søndag 15. juni 2014

Kremet Sorbet av Kefir og Sitron - Nesten som Italiensk Gelato!

Italiensk gelato er en av de bedre iskremvariantene, og denne iskremen ligner veldig. En kremete sitronsorbet som er mer syrlig enn søt. Inspirasjon fant jeg hos Just Making Noise, og jeg har som vanlig brukt mye mindre søtning og endret litt på ingrediensene. Kan lages som ispinner eller som kuleis. Begge deler passer så utrolig godt når man behøver lindrende avkjøling i den übervarme sommersola (som akkurat nå har regnpause).






Du trenger:





Slik gjør du:
Vask sitronen godt. Rasp av "alt" skallet. Del sitronen i to, og skvis ut så mye saft du klarer. Ha sitronsaft og skall i en blender eller foodprosessor sammen med kefir, eggeplommer, honning, kollagenpeptider og mineralsalt. Kjør noen gode runder for å være sikker på å mikse alt godt sammen. Smak! Det kan hende du ønsker mer søtning enn meg.






Iskremmaskin
Hell blandingen i iskremmaskinen og følg din maskins instruksjoner. Når iskremen er ferdig har jeg den over i en egnet beholder, og setter den i fryseren minst 30 min. Da blir det finere kuler. Jeg kjøpte iskremmaskinen HER.




Ispinner
For å lage ispinner går det fint å helle blandingen rett i formene. Da er det en liten risiko for krystaller i isen. Jeg brukte derfor iskremmaskinen, men stilte den inn på halv tid. Isblandingen er tyktflytende når jeg heller den i formene. Ispinnene må stå i fryseren i minst 4 timer.




Uten iskremmaskin
Hvis du ikke har iskremmaskin og ønsker å unngå mest mulig iskrystaller, så er trikset å fryse blandingen i isbitformer eller lignende som blenderen eller foodprosessoren din håndterer. Når du ønsker å servere iskremen, tar du "isbiter" etter behov og kjører på med full guffe i blenderen. Super iskrem - uten iskrystaller.



For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på! Når det gjelder linker til iHerb vil bruk av min rabattkode gi meg noen kroner rabatt på senere iHerb-bestillinger.