Stadig vekk, og spesielt de siste ukene, har jeg vært tilskuer til
ulike samtaler om kolesterol. Siden jeg med årene har lært at de fleste
ikke vil høre mine
tradisjonskostiske innvendinger, tier jeg som regel helt stille til jeg
eventuelt får et
konkret spørsmål. Den ene har gått glipp av at eggeplomme er
supersmart, den andre har fått forebyggende statiner fra sin fastlege,
og den tredje synes margarin smaker høgg, men spiser det likevel fordi
det liksom er så bra for hjertet. Den fjerde forteller meg at hun vet
normalt høyt kolesterol bare er av det gode, men lurer på om hun nå
behøver bekymre seg fordi legen har fortalt at hun er genetisk belastet
med familiær hyperkolesterolemi?
Svaret
er nei - du behøver ikke bekymre deg for høyt kolesterol! Alt
kolesterol er livsviktig for god helse, og er helt avgjørende i
naturlige prosesser hvor kroppen din ønsker å bli frisk. Hvis
kolesterolet ditt er unormalt høyt kan det tyde på en
betennelsessituasjon i kroppen, hvor blant annet kolesterol gjør en
hederlig innsats med å skulle fikse problemet. Jeg anbefaler på det
sterkeste å droppe kolesterolsenkende medikamenter, og tilbyr meg
samtidig å sammenfatte PirkePetter-informasjon som omhandler kolesterol,
slik at hun kan danne sin egen mening. Jeg vet det er mange som vet at
kolesterol og mettet fett absolutt ikke er helsefarlig, men som strever
med å forklare dette til de rundt seg. Dagens innlegg er
derfor også til dere, samtidig som det er en slags hyllest til det
livsviktige
kolesterolet, godt hjulpet av PirkePetters formuleringer og
forskningslinker.
Kolesterolets rolle ved familiær hyperkolesterolemi:
"
Hva
vet du om årsaken/sammenhengen til at man i familier med svært høye
kolesterolverdier (såkalt familiær hyperkolesterolemi) ofte
debuterer med koronarsykdom i svært ung alder? Du stiller feil
spørsmål, da du tar utgangspunkt i kolesterol som
sykdomsfremkaller.
Kolesterol er
kroppens sterkeste antioksidant (sterkere enn f.eks glutation
peroksidase, katalase og superoksid dismutase, etc), og brukes av
kroppen til å kontrollere betennelser/peroksidering. Blodkarene
inkludert. Kolesterol brukes også som reparasjonssubstans, f.eks til å
tette mikroskopiske hull i bl.a celler og blodkar. Så om man finner høye
kolesterolverdier i hvem som helst, så må man lete etter årsaken til
hvorfor kroppen har regulert kolesterolkonsentrasjonen til de nivåer som
finnes. Og også hvorfor disse befinner seg der de finnes." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.10.
"Når
man snakker om flere tilfeller i samme familie, i ung alder kommer man
inn på spisevaner, kjemikaliebelastning og næringsubalanser som går over
generasjoner, så vel som eventuelle faktorer i miljøet. Dvs huset de
bor i, så som avgasser fra møbler, maling, etc og stråling fra
mobiltelefoner, eventuelle trådløse basestasjoner, elektriske apparater,
m.m, og ellers alle faktorer som spiller inn i helsetilstanden." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.10.
"Følelsesmessige
omstendigheter, især mye stress, spiller også inn, og utover dette
kommer årsaken til fedme, hypotyreose, inn som mulig faktor om fedme er
involvert. Dette fordi hypotyreose øker betennelsestilstander i hele
kroppen, og som kroppen prøver å kontrollere ved å øke kolesterolnivåene
der betennelsene befinner seg." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.10.
"Ut over den ovenstående
generaliseringen kommer inn som faktor det at de høye kolesterolnivåene
ikke nødvendigvis har noe som helst å gjøre med hjerte-karproblemene man
finner. Du må tenke på at leger og forskere er indoktrinert til å anse
kolesterol som en sykdomsårsak, og antar da uten videre at kolesterol i
visse mengder = sykdomsårsak uten fnugg av dokumentasjon eller noe som
kan minne om logikk. Det bare er sånn 1 - fordi dette er noe "alle vet"
og 2, fordi det eksisterer en internasjonal enighet - konsensus - mellom
leger og forskere at sånn er det, bare derfor. All forskningen som for
lengst har motbevist både mettet fett som kolesterolmyten blir avfeid
som konspirasjonsteorier, vrangforestillinger og som noe som produseres
av "avvikere" (dissidents) som må mangle noe i hue." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.10.
"All
den tid genetisk disponerte sykdommer ikke finnes, finnes heller ikke
denne tilstanden, som bare betyr at leveren mangler magnesium, som må
til for å produsere kolesterol. Leveren tar ikke opp kolesterol, men
produserer kolesterol, og avleiringer i
blodårene er sludder, all den tid kolesterol, i egenskap av å være
kroppens sterkeste antioksidant, stopper betennelsesutviklinger i hele
kroppen. Blodårer inkludert." Sitat: PirkePetter, 19. april 2017 kl. 23.09.
Generelt om kolesterol:
"Angående kolesterol, så er dette en ikke-ting så lenge det ikke er snakk
om for lave nivåer, da kolesterol i seg selv kun er en markør, og ikke
sykdomsårsak. Og kolesterol er jo kroppens måte å dempe betennelser på,
slik at det er hinsides enhver fornuft å skulle redusere forhøyede
kolesterolnivåer. Logikken er ellers ganske enkel, på den måten at høye
kolesterolnivåer i en person som spiser næringsrikt alltid indikerer god
helse, mens de i alle andre mennesker indikerer betennelsestilstander.
Kolesterolverdier er dermed et luftslott som ikke har relevans til annet
enn oppdiktede sykdomsscenarioer fra legemiddelindustrien." Sitat:
PirkePetter, 15. mars 2014 kl. 23.29.
"Hva gjelder kolesterol så viser all seriøs forskning at jo høyere
verdier, desto mindre uhelse, mer energi, bedre sexlyst, at man er mer
fysisk aktiv, lever lenger, ikke opplever såkalt kognitiv svekkelse
(senilitet mao) som eldre, har bedre hjertehelse og blodtrykk, m.m." Sitat:
PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"Høyt
kolesterolnivå betyr derfor enten at man spiser mye mettet fett og
dyrefett, og er sprek og sunn, eller at man har varierende grad av
betennelsesituasjoner i kroppen, og som kroppen bruker kolesterol, som
er kroppens sterkeste antioksidant, for å kontrollere." Sitat:
PirkePetter, 12. mars 2014 kl. 21.02.
"Angånde kolesterolnivåer så er det generelt 2 hovedårsaker til forhøyet
kolesterolnivå, hvilke er betennelser og skader, eller sunt kosthold.
Kolesterol er kroppens sterkeste antioksidant, og fungerer også som
reparasjonssubstans ved celleskader (kolesterol regulerer også genene),
slik at om du f.eks har mye kolesterol i blodet så skyldes dette som
regel varierende grader av betennelse i blodårene. Kolesterol er her med
på å begrense skadene, samt delta som byggemasse for reparasjon av
cellene i blodårene. Kolesterol er ikke, og har aldri vært årsak til
sykdom av noe slag, og er helt livsnødvendig." Sitat:
PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21.
"Den andre årsaken til høyt kolesterolnivå er todelt, på den måten at
hyppig konsum av planteoljer eller transfett forårsaker
betennelsesreaksjoner i kroppen, og dermed forhøyet kolesterolnivå.
Ellers er sunn og nærende tradisjonsmat som inkluderer mye mettet eller
dyrefett en positiv årsak, på den måten at slikt fett øker kroppens
generelle kolesterolnivåer slik at kroppen får mer kolesterol til sine
ulike funksjoner. Og jo mer kolesterol du har, desto sunnere og sterkere
er du, og jo lenger lever du. Bare kikk på forskningen som faktisk
finnes, og som motbeviser legemiddelindustriens og helsemyndighetenes
løgnpropaganda" Sitat:
PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.25.
"Høyt kolesterol i blodet indikerer betennelsestilstander i blodårene, og
har ikke noe med resten av kroppen å gjøre. Her er det imidlertid
viktig å huske på at legenes definisjoner av hva som er høye nivåer er
legemiddelindustriens definisjoner, og disse senkes støtt og stadig slik
at stadig flere, til og med spedbarn, faller inn under kategorien høyt
kolesterolnivå." Sitat:
PirkePetter, 27. mai 2014 kl. 20.10.
"I og med at kolesterol blant mye annet fungerer som antioksidant i
kroppen, bruker kroppen kolesterol som kontrollfaktor mot betennelser,
og da også betennelser i blodkar. Kolesterol er derfor en del av
løsningen, ikke problemet. I og med at substanser i bl.a løk og hvitløk,
og ellers i all animalsk mat, reduserer eller stopper betennelser, er
det logisk å anta at det hvitløk og løk faktisk gjør, er å redusere
eller fjerne årsaken til forhøyet kolesterolnivå. Løksorter hjelper
dermed ikke mot høyt kolesterol, eller reduserer dette, men hjelper mot
årsaken til at kroppen produserer mer kolesterol." Sitat:
PirkePetter, 25. januar 2014 kl. 18.04.
"En forsker som f.eks finner mye kolesterol i blodårene til en person som
har dødd av hjerteinfarkt vil alltid konkludere med at kolesterolet var
dødsårsaken om han eller hun tror på denne myten. En forsker som
imidlertid ikke gjør det, vil søke etter svar på hvorfor kolesterolet,
som bl.a fungerer som antioksidant ved betennelsesreaksjoner (f.eks
åreforkalkning), er forhøyet og finne den egentlige årsaken. Hvilket
gjerne var betennelse i blodårene. Vi kan gå enda dypere, og finne
hvilke næringsubalanser eller substanser fra matemner, eller hvilke
kjemikalier, etc som forårsaket betennelsestilstanden. Da blir dette den
opprinnelige og egentlige årsaken, hvor betennelse er den utløsende
årsaken, kolesterol kun en helbreds og selvreguleringsmekanisme, og
resultatet hjerteinfarkt" Sitat:
PirkePetter, 6. juni 2013 kl. 00.04.
