelle symptomer. Næringsstoffer som er spesielt involvert i regulering av østrogen/økning av progesteron er animalske proteiner, mettet fett og dyrefett, og vitamin A og D, samt enkelte B vitaminer. Og magnesium og sink. Salt og spesielt sterke kryddere bidrar til å redusere østrogen gjennom å kontrollere serotoninnivåene. Det samme gjelder aminosyren glycin, som det finnes mye av i gelatin, utover kraft og animalske matemner." Sitat: PirkePetter, 4. september 2013 kl. 22.52."Især vitaminer som A, B6, B9/folinsyre, B12, inositol, D, E, samt kalsium, magnesium, natrium, selen og sink bidrar til normalisering av hormonene. Vitamin E er i særstilling på den måten at vitaminet kan overta for mange av progesterons funksjoner, og mye vitamin E stimulerer også progesteronproduksjon og aktivitet." Sitat: PirkePetter, 25. juni 2013 kl. 13.18."Det er også mulig at det er snakk om magnesiummangel da p-piller og hormonspiraler tapper kroppen for vitamin B6, som magnesium trenger for å fungere i kroppen. Og slik at de økte nivåene av magnesium via olje gjør vondt verre. Har du kopperspiral kan det være snakk om kopperforgiftning, eller mangel på et hvilket som helst av de ovennevnte næringsstoffer da kopper forstyrrer opptak og utnyttelse av disse." Sitat: PirkePetter, 22. mai 2013 kl. 17.29.
Celleforandringer:
"Utover folinsyre og B12 er magnesium og sink også indikert; dvs mangel. Hormonspiral er dokumentert som årsak til slike celleforandringer, ikke det motsatte." Sitat: PirkePetter, 22. oktober 2013 kl. 15.39.

