mandag 27. juli 2015

Gelefigurer laget av Lemonade med Rabarbra og Blåbærsmak!

Lemonadeeksperimenteringen fortsetter! Den melkesyregjærede lemonaden har allerede vært gjennom mange smaksvariasjoner og nå er eksperimentet utvidet til gelefigurer. Denne gang med smak av rabarbra og blåbær. Probiotiske gelefigurer som både smaker og gjør godt, og en ypperlig måte for å få inn mer gelatin i kosten.






Du trenger:



Blåbærlemonade:
100 gram ferske eller frosne blåbær tilsettes den originale lemonadeoppskriften. Rør rundt i blandingen daglig. Siles før lemonaden tappes på flasker eller brukes til gelefigurer.



Rabarbralemonade:
2-3 stilker rabarbra renses og skjæres i biter. Ha rabarbrabitene i en kjele med 2 ss vann og la småputre på svak varme i circa 20 minutter til rabarbraen går i oppløsning. Avkjøles til romstemperatur. Tilsettes den originale lemonadeoppskriften, gjerne sammen med litt revet fersk økologisk ingefær. Rør rundt i blandingen daglig. Siles før lemonaden tappes på flasker eller brukes til gelefigurer. 






Slik gjør du:
Ta 1 dl lemonade i en kjele og tilsett gelatinpulveret uten å røre rundt. La svelle i 10 minutt. Varmes deretter på svak varme til gelatinet smelter. Tilsett mineralsaltet. Trekk kjelen av platen. Ha i søtning, bland godt, og tilsett resten av lemonaden. Helles i små søte former, eller i en større form hvis du vil skjære ut biter selv. Settes i kjøleskap i 2-3 timer, eller til gelefigurene er stivnet. Oppbevares i kjøleskap.



En liten bemerkning - Gjæringen fortsetter under oppbevaringen i kjøleskapet! En dag fant jeg et glass bakerst i kjøleskapet etter 2-3 uker, og det lille champagnesmellet jeg fikk når jeg lettet på lokket sier alt. Smaken var syrligere, men like god!






Hvorfor bør gelatin være et daglig innslag i kosten?



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.

onsdag 22. juli 2015

Kreft og Kosthold! Kan riktig ernæring forebygge og behandle kreft?

Kreft! Ordet som får folk flest til å grøsse, og som sprer rundt seg med tristhet. Nå har det skjedd igjen i min nærmeste omgangskrets. Det er funnet kuler i brystet. Biopsien har konstatert kreft! Jeg har i den sammenheng samlet PirkePetters kommentarer angående kreft i ulike kommentarfelt. Kjenner man ikke til PirkePetter, eller er ukjent med at det kan finnes en annen sannhet om kreft enn den vi får servert fra det offentlige helsevesen, har jeg all forståelse for at dette innlegget kan virke både provoserende og sårende. Likevel håper jeg det kan være til hjelp i en vanskelig tid, og til hjelp for andre i en lignende situasjon som søker informasjon.

Nøkkelord er animalske matvarer, upasteuriserte og syrnede melkeprodukter som smør, syrnet melk og kefir som inneholder smørsyre og/eller melkesyre, samt næringsrike matemner som innmat, rogn og melke.

Jeg har tidligere oversatt artikkelen Unsaturated Vegetable Oils: Toxic av Ray Peat til norsk. En interessant artikkel som blant annet tar for seg kreft og årsaker til kreft. Oversettelsen finner du HER.

 

Dr. Axe, Food is Medicine, 7 Kefir Benefits and Nutrition Facts.


Alle avsnittene under er linket tilbake til sin opprinnelse, og der finner man også sammenhengen hvor PirkePetter har gitt informasjonen. Dette er alle kommentarene jeg har funnet som er relatert til kreft:



Næringsrikt tradisjonskosthold forebygger og reverserer kreftceller:
"Da jeg først begynte å studere logikken bak kreft for mange år siden fant jeg raskt mye skremselspropaganda, manipulerte forskningsdata og veldig lite seriøs og oppriktig informasjon, slik at alt du tror du vet om kreft faktisk ikke er riktig. Jeg kunne nevne hundrevis av næringsstoffer og andre substanser i et tradisjonelt kosthold som både forebygger og helbreder kreft, men det holder med smørsyre, som reverserer omtrent alle kjente former for kreft tilbake til normale celler. I noen tilfeller setter smørsyren i gang selvmordsrefleksen i kreftceller, slik at de begår selvmord/apoptose, men normalt forandrer smørsyren den genetiske informasjonen i cellene slik at de selv innser de ikke er ment å være kommunarbeidere. Om en slik tilværelse er aldri så avslappet og bedagelig." Sitat: PirkePetter, 10.02.2013 kl. 19:32.



