lørdag 15. november 2014

Supergode Surdeigspannekaker med Surmelk!

Jeg følger sjelden oppskrifter slavisk, men lar meg ofte inspirere av andres fristende kreasjoner. Dagens blogginnlegg har tatt utgangspunkt i Lila Lifes surdeigspannekaker, hvor jeg blant annet har gjort en liten vri med surmelk. Surmelksvarianten jeg for tiden har dilla på er Økologisk surnet kjernemelk fra Tidsporten. Er det utfordrende å få tak i fersk upasteurisert melk til egen syrning, er denne melka kanskje det beste pasteuriserte alternativet, både på smak og næringssammensetning. Anbefales å legge i handlekurven ved neste oste- og smørbestilling fra Tidsporten. Husk å bestille nitrittfritt bacon til pannekakene i samme slengen!





Du trenger:


Slik gjør du - Dag 1:
Bruk en glass- eller porselensbolle. Rør ut surdeigsstarteren i vann, og tilsett saltet. Bland inn litt og litt mel til du får en klissete og tykk røre-deig. Jeg dekker bollen lett til slik at pannekakerøra får puste, først med en plastfilm (i tilfelle den hever veldig) og deretter et kjøkkenhåndkle. Settes på kjøkkenbenken i 7 til 18 timer.


Slik gjør du - Dag 2:
Visp sammen egg, kjernemelk, kokossukker, bakepulver og kardemomme. Røres deretter inn i surdeigsblandingen. Smak på røra! Kanskje du ønsker å tilsette mer søtning eller kardemomme. Hvis pannekakerøra blir for tykk kan du tilsette mer kjernemelk eller vann, og hvis røra er for tynn kan du tilsette litt siktet kokosmel eller en jevning av arrowroot og vann. La røra stå å svelle i rundt 15 minutter.




Tynne pannekaker stekes i massevis av smør eller ghee. Passer glimrende til sprøstekt gourmetbacon fra Tidsporten (uten nitritt) og favorittsyltetøyet mitt; Melkesyregjæret Bringebærsyltetøy.


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på!