"Det nytter lite å f.eks snakke om at man har spist seg frisk fra høyt
kolesterol all den tid høyt kolesterol faktisk er sunt, og i alle
tilfeller ikke en sykdomsårsak." Sitat:
PirkePetter, 3. mars 2015 kl. 02.06.
"
Så om man finner høye
kolesterolverdier i hvem som helst, så må man lete etter årsaken til
hvorfor kroppen har regulert kolesterolkonsentrasjonen til de nivåer som
finnes. Og også hvorfor disse befinner seg der de finnes." Sitat: PirkePetter, 15. juli 2012 kl. 01.10.
Det finnes ikke godt eller dårlig kolesterol, bare livsviktig kolesterol:
"LDL versus HDL kolesterol er en bløff, og har ikke noe med godt eller
dårlig kolesterol å gjøre. L’en er forkortelse for lipoprotein, som er
fraktproteiner som frakter kolesterol til og fra leveren. Når leveren
produserer kolesterol frakter lipoproteiner dette ut til hele kroppen
etter behov, og lipoproteinene er da fullastet med kolesterol (high
density lipoprotein/HDL), hvor lipoproteiner som returnerer til leveren
etter å ga delt ut kolesterol til de ”sultende cellemasser” har lite
eller ingenting igjen av det opprinnelige kolesterolet = low density
lipoprotein/LDL. HDL og LDL er derfor bare snakk om transportmekanismer,
og har ikke noe med såkalt godt eller dårlig kolesterol å gjøre. Alt
kolesterol i kroppen er godt, og har livsviktige funksjoner." Sitat:
PirkePetter, 30. november 2013 kl. 20.10.
"Grunnen til
at man i dag har skille mellom såkalt godt og dårlig kolesterol skyldes
legemiddelindustriens forsøk på å opprettholde løgnen om kolesterol som
sykdomsårsak, all den tid statiner og kolesterolsenkende medikamenter
og tiltak er en milliardindustri. Denne inndelingen ble diktet opp da
stadig mer forskning viste at kolesterol ikke var årsak til sykdom av
noe slag. Slik at istedenfor at folket fikk vite sannheten om
kolesterol, og dermed unnslapp løgnen om kolesterol som sykdomsårsak,
ble det manipulert henimot LDL versus HDL, slik at folket fortsatt
fryktet kolesterolet, og løgnen om kolesterol som sykdomsårsak ble
opprettholdt." Sitat:
PirkePetter, 30. november 2013 kl. 20.10.
"Har du lest forklaringen jeg har gitt angående fraktproteinene som
kalles lipoproteiner, så vet du at HDL vs LDL, etc er tull og tøys.
Lipoproteiner frakter kolesterol til og fra lever og celler, og har
ingen verdens ting å gjøre med noe som helst. Lipoproteiner på vei ut
fra leveren har høy kolesteroltetthet (HD) og dem på vei tilbake, som
har servert kolesterolmiddag til sultne celler, har lite
kolesterol/kolesterol med lav tetthet (LD)." Sitat:
PirkePetter, 12. mars 2014 kl. 21.02.
"Dette er som med kolesterol, hvor man opprinnelig mente at kolesterol
var helsefarlig, og når forskning begynte å avsløre myten så diktet
industrien opp HDL som god og LDL som bånn i bøtta. På den måten avledes
folket fra sannheten, som er at kolesterol ikke er helseskadelig,
samtidig som man fortsetter å fokusere på og frykte kolesterol. Om enn
bare LDL-delen. Og man fortsetter å ta livsfarlige kolesterolsenkende
medikamenter, " Sitat:
PirkePetter, 14. november 2013 kl. 05.34.
Statiner - Kolesterolsenkende medikamenter er helsefarlige:
"Spør du imidlertid en lege får du høre at urinsyre og kolesterol er
sykdomsårsaker, da leger blir indoktrinert til å tro dette via
utdannelsene sine, og som alltid er sponset av legemiddelfirmaene som
tjener milliarder på salg av såkalte medisiner mot gikt og kolesterol.
Når leger skylder uhelse på hva de finner i syke organer og vev så antar
de altså at kroppens egne selvhelbredsmekanismer er årsaken til
problemene, som om brannmenn forårsaker branner eller politi
kriminalitet." Sitat:
PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21.
"Spiser du slik legen anbefaler vil du bli verre, og bruker du
kolesterolmedikamenter er sjansen svært stor for at du ikke lever til du
blir 70. Og, om du allikevel gjør det er du nærmest garantert
hjerneskader og/eller senilitet/alzheimer da kolesterol er en stor og
viktig del av hjerne og nervesystem. Statiner og andre
kolesterolblokkerende eller senkende medikamenter er gjennomdokumentert
som årsaker til hjerne og nerveskader, deriblant såkalt demens." Sitat:
PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.25.
"Statiner en en vanlig årsak til alzheimers i personer som bruker slike,
da disse fører til kolesterolmangel i hjernen, og dermed kortslutning i
kommunikasjonen mellom hjernecellene, blant mye annet." Sitat:
PirkePetter, 3. mars 2014 kl. 23.43.
"Søker du på statins health dangers får du mye relevant info og forskning
som viser hvor farlige statiner faktisk er. Statiner blokkerer også
produksjonen av koenzym Q10, som er nødvendige for alle cellers
energiproduksjon. Deriblant hjertecellenes." Sitat:
PirkePetter, 26. august 2013 kl. 19.06.
"Q10 er et koenzym som er helt nødvendig for energiproduksjonen i
cellenes mitokondrier. Kosttilskudd er imidlertid verdiløse, all den tid
koenzymet da er syntetisk, og svært sannsynlig deles opp i løpet av
fordøyelsen. Alle næringsstoffer som trenges for å produsere Q10 finnes i
rikelige mengder i animalske matemner, og mange kun i animalske
matemner. Kolesterol inkludert" Sitat:
PirkePetter, 17. september 2014 kl. 11.21.
"Gir du kropp og gener
den næringen som trenges for optimal funksjon lever du så lenge du vil
uten degenerasjon av noe slag. Kroppen din bygges og repareres av
næringsstoffene du får fra mat og mat alene. Og mangelfult kosthold gir
mangelfulle kroppslige funksjoner. Så enkelt er det, og medikamenter har
ikke noe med saken å gjøre, og vil alltid gjøre vondt verre." Sitat:
PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.25.
Kolesterol har viktige oppgaver, og er avgjørende for god helse:
"Når all seriøs forskning viser at
dem med mest kolesterol lever lengst, har minst hjerte-karproblemer,
minst sukkersyke, minst såkalte autoimmune sykdommer, minst
leverproblemer, minst nyreproblemer, minst hormonelle problemer, m.m og
også minst mentale og/eller følelselsmessige problemer så er konsum av
mettet fett og alle andre substanser som øker kroppens totale
kolesterolnivå bare av det gode" Sitat:
PirkePetter, 9. februar 2012 kl. 21.44.
"..høyt kolesterol for det første er en god ting, som gjennomdokumentert av
den seriøse, ikke-legemiddelindustristyrte vitenskapen, og for det
andre så er det også gjennomdokumentert, både av den seriøse så vel som
den industristyrte vitenskapen at mettet fett øker kolesterolnivåene.
Men all den tid kolesterol aldri har forårsaket sykdom av noe slag, og
er en livsnødvendig og integrert del av alle kroppens celler og
prosesser, utover å være kroppens sterkeste antioksidant og foretrukne
reparasjonsubstans ved alle indre skader og betennelser, etc så er dette
faktisk en meget god ting." Sitat:
PirkePetter, 9. februar 2012 kl. 21.44.
Når cellenes
kraftverk/mitokondrier av forskjellige grunner produserer lite energi
(ATP), oppstår ofte betennelsestilstander i disse, og som da får kroppen
til å bl.a danne kolesterol som kontrollfaktor. Av den grunn finner man
ofte høyt kolesterol ved lavt stoffskifte/hypotyreose, samt ved bl.a
ME/kronisk tretthetssyndrom, og fibromyalgi, samt ulike skleroser og
dystrofier og atrofier. Høye kolesterolnivåer i disse tilfellene viser
mao at kroppen bruker kolesterol som del av selvhelbreds og
selvreguleringsmekanismer, og kolesterol er derfor en del av løsningen,
og ikke en del av eller årsak til problemet." Sitat:
PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21.
"Nok en faktor er at dette kostholdet så mange mennesker har så godt av
er helt motsatt det offisielt aksepterte, slik at det er mye
flisespikkeri og skremselspropaganda over teoretiske så vel som
udokumenterte faremomenter involvert. Så som f.eks de udokumenterte
mytene om at kjøtt, kolesterol, mettet fett, etc er helseskadelig, at
det finnes livsfarlige bakterier i upasteurisert melk som kaldkveler deg
straks du ser en annen vei, salmoneller og andre sneller i rå
eggeplommer/egg generelt, og liknende. Her finnes det imidlertid mye
vitenskap som motbeviser disse mytene, og også historisk dokumentasjon
fra størsteparten av verden med tanke på at det er snakk om et
tradisjonelt kosthold som har vært rimelig identisk i mange kulturer." Sitat:
PirkePetter, 16.05.2012 kl. 20.42.
Kolesterol er en viktig antioksidant:
"Mettet fett og kolesterol, samt fettløselige vitaminer, er kraftige
antioksidanter som stopper betennelser. Betennelser er
oksidasjonsprosesser, og hvor flerumettet fett er involvert,
peroksidasjonsprosesser, slik at det som best stopper betennelser er
antioksidanter. Især fettløselige." Sitat:
PirkePetter, 9. mai 2013 kl. 17.07.
"
PP, bare lurer på dette med frie radikaler, og hvordan få dem til ikke å være så løssluppen ? Alle
næringsstoffer som virker som antioksidanter gjør den jobben. Disse
er bl.a mettet fett, kolesterol, protein/aminosyrene cystein, glycin,
karnosin, kreatin, metionin, taurin, tioprolin, tyrosin, vitamin A, B1,
B2, B3, B5, B6, B13, inositol, lipoesyre, C, D, E, K2, Q10, germanium,
magnesium, molybden, sink, vanadium, og kondroitin sulfat. En lang rekke
enzymer fungerer også som antioksidanter, hvor de mest vanligste/mest
kjente er katalase, glutationbaserte enzymer og superoksiddismutase.
