fredag 4. april 2014

Syrlig Bringebærsnop med Kefir og Kombucha!

Nå som påsken nærmer seg, har jeg så smått begynt å tenke på hva jeg skal putte oppi det alternative påskeegget mitt. Surt godteri er alltid en slager, spesielt når det er hjemmelaget. Inspirasjonen til disse godisene fant jeg i fjor, på bloggen Hodet i skyene. Med litt justering og litt flere ingredienser, så kaller jeg denne varianten for syrlig bringebærsnop. Kanskje de får plass i ditt påskeegg også?




Du trenger:

Slik gjør du:
1: Ha de frosne bringebærene i en kjele, og la de tine på svak varme. Ha de nå myke bringebærene over i ei sil. Bruk en slikkepott eller skje, og press ut så mye bringebærsaft du klarer. Bland bringebærsaften med ferdiglaget naturell kefir, eller kokosmelk.

2: Valgfritt steg - Melkesyregjæring (gjelder bare ved bruk av hjemmelaget kefir).
Ha kefirblandingen i et glass, dekk til med kaffefilter eller et løst lokk, og la glasset stå til etterfermentering på kjøkkenbenken i rundt 12 timer. Bringebær inneholder blant annet pektin som kan gi dårligere næringsopptak og dårligere fordøyelse. Kefir inneholder myse, som har masse nyttige melkesyrebakterier. Ved å fermentere bringebær (bær og frukt) sammen med myse, så sørger melkesyrebakteriene for naturlig probiotika på kjøpet. Både vitamininnhold, næringsopptak og fordøyelse bedres. Kilde: Sally Fallon, Nourishing Traditions.

3: Ha kefir- og bringebærblanding (eventuelt kokosmelk- og bringebærblanding) i en kjele. Sett på svak varme, bare akkurat så varmt at gelatinet oppløses og honningen smelter. Trekk kjelen av platen, ha i vann og deretter kombucha. Rør godt rundt. Smak på blandingen, kanskje du ønsker søtere snop. Hell i små søte former, og sett til avkjøling i 1-2 timer. Voilà - Syrlig bringebærsnop!




Apropos påskeegg! Ta en titt på dette kjempefine påskeegget. Jeg lar meg stadig imponere over den kreative damen, med bloggen Ugleloftet, som også selger masse fint i sin nettbutikk på Epla.