 • Les mer om Tradisjonskost og Kreft HER.
Svangerskap, keisersnitt, spedbarn og barn:
"Svangerskapsdiabetes er en tullediagnose, og merkelapp for midlertidig mangel på som regel magnesium og/eller natrium, som bl.a gir insulinresistens, og derigjennom høyt blodsukkernivå, med mer insulin produsert som respons, etc. Dette er enkel næringsmangel, dvs kjemisk ubalanse, og ikke en oppdiktet definert sykdom som f.eks såkalt diabetes." Sitat: PirkePetter, 17. januar 2015 kl. 04.44."Det du opplevde under svangerskapet kalles svangerskapsforgiftning/preeklampsi, og viser mangel på magnesium og/eller natrium. Som regel en rekke andre næringsstoffer også, men i hovedsak disse to mineralene." Sitat: PirkePetter, 3. februar 202014 kl. 19.46."Behov for keisersnitt indikerer mangel på enten vitamin D eller K2, eller begge. Dette fordi disse vitaminene kontrollerer utviklingen av bl.a bekkenet, og dermed også bekkenåpningen. Magnesium og kalsium, samt vitamin A er også involvert, da disse næringsstoffene jobber med de førstnevnte vitaminene. Bl.a i å danne beinceller i skjelettet, inkludert bekkenet." Sitat: PirkePetter, 28. januar 2015 kl. 16.18."..kvinner med underutviklede bekken mangler vitamin D, evt sammen med A og/eller K2. Og dermed også har ubalanse - for mye eller for lite - i kalsium og magnesiumnivåene også. Der er den egentlige årsaken til mikrofloraubalanse i spedbarn, i og med at om mor mangler disse næringsstoffene, så gjør barnet det også. Og mor mangler også disse næringsstoffene i brystmelken, slik at når leger, etc undersøker spedbarnets tarmflora, så finner de virkingen av denne næringsmangelen, og ikke en egen tilstand, som videre skyldes feil form for fødsel." Sitat: PirkePetter, 3. mars 2015 kl. 21.52."De tilstander som oppgis å kunne forårsake kraniosynostose er alle som en mangelsymptomer på næringsstoffer, slik at vitamin D ikke er den eneste faktoren involvert. Mangel på vitamin K2 er selvsagt, og sammen med vitamin D også magnesium, da disse næringsstoffene kontrollerer kalsium i kropp og skalle. Mangel på vitamin A kan også være en faktor da vitamin D og K2 trenger vitamin A for å fungere som de skal i kroppen, og mangel på vitamin A er også en årsak til hypotyreose, som videre kan fremme tilstanden. Og da også om mor har hypotyreose under svangerskapet." Sitat: PirkePetter, 13. september 2013 kl. 02.40."Magnesiumolje bør kun bør gis barnet om det har åpenbare mangelsymptomer. Bruker du selv oljen, bader i magnesiumsulfat/engelsk salt eller har et magnesiumrikt kosthold vil barnet få mye magnesium via brystmelken." Sitat: PirkePetter, 14. mai 2013 kl. 22.30."Normalt er sengevæting i barn forbundet med mangel på vitamin A og/eller D, B vitaminer, og/eller magnesium eller sink." Sitat: PirkePetter, 14. oktober 2013 kl. 04.25."Mangel på vitaminer som de fleste B vitaminer, vitamin D, K2, protein, mettet fett eller dyrefett, samt mineraler som kalium, kalsium, magnesium, natrium, og sink kan være årsak til såkalte voksesmerter. Blodsukkerubalanser med påfølgende stresshormonreaksjoner er utover næringsmangler den vanligste årsaken til såkalte voksesmerter, da blodsukkerfall tapper skjelettet for kalsium og frigjør mineralet til blodet slik at balansen mellom kalsium og fosfor gjenoprpettes i blodet. På bekosstning av skjelett og tenner. Blodsukkerubalanser øker også forbruket av magnesium, sink og B vitaminer." Sitat: PirkePetter, 10. august 2013 kl. 13.14.Wellness Mama, Health Benefits of Salt Baths.Hud, utslett og eksem:
"Utover hormonelle ubalanser, især hypoglykemi, østrogenovervekt og progesteronmangel, eller mangel på skjoldbruskkjertelhormoner/hypotyreose, skyldes fet hud gjerne mangel på vitaminer som A, flere B vitaminer, D, E, og kisel, magnesium, selen og sink. Og ofte protein også." Sitat: PirkePetter, 23. august 2013 kl. 11.58."Keratose er mangelsymptom på vitamin A. Det kan også skyldes mangel på vitamin D da vitamin A trenger D for flere av sine funksjoner i kroppen. Begge disse vitaminene trenger vitamin K2 for å fungere som de skal i kroppen, og vitamin A trenger bl.a sink for omdannelse til hormonformen som virker i kroppen. Det samme gjelder for vitamin D, men der er det magnesium som trenges. Osv. Det er derfor ikke nødvendigvis slik at du mangler vitamin A og/eller D i kosten, da du kan mangle næringsstoffer som gjør at du ikke tar opp disse vitaminene. Eller du har et høyt eller hyppig konsum av planteoljer (også olivenolje og annet enumettet fett), som både blokkerer opptak av begge vitaminer, samt mangedobler forbruket av dem i kroppen. Begge vitaminer forsvinner bundet til fiber om måltidet er rikt på fiber. De beste kildene er innmat, dyrefett, smør og melkefett (upasteurisert) og gjæret fiskeleverolje." Sitat: PirkePetter, 17. april 2013 kl. 04.21."For lite animalsk protein, især aminosyrer som fenylalanin, tyrosin, glutamin og glycin, i kosten eller mangel på vitaminer (ikke nødvendigvis alle på en gang) som B5, B9/folinsyre, B12 og/eller PABA, samt vitamin D, og mineraler som magnesium og/eller sink, er vanlige årsaker til vitiligo, og da mangel i kosten eller mangelfullt opptak pga redusert magesyreproduksjon og/eller tarmproblemer. Aminosyrene fenylalanin og/eller tyrosin (fenylalanin omdannes til tyrosin i kroppen ved behov, og begge finnes i animalske matemner) danner melanin, som hvis mangel gir symptomene som defineres som vitiligo. Fenylalanin er også en del av enzymet melanocytt-stimulerende hormon, som stimulerer melanocytter til å produsere melanin." Sitat: PirkePetter, 23.juni 2013 kl. 02.49."Jeg lurer på om det alltid er slik at soppinfeksjoner er forårsaket av candidaovervekst? De siste årene har jeg slitt en del med sopp, både i ansiktet (seborrheic dermatitis rundt nesen), hodebunnen, armhulene, munnen (hvitt belegg på tunga, dårlig ånde), og i underlivet. Kan jeg med disse symptomene anta at jeg har candidaovervekst? Den formen for hudbetennelse som du oppgir skyldes mangel på flere B vitaminer, for seg, eller i kombinasjon med mangel på magnesium og/eller sink. Den har ikke noe med sopp å gjøre, og candida koloniserer kun resten av fordøyelsessystemet, og deretter resten av kroppen, når ph er feil i fordøyelsessystemet. Sjansen er stor for at du har problemer med syreproduksjonen i magesekken, eller jevnlig spiser matemner som inneholder substanser, som f.eks fytinsyre, som undertrykker syreproduksjonen, eller som direkte undertrykker fordøyelsesenzymene (pepsin og hormonsensitivt lipase) i magesekken, og slik at du ikke tar opp tilstrekkelig med næringsstoffer." Sitat: PirkePetter, 5.juni 2015 kl. 16.29."Elveblest indikerer mangel på magnesium eller vitaminene D, eller B9/folinsyre og B12. Da elveblest er svært vanlig i mennesker med redusert syreproduksjon i magesekken, indikeres vitamin B12 og/eller magnesium som hovedårsak årsak, da B12/magnesium også er nødvendig for produksjon av magesyre. Redusert magesyreproduksjon/hypoklorhydri blir da delårsak, eller utløsende årsak. Hypoklorhydri er også en vanlig årsak til ventrikkelretensjon så vel som manglende lukning av klaffen mellom magesekken og spiserøret." Sitat: PirkePetter, 21.mai 2014 kl. 21.13."Slapp klaff mellom mage og spiserør så vel som elveblest har mangel på magnesium og/eller vitamin D som fellesnevner. Mangel på begge næringsstoffer kan fremme begge tilstander, og mangel på magnesium kan også forårsake mangel på hormonformen av vitamin D i kroppen, slik at magnesium kan være grunnårsaken, hvor vitamin D blir den utløsende årsaken. Vitamin D trenger vitamin A og K2 for å fungere i kroppen, og magnesium trenger vitamin B6." Sitat: PirkePetter, 19. mars 2014 kl. 21.54."