 "Spiser du næringsrikt kan du ikke få kreft om du så vil det. Og for lungekrefts del, da selv om du røyker som en svamp. Kreft er uansett en av de enklest helbredelige helseproblemene, hvilket er enklere å forstå når du skifter ut det fryktpropagandabaserte og myteomspunnede ordet kreft med det mer korrekte abnorm celledeling. Abnorm celledeling, dvs forstadiet til eventuell svulstdannelse, som er hva som kalles kreft, foregår jevnlig i menneskekroppen, og normalt regulerer den dette selv. Og da via næringsstoffer, enzymer, koenzymer og hormoner, og ikke det såkalte immunforsvaret." Sitat: PirkePetter, 12.oktober 2013 kl. 23.19.



 "Næringsstoffer regulerer DNA og snur gjerne kreftutviklingen tibake til normale celler, eller stopper videre utvikling, eller får kreftcellene til å begå selvmord gjennom å aktivere genet som styrer dette. Næringsstoffer er også involvert i å stoppe utviklingen av nye blodårer som kreftcellene trenger, og kontrollerer betennelses/oksidasjonsreaksjoner som er grunnlaget for kreftutviklingen. Også hormoner, især østrogener, involvert i kreftutvikling kontrolleres av næringsstoffer, samt neurotransmittere som f.eks serotonin som forårsaker betennelser ved for høy produksjon. Et lite eksempel på et eneste næringsstoff som både regulerer østrogen som serotoninnivåene, og som også motvirker og reverserer mange av disse faktorenes negative helsevirkninger, især betennelser, er aminosyren glycin, og som det er mest av i gelatin/kraft." Sitat: PirkePetter, 4.september 2012 kl. 06.34.



"Lever er det beste matemnet på jorda for blodmangel, da lever inneholder alle næringsstoffene som er involvert i produksjon og aktivitet av røde blodlegemer så vel som hemoglobin. Lever var før i tiden det vanligste middelet man fikk for blodmangel. For akkurat kreft er omtrent alt du kan finne på å spise av tradisjonskost bra, lever inkludert. Kreft, hvilket er en samling celler som har feil funksjonsinformasjon, dvs de oppfører seg som kommunearbeidere når de egentlig skulle være toppidrettsutvøvere, er så enkelt å helbrede via kosten at det overhodet ikke er grunn til bekymring." Sitat: PirkePetter, 10.02.2013 kl. 19:32.



"Gir du kroppen din de næringsstoffer som trenges for å avgifte eventuelle kjemikalier, stoppe betennelser, normalisere hormonell og neurotransmitterbalanse, samt enten snu kreftcellene tilbake til normale celler, eller å programmere dem til selvdød/apotose, så er du faktisk garantert et liv uten kreft. Jeg garanterer ikke; et næringsrikt, naturlig kosthold gjør!" Sitat: PirkePetter, 2.november 2013 kl. 01.05.




Årsaker til kreft: 
"Jeg kan legge til at det ikke finnes noe slikt som aggressiv versus ikke-aggressiv kreft, samt at det er en myte at kreft kan spre seg. Dannelse av celler med feil DNA skjer hyppig i kroppen, av de forskjelligste årsaker, og rett som det er skjer dette i samme vev/organ, eller i forskjellige vev/organer som er forbundet med hverandre (j.rf ektoderm, endoderm, mesoderm og kimbladlogikken), hvor cellene befinner seg i umiddelbar nærhet til hverandre. Dette oppfattes av leger som en såkalt svulst, mao kreft, og anses som tegn på degenerasjon og det som verre er. Imidlertid er det helt vanlig at kroppen selv tar seg av slike celler og celleansamlinger, slik at legers påstander om at kreft er kreft, og kun kan opereres eller bestråles eller forgiftes, er tull og tøys. Det er først når kroppen mangler næringsstoffer involvert i selvreguleringsmekanismer, eller er i hormonell ubalanse, som forstyrrer eller blokkerer selvreguleringsmekanismene, at slike celler/celleansamlinger ikke umiddelbart blir fjernet. Og først da er der en viss mulighet for at de kan forstyrre funksjonen til organet de er en del av. Såkalt kreft kommer og går mao i kroppen jevnlig, og det er en myte at kreftceller tar år eller tiår på å utvikle seg. Og også en myte at når svulstceller først har oppstått, så forblir de svulstceller/kreft, eller til og med vokser eller sprer seg over hele kroppen." Sitat: PirkePetter, 10.september 2014 kl. 22.08.


"Forhøyet østrogen og/eller prolaktinnivå kan fremme abnorm celledannelse, som videre kan danne svulster. Men dette skyldes ikke mangel på progesteron i seg selv, men næringsstoffer som fremmer østrogendominans. Vil du balansere hormonene dine, så gir du kroppen de næringsstoffer den trenger for å ordne dette selv, heller enn å gripe inn i en eksisterende kjemisk ubalanse med progesterontilskudd." Sitat: PirkePetter, 1. november 2013 kl. 21.15.



Velg Upasteurisert! Hvorfor bør man unngå pasteuriserte melkeprodukter?