Andre er metionin sulfoksid reduktase, tioredoksin reduktase, heme
oksygenase, biliverdin reduktase, m.m. Også urinsyre fungerer som
antioksidant, og i tillegg kommer en gazillion substanser i urter,
kryddere og ymse matemner." Sitat:
PirkePetter, 11.01.2013 kl. 22.33.
"Når det er sagt finnes det ikke en eneste antioksidant fra planteriket
som engang er i nærheten av kroppens egne antioksidanter når det gjelder
positive helsevirkninger, som f.eks kolesterol, mettet fett og
vitaminer som A (det er dokumentert som industripropaganda og bløff og
ren laboratorieteori at betakaroten eller andre karotener kan omdannes
til vitamin A), D, E og K, samt C, så vel som mineraler som selen,
kopper, mangan, magnesium, sink, m.m" Sitat:
PirkePetter, 28. februar 2012 kl. 01.18.
"Antioksidanter finner du mest av i innmat, fiskerogn og melke og
animalske matemner generelt. Og da snakker jeg om vitaminer og
mineraler, kolesterol, etc som virker som antioksidanter, og ikke slike
man finner i vegetabilske matemner." Sitat:
PirkePetter, 21.12.2012 kl. 00.01.
"Jeg unngår vegetabilske kilder til antioksidanter, etc da forskningen
bak disse svært ofte er manipulert og pro-industri, i tillegg til at
substanser i planter, etc med antioksidantvirkning ofte kortslutter
viktige og livsnødvendige oksidasjons(energiproduserende)prosesser i
kroppen. Kroppens egne antioksidanter, som også finnes i all animalsk
mat, har ikke denne virkningen da kroppen regulerer dem selv." Sitat:
PirkePetter, 17. mai 2013 kl. 17.09.
"..mangel på næringsstoffer (ikke plantestoffer, men næringsstoffer,
deriblant kolesterol) som fungerer som antioksidanter som er den
egentlige årsaken. Og da ikke til infeksjon, men betennelse." Sitat:
PirkePetter, 04.09.2012 kl. 21.59.
Kolesterol er viktig ved betennelser og for reparasjonsprosesser i kroppen:
"Kolesterol er den mest betennelsesdempende substansen som finnes i
kroppen, slik at mer kolesterol, eller mettet fett i kosten, som øker
kolesterolnivået, er lurere enn bruk av f.eks gurkemeie. At
kolesterolnivåene øker på tradisjonskost er helt som det skal være, og
et tegn på helse, eller kommende helse. Da med tanke på all forskningen
som viser helsefordeler jo høyere kolesterol man har, inkludert at man
lever lenger." Sitat:
PirkePetter, 25. oktober 2014 kl. 19.35.
"En betennelse er en immunreaksjon fra kroppens side, hvor den sender
hvite blodlegemer og bakterier til skadde celler eller
organer/kroppsvev, tenner og skjelett inkludert, slik at disse enten
brytes ned eller repareres og bygges opp igjen. Betennelser kan derfor
ikke spre seg eller flytte på seg på noe vis, men vil kunne oppstå hvor
som helst i kroppen hvor det er snakk om skade eller bl.a høy
peroksidasjon av flerumettet fett. Kroppen regulerer normalt
betennelsestilstander selv, forutsett at den har de næringsstoffer den
trenger både for å kontrollere oksidasjonsprosessen (mao skalte
antioksidanter, især kolesterol), så vel som for å reparere og bygge opp
celler, eller bryte disse ned og avgifte reststoffene fra dem. Og
normalt vil kroppen også, via næringsstoffbaserte enzymer og koenzymer,
stimulere nyvekst av celler fra stamceller for å fylle ”området” hvor de
skadde eller defekte cellene ble fjernet." Sitat:
PirkePetter, 6. august 2013 kl. 20.42.
"Faktum er at når kroppen ser disse nye forbindelsene så sender den hvite
blodlegemer, enzymer, kolesterol (som antioksidant og
reparasjonssubstans) og bakterier til disse for å bryte dem ned og
kvitte seg med dem. Dette skjer normalt via en betennelse kroppen setter
i gang selv som del av selvreguleringsprosesser, og har ikke noe som
helst med autoimmunitet å gjøre. Prosessen oppfattes negativt pga
betennelsen og eventuell smerte og stivhet, etc, men er bare kroppen som
reparerer seg selv. Dette er ikke verken sykdom eller autoimmun
reaksjon, men en helbredsreaksjon." Sitat:
PirkePetter, 28.02.2013 kl. 14.41.
"det forskning har vist gang på gang er at bakterier fungerer som
kroppens reparatører, rengjørere, avfallsutskillere,
avgiftningshjelpere, fordøyelseshjelpere, m.m. Bakterier resirkulerer
også en rekke næringsstoffer, hormoner, kolesterol, m.m i samarbeide med
leveren, og holder ph optimal ikke bare i, men også utenpå kroppen." Sitat:
PirkePetter, 07.09.2012 kl. 21.02.
"..infeksjoner påståes å forårsakes av bakterier eller virus, mens den
seriøse, ikke-industristyrte vitenskapen for lengst har dokumentert at
det er mangel på næringsstoffer (ikke plantestoffer, men næringsstoffer,
deriblant kolesterol) som fungerer som antioksidanter som er den
egentlige årsaken. Og da ikke til infeksjon, men betennelse. Infeksjoner
skjer bare i åpne sår, men da ikke av bakterier, men av alle slags
andre partikler. Infeksjoner kan ikke skje inni en kropp, i et lukket
miljø; der er det kun snakk om betennelsesutvikling." Sitat:
PirkePetter, 04.09.2012 kl. 21.59.
"Infeksjon får man kun i åpne sår, og aldri av bakterier. Tvert om
hjelper bakterier å reparere skadde celler ved f.eks kutt, og oppstår
det betennelse i såret bidrar bakteriene med å bryte med
betennelsesvæske/puss, som de spiser. Inni kroppen skjer aldri
infeksjoner, kun oksidasjonsreaksjoner som skaper betennelser. Dette har
overhodet ikke noe med bakterier eller såkalte virus å gjøre, men
skyldes prosesser kroppen ofte setter i gang selv som del av
selvregulerings og selvhelbredsmekanismer. Eller pga mangel på
kolesterol eller andre antioksidanter som kontrollerer
oksidasjonsprosesser, og dermed betennelse." Sitat:
PirkePetter, 14. juni 2013 kl. 02.24.
Kolesterol er viktig for normal utvikling av barnekroppen:
"Mye fettet fett og kolesterol er også svært viktig for optimal utvikling av hjerne og nervesystem." Sitat:
PirkePetter, 04.11.2012 kl. 05.46.
"Også for fosteret, da bl.a kolesterolet i melkefett/smør er helt
nødvendig for optimal utvikling av fosterets hjerne og nervesystem." Sitat:
PirkePetter, 28. september 2013 kl. 05.04.
"..kokosolje er en god ting, også invortes for småbarn, da den øker
opptaket av bl.a magnesium og kalsium, proteiner og andre typer fett,
samt fettløselige vitaminer. Mettet fett i kokosolje stimulerer også
kolesterolproduksjonen, som sikrer optimal utvikling av barnehjernen og
nervesystemet." Sitat:
PirkePetter, 31.12.2012 kl. 19.28.
"DHA er viktig for hjernen, og spesielt hjernens utvikling i småbarn,
sammen med kolesterol og mettet fett, men er som EPA og plantefett
giftig om man får for mye, og/eller uten de naturlige antioksidantene og
det mettede fettet og kolesterolet som ofte blir fjernet i kommersielle
fiskeolje/fiskeleverprodukter." Sitat:
PirkePetter, 24.02.2013 kl. 18.48.
"Nøtter er ikke i nærheten av animalske matemner hva gjelder
næringsinnhold barnekroppen trenger for å vokse, og mangler også f.eks
kolesterol som særlig barnehjernen trenger for å utvikle seg normalt.
Godt fett er der ikke noe av i nøtter, og har aldri vært det heller.
Kokosnøtter unntatt." Sitat:
PirkePetter, 10.07.2012 kl. 00.23.
Kolesterol er viktig for å unngå mangel av Vitamin D:
"Google ”magnesium vitamin d interaction” så får du info om hvordan
magnesium, i koenzymform, deltar i oppbyggingen av vitamin D/calcitriol i
kroppen, fra kolesterol." Sitat:
PirkePetter, 29. juni 2014 kl. 02.19.
"Det er ikke slik at celler må bestå helt av mettet fett, men snarere at
vel 50% av cellemembranene deres må bestå av mettet fett. Cellemembraner
med normalt innhold av mettet fett adsorberer heller ikke vitamin D fra
sola, men tillater prosessen å skje, hvor høyt innhold av umettet fett i
hudceller blokkerer kolesterolet i huden fra å produsere den vitamin D
formen det er snakk om. Planteoljer/umettet fett fremmer mangel
på vitamin D både gjennom å øke forbruket/oksideringen av vitaminet i
kroppen, blokkere opptak i tarmen, samt gjennom å blokkere dannelsen via
kolesterol i hudceller som følge av solpåvirkning." Sitat:
PirkePetter, 24.08.2012 kl. 02.38.
"..magnesium er nødvendig for å omdanne vitamin D fra mat eller dannet fra
kolesterol i hudceller til hormonformen. Magnesium er også helt
nødvendig for at kroppen skal produsere kolesterol. Sollys omdannes ikke
til vitamin D, men setter i gang reaksjonen i kolesterolet som fører
til vitamin D produksjon. Og da hormonformen av vitamin D, og ikke
vitamin D som vi f.eks får fra mat." Sitat:
PirkePetter, 28. juni 2014 kl. 22.17.
"For at solen skal stimulere vitamin d produksjon i kolesterolet i
hudcellene, så må du ha normale kolesterolnivåer. Magnesium er nødvendig
for normal kolesterolproduksjon, og er også viktig for vitamin D's
funksjoner i kroppen" Sitat:
PirkePetter, 27. mai 2014 kl. 03.58.
"I Norge vil sol kun gi vitamin D produksjon i hudcellene mellom klokken
10-14.00, og forutsatt at du eksponerer minst 75% av kroppen for solen.
Og også forutsatt at du ikke bruker solkremer, samt unngår planteoljer i
kosten. Du må også ha normal kolesterolproduksjon i kroppen, inkludert i
hudcellene hvor vitamin D dannes fra kolesterolet." Sitat:
PirkePetter, 12. august 2013 kl. 22.35.