Årsaken til urticaria er mangel på vitaminer som bl.a B12 eller D. Men, begge disse vitaminene trenger bl.a magnesium for å virke som de skal i kroppen, og hvor vitamin B12 trenger å jobbe B9/folinsyre, trenger vitamin D vitaminene A og K2. Magnesium trenger bl.a vitamin B6 og kalsium for å fungere som det skal i kroppen, og kroppen trenger også visse næringsstoffer for å ta opp og utnytte vitamin A og K2. Og dette er kortversjonen, da mange andre næringsstoffer er involvert i bare disse få vitaminene og mineralene." Sitat: PirkePetter, 7. juli 2014 kl. 01.17."Om du har tilstrekkelig med B vitaminer i kosten, men allikevel opplever eksem, kan dette skyldes at du mangler magnesium eller sink, som er involvert i B vitaminenes funksjoner i kroppen." Sitat: PirkePetter, 9. juni 2013 kl. 00.24."De småklumpene eksemet blir til er betente fordi de inneholder kalsium som overstimulerer dem. I følge den offisielle logikken er det mangel på vitamin D som er årsaken, men det kan like gjerne være mangel på vitamin A og/eller K2, og sannsynligvis magnesium, da alle disse næringsstoffene kontrollerer og styrer kalsium i kroppen, slik at kalsiumet ikke ender opp for seg selv, i celler." Sitat: PirkePetter 20. juli 2014 kl. 14.38."Eksem er som regel forårsaket av mangel på en eller flere B vitaminer, og i færre tilfeller av mangel på vitamin A sammen med D, eller vitamin E. Magnesiumangel kan være en indirekte faktor da B vitaminer, samt vitamin D, trenger magnesium for å omdannes til de versjoner av vitaminene som fungerer i kroppen." Sitat: PirkePetter, 4. august 2013 kl. 23.17."Eksem rundt munnen indikerer mangel på ett eller flere B vitaminer, og muligens magnesium og sink også" Sitat: PirkePetter, 11. januar 2014 kl. 04.11."For såkalt herpes del så er det mangel på magnesium eller sink, vitamin D eller eller flere B vitaminer som er involvert. Dette er en høna eller egget situasjon, da selve symptomene som defineres som herpes f.eks kan skyldes mangel på vitamin D, mens den egentlige årsaken ikke er mangel på vitaminet i kroppen/kosten, men snarere mangel på magnesium, som kroppen bruker for å omdanne vitamin D til calcitriol, som er hormonformen av vitaminet. Magnesiummangelsymptomer kan skyldes mangel på vitamin D eller B6, eller kalsium, som magnesium trenger for å fungere i sine mer enn 350 koenzymroller." Sitat: PirkePetter, 28. november 2014 kl. 17.41.
Hår og Negler:
"..mangel på bl.a B3, B5, B6, B7/biotin, B9/folinsyre, B10 og B12, samt inositol er alle dokumenterte årsaker til hårtap hver for seg. For lite protein, samt mangel på magnesium, sink, silisium/kisel, selen og/eller jod, samt vitaminene D og E, er også dokumenterte årsaker. Samt vaksiner og en god del legemidler og hormonpiller, men da pga av næringstapet kjemikalier og tungmetaller i legemidler og vaksiner forårsaker. Mangel på magesyreproduksjon, eller betennelser i tarmen, som reduserer næringsopptaket, er også dokumenterte årsaker, sammen med hypotyreose, østrogenovervekt/testosteronmangel (om han er overvektig/dvs har mye fett spesielt rundt magenområdet), stress, m.m" Sitat: PirkePetter, 21.november 2012 kl. 15.14."Nok en årsak til hårtap som ikke er nevnt i den ovenstående kommentaren er at mangel på magnesium og vitamin K2 forårsaker forkalkning i blodårene i knollen, og som videre fremmer betennelse og hårtap." Sitat: PirkePetter, 6. april 2013 kl. 20.49."Utholdenhetsidrett med trening/konkurranse som går over mer enn 90 minutter forårsaker stressrespons, hovedsaklig adrenalin og kortisolaktivitet, som igjen bl.a fremmer hårtap." Sitat: PirkePetter, 6. april 2013 kl. 20.49."Plutselig grått hår er et vanlig symptom på kopperforgiftning eller for mange skrekkfilmer på en gang. Grått hår er ellers et tegn på mangel på flere B vitaminer, og sink og proteiner, samt ofte også magnesium da magnesium trenges for at kroppen skal kunne bruke B vitaminene." Sitat: PirkePetter, 24. mai 2013 kl. 06.03."Grått hår er ellers et tegn på mangel på flere B vitaminer, og sink og proteiner, samt ofte også magnesium da magnesium trenges for at kroppen skal kunne bruke B vitaminene." Sitat: PirkePetter, 5. januar 2014 kl. 19.51."Flisete negler indikerer normalt mangel på et eller flere B vitaminer, eller vitamin K2, og/eller magnesium eller sink. Eller protein. Mao innmat, rogn og melke, kjøtt og sjømat, samt dyrefett og melkefett/fløte/rømme/smør" Sitat: PirkePetter, 25.aug 2013 kl. 14.00.Dr Sircus, Combining Oral with Transdermal Magnesium.
Øyne:
"Om du mener han er nærsynt så skyldes dette som regel mangel på vitamin A og/eller sink, og om det dreier seg om problemer i synsnerven, og ikke selve øyet, mangel på magnesium og/eller vitamin B12." Sitat: PirkePetter, 15. juni 2013 kl. 01.34."For lite protein, og mangel på næringsstoffer som bl.a fosfor, kalsium, magnesium, selen, sink, vitamin A, D, B1, B2, B5, B6, B9 og B12 kan fremme nærsynthet" Sitat: PirkePetter, 3. oktober 2014 kl. 20.15."Også synsproblemene kan skyldes mangel på magnesium og/eller B vitaminer, og især B12, som også inkluderer redusert vekst. Det samme gjelder magnesium. Mangel på B12 og/eller magnesium skader synsnerven, hvilket gir synsproblemer selv om øynene er helt i orden." Sitat: PirkePetter, 16. juni 2013 kl. 22.58."Når det gjelder synsnerven så aner jeg ikke hvor ofte den gjennoppbygges, men vet den trenger spesielt vitamin B9/folinsyre og B12, samt magnesium og sink, og aminosyren taurin." Sitat: PirkePetter, 8. desember 2013 kl. 03.32."..lysoverfølsomhet er som regel næringsmangel. I hovedsak B2 og/eller B6 og/eller B10, eller B9 og B12, og/eller magnesium og sink om det er snakk om degenerasjon av synsnerven" Sitat: PirkePetter, 2. februar 2014 kl.02.48."Øyekatarr skyldes normalt mangel på vitamin A, eller et eller flere B vitaminer. Mangel på sink eller magnesium kan også være involvert, gjennom å være nødvendige for utnyttelsen av henholdsvis vitamin A eller B vitaminer. Vitaminene D og K2 er nødvendige for at vitamin A skal virke optimalt i kroppen" Sitat: PirkePetter, 26.aug 2013 kl. 19.22."Betennelser i øyet skyldes normalt mangel på vitamin A, B2, B6 eller magnesium eller sink, men kan også skyldes overført smerte fra triggerpunkter. Dvs fra stiv nakke eller halsmuskler" Sitat: PirkePetter, 2. mars 2015 kl. 19.28."Grå stær kan ha de samme årsaker som nevnt ovenfor, især mangel på protein/aminosyrer som fenylalanin, histidin, karnitin, karnosin, og taurin; vitamin B1, B2, B6, B9, B12, lipoesyre eller inositol, samt vitamin A, D og E; kalsium, magnesium, selen eller sinkmangel er også mulige årsaker." Sitat: PirkePetter, 6. august 2014 kl. 06.52."Mulige årsaker til blodskutte øyne er mangel på vitaminer som B2 og/eller B6, samt K2. Mangel på magnesium kan også være en faktor, især når reaksjonen kommer ved karbohydrat/sukkerkonsum. Hvilket antyder problemer med blodsukkerbalansen og/eller mangel på næringsstoffer (i hovedsak magnesium og bl.a de ovennevnte B vitaminer) som omdanner sukker til energi, eller som frakter sukker til cellene." Sitat: PirkePetter, 16. august 2014 kl. 04.48.
Ører:
"Øreproblemer i barn indikerer normalt tarmproblemer, og det samme gjør nyre/blæreproblemer relatert til ph og mikroorganismeflora. Da MMR-vaksinen er kjent for å forårsake betennelser i tarmen, utover i bl.a nyrer og hjerne, og også binder bl.a magnesium (magnesium er en av flere næringsstoffer som avgifter bl.a kvikksølv og aluminium), er det sannsynlig at vaksinen er den utløsende årsaken. Magnesiumolje kan også tas i et glass vann og drikkes for å få litt magnesium den veien også." Sitat: PirkePetter, 11. august 2013 kl. 14.10."Ørebetennelse og vokskabinett i ørene skyldes i følge offentlig akseptert logikk såkalt allergi eller betennelse, hvilket altså indikerer at du enten har mage-tarmproblemer, med redusert næringspptak som konsekvens, eller at du mangler spesifikke næringsstoffer i kosten din. Disse er vitamin A, B1, B9/folinsyre, B12, D, K2 eller jern, kalsium, magnesium, selen, eller sink. Ikke nødvendigvis alle på en gang," Sitat: PirkePetter, 22. juni 2013 kl. 01.44."Betennelse i øregangen skyldes normalt enten mangel på vitaminene B9 og B12, eller fosfor, magnesium eller sink. Mangel på fosfor gir spesielt hard ørevoks. Mangel på magnesium gir mulig forkalkning/kalsiumlagring i ben og brusk i øregangen, og mangel på sink eller B vitaminene fremmer redusert cellefornyelse." Sitat: PirkePetter, 26. januar 2014 kl.06.30."Tinnitus kan ha med både næringsubalanse (i hovedsak kalsium-magnesiumbalansen, og/eller sinkmangel), kjemikaliebelastning, feil holdning/nakke eller kjeveleddproblemer, så vel som blodsukkerubalanser og stress i form av hyppig forhøyet nivå av adrenalin. MSG er en indirekte årsak gjennom virkningen på kalsiumkanaler, mens magnesium og aminosyrer som