Smørsyre og melkesyre reverserer kreftceller:
"Vil man skape et miljø som kreftceller misliker er det 1000% mer effektivt å spise mat som inneholder substanser og næringsstoffer som på ymse vis ordner opp med kreftcellene. Som f.eks smør eller melk, som inneholder smørsyre og/eller melkesyre, som snur kreftutvikling tilbake til normale celler. Eller animalske matemner, spesielt innmat, samt fiskerogn/kaviar og melke, som inneholder en av mange aminosyrer eller andre næringsstoffer som stopper kreftutvikling på flere forskjellige måter og også får kreftceller til å begå selvmord/apoptose." Sitat: PirkePetter, 2. september 2012 kl. 02.13. 



"Smørsyre til og med reverserer kreftceller tilbake til normale celler gjennom å regulere genene i kreftcellene slik at de oppfører seg som folk. Og da kreft i hele kroppen, og ikke bare i tarmen. Smørsyre og andre kort og mellomkjedede fettsyrer får du mye av via upasteurisert smør og fløte eller rømme eller melkefett, samt litt også gjennom melkesyregjæret mat og drikke. Mellomkjedet fett får du ellers mye av via kokosolje" Sitat: PirkePetter, 18. august 2013 kl. 02.21.



 "Og, om kreft er poenget, hvorfor ikke bruke melkesyre (mye i surnede melkeprodukter og melkesyregjæret mat og drikke - jrf Otto Warburg og Johannes Kuhl, m.fl), eller smørsyre (mye i melkefett/smør, mindre i melkesyregjæret mat og drikke), som dokumentert snur svulstceller tilbake til normale celler, og dermed stopper enhver form for svulstutvikling? Smørsyre får også svulstceller til å begå selvmord/apoptose i flere forsøk, og i andre påvirker smørsyre svulstcellers gener slik at de reverserer sin utvikling til bake til normale celler." Sitat: PirkePetter, 16.05.2012 kl. 13:57.



 "På samme måte er det gjennomdokumentert at også melkesyre (fra matemner og drikke) reverserer kreftceller tilbake til normale celler gjennom å regulere kreftcellenes genetiske informasjon. Søk på Otto Warburg og/eller Johannes kuhl for mer info og forskning. De fleste andre næringsstoffer som helbreder kreft gjør dette gjennom å enten snu kreftceller tilbake til normale celler, eller ved å få kreftcellene til å begå programmert selvmord/apotose, eller ved å tvinge kreftcellene til å ”puste/bruke oksygen,” eller de reverserer skader i gener og celler pga kreftcellenes produkter." Sitat: PirkePetter, 2.november 2013 kl. 01.05



"Når det gjelder kreft så er det flere substanser i kefir som hemmer vekst av kreftceller, som du påpeker, men også bl.a melkesyre og smørsyre som omdanner kreftceller tilbake til normale celler. Dvs at svulstutvikling reverseres. Bakterier og gjærsopper fra kefir avgifter også en god del substanser fra mat slik at disse ikke har kreftfremmende virkning, og avgifter videre bl.a tungmetaller og en del radioaktive substanser, resirkulerer galle, kolesterol, hormoner, neurotransmittere, næringsstoffer, etc og mye mer." Sitat: PirkePetter, 27.03.2012 kl00:46.



"Smørsyre finner du mye av i upasteurisert smør og melkefett/melkeprodukter, samt mindre i melkesyregjæret mat og drikke." Sitat: PirkePetter, 10.02.2013 kl. 19:32.




Kreftceller og glukose:
"Et lavkarbo/høyfettkosthold som øker produksjonen av ketoner har vist seg å ha en tilsynelatende kreftreduserende virkning, men det har også et helt vanlig kosthold med økt konsum av mettet fett. Især i form av mellomkjedede fettsyrer som dem i kokos, palme, palmekjerneolje og melk/smør. Konsum av slikt fett gir bra med ketoner i kroppen selv om man ikke spiser lavkarbo. Man trenger mao ikke sulte seg selv på karbohydrater for å oppnå samme positive virkning. Og om kreften skyldes næringsubalanser og/eller kjemikaliebelastning, hvorfor ikke heller gjøre noe med årsaken(e), selve grunnlaget for kreften heller enn å gripe inn i virkningen, kreften mao, via ketogenisk diett, eller stråling eller cellegift for den saks skyld? Hvorfor sparke Pål for noe Per startet?" Sitat: PirkePetter, 4.september 2012 kl. 06.34.



"Slik jeg forstår kreftceller så har de ganske enkelt sine egne måter å gjøre tingene på, og dette har ikke noe med mutasjoner å gjøre, da det ikke finnes noen grunn til at kreft i f.eks steinalderen skulle ha oppført seg annerledes enn kreft i dag. Dvs om det da i det hele tatt fantes kreft på den tiden. Det er riktig i følge gjeldende forskning at kreftceller kun gjærer glukose for å få melkesyre, men så lenge man prøver å sulte kroppen som helhet for glukose så vil den bare produsere glukose fra fettsyrer og aminosyrer, slik at cellene dermed kan få glukose. Og da selvfølgelig kreftcellerogså." Sitat: PirkePetter, 6.september 2012 kl. 02.25



Paleo Leap, The Many Virtues of Butter.



