tirsdag 21. juni 2016

S O M M E R F E R I E !

På Vingene...

Thunbergia Grandiflora

Bougainvillae Glabra

Clivia Miniata

 Erythrina Crista-Galli

Måsekunst

Solandra Maxima 

Plumeria Tricolor / Tricoloured Frangipani 

Plumeria Tricolor / Tricoloured Frangipani

Strelitzia Reginae

Rød Blomst...
 
Aptenia Cordifolia

Svanemor og Svanebarn

Pasteis de Nata

Økologisk skinke, upasteurisert ost og lokale oliven...

Albuesnegler i Albueskjell med Hvitløkssmør...

Ostegratinerte O-skjell


Espetada - Grillspyd, medium rå med hvitløkssmør...
 

  God sommer fra varmere strøk!


4 kommentarer:

 1. God sommer :-) Håper på mange nye innlegg etter sommeren :-D Så takknemlig for din deling på bloggen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det - Og God Sommer til deg også :D

   Slett
 2. Hei, jeg leser med iver alle kostholdsråd herfra. Blant annet om lever. Gjelder dette kun kjøttlever, hva med fiskelever? Kom over denne artikkelen om fiskelever http://www.dinside.no/823561/kun-menn-og-eldre-bor-spise-postei-av-fiskelever

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du! :D

   Både dyrelever og fiskelever er næringsrikt - men lever fra dyr er et snepp foran. Den har blant annet et høyere nivå av viktige b-vitaminer og særlig b12 som mange har for lite av. Fiskelever består også av mye umettet fett, og da er det viktig å spise fiskelever sammen med mettet fett som f.eks upasteurisert smør.

   Når man snakker om fiskelever som næringsrikt så er det den leveren som kommer rett fra fisken, og ikke den som industriprosesseres til en postei i en aluminiumsboks :D

   Slike artikler fra aviser og glansede magasiner er oftest lite troverdig, og jeg blir bare matt av å lese dem, så det er jeg sluttet med :D

   Er det miljøgifter og lagring av avfallsstoffer du bekymrer deg for? Da finner du mange svar ved å søke på PirkePetter ute i internetten.

   Siterer PirkePetter:
   "Leveren er et organ som renser blodet, og oppbevarer ikke kjemikalier og avfallstoffer selv, men binder eller deaktiverer dem og sender dem ut i tarmen for å bli kvitt dem. Kun ved ubalanse/sykdom i leveren vil den holde på kjemikalier, men slike levere blir normalt fravalgt av veterinærene som har oppsyn med slikt på slakterier."

   "Uhumskheter renses av leveren, og forblir normalt ikke i den om den da ikke har redusert avgiftningskapasitet."

   "Vitamin A og D, som det er svært mye av i gjæret fiskeleverolje, avgifter kvikksølv, slik at selv om det skulle ha vært kvikksølv i oljen så ville den være inaktivert, og bundet til disse næringsstoffene. Det samme gjelder selen i både fiskeleverolje som i fet fisk, slik at alle offisielle påstander om å spise mindre fet fisk pga en mikroskopisk fare for kvikksølvforgiftning ikke henger på greip."

   "Leveren avgifter og sender videre det meste av kjemikalier og naturlige substanser med negative helsevirkninger, slik at leveren normalt ikke inneholder mye slike selv."

   "All lever som godkjennes for salg til mennesker er i utgangspunktet ok, men jo mer kraftfor, desto flere soyasubstanser. Andre kjemikalier blir ikke værende i leveren, men avgiftes og sendes videre. Lever fra dyr som beiter mye er dermed både mest næringsrik, og inneholder minst soyasubstanser."

   "Viltlever er aldri syk, og går helt fint. Uansett er det så mye næringsstoffer i lever at det langt på vei overgår eventuelle uheldige substanser. En god del av disse næringsstoffene avgifter tungmetaller og kjemikalier, slik at om det nå skulle være slike i en lever, så vil næringsstoffer i leveren avgifte dem før de får gjort skade i kroppen din."

   Slett