Lavt kolesterol er årsak eller delårsak til ulike sykdommer og tilstander:
"Dokumenterte årsaker til begge typer diabetes (inkl type 3,
skallediabetes) er planteoljer, fiskeolje (ikke gjæret som fremdeles
inneholder alle antioksidanter), transfett, mangel på bl.a vitamin A og
D, og magnesium, proteinmangel, kolesterolmangel, saltmangel, kasein fra
pasteurisert melk, enkelte tungmetaller, legemidler, vaksiner, og
kjemikalier tilsatt mat (melblekemiddelet alloksan brukes av forskere
til å gi forsøksdyr diabetes), bisfenol-A, m.m" Sitat:
PirkePetter, 20.05.2012 kl. 12.44.
"
Mangel på kolesterol har også blitt dokumentert som årsak til diabetes." Sitat: PirkePetter, 1. august 2012 kl. 19.46.
"..andre årsaker til alzheimers/demens er msg, aspartam, statiner samt
kolesterolmangel, proteinmangel/mangel på aminosyrer som arginin,
aspartinsyre, glutaminsyre, glycin, karnosin, ornitin, taurin og
tyrosin, mangel på mettet fett/kort og mellomkjedede fettsyrer, konsum
av planteoljer og/eller transfett, mangel på vitamin A, D og/eller B12,
magnesium, samt konsum av soyaprodukter fra soyabønner som ikke har vært
gjæret i minimum 2 år, m.m." Sitat: PirkePetter, 14.05.2012 kl. 21.45.
"Mer animalsk protein, mettet fett og dyrefett, kolesterol, og magnesium
og kalium, samt vitamin D og B vitaminer, er også viktige
kontrollfaktorer for blodtrykksnivåene." Sitat: PirkePetter, 7. oktober 2013 kl. 21.50.
"Næringsmangler dokumentert som årsaker til MS er mangel på/for lave
nivåer av protein, mettet fett, kolesterol, vitamin A, B1, B3, B6, B12,
lipoesyre og orotinsyre/B13, D, E, K2, og mineralene jod, magnesium,
natrium/hyponatremi, selen og sink. Dette betyr nødvendigvis ikke at man
mangler alle disse på en gang, og heller ikke at de mangler i kosten da
mennesker med MS svært ofte har mage-tarmproblemer som reduserer
næringsopptaket. De samme mage-tarmproblemene forårsaker forhøyede
nivåer av neurotransmitteren serotonin, som er en medvirkende årsak til
degenerasjon i myelinkjedene (for mye serotonin er
betennelsesfremmende)." Sitat:
PirkePetter, 06.03.2013 kl. 16.17.
"Myelinkjeder som ødelegges/ikke gjenoppbygges raskt nok skyldes mangel
på faktorer som kolesterol, B1, B3, B5, B6, B9/folinsyre, B12, biotin,
kolin, lipoesyre, K2, kopper, magnesium, sink, selen, eller
kjemikaliebelastning via tungmetaller, vaksiner, og en del legemidler." Sitat:
PirkePetter, 19.september 2013 kl. 00.54.
"ME er svikt i energiproduksjonen i cellenes kraftverk/mitokondrier, og
dette kan kun skje om kroppen mangler de næringsstoffer (kolesterol
inkludert, da kolesterol stabiliserer og beskytter mitokondriene) som
trenges i denne prosessen, eller er kjemikaliebelastet (som uansett
betyr at man samtidig har næringsmangel), eller lever på et kosthold som
består av mye planteoljer (slår ut energiproduksjonen i mitokondriene
og blokkerer opptak av bl.a proteiner, vitamin A og D, og forbruker
kroppens antioksidanter/skaper betennelser, samt blokkerer kroppens
kolesterolproduksjon), transfett, frukt og grønt, eller unaturlige
matemner som soya og korn, frø, nøtter og belgfrukter som ikke har vært
bløtlagt eller gjæret før konsum, m.m." Sitat:
PirkePetter, 11.05.2012 kl. 20.21.
"Andre dokumenterte årsaker er mangel på kolesterol, mettet fett/især
kort og mellomkjedede fettsyrer, germanium, jern, jod, kalium, kalsium,
magnesium, natrium, selen, sink, vitaminene A, D, E og B5, B6 og B12, og
protein/aminosyrene aspartinsyre, citrullin, cystein, fenylalanin,
glutamin, glycin, karnitin, serin, og tyrosin for å nevne noen av de
næringsmangler som utgjør ME." Sitat:
PirkePetter, 24.05.2012 kl. 03.54.
"Gallestein har flere årsaker, deriblant kalsiumopphopning pga
magnesiummangel, samt sannsynlig mangel på vitamin K2, mangel på
kolesterol (i kroppen og/eller i kosten), mangel på fett i måltidene,
eller plutselig overgang til mye fett i kosten etter å ha spist lite
tidligere, mangel på salt og/eller kryddere i måltidene." Sitat:
PirkePetter, 17. august 2013 kl. 20.09.
"Også kokosolje, palmeolje og palmekjerneolje er bra for både lever og
galleproblemer, stein inkludert når disse skyldes opphopning av
kolesterol i galleblæren." Sitat:
PirkePetter, 10. april 2013 kl. 21.13.
"Et kosthold rikt på proteiner, mettet fett, kolesterol og næringsstoffer
både forebygger og løser opp steiner i både nyrer og galleblære." Sitat:
PirkePetter, 10. april 2013 kl. 21.13.
"De vanligste årsakene til såkalt parkinsonisme er mangel på proteiner i
kostholdet (eller manglende opptak pga redusert magesyreproduksjon eller
tarmbetennelser), utover magnesium, sink eller i hovedsak B vitaminer
som bl.a B1, B2, B6, B9/folinsyre, B12 og/eller lipoesyre. I enkelte
tilfeller er også vitaminene D og/eller E involvert som hoved eller
delårsaker, samt mangel på kolesterol/for lave kolesterolnivåer.
Sprøytegifter, kjemikalier i mat og drikke, tungmetaller og vaksiner er
også dokumenterte årsaker, men da hovedsaklig fordi disse på forskjellig
vis tapper kroppen for, eller blokkerer aktiviteten av, ovennevnte
næringsstoffer" Sitat:
PirkePetter, 11.02.2013 kl. 18.33.
"Hudbetennelse (seboreisk dermatitt) er ganske likt psoriasis. Begge
tilstander har betennelse som synlig årsak, og bl.a næringsubalanser,
kjemikaliebelastning, konsum av planteoljer eller transfett, lave
kolesterolnivåer, nylig vaksinering, bruk av medikamenter, m.m som
vanlige årsaker. Næringsubalansene skyldes både mangel i kosten så vel
som mage-tarmproblemer som fører til redusert næringsopptak." Sitat:
PirkePetter, 13. juni 2013 kl. 15.22.
"I hovedsak mangel på flere B vitaminer, mulig A, D og E også, er de
vanligste årsakene til eksem, inkludert soleksem. Nok en vanlig årsak,
som samtidig inkluderer mangel på vitamin A, og/eller D, og/eller E, er
mye flerumettet fett i hudcellenes membraner eller for lite kolesterol i
hudcellene." Sitat:
PirkePetter, 9. juni 2013 kl. 00.24.
"Ser man på listene over mangelsymptomer finner man at svært mange
kjemiske ubalanser som skyldes mangel på B12 har fått diktet opp helt
andre årsaker #f.eks gener, virus, bakterier, autoimmune reaksjoner,
konsum av alkohol, mettet fett, kolesterol, tobakk, etc# av
legemiddelindustrien, komplett med egne sykdomsnavn, og fokus ligger på å
kontrollere eller undertrykke de fleste symptomene med legemidler og
vaksiner, etc snarere enn å bare sørge for at kroppen får tilstrekkelig
med B12" Sitat:
PirkePetter, 05.12.2012 kl. 17.16.
"Du kan f.eks ha overvekt av østrogen, ha en kjemisk helsetilstand/sykdom
som forstyrrer hormonbalansen, være utsatt for kjemikalier, etc i
jobbsammenheng som påvirker deg hormonelt, ha et kosthold/næringsmangel
(inkl kolesterolmangel) som stopper hormonproduksjonen eller som
forstyrrer denne, ha kjemikaliebelastning som forårsaker det samme, være
i kontinuerlig stresshormonrespons pga negative faktorer i livet eller
kostholdet ditt, og som undertrykker progesteron, og mange flere mulige
årsaker." Sitat:
PirkePetter, 10.05.2012 kl. 11.50.
"Det mark i tarmen forteller er at den er betent, og at kroppen selv ikke
makter å kontrollere betennelsen. Kanksje fordi den mangler
næringsstoffer eller kolesterol, som kontrollerer betennelser. Eller
fordi ph og tarmfloraen er forstyrret pga enten redusert syreproduksjon i
magesekken, eller pga matemner som blokkerer syreproduksjonen eller
enzymfunksjonen i magesekken." Sitat:
PirkePetter, 7. september 2013 kl. 15.05.
"
Det er også gjennomdokumentert
at det meste av såkalte psykiske sykdommer psykologien eller psykiatrien
mener man kan avhjelpe via bl.a samtaleterapi eller neddoping med
hjerneskadelige medikamenter som f.eks serotoninopptakshemmere, m.m
skyldes mangel på en rekke næringsstoffer utover konkrete ubalanser som
f.eks hypoglykemi/lavt blodsukker, hypotyreose/lav
skjoldbruskkjertelfunksjon, etc og ikke minst kjemikaliebelastning av
ymse slag. Jeg husker å ha lest flere studier opp gjennom livet hvor man
fant at ditt eller datt næringsstoff, kolesterol inkludert
(kolesterolmangel er også dokumentert som en av mange årsaker til
autisme), eller normalisering av hypoglykemi eller hypotyreose omtrent
tømte psykiatriske avdelinger/sentre for pasienter, da de fleste,
plutselig ble mer eller mindre normale igjen." Sitat: PirkePetter, 24. juni 2012 kl. 13.24.
"Konsentrasjonsvansker
og andre symptomer man definerer som bl.a ADHD og autisme er ofte tegn
på for lave kolesterolnivåer." Sitat:
PirkePetter, 10.09.2012 kl. 13.33.