Om BRCA, Brystkreft:
"Genet det er snakk om finnes ikke. Og selv om det hadde det så spiller det ingen rolle all den tid gener ikke forårsaker sykdom. Og som jeg har skrevet utallige ganger i kommentarer så er bløffen om genetisk betingede sykdommer avslørt for mer enn 20 år siden, av professor i genetikk, Barbara McClintock. Hun var opphavet til den nye genvitenskapen epigenetikk, som motbeviser legevitenskapens påstander om sykdommers arvelighet. Hun fikk nobelsprisen for sin oppdagelse i 1983, men har deretter blitt fjernet fra alle medisinske oppslagsverk og lærebøker da forskningsresultatene hennes ikke bare viste at gener ikke forårsaket sykdom, men også at det legevitenskapen og vaksineindustrien kaller virus kun er kroppens egne, nydannede genkombinasjoner som den danner som del av selvregulerings og selvhelbredsprosesser. Hun truet mao de 2 mektigste industriene i verden, og ble derfor utstøtt fra forskningsmiljøet, nektet fortsatt medlemsskap i forsker og vitenskapsforeninger, mistet jobben som som forsker og foreleser, og ellers ble forsøkt skjult for verden." Sitat: PirkePetter, 23.oktober 2013 kl. 02.30.


 

Om celleforandringer i livmorhalsen, egentlige årsaker:
"Den vanligste årsaken til celleforandringer/dysplasi i livmorhalsen, og som leger feilaktig mener er tegn på kreftutvikling, er mangel på B12. Og selv ved eksisterende kreft i livmorhalsen eller andre steder i kroppen er mangel på B12 og/eller folinsyre indiktert, da begge vitaminer har å gjøre med oppbygging av gener. Mangler et eller begge vitaminer får man celler med feil genetisk informasjon, og slike celler danner ofte svulster leger kaller kreft, og vil bestråle eller forgifte via kjemoterapi, elelr bare operere vekk. Ingen av disse alternativene løser problemet ved å gjøre noe med årsaken, og kun undertrykker det midlertidig. Og begge førstnevnte "terapier" garanterer ny kreftutvikling i seg selv innen 5 år. Garantien er 100% i følge forskning." Sitat: PirkePetter, 14.desember 2012 kl. 15.24.



"Utover folinsyre og B12 er magnesium og sink også indikert; dvs mangel. Hormonspiral er dokumentert som årsak til slike celleforandringer, ikke det motsatte." Sitat: PirkePetter, 22.oktober 2013 kl. 15.39.



"Da vitaminene folinsyre og B12 deltar i en prosess som kalles metylering, hvor kroppen danner nukleotider som er byggestener i genene, vil mangel på et eller begge av disse vitaminene gi x antall celler i kroppen med feil genetisk informasjon = både såkalt godartet som ondartet celleforandring/svulstutvikling. Et eksempel på hvordan helsemyndigheter og industri manipulerer disse dokumenterte fakta på er når det diktes opp virus som årsak til f.eks celleforandringer i livmorhalsen (cervixdysplasi), og da celleforandringer man tilsynelatende kan vaksineres mot ved hjelp av en vaksine som er ekstremt helsefarlig, og som allerede har ført til mange dødsfall blant unge jenter. Når leger tar celleprøver av livmorhalsen for å sjekke om det finnes såkalt cervixdysplasi, dvs celleforandringer i livmorhalscellene, er funn av dysplasi for legene tegn på såkalt infeksjon av det ikke-eksisterende og aldri isolerte eller dokumentert oppdagede viruset papilloma (papilloma betyr egentlig blomkålliknende svulst, ikke virus av noe slag, og papillomavirus blir dermed blomkålvirus)." Sitat: PirkePetter, 11.desember 2012 kl. 07.10.




Om tarmkreft:
"Kolonoskopi er verdiløst og helseskadelig. Ethvert tarmproblem du måtte ha, kreft inkludert, vil både aminosyren glutamin, eller fettsyren smørsyre, forebygge og/eller helbrede. Glutamin gjennom å tvinge kreftcellene til å begå selvmord/apoptose, og smørsyre gjennom å regulere genene i kreftcellene slik at de blir normale igjen. Glutamin og smørsyre alene helbreder omtrent alle kjente tarmproblemer. Glutamin finner du i all animalsk mat, samt upasteurisert melk og melkeprodukter, og smørsyre finner du mest av i melkefett/fløte/rømme/smør. Du får også mye glutamin gjennom konsum av gelatin, som i tillegg inneholder glycin og andre aminosyrer som også reparerer eventuelle problemer i tarmcellene. Glycin kontrollerer i tillegg neurotransmitteren serotonin, slik at denne ikke fremmer betennelse eller kramper i tarmen. Glycin er en aminosyre, men fungerer også som neurotransmitter i hjernen og nervesystemet, inkludert nervesystemet i tarmen." Sitat: PirkePetter, 6.september 2013 kl. 02.22




Om Prostatakreft:
"Alle former for kreft kan uten problem reverseres med kosthold alene, men da kun næringsrikt animalsk basert kosthold. Animalsk inkluderer melk og melkeprodukter, med tanke på alle næringsstoffer og substanser i melk som stopper eller reverserer kreftutvikling. Smørsyre i smør f.eks oppregulerer den genetiske informasjonen i bl.a prostatasvulstceller slik at de oppfører seg som normale celler. Og mao ikke lenger er et problem." Sitat: PirkePetter, 10.september 2014 kl. 22.08.

