onsdag 20. mars 2013

Tidsporten: Ølosten som minner om Ridderost!


Endelig er den fete, upasteuriserte, og ikke minst fantastisk gode Käserebellen Bierkäse fra Tidsporten i hus! Hvis du liker Ridderost, så liker du garantert denne. Denne osten skjærer jeg i biter eller i skiver, og nyter som den er, eller sammen med økologiske cherrytomater. Den er i tillegg veldig god som smeltet.

Gleden er imidlertid kortvarig! Denne ølosten utgår fra sortimentet i mai, og siste sjanse for bestilling er 23.april! Her skal det kjøpes inn og lagres til trangere tider :)

Bildet er lånt av www.tidsporten.no
Info om Käserebellen:
Osten og smøret fra Käserebellen lages på dagsfersk, rå kumelk, fra lykkelige kyr, som beiter naturlig gress, fores med tørket høy, urter og gryn av korn. Her slipper kyrne (og vi) å få i oss industrifõr (f.eks soya, raps, silo) som ødelegger næringskvaliteten på melkeproduktene.

Käserebellen reklamerer med at ostene deres er naturlig laktosefri og naturfermentert. Det betyr at de fleste med intoleranse for melkeprodukter, sannsynligvis tåler ostene og smøret fra Käserebellen. Innholdet av naturlige enzymer i rå melk (som ellers blir ødelagt ved pasteurisering), hjelper fordøyelsen med nedbrytning av kaseinet (melkeprotein) og laktosen (melkesukker). Fermenteringsprosessen sørger for at kaseinet "uskadeliggjøres" og at laktosen omdannes til organiske syrer.

Lagringstips for ost:
Det anbefales å lagre ostene på kjøl. Beste resultat er å lagre den i kjøleskap tildekket med matpapir, eller kun dekke "kuttsåret". Unngå bruk av plast eller fullstendig tildekking, da det på grunn av ostens fuktighet vil kunne oppstå muggel. Forutsatt riktig lagring, vil osten fortsette sin modningsprosess. Ostene kan også fryses, men blir da ofte kornete. Min mening er at den fryste osten passer best som smelteost.

Inspirasjon til tekst er hentet herfra: Livenes Hage og Tidsporten.

Bildet er lånt fra: www.kaeserebellen.com

Jeg har tidligere bestilt upasteurisert smør, brie, og eldhusrøkt geitepølse fra Tidsporten.

  • Smøret er det beste jeg har smakt noengang, og anbefales på det sterkeste! Tilsatt litt uraffinert havsalt så er dette smøret en uslåelig favoritt.
  • Geitepølsa var også nydelig. En ganske kraftig røyksmak, og den gode gjenkjennelige smaken på geitekjøtt. Det beste av alt er at spekepølsa er uten nitritt og andre tilsetningsstoffer. Den er ikke varmebehandlet, slik at man får fullt utbytte av alle næringsstoffene. 
  • Brien synes jeg var litt tam på smak, men mulig den kommer seg etter litt lagring i kjøleskapet.


Nyttige linker:


For ordens skyld! Jeg er ikke sponset, eller driver med produktreklame for inntjening til bloggen. Produktene er kjøpt og betalt med egne penger, og reklameringen i dette innlegget er mine oppriktige meninger. Tanken bak er å spre det glade budskap og reklamere for produkter jeg tror på!

2 kommentarer:

  1. Ser ut til at vi har de nøyaktig samme Tidsporten-favorittene! :D

    SvarSlett
  2. Så morsomt da :o) Ja, det er hvertfall bare tull det "de sier" om at sunn mat ikke smaker godt!

    SvarSlett