"Utover alle utløsende faktorer involvert i autisme og aspergers, så som
bl.a gluten og kasein, MSG, aluminium og kvikksølv, vaksiner, for lite
kolesterol i hjerne og nervesystem, næringsmangel, mangel på enzymer som
avgifter bl.a svovel, tilsetningsstoffer, fenoler og flavonoider,
planteoljer og transfett, forstyrret tarmflora og ph, for høy
serotoninaktivitet i tarmen, blodsukkerubalanse/hypoglykemi, m.m så er
hovedproblemet alltid tarmskader." Sitat:
PirkePetter, 16. september 2013 kl. 01.08.
"Eventuelle mage-tarmproblemer må også fokuseres på for å unngå redusert
næringsopptak, samt betennelser i tarmen som fremmer økt
serotoninaktivitet, og som videre reduserer progesteronnivåene og øker
østrogennivåene. Leverfunksjonen må også være rimelig oppegående, da
leveren danner kolesterolet hormonene dannes fra, og produserer og/eller
aktiverer en god del hormoner selv." Sitat:
PirkePetter, 25. juni 2013 kl. 13.18.
"Kolesterolmangel reduserer serotoninreseptoraktiviteten, hvor
kolesterolprodukter som progesteron og testosteron stimulerer
serotoninreseptoraktiviteten" Sitat:
PirkePetter, 14. desember 2012 kl. 05.59.
"Om du får forstyrret serotoninaktiviteten i hjerne og nervesystem vil du
oppleve det meste av negative følelsesmessige problemer, både mindre og
mer alvorlige. Mer alvorlige er tung depresjon, selvmordsbehov,
selvdestruktivitet/selvskading, voldelighet og aggressivitet, m.m." Sitat:
PirkePetter, 12. september 2014 kl. 12.20.
"Faktorer som balanserer serotonin er bla gelatin, salt, sterke kryddere
(f.eks ingefær eller gurkemeie, hvitløk, etc) samt magnesium, mer mettet
fett (spesielt kort og mellomkjedet fett) og protein, mer kolesterol,
samt mer B vitaminer, for å nevne noe." Sitat:
PirkePetter, 16. september 2013 kl. 02.05.
Substanser som stikker av med kolesterol - Næringsubalanse:
"Pektin binder en rekke mineraler, og grabber med seg enda flere i
tarmen, inkludert også vitaminer som B12. Samt kolesterol, som kroppen
normalt tar opp igjen via galle, men som istedenfor bindes til pektinet
og fjernes fra kroppen." Sitat:
PirkePetter, 12. august 2013 kl. 13.57.
"Angående dette med rå gulrot, en ide som kommer fra Raymond Peat, så tar
ikke dem som promoterer dette i betraktning at gulrøtter vil binde
flere næringsstoffer i tarmen, utover å forhindre gjenopptak av bl.a
kolesterol og vitamin B12 i tarmen. Det er riktig at gulrotfiber vil
binde østrogen, men problemet er langt fra bare østrogen. Da er det
bedre å spise for å balansere hormonelle nivåer." Sitat:
PirkePetter, 1.september 2013 kl. 23.49.
"Jeg har også info om at fiber reduserer opptaket av protein, opptaket av
fett og kolesterol, samt blokkerer kolesterolgjennopptaket
(kolesterolresirkuleringen) i tarmen, samt vitaminer og mineraler som
bl.a vitamin A, D, E, K2 og flere B vitaminer utover B12, mineraler som
fosfor, jern, kalsium, kopper, magnesium, mangan, og sink, samt
reduserer testosteronnivåene, m.m." Sitat:
PirkePetter, 20. juni 2013 kl. 23.40.
"Mye fiber, især kornfiber, binder både vitaminer og mineraler i tarmen,
og forhindrer opptak, og reduserer også gjenopptaket av kolesterol og
andre verdifulle næringsstoffer fra gallen." Sitat:
PirkePetter, 16. juni 2013 kl. 22.58.
"Rotgrønnsaker har mer fiber, som bl.a binder næringsstoffer du gjerne
vil ha selv. Fiber både binder næringsstoffer fra maten du spiser, så
vel som dem kroppen prøver å gjenoppta via gallen, som bl.a kolesterol
og vitamin B12" Sitat:
PirkePetter, 12. november 2013 kl. 00.01.
"For høye magnesiumverdier er svært sjeldent, og kan tyde på at nyrene
hans ikke fungerer som de skal. Da forutsatt at han ikke får medisiner
som inneholder magnesium, eller vannet der der du bor ikke er hardt.
Hardt vann inneholder mye kalsium og magnesium.....Magnesium er antagonist til kalsium slik at om magnesium dominerer i
kroppen så vil kalsiumnivåene være lave. For lave kolesterolnivåer kan
også skyldes for mye magnesium og er absolutt ikke en god ting. Litt
info -
http://www.second-opinions.co.uk/low-chol.html" Sitat:
PirkePetter, 10.09.2012 kl. 13.33.
Fremdeles i tvil? Da må du lese hva forskningen sier:
"
Mye forskning er også manipulert,
eller forskerne konkluderer med det motsatte av hva selve forskningen
viste, som f.eks dette med å påstå at mettet fett er helsefarlig når man
egentlig brukte herdet fett i forsøkene. Eller som når
helsemyndighetene rapporterer fra det 40 år lange Framinghamstudiet at
dette viste at mettet fett og kolesterol var helseskadelig, når
sjefsforskeren selv oppsummerte med å si at jo mer mettet fett og
kolesterol man spiste, desto mer fysisk aktiv og mindre syk var man. Eller
som da Pasteur diktet opp myten om patogene bakterier, til tross for at
alle hans forsøk (som han egentlig stjal fra Antoine Bechamp) viste at
det var miljøet, især ph og næringstilgang eller mangel på slik, som
kontrollerte bakterier, og ikke motsatt." Sitat: PirkePetter, 2. august 2012 kl. 01.47.
"På
samme måte viser alle studier som noen gang har vært gjort om
kolesterol og/eller mettet fett og helse at jo mindre kolesterol og
mettet fett man har i kroppen/kostholdet, desto høyere risiko for
dødsfall fra alle andre årsaker enn hjerte-karproblemer, og i de fleste
også at lavere nivåer av kolesterol og/eller mettet fett mangedobler
risikoen for hjertesykdom/hjerteinfarkt ? stikk i strid med den
offisielle propagandaen" Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.00.
"I et tysk forsøk i 1969 med høns ble det
dokumentert at jo flere karbohydrater (i form av hvetekorn) hønsa
spiste, desto større grad av åreforkalkning, og motsatt at jo mer
protein og mettet fett og kolesterol fra matkilder som melk, egg,
tørkede reker, tørket svinekjøtt og benmel fra storfe de spiste, desto
renere og friskere var blodårene deres" Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.00.
"I følge forskning
publisert i ?the 24th American Heart Association Conference on Stroke
and Cerebral Circulation? (dato ikke oppgitt) fant man, gjennom å
sammenlikne slagpasienter med 3700 mennesker i ? the Group Health
Cooperative of Puget Sound? som ikke hadde hatt slag, at etter hvert som
kolesterolnivåene ble lavere økte risikoen for
hjerneslag/hjerneblødning betydelig. En person med kolesterolnivåer
under 180 mg/dl hadde dobbelt så stor risiko for hjerneslag enn en
person med kolesterolnivå på 230 mg/dl" Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.00.
"Jo mer mettet fett (og kolesterol) man spiste i den 40 år lange
Framinghamstudien (USA) som involverte 6000 personer, desto mer fysisk
aktive var man, desto mindre vekt/fettmasse hadde man, og desto mindre
hjerte-karsykdom eller sykdom generelt hadde man,? for å sitere ordrett
konklusjonen av forsøket" Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
"I et britisk 2-årig studie publisert i
The British Medical Journal i 1965 ble pasienter som allerede hadde hatt
et hjerteinfarkt inndelt i 3 grupper, hvor gruppe 1 fikk flerumettet
maisolje, gruppe 2 enumettet olivenolje og gruppe 3 fikk mettet fett via
animalsk føde. Kolesterolnivået sank med gjennomsnittlig 30% i
maisoljegruppen, mens det ikke var noen forandring i de 2 andre
gruppene. Etter de 2 årene studiet forløp var bare 52% av dem i
maisoljegruppen fremdeles i live, og i olivenoljegruppen var der 57%
overlevende, og ingen nye tilfeller av hjerteinfarkt. I gruppen som fikk
mettet fett døde alle i løpet av den første dagen, så jeg håper du
skjønner det alvorlige alvoret her når det går opp for deg at dette er
en spøk! Nei da; i sistnevnte gruppe var der 75% overlevende, og ingen
nye tilfeller av hjerteinfarkt. De som fikk mettet fett levde m. a. o.
lengst og hadde ingen nye tilfeller av hjerteinfarkt." Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
"I følge et
studie i 1995 i USA så døde 315 av 100 000 menn av hjertesvikt årlig,
hvor den årlige dødshyppigheten (av hjertesvikt) i Frankrike (hvor man
spiser mer mettet fett) var betydelig lavere; 145 av 100 000. Imidlertid
var de årlige dødstallene for samme ?sykdom? i regionen Gascogne i
Frankrike, hvor det daglige kostholdet alltid inkluderte mengder av
fettrik gåse- og andelever (og som dermed måtte være svært helsefarlig
for hjertet i følge den offisielle propagandaen) så lave som 80 av 100
000!" Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
"Nok et studie publisert i 1995 i USA viste at menn som
spiste smør hadde halvparten så stor sjanse for å få hjerteproblemer som
dem som spiste margarin
http://www.second-opinions.co.uk/saturated-dairy-reduces-heart-attack-risk.html" Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
"Konsum
av både mettet og enumettet fett ble i en studie i 1997 i USA assosiert
med lavere forekomster av iskemisk (lokal blodmangel) slag i menn:
Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 18.12.