 

"....så vil mer animalsk mat hjelpe, som kilde til hovedsaklig proteiner og sink. Den vanligste årsaken til svulstutvikling i prostata, utover næringsmangel, er østrogenovervekt, og der spiller fedme (fettceller omdanner testosteron til østrogen) og østrogener fra bl.a øl, soya, etc og kjemikalier som virker som østrogener inn som årsaksfaktorer. Spesielt bisfenol-A og sprøytegiftrester. Humle i øl inneholder planteøstrogen, slik at om han vil fortsette å drikke øl, så bør han bruke ølsorter som ikke er basert på humle." Sitat: PirkePetter, 10.september 2014 kl. 22.08.



Real Milk, Raw Milk vs. Pasteurized Milk



Om kjemoterapi, cellegift:
"Ødelegger tarmveggene og fører til økt permeabilitet (evne til å slippe gjennom alle slags mikroorganismer, kjemikalier og giftstoffer, etc fra tarmen inn i blodet) i tarmen; ødelegger tynntarmens villi (som er ansvarlige for alt næringsopptak, hvilket betyr at fordøyelse og næringsopptak blir helt eller delvis ødelagt, med næringstap/mangel som konsekvens); skader benmargen, og mangedobler sjansen for patogene forandringer i benmargen, deriblant kreft; svekker og skader immunforsvaret, inkludert tarmfloraen; fører til nyreskader, feilfunksjoner i deler av hjertet og alvorlige hormonelle forstyrrelser (særlig i barn og unge, og kvinner); forårsaker genskader, oppkast, og fører til tap av en lang rekke livsviktige næringsstoffer, etc. Kjemoterapibehandling kan også forårsake høyt blodtrykk, hørselstap og nerveskader." Sitat: PirkePetter, 17.september 2013 kl. 01.58



"Med uvitenhet så sikter jeg til hvor farlig kjemoterapi er, samt hvor enkelt det er å spise seg frisk fra alle typer kreft med næringsrik mat og drikke. Jeg vet dette fordi jeg spesialiserte meg på kreft og ernæring etter at jeg følte meg ferdig med atferdsproblemer og ernæring." Sitat: PirkePetter, 2.november 2013 kl. 01.05.




Om strålebehandling:

"Strålebehandling forårsaker bl. a. følgende tilstander: Innvendige blødninger; ødelegger tarmveggene og fører til økt permeabilitet (evne til å slippe gjennom alle slags mikroorganismer, kjemikalier og giftstoffer, etc fra tarmen inn i blodet) i tarmen; ødelegger tynntarmens villi (som er ansvarlige for alt næringsopptak, hvilket betyr at fordøyelse og næringsopptak blir helt eller delvis ødelagt, med næringstap/mangel som konsekvens); skader benmargen, og mangedobler sjansen for patogene forandringer i benmargen, deriblant kreft; svekker og skader immunforsvaret; forårsaker atrofi (krymping) av milt og thymuskjertel og leversvekkelse; fremmer produksjon av hydroksyltypen av frie radikaler som videre skader kromosoner spesielt i lymfocytter; fører til kakeksi (muskelsvekkelse/avmagring, og ”dårlig ernæringstilstand” – næringsmangel m. a. o.), og fører til tap av en lang rekke livsviktige næringsstoffer, etc." Sitat: PirkePetter, 17.september 2013 kl. 01.58


 
"Strålebehandling kan også føre til dermatitt og ødeleggelse av hudepitelet, senkning av hemoglobinnivået, nerveskader, fibrose, nekrose, sårdannelse, blindhet, anoreksi, kvalme, oppkast, feber, hodepine, migrene, diaré, høyt blodtrykk, binyresvekkelse/dysfunksjon, hjerteskade, nyreskade, svekkelse/dysfunksjon i hypofyse og hypothalamus, anemi, kramper, colitt, grønn stær, lungefibrose, respirasjonssvikt, etc."
Sitat: PirkePetter, 17.september 2013 kl. 01.58.


 
"Pasienter som har undergått strålebehandling har mange ganger større sjanse enn folk flest for å utvikle kreft i bryster, eggstokker, tykktarm, lunger, hud og blod (leukemi). Pasienter som har undergått strålebehandling for blære eller prostatakreft har 76% større sjanse enn folk flest for å utvikle en ny blære eller prostatakreft"
Sitat: PirkePetter, 17.september 2013 kl. 01.58.