glycin og taurin blokkerer MSG’s virkning. Også mangel på flere B vitaminer kan spille en rolle, både direkte, eller indirekte hva gjelder B6, som ved mangel gjør at magnesium i kroppen ikke funker som det skal." Sitat: PirkePetter, 6. august 2014 kl. 06.52."Dessuten ser jeg akupunktur, slik det praktiseres i dag, som ren symptombehandling, hvor man omgår konkrete årsaker til fordel for mer abstrakte årsaker. Om f.eks magnesiummangel fremmer forkalkninger i øregangen som gir redusert hørsel, så er det ikke tukling med nyreneergien som er løsningen, men snarere å sikre tilstrekkelig magnesium i kosten." Sitat: PirkePetter, 26. april 2014 kl. 15.37.
Nese og Hals:
"Rød nese er oftest også et symptom på såkalt allergi/intoleranse; mao at man ikke klarer å avgifte eller fordøye et eller flere substanser i mat og drikke. Da pga av ovennevnte årsaker for røde ører, og også fordi leveren ikke fungerer optimalt. Det er også et symptom på mangel på bl.a vitamin B6, magnesium, sink og/eller svovel" Sitat: PirkePetter, 15. juni 2013 kl. 01.35."..influensa er normalt en naturlig selvreguleringsfunksjon, ofte avgiftningsreaksjon (på sprøytegifter, tungmetaller, og kjemikalier i mat og drikke). Men kan også skyldes næringsmangel, kjemikaliebelastning, tilsetningsstoffer, histaminreaksjoner, hypotyreose, kroniske betennelsestilstander, med mer. Eksempler på næringsmangel er vitamin A for slimhinnene eller vitaminene B9 og B12 (og/eller magnesium eller sink) som kontinuerlig stimulerer nydannelse (og dermed utskiftning) av celler i nesegang og bihuler, gjennom å gi dem gener de kan bruke som funksjonsprogram." Sitat: PirkePetter, 5. mai 2014 kl. 16.08.
Tenner og Munn:
"Magnesium styrker og bygger tennene raskt, og de aller fleste merker at tennene også blir hvitere i løpet av noen ukers bruk." Sitat: PirkePetter, 6.august 2013 kl. 20.42."For hvite og sterke tenner uten hull er det faktisk magnesium som er det viktigste mineralet man kan få i seg, og verken kalsium, kisel eller andre mineraler. Og i alle tilfeller ikke tungmetallet fluor." Sitat: PirkePetter, 29.05.2012 kl. 03.04."Kun mangel på mineraler i spyttvæsken i munnhulen forårsaker hull, og da dette dreier seg især om magnesium og kalsium, basedannende mineraler, så sier det seg selv at mangel på disse mineralene i kostholdet = mangel i kroppen = mangel i munnhulen = surt miljø i munnen = aktivering av bakterier som liker syre, og som produserer mer syre." Sitat: PirkePetter, 30.05.2012 kl. 02.38."Magnesiummangel i kombinasjon med for høy kalsiumdannelse i tennene er årsaken til tannstein, som er hydroksyapatitt (kalsium bundet til fosfor). Mangel på vitamin K2 er også normalt en faktor. Magnesium og vitamin K2 kontrollerer kalsiumnivåene i celler, tenner og skjelett." Sitat: PirkePetter, 14. juli 2014 kl. 03.27."Å skjære tenner skyldes normalt mangel på magnesium, og i enkelte tilfeller også flere B vitaminer. Ofte er det nok en kombinasjon, da vitamin B6 er en av flere vitaminer som må være tilstede i kroppen for at magnesium skal gjøre jobben sin i kroppen, og motsatt trenger alle B vitaminer magnesium for å kunne omdannes til koenzymer, m.m" Sitat: PirkePetter, 16. juni 2013 kl. 22.58."Sår i munnen, så vel som sår i tannkjøttet, kan skyldes mangel på flere B vitaminer, eller vitamin A eller D, eller sink eller magnesium." Sitat: PirkePetter, 18. november 2014 kl. 15.29."Opplever du eller andre betennelse i tenner er et svært godt betennelseshemmende middel noen teskjeer salt i et glass vann. Dette has i munnen i små slurker, og saltvannet holdes i munnen i minst 5-10 minutter. Ofte er dette alt som skal til for at betennelsen stopper, men i en del tilfeller må man gjerne gjenta dette opptil flere ganger. En kombinasjon av dette etterfulgt av litt kokosolje (oil pulling) som holdes i munnen på samme måte, har ofte raskere virkning. Straks betennelsen er borte er det viktig å spise næringsrikt, især upasteurisert ost for kalsium, og hjemmelaget kraft/gelatin for magnesium og andre næringsstoffer, samt aminosyrer til nytt kollagen." Sitat: PirkePetter, 18. april 2013 kl. 17.14.