"i et norsk studie med over 52000 deltakere fant forskerne at kvinner med
lavere kolesterolnivåer enn 195 mg/dl hadde større sjanse for å dø, av
en hvilken som helst sykdomsårsak, enn kvinner med kolesterolnivå som lå
høyere - Petursson H., et al.;Is the use of cholesterol in mortality
risk algorithms in clinical guidelines valid? Ten years prospective data
from the Norwegian HUNT 2 study. J Eval Clin Pract. 2012
Feb;18(1):159-68. doi: 10.1111/j.1365-2753.2011.01767.x. Epub 2011 Sep
25" Sitat:
PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"2 amerikanske studier i 2000 som involverte nærmere 200 000
kvinner viste at høyt inntak av mettet fett og kolesterol beskyttet mot
multippel sklerose – studiene viste også at høyt inntak av linolsyre
fra planteoljer, samt av transfett økte risikoen for å utvikle multippel
sklerose – også høyt inntak av enumettet fett, som det man finner i
f.eks olivenolje, og i den genmodifiserte og hjerteskadelige matoljen
rapsolje, viste en mindre økning av risikoen for å utvikle multippel
sklerose" Sitat:
PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"i en gjennomgang av alle forskningsdata i 1992, fra 19
større studier, over amerikanske kvinner og kolesterolnivåer fant man at
jo lavere kolesterolnivåer kvinnene hadde, desto høyere risiko hadde
kvinnene for ikke bare hjertesykdom, men også for dødsfall som følge av
alle andre årsaker, så konklusjonen var at de laveste kolesterolnivåene
var de mest helsefarlige - Hulley S. Editorial on Conference on low
blood cholesterol. Circulation 1992; 86 (3): 1026-9" Sitat:
PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"de (eldre)
kvinner som levde lengst i følge et fransk studie i 1989 var dem som
hadde de høyeste kolesterolnivåene, hvor dem som hadde de laveste
nivåene hadde 5 ganger så stor dødshyppighet - Forette B, Tortrat D,
Wolmark Y. Cholesterol as risk factor for mortality in elderly women.
Lancet 1989; 1:868–70" Sitat:
PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"i et amerikansk studie i 2000 fant man at
unge kvinner under 45 med lave kolesterolnivåer hadde økt risiko for
iskemisk hjertesykdom. Andre risikofaktorer var bruk av p-piller,
røyking og høyt blodtrykk" Sitat:
PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"i et større amerikansk studie, i 1996,
ved “the Cholesterol Center, Jewish Hospital, Cincinnati, Ohio” hvor man
hadde som målsetning å vurdere forbindelsen mellom kolesterolnivåer og
følelsesmessige problemer som bl.a depresjon, bipolar lidelse/manisk
depresjon, og schizophreni, fant man at kolesterolnivåer under 4.16
mmol/L (160 mg/dL) var betydelig vanligere i pasienter med slike
tilstander. Sammenliknet med ”friske” mennesker av samme kjønn og alder,
hadde pasientene mye lavere totalt kolesterol, LDL og HDL - Glueck CJ,
Tieger M, Kunkel R, et al. Hypocholesterolemia and affective disorders.
Am J Med Sci 1994; 308: 218-25" Sitat:
PirkePetter, 9. november 2014 kl. 18.00.
"over halvparten av
menneskene som døde av hjerteinfarkt i følge ovenstående amerikansk
studie hadde lavt kolesterolnivå, ikke høyt - Castelli, William,
Archives of Internal Medicine, Jul 1992, 152:7:1371-1372" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.41.
"i følge samme studie, så var nok en konklusjon at menn som er eldre enn
47 dør like ofte uansett om de har høyt eller lavt kolesterolnivå, og
dem som har de laveste kolesterolnivåene har større sjanse for å dø for
tidlig enn dem som har høye nivåer - Castelli, William, Archives of
Internal Medicine, Jul 1992, 152:7:1371-1372 - Anderson KM, et al.
Cholesterol and Mortality. 30 Years of Follow-up from the Framingham
Study. JAMA 1987; 257: 2176-2180" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.41.
"i
følge et russisk studie i 1993 ble det dokumentert at det var de
laveste nivåene av såkalt ”dårlig” (LDL) kolesterol som var assosiert
med de høyeste risikoene for hjertesykdom. Dette studiet viste også
klart og tydelig at dem som hadde de høyeste nivåene av såkalt ”godt”
(HDL) kolesterol hadde like stor risiko for hjertesykdom all den tid det
var de samme menneskene som også samtidig hadde de laveste nivåene av
såkalt ”dårlig” (LDL) kolesterol - Shestov DB, Deev AD, Klimov AN, Davis
CE, Tyroler HA. Increased risk of coronary heart disease death in men
with low total and low-density lipoprotein cholesterol in the Russian
Lipid Research Clinics Prevalence Follow-up Study. Circulation 1993;
88:846–53" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i følge forsøk på å redusere
kolesterolnivåene i eldre i 2001; ”The Honolulu Heart Program,”
konkluderte forskerne med at dødshyppigheten økte i takt med at
kolesterolnivåene ble senket – Schatz IJ, Masaki K, Yano K, et al.
Cholesterol and all-cause mortality in elderly people from the Honolulu
Heart Program: a cohort study. Lancet 2001; 358: 351-5" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i et britisk studie med flere tusen menn
hvor halvparten ble bedt om å senke nivåene av mettet fett og kolesterol
i kostholdet, øke mengden av plantefett samt slutte å røyke (og den
andre halvparten spiste, røykte og levde som før) var resultatet etter 1
år 100% flere dødsfall i gruppen som spiste ”sunt” fett og som hadde
sluttet å røyke, i forhold til kontrollgruppen som både spiste mettet
fett som før og også røykte fremdeles - Rose G, et al, The Lancet, 1983,
1:1062-1065" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i et amerikansk studie publisert i
2005, og som involverte 2277 eldre over en periode på 3 år, ble det
dokumentert at jo lavere kolesterol man hadde, desto større sjanse for å
dø hadde man, av alle slags årsaker - Nicole Schupf, PhD, Rosann Costa,
MA, Jose Luchsinger, MD, MPH, Ming-Xin Tang, PhD, Joseph H. Lee, DrPH,
and Richard Mayeux, MD, MSc. Relationship Between Plasma Lipids and
All-Cause Mortality in Nondemented Elderly. Journal of the American
Geriatrics Society 2005; 53: 219" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i den skotske “the Renfrew and Paisley” undersøkelsen i 1989, fant man
at tilfeller av ulike krefttyper økte i samsvar med reduksjonen av
kolesterolnivåene, slik at konklusjonen ble at enhver reduksjon av
hjertedødeligheten ble overgått av økningen av kreft, især lungekreft -
Isles CG, Hole DJ, Gillis CR, et al. Plasma cholesterol, coronary heart
disease, and cancer in the Renfrew and Paisley survey. BMJ 1989; 298:
920-924" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i et italiensk 2004 studie fant man at
lave kolesterolnivåer forkortet levetiden - Garasto S, et al. Low
cholesterol trait linked to shorter life span. BMC Medical Genetics
2004; 5" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i følge forskning publisert i 1999, i
“the 24th American Heart Association Conference on Stroke and Cerebral
Circulation” fant man, gjennom å sammenlikne slagpasienter med 3700
mennesker i ” the Group Health Cooperative of Puget Sound” som ikke
hadde hatt slag, at etter hvert som kolesterolnivåene ble lavere økte
risikoen for hjerneslag/hjerneblødning betydelig. En person med
kolesterolnivåer under 180 mg/dl hadde dobbelt så stor risiko for
hjerneslag enn en person med kolesterolnivå på 230 mg/dl - 24th American
Heart Association International Conference on Stroke and Cerebral
Circulation. Nashville, Tennessee, USA. February 4-6, 1999. Stroke. 1999
Jan;30(1):232-79" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i et
amerikansk forsøk i 2003 fant veterinærforskere at hunder som var mest
”dominant-aggressive” hadde de laveste kolesterolnivåene, hvor de
hundene som var mest harmoniske i ”humøret” hadde de høyeste
kolesterolnivåene - Sentürk S, Yalçin E. Hypocholesterolaemia in dogs
with dominance aggression. J Vet Med A Physiol Pathol Clin Med. 2003
Sep;50(7):339-42" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i nok et amerikansk forsøk i 2000
som involverte 25 voldelige psykiatriske pasienter fant forskerne en
klar sammenheng mellom såkalt dysfori (dårlig humør, grettenhet,
irritabilitet, etc), aggresjon og lave kolesterolnivåer i pasientene" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i et amerikansk studie i 1998 fant man at forsøk på å senke
kolesterolnivåene forårsaket forandringer i hjernen som utløste voldelig
adferd. Senking av kolesterolnivåene senker også serotoninnivåene i
hjernen, hvilket igjen kan fremme voldelig adferd" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"2
forsøk med aper på fett- og kolesterolredusert kosthold i 1990 viste at
serotoninnivåene i hjernen var betydelig lavere enn det som er normalt -
Kaplan JR, Manuck SB, Shively C. The effects of fat and cholesterol on
social behavior in monkeys. Psychosom Med 1991;53:634-42" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"i flere studier foretatt i 1989, 1990, og 1994 fant forskerne at lave
nivåer av serotonin forårsaker/fremmer økte tilfeller av impulsiv vold,
inkludert drap, ildspåsettelse/mordbrann og selvmord - Golomb BA.
Cholesterol and Violence. Is There a Connection? Ann Intern Med
1998;128:478-87" Sitat:
PirkePetter, 19. mars 2017 kl. 23.41.
"jo mer mettet fett (og kolesterol) man spiste - i den 40 år lange
Framinghamstudien (USA) som involverte 15000 personer, over 3
generasjoner (65 år; startet i 1948) - desto mer fysisk aktive var man,
desto mindre vekt/fettmasse hadde man, og desto mindre hjerte-karsykdom
eller sykdom generelt hadde man,” for å sitere ordrett konklusjonen av
forsøket. Man fant også at jo mer kolesterolnivået falt, desto høyere
dødsprosent - Castelli, William, Archives of Internal Medicine, Jul
1992, 152:7:1371-1372" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.41.
"i et japansk
studie publisert i 1993, med 47000 deltakere, fant man at den høyeste
dødshyppigheten var blant dem som hadde de laveste kolesterolnivåene
(under 160mg/dl). Den laveste dødshyppigheten var blant dem hvis
kolesterolnivåer var mellom 200-259mg/dl - Okayama A, et al., Changes in
total serum cholesterol and other risk factors for cardiovascular
disease in Japan 1980-1989. Int J Epidemiol. 1993 Dec;22(6):1038-47" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.41.