Natural Society, 3 Big Reasons Why You Actually Need Butter In Your Diet - Don`t Choose Margarine



Linker til ulike forskningsartikler og andre nyttige artikler:

Linker via PP:
Smørsyre – Kreft –
http://wholehealthsource.blogspot.no/2009/12/butyric-acid-ancient-controller-of.html  
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/030698778590043X
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/0024320580903975
http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10408699891274200
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10890033
http://www.ajcn.org/content/80/3/550.full#ref-73
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11724360
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8205551
http://huntgatherlove.com/content/human-colon-evolution-part-4-secrets-butyrate
http://www.mwt.net/~drbrewer/FreeButyAcid_Can.htm
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3251809/ 
http://meridianvalleylab.com/other-tests/analytical-chemistry-department/butyrate-determination-and-colon-cancer/ (finner ikke siden)
http://bloodjournal.hematologylibrary.org/content/95/7/2391.full.html (finner ikke siden)
http://journals.cambridge.org/download.php?file=%2FPNS%2FPNS55_03%2FS0029665196000353a.pdf&code=a1f0c78a2b5898cb533e435a6523a1b7
http://www.ajcn.org/content/80/3/550.full
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2950926/



Linker via PP: 
Brystkreft
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12233821
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9375027

The histone deacetylase inhibitor sodium butyrate induces breast cancer cell apoptosis through diverse cytotoxic actions including glutathione depletion and oxidative stress; International Journal of Oncology, 2004 Dec; 25(6): 1701-11.
Bcl-2 expression regulates sodium butyrate-induced apoptosis in human MCF-7 breast cancer cells; Cell Growth Differ; 1996 Mar; 7(3):311-8.
Anti-cancer effects of butyrate: use of micro-array technology to investigate mechanisms; Proceedings of the Nutrition Society (2003), 62, 197-115. 
Butyrate Therapy for Poorly Differentiated Breast Cancer; Life Sciences & Biotechnology Update, Dec, 2000. (finner ikke siden)
A novel role of sodium butyrate in cancer-associated aromatase promoter I.3 and II by disrupting a transcriptional complex in breast adipose fibroblasts, J. Biol. Chem, 10.1074/jbc.M508498200, Nov, 2005.



Linker via PP:
Angående det påståtte genet, litt perspektiv -  (Brystkreft, BRCA)
http://www.naturalnews.com/040394_brca1_breast_cancer_gene_mutations.html
http://www.forbes.com/sites/davidkroll/2013/05/14/a-cautionary-perspective-on-angelina-jolies-double-mastectomy/ 
http://pathologyblawg.com/pathology-news/pathology-vendors/myriad-genetics/supreme-court-hear-myriad-genetics-brca-gene-patent-case/



Linker via PP:
The efficacy of surgical treatment of breast –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8951803
The Efficacy of Cancer Surgery - http://www.whale.to/cancer/benjamin4.html

The Efficacy of Chemotherapy for Cancer –
http://www.ciss.org.au/documents/chemo2.html

Myten om at kreft sprer seg (metastaserer) –
http://germannewmedicine.ca/documents/metastasis_theory.html
http://www.whale.to/cancer/benjamin1.html




Link via PP:
Study accidentally exposes chemotherapy as fraud - tumors grow faster after chemo! -
http://www.naturalnews.com/038811_chemotherapy_tumor_growth_fraud.html




Linker via PP:
Om dysplasi og/eller kreft i livmorhalsen, de egentlige årsaker -
 

B Vitamins May Reduce Cervical Cancer Risk –
http://www.lifesource4life.com/articles/article-B-cervical.htm

Cervical Cancer & Lack Of Vitamin B-12 -
http://www.livestrong.com/article/518411-cervical-cancer-lack-of-vitamin-b-12/
http://www.livestrong.com/article/436958-links-between-vitamin-b12-cancer/

Diet and premalignant lesions of the cervix: evidence of a protective role for folate, riboflavin, thiamin, and vitamin B12 –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14682443?dopt=Abstract

Folate deficiency and cervical dysplasia –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1729576

Folate status and aberrant DNA methylation are associated with HPV infection and cervical pathogenesis -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19755648

The risk of cervical cancer in relation to serum concentrations of folate, vitamin B12, and homocysteine -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10919749

Folate deficiency causes uracil misincorporation into human DNA and chromosome breakage: Implications for cancer and neuronal damage -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC20362/

Effect of folate on cervical cancer. Synergism among risk factors –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1332564

Folate is associated with the natural history of high-risk human papillomaviruses –
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15574793

Aberrant promoter methylation can be useful as a marker of recurrent disease in patients with cervical intraepithelial neoplasia grade III -
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18338492



Linker via PP:
Screening for prostatakreft –
http://www.hifurx.com/prostate-cancer/prostate-cancer-after-effects/#4 (finner ikke siden)
http://mdwhistleblower.blogspot.no/2009/07/prostate-cancer-screening-stop-psa.html
http://institutefornaturalhealing.com/2011/02/psa-screenings-a-money-making-scam/
http://www.lewrockwell.com/2011/04/mike-adams/is-prostate-cancer-screening-a-scam/
http://www.naturalnews.com/030877_PSA_screening.html
http://www.newmediaexplorer.org/chris/2003/09/17/psa_screening_test_for_prostate_cancer_another_scam.htm
http://www.prostateawarenessfoundation.org/the-imperfect-psa-the-fraudulent-robotic-prostatectomy-and-medical-ethics/
http://www.devotionaltantra.com/catalog/item/8226126/8924390.htm
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/11/07/conventional-prostate-cancer-treatments.aspx