 • Les mer om Magnesium og Tenner/Tannkjøtt HER.Ancient Minerals, Did You Know? Magnesium and Migraines.Migrene:
"Migrene viser alltid magnesiummangel, eller magnesium som ikke får utført sine oppgaver i kroppen, men magnesium kan være delårsak, hvor hovedårsaken er f.eks natriummmangel, eller mangel på et eller flere B vitaminer." Sitat: PirkePetter, 21.mai 2014 kl. 21.13."Migrenen er antakelig tegn på at det foregår reparasjoner i tarmen. Magnesium er det beste middelet mot migrene, og ellers B vitaminer, samt sterke kryddere. Også sortkummen, nigella sativa. Tips – http://www.naturalnews.com/026868_Nigella_Sativa_migraine_seeds.html" Sitat: PirkePetter, 5. januar 2014 kl. 05.18."Den vanligste kostholdsrelaterte årsaken til migrene er mangel på magnesium eller vitaminer som B2, B3, B6 og B12. Ofte er kjemikalier involvert, som f.eks glutamat i MSG, men har du tilstrekkelig med magnesium, så kan ikke glutamatet overstimulere hjerneceller til døde. Dette fordi magnesium fungerer som en slags ”portvokter” for en type reseptorer i hjernen, NMDA reseptorer, som glutamatet må binde seg til for å lage baluba." Sitat: PirkePetter, 20. juni 2013 kl. 01.37.