"i 2002, i en amerikansk analyse av 1134
pasienter med hjertesykdom, var lavt kolesterolnivå assosiert med
dårligere utfall og lavere overlevelsesrate, hvor høyere
kolesterolnivåer forbedret overlevelsesraten. Dette studiet viste også
at høyt kolesterol blant pasientene ikke var assosiert med høyt
blodtrykk, diabetes, eller hjerte-karsykdom - Horwich, et al. Low serum
total cholesterol is associated with marked increase in mortality in
advanced heart failure. J Cardiac Fail 2002; 4: 216-224" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.41.
"i 1 amerikansk analyse av 186
MS-pasienter i 2009 konkluderte forskerne med at høye nivåer av
HDL-kolesterol reduserte betennelsen som forårsaker MS; jo høyere
kolesterol, desto lavere grad av uførhet – Weinstock-Guttman, et al,
State University of New York, april 2009" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.41.
"lavt
kolesterolnivå og lavt blodtrykk øker dødshyppigheten i pasienter med
akutt dekompensert hjertesvikt - Horwich TB et al., Cholesterol levels
and in-hospital mortality in patients with acute decompensated heart
failure, Am Heart J 2008;156(6):1170-6 –
Akerblom JL et al., Relation of plasma lipids to all-cause mortality in
Caucasian, African-American and Hispanic elders, Age and Ageing
2008;37:207-213" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.42.
"økning av blodkolesterolnivået
reduserer hjertesykdom - Whitney EJ, Krasuski RA, Personius BE, Michalek
JE, Maranian AM, Kolasa MW, Monick E, Brown BG, Gotto AM Jr. A
randomized trial of a strategy for increasing high-density lipoprotein
cholesterol levels: effects on progression of coronary heart disease and
clinical events. Ann Intern Med. 2005; 142: 95-104." Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.42.
"kolesterolrikt kosthold helbreder tuberkulose - Carlos Perez-Guzman,
Mario H. Vargas,Francisco Quinonez,et al. A Cholesterol-Rich Diet
Accelerates Bacteriologic Sterilization in Pulmonary Tuberculosis. CHEST
2005; 127: 643-651" Sitat:
PirkePetter, 19.mars 2017 kl. 23.42.
"i et kanadisk epidemiologisk studie i 2001 fant forskerne at
selvmordshyppigheten økte i takt med jo lavere kolesterol man hadde; de
som hadde de laveste nivåene hadde 6 ganger større risiko for å begå
selvmord" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et fransk studie i 1996 som involverte
6400 menn fant man at lave kolesterolnivåer hadde klar sammenheng med
antall tilfeller av selvmord - Zureik M, Courbon D, Ducimetiere P. Serum
cholesterol concentration and death from suicide in men: Paris
Prospective Study I. BMJ 1996; 313: 649-51." Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et
amerikansk studie i 1992 som inkluderte 18 forsøksgrupper fant man at
menn med mindre kolesterol enn 160 milligram per desiliter hadde 50%
flere tilfeller av voldelige dødsfall enn menn med høyere
kolesterolnivåer" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et britisk forsøk i 1992 fant man
at, utover økte tilfeller av depresjon og selvmord, så økte også
aggresjon og antisosial atferd jo lavere kolesterolnivåer man hadde.
Personer med såkalt “hjertevennlig” kolesterolnivå under 193mg/dL (5.04
mmol/L) var betydelig mer antisosiale sammenliknet med andre hvis
kolesterolnivåer lå over 231mg/dL (6.02 mmol/L). Og mentale pasienter
med blodkolesterolnivåer rundt 290mg/dL (7.55 mmol/L) var mindre
innadvendte og tilbaketrukne enn dem som hadde kolesterolnivåer rundt
185mg/dl (4.80 mmol/L - Engleberg H. Low serum cholesterol and suicide.
Lancet 1992; 339: 727-9." Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i nok et amerikansk studie i
1997 fant man at mannlige psykiatriske pasienter med mindre kolesterol
enn 160 milligram per desiliter var dobbelt så sannsynlige til å begå
selvmord" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et annet amerikansk studie i 1997 fant
man at eldre menn med lavt kolesterol var 3 ganger så sannsynlige til å
være depressive - Morgan, R.E., et al. (1993). Plasma cholesterol and
depressive symptoms in older men. Lancet, 341(8837), 75-79" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et kanadisk
pilotstudie i 1994, av blodkolesterol og depresjon i schizophreniske
fant man en høyst betydelig sammenheng mellom lave kolesterolnivåer og
depresjon. Ekstrem senkning av kolesterolet med medikamenter forstyrret
pasientenes serotoninnivåer. Forskerne konkluderte med at graden av lavt
kolesterolnivå, i kombinasjon med tidslengden pasientene hadde så lave
nivåer, var en risikofaktor for utvikling av en ”abnorm mental tilstand”
- Dursun SM, Burke JG, Reveley MA. Low serum cholesterol and
depression. BMJ 1994; 309: 273-4" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et nederlandsk studie i 2000 som
involverte 30 000 menn fant man at menn med kronisk lave
kolesterolnivåer hadde en konsistent høyere risiko for å ha symptomer på
depresjon, så som sinne, fiendtlighet og impulsivitet" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et italiensk studie i 1995 fant forskerne at eldre mennesker med
kolesterolnivåer under 160 mg/dl hadde betydelig høyere risiko for
depresjon" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i 1 nederlandsk studie publisert i
Lancet i 1997, og som var fokusert på det totalt kolesterolnivå og
dødshyppighet, fant forskere ved Leiden University's Medical Centre at
hver 1 mmol/L økning i totalt kolesterol korresponderte med en 15%
reduksjon i dødshyppighet' - Weverling-Rijnsburger AWE, et al. Total
cholesterol and risk of mortality in the oldest old. Lancet 1997; 350:
1119-23" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et islandsk studie i 1997 av menn over
80, i ”Reykjavik Hospital and Heart Preventive Clinic” fant man at dem
med kolesterolnivåer over 6.5 mmol/L (250mg/dL) hadde mindre enn
halvparten så stor dødsrate (48%) i forhold til dem som hadde et
“helsevennlig” nivå på 5.2 mmol/L (200mg/dl) - Jonsson A, Sigvaldason H,
Sigfusson N. Total cholesterol and mortality after age 80 years. Lancet
1997; 350: 1778-9" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"Forskere ved UCLA School of
Medicine, Los Angeles, publiserte i 2003 et studie som gikk over 7 år,
og hvor sammenhengen mellom blodkolesterolnivåer og alle former for
dødsårsaker ble analysert. Det disse fant var at personer hvis
kolesterolnivåer var lavere enn 170 mg/dL (4.4 mmol/L) hadde dobbel så
høy dødsrate enn personer med høyere kolesterolnivåer - Hu P, Seeman TE,
Harris TB, Reuben DB. Does inflammation or undernutrition explain the
low cholesterol-mortality association in high-functioning older persons?
MacArthur studies of successful aging. J Am Geriatr Soc 2003; 51: 80-4" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i et britisk studie, i 1996, konkluderte forskeren, MR Law, at senkning
av kolesterolnivået samsvarte med reduksjon av serotoninnivåene,
hvilket videre forårsaket bl.a depresjon og suicidale tendenser - Law M.
Having too much evidence (depression, suicide and low serum
cholesterol). BMJ 1996; 313: 651-2" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"amerikansk
forskning publisert i 2003 viste at en fødselsskade (defekt) i barn som
kalles holoprosencefali, en tilstand som innebærer redusert mental
utvikling og deformert ansiktsstruktur (kranieform), kun skjer i barn
hvis mødre hadde lave kolesterolnivåer under svangerskapet" Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
"i enda en amerikansk studie i 2003, hvor man satte 150 jenter i
8-10-årsalderen på kosthold med lite fett for å redusere forhøyede
kolesterolnivåer fant man at lavfettgruppen hadde en tredjedel lavere
østrogen- og progesteronnivåer enn kontrollgruppen som spiste vanlig
mat. En tredjedel er kanskje lite for folk flest, men ganske mye i
barnas vekstfase." Sitat:
PirkePetter, 20. mars 2017 kl.00.19.
Bøker om kolesterolmyten:
"
Har du kjennskap til boken «Det store kolesterolbedraget» av Malcolm Kendrick? Boken er ok, men ikke helt stueren. Den er grei når det gjeldr info om å
avlive kolesterol/mettet fett og hjertesykdomsmyten, men kunne vært
bedre på info om hva som faktisk forårsaker, samt forebygger eller
helbreder hjertesykdom. Han nevner f.eks fiskeoljer som beskyttende på
side 77, men uten å inkludere at fiskefett i seg selv er dokumentert å
være hjerteskadelig. Kommer imidlertid fettet sammen med de naturlige
antioksidantene A og D, og ikke har vært oppvarmet eller utsatt for lys
eller luft, så er det hjertevennlig. På samme siden nevner han at
fiskefett ser ut til å beskytte mot forstyrrelser i hjerterytmen (som er
den vanligste årsaken til hjerteinfarkt), men unnlater helt å nevne at
den viktigste kontrolløren av hjerterytmen er aminosyren taurin, som,
når hjertet har tilstrekkelige mengder taurin, også beskytter hjertet
mot virkningene av slag/trombose og, alle kjente former for
hjerteproblemer." Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17.59.
"En mye bedre bok (Men på engelsk) angående myteknekking så vel som god
kostholdsinfo er Trick or treat
(
http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1905140223), og den viser
til mye forskning på hvor helseskadelig for lite kolesterol er. Litt
info -
http://www.second-opinions.co.uk/low-chol.html " Sitat:
PirkePetter, 13.12.2012 kl. 17.59.