Millions Wrongly Treated for 'Cancer' –
http://www.greenmedinfo.com/blog/millions-wrongly-treated-cancer-national-cancer-institute-panel-confirms

Exposing the fraud and mythology of conventional cancer treatments –

http://www.naturalnews.com/033847_chemotherapy_cancer_treatments.html

10 SHOCKING FALLACIES and THE PROSTATE CANCER SURGERY SCAM –
http://www.urologyweb.com/10-shocking-fallacies-and-the-prostate-cancer-surgery-scam/

Diagnosed with Prostate Cancer - Do Nothing –

http://www.second-opinions.co.uk/prostate-outcomes.html

fredag 17. juli 2015

Melkesyregjæret Jordbær- og Tomatsalat med Mynte!

Denne oppskriften har jeg gledet meg til å dele! På matsidene til nrk.no finner jeg ofte inspirasjon til ulike oppskrifter, og når jeg så denne oppskriften tenkte jeg umiddelbart at dette MÅ jeg melkesyregjære. Som tenkt, så gjort. Det er noe med kombinasjonen av syrlig og søtt med en løk- og mintsmak som skinner i gjennom uten å ta over. Jordbær- og tomatsalaten passer like godt til grillmaten, som til en tallerken smakfulle oster, eller som en kveldssnack rett fra skåla. Nydelig farge - Nydelig smak! Mon tro om den fungerer som topping på iskrem?






Du trenger:
    • 1 kurv økologiske jordbær (400-500 gram)
    • 1 kurv økologiske cherrytomater (200-250 gram)
    • 2 små økologiske løk eller 3-4 stk sjalottløk
    • bladene fra 3-4 stilker fersk økologisk mynte
    • 1 ss rå honning
    • 2 ss sauerkrautjuice, Vita Biosa eller myse.
    • 2 klyper mineralsalt
    • vann






Slik gjør du:
Gjør klart glasset du ønsker å melkesyregjære i. Jeg brukte et 0,75 liters Fido glass med gummiring og stålstreng. Det kan steriliseres, eller bare skylles i kokende vann. Pass på at glasset er temperert ved at du først skyller det i varmt vann fra springen, slik at glasset ikke sprekker når du heller over kokende vann.

Skjær jordbær i skiver og skjær cherrytomatene i båter. Del løkene i to, og skjær hver halvdel i tynnetynne skiver. Rens bladene fra myntestilkene. For et penere resultat legges ingrediensene lagvis i glasset. Først jordbær, deretter løkskiver, deretter cherrytomater og så videre, med litt mynteblader i annethvert lag. For hvert lag dyttes de godt ned i glasset for å unngå luftlommer, men samtidig forsiktig slik at jordbær og tomater ikke knuses. 

Visp sammen honning, salt, litt vann og sauerkrautjuice. Helles over i glasset. Fyll deretter glasset med vann til det dekker blandingen, og helt opp til der hvor glasset smalner.

Settes på en lun plass i en liten uke - det kan ta kortere eller lengre tid avhengig av temperaturen. Følg med glasset og se om det dannes gassbobler. Det betyr at melkesyregjæringen er i gang. Smak på blandingen når gjæringen er i gang, og sett i kjøleskap når smaken er slik du vil ha den. Smaken vil fortsette å utvikle seg i kjøleskapet, og gjæringen fortsetter også, bare i et roligere tempo.


PS. Et lite tips er å følge med på glassene dine, og slippe ut litt gass i ny og ne, før det eventuelt bobler frenetisk i glasset. Da unngår du eksplosjoner og vask av kjøkkentaket.









"Melkesyregjæring, bakteriell omdanning av karbohydrater som glukose, sukrose og laktose til melkesyre, C6H12O6→2C3H6O3."

Melkesyregjæring er både morsomt som kjøkkeneksperiment og nyttig i form av melkesyrebakterier som gjør godt for magen. Hvis mage- tarmsystemet ditt er i ulage, og reagerer på frukt og grønt, kan melkesyregjæring av grønnsaker, frukt og bær være en løsning som magen oftest aksepterer. Mange jeg snakker med sier  "Usj", "Så mye styr" og "Bakterier?? Ekke det farlig?".

Til skeptikerne vil jeg si følgende: Så lenge man følger det grunnleggende er melkesyregjæring lettere enn du kanskje tror, og det smaker garantert bedre enn du kanskje tror. Etter min erfaring er det nesten vanskeligere å gjøre feil enn å få til et vellykket prosjekt. I de få tilfellene det går skeis vil man merke det både på lukt, smak og utseende. OG - man dør ikke av en teskje kjøkkenseksperiment som gikk skeis, det bare ikke smaker så godt.



