Ei lita oppsummering fra dama bak bloggen:
Løksorter og krydderurter, ferske som tørkede, anses som en del av tradisjonskosten fordi de fungerer som fordøyelseshjelpere. Kokosolje og fraksjonert palmeolje anses også som en del av tradisjonskosten på grunn av sine gunstige fettsyrer. Varmebehandlet potet uten skall og hvit ris er greie karbohydratkilder i tradisjonskosten, men inneholder lite annen næring av betydning. Utover disse inneholder bortimot resten av det spiselige planteriket ulike sabotører som kan lage ugagn i kroppen, eller som i verste fall kan gjøre oss alvorlig syke.
Jeg tror de fleste som har funnet frem til tradisjonskosten har helseproblemer i mer eller mindre alvorlig grad, og har til nå ikke blitt frisk av verken offentlige kostholdsråd, raw food eller vegetarianer/veganerkost - heller tvert i mot. Er du i den kategorien, er det best å unngå saboterende vegetabilske matemner til du er blitt frisk. Er man generelt frisk og rask vil man fint tåle vegetabilske matemner som tilbehør i kosten, og da helst tradisjonelt tilberedt. Poenget er bare at det ikke er planteriket, eller `5 om dagen`, som er kilden til optimal ernæring og god helse.
Sitatene i dette innlegget omhandler vegetabilske matemners plass i tradisjonskosten, og er bare noen av de mange PP-sitatene som finnes der ute i kommentarfeltene på dette temaet. Alle sitatene er linket tilbake til sin opprinnelse, og der vil du også se hvilken sammenheng sitatene er hentet fra.
*****************************************************************
Dette innlegget kan kun leses i sin helhet i Skattekammeret!
- Med gyldig lesetilgang i Tradisjonskostbloggens Skattekammer kan du lese resten av innlegget HER.
- Informasjon om hvilke blogginnlegg som nå ligger i Tradisjonskostbloggens Skattekammer, og bakgrunn for hvorfor Skattekammeret ble opprettet kan du lese om HER.