Boktips fra PP:
- The Cholesterol Myths: Exposing the Fallacy that Saturated Fat and
Cholesterol Cause Heart Disease - Uffe Ravnskov, MD, PhD, NewTrends
Publishing, Inc., ISBN 0967089700
- Fat and Cholesterol are Good for You - Uffe Ravnskov, GB Publishing, ISBN 919755538X
- Ignore the Awkward! How the Cholesterol Myths are Kept Alive - Uffe Ravnskov, MD, PhD, CreateSpace, ISBN 1453759409
- The Great Cholesterol Con - Anthony Colpo, Lulu.com, ISBN 1411694759
- The
Great Cholesterol Con: The Truth About What Really Causes Heart Disease
and How to Avoid It - Dr. Malcolm Kendrick, John Blake, ISBN
978-1844543601
- The Myth of Cholesterol: Dispelling the Fear and
Creating Real Heart Health - Paul Dugliss & Sandra Fernandez, MCD
Century Publications, ISBN 0972123377
- Hidden Truth about Cholesterol-Lowering Drugs - Shane Ellison, Health Myths Exposed Publishing, ISBN 0977207900
- Coronary Heart Disease: The Dietary Sense and Nonsense - George V. Mann, Janus Publishing Co, ISBN 1857560728
- Heart Frauds: Uncovering the Biggest Health Scam in History - Charles T.McGee, M.D., Piccadilly Books, ISBN 0941599566
- The
Heart Revolution: The Extraordinary Discovery That Finally Laid the
Cholesterol Myth to Rest - Kilmer Mccully, Martha Mccully, Harper
Paperbacks, ISBN 0060929731
- The Doctor's Heart Cure: Beyond the
Modern Myths of Diet and Exercise: The Clinically-Proven Plan of
Breakthrough Health Secrets That Helps You Build a Powerful,
Disease-Free Heart - Al Sears, Dragon Door Publications, ISBN 0938045652
(har også boken som pdf)
- Fats are Good for You and Other Secrets:
How Saturated Fat and Cholesterol Actually Benefit the Body - Jon J.
Kabara, North Atlantic Books, ISBN 1556436904
- Nourishing Traditions :
The Cookbook That Challenges Politically Correct Nutrition and the Diet
Dictorats – Sally Fallon, Mary D. Enig & Pat Connolly, New Trends
Publishing, ISBN 0967089735
- Know Your Fats: The Complete Primer for
Understanding the Nutrition of Fats –Mary D. Enig & Sally Fallon,
Bethesda Press, ISBN 0967812607
- Eat Fat Lose Fat - Dr. Mary Enig & Sally Fallon, A Plume Book, ISBN 0-452-28566-6
Boktips fra PP:
- Hidden Truth about Cholesterol-Lowering Drugs - Shane Ellison, Health Myths Exposed Publishing, ISBN 0977207900
- The
Truth About Statins: Risks and Alternatives to Cholesterol-Lowering
Drugs - Barbara H. Roberts M.D., Pocket Books, ISBN 1451656394
- The Statin Damage Crisis - Duane Graveline, Duane Graveline MD MPH, ISBN 1424338697
How
Statin Drugs Really Lower Cholesterol: And Kill You One Cell at a Time -
James B. and Hannah Yoseph, Hannah Yoseph, ISBN 0615618170 - The
Dark Side of Statins: New Science That Shows How Drugs Like Lipitor May
Do More Harm Than Good - Mark Davis, Amazon Digital Services, ASIN
B00JL9A6UK
- Statins: Miraculous or Misguided? - Mark James Estren Ph.D., Ronin Publishing, ISBN 157951166X
Boktips fra PP:
- Low
Cholesterol Leads To An Early Death - Evidence from 101 Scientific
Papers - David Evans, Grosvenor House Publishing Limited, ISBN
1781487812
Linker fra PP:
Litt info på dansk og norsk -
Sandheden om kolesterol - Et opgør med fordomme og vanetænkning -
Kolesterol og hjertesygdom ?
Mytene om fett ?
Bør vi spise mer mettet fett ?
Link fra PP:
Kolesterol og stoffskifte for dere med lavt stoffskifte og ME -
Linker fra PP:
Kolesterol –
Kolesterol & utvikling av barnehjernen –
Kolesterolmangel - Autisme –
Info fra PP:
- - Shrivastava S, Pucadyil TJ, Paila YD, et al. Chronic cholesterol
depletion using statin impairs the function and dynamics of human
serotonin(1A) receptors. Biochemistry. 2010; 49:5426-5435.
- - Steegmans, Paul H. A. MD; Hoes, Arno W. MD, PhD; Bak, Annette A. A.
MD, PhD; van der Does, Emiel MD, PhD; Grobbee, Diederick E. MD, PhD;
Higher Prevalence of Depressive Symptoms in Middle-Aged Men With Low
Serum Cholesterol Levels; March/April 2000 - Psychosomatic Medicine,
Volume 62 - Issue 2 - pp 205-211
Info fra PP:
- -
Schatz IJ, Masaki K, Yano K, Chen R, Rodriguez BL, Curb JD. Cholesterol
and all-cause mortality in elderly people from the Honolulu Heart
Program: a cohort study. Lancet. 2001 Aug 4;358(9279):351-5.
- - Weverling-Rijnsburger AW, Jonkers IJ, van Exel
E, Gussekloo J, Westendorp RG. High-density vs low-density lipoprotein
cholesterol as the risk factor for coronary artery disease and stroke in
old age. Arch Intern Med. 2003;163(13):1549-54.
- -
Onder G, Landi F, Volpato S, Fellin R, Carbonin P, Gambassi G, Bernabei
R. Serum cholesterol levels and in-hospital mortality in the elderly. Am
J Med. 2003;115(4):265-71.
- - Casiglia E, Mazza A,
Tikhonoff V, Scarpa R, Schiavon L, Pessina AC. Total cholesterol and
mortality in the elderly. J Intern Med. 2003 Oct;254(4):353-62.
- -
Psaty BM, Anderson M, Kronmal RA, Tracy RP, Orchard T, Fried LP, Lumley
T, Robbins J, Burke G, Newman AB, Furberg CD. The association between
lipid levels and the risks of incident myocardial infarction, stroke,
and total mortality: The Cardiovascular Health Study. J Am Geriatr Soc.
2004 Oct;52(10):1639-47.
- - Ulmer H, Kelleher C,
Diem G, Concin H. Why Eve is not Adam: prospective follow-up in 149650
women and men of cholesterol and other risk factors related to
cardiovascular and all-cause mortality. J Womens Health 2004
Jan-Feb;13(1):41-53.
- - Schupf N, Costa R,
Luchsinger J, Tang MX, Lee JH, Mayeux R. Relationship between plasma
lipids and all-cause mortality in nondemented elderly. J Am Geriatr Soc.
2005 Feb;53(2):219-26.
- - Akerblom JL, Costa R,
Luchsinger JA, Manly JJ, Tang MX, Lee JH, Mayeux R, Schupf N. Relation
of plasma lipids to all-cause mortality in Caucasian, African-American
and Hispanic elders. Age Ageing. 2008;37:207-13.
- -
Newson RS et al. Association between serum cholesterol and
noncardiovascular mortality in older age. J Am Geriatr Soc.
2011;59:1779-85.
- - Bathum L, Depont Christensen R,
Engers Pedersen L, Lyngsie Pedersen P, Larsen J, Nexøe J. Association of
lipoprotein levels with mortality in subjects aged 50 + without
previous diabetes or cardiovascular disease: A population-based register
study. Scand J Prim Health Care. 2013;31:172-80
- - Golomb BA, Kane T, Dimsdale JE. Severe irritability associated with statin cholesterol lowering. QJM 2004;97:229-35
Info fra PP:
studier som viser at eldre mennesker lever lenger, og er friskere jo høyere kolesterolnivåer de har -
- -
Kozarevic D et al. Serum cholesterol and mortality: the Yugoslavia
Cardiovascular Disease Study. Am J Epidemiol. 1981 Jul;114(1):21-8.
- -
Rudman D, Mattson DE, Nagraj HS, Caindec N, Rudman IW, Jackson DL.
Antecedents of death in the men of a Veterans Administration nursing
home. J Am Geriatr Soc. 1987 Jun;35(6):496-502.
- -
Forette B, Tortrat D, Wolmark Y. Cholesterol as risk factor for
mortality in elderly women. Lancet. 1989 Apr 22;1(8643):868-70.
- -
Staessen J, Amery A, Birkenhager W, Bulpitt C, Clement D, de Leeuw P,
Deruyttere M, De Schaepdryver A, Dollery C, Fagard R, et al. Is a high
serum cholesterol level associated with longer survival in elderly
hypertensives? J Hypertens. 1990 Aug;8(8):755-61.
- -
Harris T, Feldman JJ, Kleinman JC, Ettinger WH Jr, Makuc DM, Schatzkin
AG. The low cholesterol-mortality association in a national cohort. J
Clin Epidemiol. 1992 Jun;45(6):595-601.
- - Casiglia E et al. Predictors of mortality in very old subjects aged 80 years or over.
- Eur J Epidemiol. 1993 Nov;9(6):577-86.
- -
Krumholz HM, Seeman TE, Merrill SS, Mendes de Leon CF, Vaccarino V,
Silverman DI, Tsukahara R, Ostfeld AM, Berkman LF. Lack of association
between cholesterol and coronary heart disease mortality and morbidity
and all-cause mortality in persons older than 70 years. JAMA. 1994 Nov
2;272(17):1335-40.
- - Weverling-Rijnsburger AW,
Jonkers IJ, van Exel E, Gussekloo J, Westendorp RG. High-density vs
low-density lipoprotein cholesterol as the risk factor for coronary
artery disease and stroke in old age. Arch Intern Med.
2003;163(13):1549-54.
- - Jonsson A, Sigvaldason H,
Sigfusson N. Total cholesterol and mortality after age 80 years. Lancet.
1997 Dec 13;350(9093):1778-9
- - Räihä I, Marniemi
J, Puukka P, Toikka T, Ehnholm C, Sourander L. Effect of serum lipids,
lipoproteins, and apolipoproteins on vascular and nonvascular mortality
in the elderly. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 1997 Jul;17(7):1224-32.
- - Behar S et al. Low total cholesterol is
associated with high total mortality in patients with coronary heart
disease. The Bezafibrate Infarction Prevention (BIP) Study Group. Eur
Heart J. 1997 Jan;18(1):52-9.
- - Fried LP, Kronmal
RA, Newman AB, Bild DE, Mittelmark MB, Polak JF, Robbins JA, Gardin JM.
Risk factors for 5-year mortality in older adults: the Cardiovascular
Health Study. JAMA. 1998 Feb 25;279(8):585-92.
- -
Chyou PH, Eaker ED. Serum cholesterol concentrations and all-cause
mortality in older people. Age Ageing. 2000 Jan;29(1):69-74.
Linker fra PP:
Mer info -