Inspirasjon:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. 

lørdag 11. juli 2015

Melkesyregjæret Lemonade med Bringebær!

Med utgangspunkt i den klassiske lemonadeoppskriften har jeg variert med ulike frukter og bær, og den ene varianten er like forfriskende som den neste. Det har ikke vært den varmeste sommeren til nå, men jeg har likevel drukket flere liter med lemonade. Konklusjonen er at det behøver slettes ikke være varmt for å drikke lemonade!



  
Du trenger
  • 3 - 4 dl Økologisk Sitronjuice (circa 6 sitroner)
  • 3 toppede ss Rå honning 
  • 1,5 liter vann
  • 2 ss Vita Biosa eller Myse
  • 100 gram Bringebær
  • 2 liters glass med tett lokk, eller med gummiring og stålstreng.




Slik gjør du
  • Del sitronene i to deler og press ut sitronjuicen.
  • Ha 3 dl vann sammen med honningen i en kjele. Varmes skånsomt til honningen er løst opp.
  • Bland resten av vannet inn i honningblandingen.
  • Tilsett sitronjuicen i et rent glass, deretter Vita Biosa eller Myse (eventuelt kombucha eller vannkefir), og deretter det honningsøtede vannet.
  • Tilsett bringebær. (Jeg brukte ferske bær).
  • Rør rundt i blandingen, og sett på lokket.
  • La melkesyregjære i 2-3 døgn på kjøkkenbenken, eller et annen lunt sted.
  • Rør rundt i blandingen ca 2 ganger daglig og ta en liten smakstest.




Når det har gått et par dager, og den syrlige sitronsmaken har fått en ny syrlighet, siles bringebærene av og lemonaden tappes på flasker. Settes i kjøleskap for å roe ned fermenteringen. Ønsker du futt i lemonaden lar du flaskene stå på kjøkkenbenken et døgn til. Serveres med isbiter og eventuelt litt honning hvis du ikke liker det like syrlig som meg. Fermenterte bringebærrester kan tilsettes i hjemmelaget iskrem, eller til bærremser og fruktlær.



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger. 


tirsdag 7. juli 2015

En milepæl er passert i en liten nisjebloggers verden!

Morsomt! I løpet av gårdagen passerte bloggen 100.000 sidevisninger! Et sidevisningtall som rosabloggere sikkert fnyser og ler litt av, men som jeg som liten nisjeblogger innom tradisjonskosten faktisk synes er veldig stas. Innleggene som har fått mest oppmerksomhet gjennom mine 2 år i bloggsfæren finner du lengre ned i innlegget. I tillegg er det gledelig at flere og flere følger bloggens facebookside, som i skrivende stund nærmer seg 500 likere. Den passerte milepælen har vært såpass stas at jeg like greit feiret med en flaske fermentert cola i dag!






Soya!

Soya er utrivelige greier! Hvorfor bør man unngå soyaprodukter?




Salte Mandler!

Hjemmelaget lørdagssnacks! Salte mandler - Bløtlagt og tørket!




Langtidskokt Kraft!

Langtidskokt Kraft - Næringsgivende, Forebyggende og Helbredende!




Bløtlagte Mandler og Mandelmel!

Hvorfor bør du lage ditt eget magevennlige mandelmel? Litt om bløtlegging, tørking og antinæringsstoffer!




Kombucha!

Kombucha - Slik lager du Wunderpilz!





Rimsopp og Kantareller!

Rimsopp og Kantareller i Kurven! Sprøstekt Soppsnacks til Kvelds!




søndag 5. juli 2015

Hjemmelaget Fudge med Kokos, Sitrus og Appelsinblomsthonning!

Inspirert av oppskriften på appelsinfudge fra The Nourishing Gourmet har jeg laget en variant med smak av sitron og lime. Denne fudgen kan lages med uansett kaldslynget og rå honning, men jeg må innrømme at appelsinblomsthonning løftet oppskriften et ekstra hakk. Er man glad i kokos og sitrus, og snop som ikke er alt for søtt, vil dette være hjemmelaget lørdagsgodis man også kan kose seg med på helt vanlige og ordinære hverdager.




 
Du trenger:






Slik gjør du:
Rasp lime- og sitronskall rett i en kjele. Ha i honning og kokosolje. Sett på svakeste varme og la blandingen simre i et par minutter. Dra kjelen til side. Ha i kokossmøret og la det smelte inn i blandingen. Ha over i en foodprosessor, blender eller god stavmikser og kjør blandingen til den får en smørlignende konsistens.

OBS! Blandingen har en tendens til å skille seg. De gangene den har gjort det, så tilsetter jeg en god klunk med fløte, og kjører mikseren til blandingen får riktig konsistens.

Ha i små søte former, og sett i fryseren i en liten time. Kan oppbevares i kjøleskap, men holder seg best i fryseren. Jeg synes bitene er aller best når de kommer rett fra fryseren.





 Inspirasjon:

 

For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.