søndag 13. september 2015

Surdeigsbakst! Kanelsnurrer med Kokosmelk!

Hva gjør man når Bakerrebellene dessverre måtte legge ned surdeigsbakeriet, og man savner kanelbollene derfra så inderlig? Jo, man må sørge for egen surdeigssøtbakst! Inspirert av en kombinasjon mellom denne og denne oppskriften ble dette nydelige kanelsnurrer. Akkurat så gode som jeg hadde håpet og magevennlige som bonus!





Til deigen behøver du:

 



 Til fyllet behøver du:







Slik gjør du - Steg 1:
Smelt smøret på svak varme. Bland inn kokosmelk. Trekk kjelen til side og sørg for at det er fingertemperatur. Bland inn surdeigsstarteren. Bland speltmel, sukker og salt i en bolle. Ha i smør- og kokosmelkblandingen. Rør sammen til en deigklump. Tilsett ekstra mel hvis for klissete og litt ekstra kokosmelk hvis for tørr. Dekkes med et klede og la hvile i 10-15 min.

Dryss speltmel over deigen, start med en spiseskje. Elt deigen til den kjennes myk, men fast, og ikke klistrer seg. Smør en glass eller porselensbolle med kokosolje og ha i deigen. Dekkes med plast og et klede. La heve i 3-4 timer. I løpet av ventetiden gjør du klar fyllet. Bland sammen smør, kokossukker og kanel.

Finn frem en bakeform som får plass i kjøleskapet. Dekkes med bakepapir som smøres med kokosolje.

Kjevle deigen ut til ca 40 x 60 cm. Smør på fyllet. Brett dobbelt og kjevle forsiktig. Klipp deigen i strimler, tvinn og lag en fin knute. Se nyttig snurrevideo HER. Plasser kanelsnurrene i bakeformen. Dekk over med plast og sett i kjøleskapet i 8-12 timer, eller over natten.



Slik gjør du - Steg 2:
Ta formen med kanelsnurrer ut fra kjøleskapet og la de stå i romstemperatur i 2-3 timer for etterheving. Pensle med pisket egg. Stekes gyldne på 200 grader (varmluft) i 15-20 min. Alle stekeovner er forskjellige. Følg med slik at de ikke blir brent. Avkjøles på rist og er ekstra gode når de serveres lune sammen med et glass surmelk.





Kilder og Inspirasjon:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.