 • Les mer om Migrene og Magnesium HER.
Magnesium og Søvn:
"Søvnproblemer skyldes normalt mangel på et eller flere B vitaminer og/eller magnesium. Vitamin B12 f.eks omstiller din indre klokke og normaliserer søvnmønsteret" Sitat: PirkePetter, 11.september 2013 kl. 00.44."Mangel på magnesium er også en årsak, som vi har vært inne på tidligere, og om ikke annet så må du ha rimelige magnesiumnivåer for at B12 skal fungere i kroppen." Sitat: PirkePetter, 27. juni 2013 kl. 02.41."...bedre å øke konsumet av næringsstoffer som bl.a B vitaminer og magnesium, samt gelatin for aminosyren glycin, og som er nerveberoligende og søvnfremmende." Sitat: PirkePetter, 27. januar 2014 kl. 02.22.
Magnesiumforbruk under stress og trening:
"..magnesium forbrukes i høy grad under stressopplevelser, samt forsvinner via urinen i høyere grad enn naturlig. Motsatt er magnesium og flere B vitaminer involvert i kontrollmekanismer for stress, slik at mangel fremmer hyperreaksjon/overdreven reaksjon på alle former for stress, følelsesmessig og inkludert næringsrelaterte og blodsukkerubalanser." Sitat: PirkePetter, 18. september 2014 kl. 11.58."Hva gjelder magnesium så ikke bare forbrukes mye under stress, men enda mer tapes via urinen, pga økt urinering. Salt/natrium hjelper kroppen å stoppe dette, slik at kroppen enklere holder på magnesiumet." Sitat: PirkePetter, 15. september 2014 kl. 12.26."Stresshormoner fremmer også økt forbruk/tap av flere B vitaminer, samt magnesium og sink, som er nødvendige for syreproduksjon så vel som mulig årsak til dine andre symptomer." Sitat: PirkePetter, 18. juli 2014 kl. 15.48."Reduserte magnesiumnivåer gjør at kroppen får problemer med å bruke glukose i kroppen/glykogenlagre som energi, slik at stress øker behovet for eksterne kilder til glukose som en forsvarsfaktor." Sitat: PirkePetter, 21. februar 2014 kl. 01.11."Enhver form for stress (også lavt blodsukker), å fryse inkludert, som fremmer adrenalin og kortisolreaksjoner både mangedobler forbruk og tap av bl.a magnesium." Sitat: PirkePetter, 6. mai 2014 kl. 17.14."Utover konsum av næringsrik mat, evt bruk av magnesiumolje utvortes, eller bad i magnesiumsulfat/engelsk salt (magnesium er antistressmineral nummer 1) anbefales du å spise mer protein og fett i måltidene, og spise hver 3 time eller så. Dette for å forhindre blodsukkerfall som fremmer den stressreaksjonen du beskriver." Sitat: PirkePetter, 9. mai 2013 kl. 17.07."Det du beskriver er en stressreaksjon; dvs en kamp-fluktreaksjon, som viser at du er i ubalanse. Overfølsomhet for høye lyder kan kanskje også spille inn, og dette skyldes normalt magnesiummangel. Ofte i kombinasjon med for høye/overaktive adrenlain og kortisolnivåer." Sitat: PirkePetter, 19. oktober 2013 kl. 05.40."Hva gjelder at hun er skvetten så kan dette også forklares med magnesiummangel, da magnesiummangel øker stresshormonaktivitet og hyperfølsomhet for spesielt lyder." Sitat: PirkePetter, 7. januar 2014 kl. 05.41."Har du høy produksjon av melkesyre mangler du næringsstoffer som deltar i bruk og ”avgiftning” av melkesyre, hvor spesielt magnesium spiller en hovedrolle. Kroppen produserer melkesyre fra blodsukker eller karbohydrater fra måltid selv i hviletilstand, og da for bruk som energi. Magnesium, B vitaminer, vitamin A (og dermed D og K2 også), mettet fett, animalsk protein, aminosyren glycin i gelatin, salt, å spise ca hver 3. time for å unngå blodsukkerfall, konsum av protein og mettet fett med mindre mengder karbohydrater i hvert måltid, så vel som alle former for avstressing vil bidra til redusert melkesyreproduksjon." Sitat: PirkePetter, 18. februar 2014 kl. 03.46."Stressreaksjoner, inkludert blodsukkerfall og trening mer enn 90 minutter sammenhengende, som involverer adrenalin og kortisol, mangedobler både forbruket av magnesium (og natrium, kalium og kalsium, samt bl.a B vitaminer) så vel som tap via urin og eventuelt svette, slik at magnesium og natrium er et nøkkelmineraler hva gjelder høyere stressterskel og bedre kontroll på adrenalin og kortisol." Sitat: PirkePetter, 3. februar 2014 kl. 22.29."Om du trener mye kan det være så enkelt at du taper for mye natrium og/eller magnesium via svette og urin, og som dermed vil påvirke stoffskiftet negativt. Salt er viktig for å holde hormonet aldosteron i sjakk, da saltmangel (hyponatremi) stimulerer aldosteronaktivitet, og som da gir økt tilbakeholdelse av væske." Sitat: PirkePetter, 19. mai 2013 kl. 23.51."Trening over 90 minutter sammenhengende, eller flere ganger pr døgn fremmer adrenalin og kortisolreaksjoner som også øker tapet av bl.a magnesium, hvilket videre gir økt risiko for en lang rekke helseproblemer på sikt, og akutt hjertesvikt umiddelbart." Sitat: PirkePetter, 6. desember 2013 kl. 05.34."Jeg regner med du kjenner til at trening i mer enn 90 minutter sammenhengende gir stressrespons, hvor adrenalin må til for å frigjøre glukose fra glykogenlagre samt fett fra fettceller for bruk som energi. Samme type trening gir også økt tap av bl.a magnesium, kalium, kalsium og natrium gjennom svette og urin." Sitat: PirkePetter, 6. april 2013 kl. 20.49.Coconut Mama, 5 Ways To Get More Magnesium.Linker fra PP:
Magnesium – insulin –


Linker fra PP:
Magnesium -


Linker fra PP:
Om magnesiumdosering -

Bla ned til avsnittet ”Strategies for Magnesium Supplementation” –


Linker fra PP:
Om magnesium og søvn –


Linker fra PP:
Nyttig relevant info -


Linker fra PP:
Borreliose er magnesiummangelsymptomer -


Link fra PP:
Nyttig info om magnesiummangel og virkning på stresshormoner og hjertet, deriblant regulering av blodets feithet - http://www.mgwater.com/conseq.shtml


Linker fra PP:
Litt info her -


Linker fra PP:


Linker fra PP: Magnesiums og natriums rolle i betennelsestilstander, litt info -

Magnesium -

Natrium –


Linker fra PP:
Tips -


Linker fra PP:
Østrogenovervekt og magnesiumtap –

Hypotyreose og magnesiumtap –


Linker fra PP:
For magnesium, tips -


Linker fra PP:
ADD/ADHD er egentlig symptom på magnesiummangel –For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.